Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu tartis tik su akušere, ne gydytoju?

as irgi manau, kad tarsiuos su daktare blush2.gif kiek zinau, kad poto daktrarai pasidalina su akuseriais (priklausomai nuo to, kiek akuseris darbo nudirbo priimant leliuka)... ax.gif
o kadangi esu nemaza bailiuke ir visada, visur noriu apsidrausti, tai galvodama apie extra atveji, tikrai su gydytoja tarsiuos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 03 12, 13:41)
as irgi manau, kad tarsiuos su daktare  blush2.gif kiek zinau, kad poto daktrarai pasidalina su akuseriais (priklausomai nuo to, kiek akuseris darbo nudirbo priimant leliuka)...  ax.gif
o kadangi esu nemaza bailiuke ir visada, visur noriu apsidrausti, tai galvodama apie extra atveji, tikrai su gydytoja tarsiuos  blush2.gif

mes apskritai visiems daveme atskirai pinigelius savo nuoziura blush2.gif
Atsakyti
Gimdant pirma as tariausi ir su gydytoja ir su akusere VGN. Taip jau isejo, kad gydytoja atvaziuot nespejo, nes visas gimdymas vos 2,5val truko, o ji dare cezari tuo metu kitoje klinikoje. Todel teko gimdyti pas budincia daktare. nezinau ar cia mano atvejis toks lengvas pasirode, bet man tos daktares net neprireike...ji pagal mane tik sedejo salia ir stebejo, o visa darba atliko akusere, zodziu nuo...iki...Todel dabar jeigu tarsiuos tai tik su akusere thumbup.gif
Be to gi nebuna taip, kad tik akusere butu gimdymo metu schmoll.gif Esme, ta, kad issirenki gera akusere, o daktare buna ta kuri tuo metu budi ir viskas, moket tik akuserei reikia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2009 03 16, 12:15)
Gimdant pirma as tariausi ir su gydytoja ir su akusere VGN. Taip jau isejo, kad gydytoja atvaziuot nespejo, nes visas gimdymas vos 2,5val truko, o ji dare cezari tuo metu kitoje klinikoje. Todel teko gimdyti pas budincia daktare. nezinau ar cia mano atvejis toks lengvas pasirode, bet man tos daktares net neprireike...ji pagal mane tik sedejo salia ir stebejo, o visa darba atliko akusere, zodziu nuo...iki...Todel dabar jeigu tarsiuos tai tik su akusere thumbup.gif 
Be to  gi nebuna taip, kad tik akusere butu gimdymo metu schmoll.gif  Esme, ta, kad issirenki gera akusere, o daktare buna ta kuri tuo metu budi ir viskas, moket tik akuserei reikia blush2.gif

Norėčiau priminti, kad už gimdymo eigą ir galimas komplikacijas juridiškai atsako tik gydytojas. Akušerė (kokia gera ji bebūtų) neturi teisės net vaginalinio (per makštį) tyrimo atlikti be gydytojo leidimo, nekalbant jau apie vaistų skyrimą. Čia tarp kitko 4u.gif .
Jei norite rizikuoti visada galite, juk gimdymas visiškai nemokamas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2009 03 16, 13:00)
Norėčiau priminti, kad už gimdymo eigą ir galimas komplikacijas juridiškai atsako tik gydytojas. Akušerė (kokia gera ji bebūtų) neturi teisės net vaginalinio (per makštį) tyrimo atlikti be gydytojo leidimo, nekalbant jau apie vaistų skyrimą. Čia tarp kitko 4u.gif .

o tai jusu nuomone jei mokesite pinigelius rizikos nera o jei nemokesite turite rizika kad kazkas atsitiks g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2009 03 16, 20:28)
o tai jusu nuomone jei mokesite pinigelius rizikos nera o jei nemokesite turite rizika kad kazkas atsitiks g.gif  smile.gif

Mokėti visiškai nereikia ax.gif - gimdymas ekstrinė pagalba, o ji yra nemokama, aš noriu Jums paaiškinti kas už ką neša atsakomybę. Galite mokėti akušerei ar sanitarei (galite nemokėti), vistiek visas kolektyvas dirbs kaip reikalaus situacija. Ne akušerė sprendžia ką daryti gimdymo metu, kaip elgtis ir t.t. ax.gif
Gimdymas visada rizikingas (nežiūrint į buvusius nėštumus ar gimdymus) 4u.gif .
Čia kompetencijų ir atsakomybių klausimas biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaival: 18 kovo 2009 - 09:45
O as patarciau, jei labai norisi moketi - ivertinkite kiekvieno darba po gimdymo, tada bent niekas nenukentes. O ar pries gimdyma taretes ar ne, mokejote, ar ne, manau nedaug kas skirsis, tikrai jusu niekas nepaliks ant gimdymo stalo mirioti. Ir tie pinigeliai nesumazins jokios rizikos, tiesiog nutiks taip, kaip turi nutikti, o gimdymo namu spec. tiesiog dirbs savo darba.
As pati gimdziau pirma nesusitarusi, nemokejome nieko, nes is tiesu, kaip cia jau buvo rasyta - mums priklauso nemokamas gimdymas, tai kodel nepasinaudojus tai, o jei jau atrodys, kad verta kam atsilyginti, tai galima padaryti ir po viso to darbo.
Ir tikrai, mano atveju gydytoja bent jau man nesimate, kad dalyvautu, viska dareme su akuseres pagalba, sutinku, kad gyd. sprendzia leisti ar ne ka daryti, bet jos mes beveik ne nemateme. Gali buti kad del to, jog nesitareme, bet mums tai nieko ir nekeite, nes jos ir nereikejo. Ne neabejoju, jei butu kilusios kokios komplikacijos, isikistu ir gyd.
Neuzilgo ruosiuosi gimdyti antra, manau, pasielgsime taip pat, nesitarsime ir nemokesime is anksto, bet atsilyginsime pagal nuveikta darba po to, kaip mums atrodys tinkamiausia.
Kas is to, kai tariesi, sumoki, o tas gydytojas ar akuseris ima ir nedalyvauja tuo metu, nes turi kitu neatideliotinu darbu...kam to papildomo streso...
Atsakyti
Na mano nuomone tokia kad jei tu su gydytoja ar akusere susitariate pries gimdyma ji jus priziuri iki gimdymo ir priima gimdyma jei reikia atvaziuoja is namu ir pan. kazkaip negrazu butu uz tai neatsidekoti 4u.gif
taip jei atvaziuoji su niekuo nesitares tai gali nemoketi, bet jei gydytojas rupinasi pries ir po tavimi tu konsultuojies su ja, ne tai...
nes pagal viska konsultuoti iki gimdymo privalo tas gydytojas pas kuri vaikstai visa nestuma blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2009 03 16, 14:00)

