QUOTE(Vyckaju @ 2013 01 10, 14:38)
Zmogus besinaudojantis greituju kreditu paslaugomis visiskai nemoka planuoti savo finansu, t.y. gyventi pagal kisene. gal viena karta paemus ir laiku grazinus savo kredito istorijos nesusigadinsi, bet pastovus greituju kreditu emimas, kad ir laiku juos grazinant parodo, jog esate nepatikimas
nevilkciau visu ant vieno kurpalio. yra mano pazistamu tarpe neisbrendanciu is lizingu, nuolat gyvenanciu is likucio, liekancio nuo algos po visu apmokejimu. Absurdiskiausia, kad ismokeje viena kredita jie ima kita, perka vel kazka issimoketinai, vietoj to, kad susimazintu paskolu. Bet is salies ziurint gi visada lengviausia dalyti patarimus ir geriausiai sprendimai matosi
kai man po remonto prietruko pinigu uzsakytam baldui, irgi atsirado besistebinciu kodel neatsisakiau ir nenusipirkau susitaupiusi arba is algos, o pirkau issimoketinai. Bet niekas uz mane geriau nezino visu aplinkybiu kas kaip ir kodel. Tas pas su kreditu, kaip tik apie juos su draugais diskusija kilo penktadieni pirtyje
o tema tokia, kad vienas is draugu, tikrai padoriai uzdirbantis (keturzenkle suma), prasitare, kad atsinaujinus masina ir sumokejus visus namo islaikymo mokescius, pritruko iki algos seimos prasimaitinimui. penktadienis, saldytuvas tuscias, piniginej 80 lt, o namie du mazi vaikai ir zmona, uosviai pietu atvaziuos. ka daryt? i banka eiti? jis gi auksinis ar koks klientas. gautu turbut, bet kada? sako, galejau jums visiems skambinti, pasakoti kad issileidau. nezinau, man porai dienu is drauges nebutu geda skolintis, ir is vyruko, apie kuri pasakoju, kazkada esu net 1200 lt porai dienu skolinausi, pritrukus masinos draudimui. Nera labai patogu - skambini, aiskini, ne visi supranta is puses zodzio, plius susitikinet reikia. Geriau buti klientu, pasinaudoji paslauga ir gyveni toliau. nemanau kad bankui toks ivykis rupetu. Va, jei skoliniesi nuolat arba per daug, gal kitas reikalas. Turiu drauge, kuriai nuolat reikia 200-300 lt iki menesio galo. Juokingiausia, kad tas buna menesio pradzioj, dar iki algu. taigi visam menesiui pas ja maniruoji savo pinigus, ir ji neismoksta su pinigais tvarkytis. tai man butu daug geriau jei ji ne manes kaulintu (nes daug kas is draugu sugalvoje priezasti neduoda, issisuku kartais ir as), o pasiimtu ta kredita. Pamatytu, kad uz pinigu paturejima reikia moket, gal pradetu skaiciuoti, planuotis. Nukrypau - del to draugo. manau, kad yra ivairiu zmoniu, kam prireikia pinigu, netgi turtingu (musu masteliais), ne visi yra priklausomi nuo kreditu ar nemoka planuotis islaidu. Yra visokiu, yra paklausa, yra ir tokia paslauga. Man jos per prievarta dar nekisa (priesingai nei kai kurie mobiliojo rysio operatoriai), tai manes nei nemokamos picos nesuvilios, nei dar kas. O del beprociu, apsikrovusiu kreditais, tai reikia kaltinti juos pacius, kad nemasto kaip skolas atiduos. cia as grieztai savo nuomone turiu..