As tai puikiai zinau mirksiukas.gif tiesiog mano mintis buvo, ta, kad galima tartis su konkrecia akusere, o gimdyti pas tuo metu budincia daktare ir jai nieko nemoketi, arba simboliskai po to jeigu toks noras atsiras...
Esme ta, kad Lietuvoje isvis nebuna taip, kad gimdymo metu butu TIK akusere. Gydytoja privalo buti. Nors mano pirma gimdyma nuo..iki priiminejo akusere, gydytoja tik stebejo, todel ir sakau, kad galima tartis su malonia akusere ir moketi jai mirksiukas.gif jeigu gimdymo eigoje atsirastu kazkas ko akusere nesugebetu atlikti ar priimti sprendimu ta darytu budinti daktare smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2009 03 18, 13:38)
Na mano nuomone tokia kad jei tu su gydytoja ar akusere susitariate pries gimdyma ji jus priziuri iki gimdymo ir priima gimdyma jei reikia atvaziuoja is namu ir pan. kazkaip negrazu butu uz tai neatsidekoti 4u.gif 
taip jei atvaziuoji su niekuo nesitares tai gali nemoketi, bet jei gydytojas rupinasi pries ir po tavimi tu konsultuojies su ja, ne tai...
nes pagal viska konsultuoti iki gimdymo privalo tas gydytojas pas kuri vaikstai visa nestuma blush2.gif

Taip, teisingai, jei tariesi, negrazu neatsidekoti, bet reikia ivertinti ir ta atveji, kad gali buti taip, kad reikiamu metu nebus reikiamoje vietoje tas asmuo, su kuriuo tareisi ( juk gyvenime visiems visko nutinka), tuomet ir stresas ir nerimas dar prisides, del to patarimas - atsidekoti po gimdymo. O uz konsultacijas iki gimdymo, galima atsiskaityti konsultaciju metu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(belekur @ 2009 03 23, 08:51)
Taip, teisingai, jei tariesi, negrazu neatsidekoti, bet reikia ivertinti ir ta atveji, kad gali buti taip, kad reikiamu metu nebus reikiamoje vietoje tas asmuo, su kuriuo tareisi ( juk gyvenime visiems visko nutinka), tuomet ir stresas ir nerimas dar prisides, del to patarimas - atsidekoti po gimdymo. O uz konsultacijas iki gimdymo, galima atsiskaityti konsultaciju metu  mirksiukas.gif

as irgi visom keturiom uz kad atsiskaitymas tik po visko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2009 03 22, 21:12)
As tai puikiai zinau mirksiukas.gif  tiesiog mano mintis buvo, ta, kad galima tartis su konkrecia akusere, o gimdyti pas tuo metu budincia daktare ir jai nieko nemoketi, arba simboliskai po to jeigu toks noras atsiras...
Esme ta, kad Lietuvoje isvis nebuna taip, kad gimdymo metu butu TIK akusere. Gydytoja privalo buti. Nors mano pirma gimdyma nuo..iki priiminejo akusere, gydytoja tik stebejo, todel ir sakau, kad galima tartis su malonia akusere ir moketi jai mirksiukas.gif jeigu gimdymo eigoje atsirastu kazkas ko akusere nesugebetu atlikti ar priimti sprendimu ta darytu budinti daktare smile.gif

Nei vienoj pasaulio šalyje, vien akušerė nepriiminėja gimdymo (ji gali priimti jei jis be jokios patologijos, tačiau tyrimai ir ligos istorijos pildymas bei gimdymo startegijos parinkimas yra daktaro prioritetas ir atsakomybė).
Tai gi gydytojas ir atsako ar vyksta kažkas ne taip ar ne. Keistai Jūs įsivaizduojat: galima daryti tai už ką atsakomybę neš kitas ir jei, staiga, komplikacija, tada, daktare, gelbėkit blink.gif .
Šiaip, pasikartosiu: gimdymas nemokamas ir nereikia perlenkti.
Atsakyti