Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2008 07 21, 18:08)
As matyt ne taip tavo klausima supratau doh.gif Patamsint krastus galima einant i filtrus>Distort>Lens Corection> atidarys nauja langa, ieskok Vignette ir daryk amaunta i minusa  4u.gif

taip supratai, aciu, as tik nezinojau kaip paklausti kas mane domina aiskiai doh.gif
Atsakyti
Neturi mano PS lense corection doh.gif

Degute, patinka smilgu foto 4u.gif

Zverie,man patiko tavo laivelio foto 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,
ne, nu sąžinės reik turėti tiek prirašyt blink.gif bigsmile.gif ND tai mažai foto verysad.gif

Džene, gėlė visai įdomi thumbup.gif , erdvės kiek norėtųsi gal g.gif

Karbyne, musių kokybė thumbup.gif Nu bet pats objektas, ta veee schmoll.gif bigsmile.gif Skruzdės būtų patrauklesnės, bet čia fonas jau pakiša koją smile.gif

Sea, o mergytės foto čia irgi koks cross dėtas ar čia nuo žolės man jau viskas žalia g.gif g.gif Šiaip labai faina šviesa, išraiška, labai miela foto wub.gif kadro man ir vertikalaus norisi smile.gif

Atsakyti
Pirmam psl besimokančių sąrašas dabar juokingai mažas atrodo g.gif Gal reikėtų papildyti ar aplamai nereikia tada g.gif

Ciburaska, ačiū kad pasidalinai puikiais turistiniais vaizdais bigsmile.gif Patinka kad foto gerai kompoziciškai apgalvotos, tada smagiau ir žiūrisi thumbup.gif

Puriena, prisidedu prie kitų komentarų, mergaitė gerai, o berniukui šį kartą daugokai erdvės smile.gif

Žvėriau, vėl laivas bigsmile.gif Dangaus spalva įdomi, laivas, vanduo, dangus lyg susilieja, bet gal ir visai įdomiai, nes tada išryškėja raudonos detalės ir krantas , gaunasi visai įdomi kompozicija. O tai Klasco kiek žinau irgi negalima fotografuot g.gif Nebent tu kokias išskirtines teises turi smile.gif Iš vėžiavimo, pirma kokia tai neryški , lyg rūkas nerūkas, bet kažkaip atrodo greičiau kaip brokas rolleyes.gif Oranžinis dangus, kaip dangus rolleyes.gif O paskutinei irgi kiek ryškumo trūksta ir gal bandyčiau vertikaliai kadruot. Ir mėnulis išdegęs tongue.gif Kada parodysi ką nors kitą, ne tik laivus ir dangų g.gif bigsmile.gif

Bite maja, nu bet čia ne geriausius savo londoniškus kadrus parodei bigsmile.gif (ta prasme šitie geri, bet turistiniai, o tu turi kitokių mirksiukas.gif ). Nors ir iš šitų pirmą pamačius , nelabai mane kas į tą velnio ratą užtemptų, nes aiškiai matosi pastatai griūva kairėn, o ans dešinėn , reiškias jis kreivas blink.gif

Papildyta:
Šiaip žiūriu vėl mada užėjo nuotraukas išiminėt doh.gif Negerai gal taip, bent jau einamoj temoj palaikykit wink.gif Karbynės foto jau nematau, tai ir nekomentuoju lotuliukas.gif

Benitta, supratau aš tą tavo idėją, bet vis tiek negaliu pasakyti kad patinka. Yra nespalvotų miestų foto, kurias pamačius tikrai galima pasakyti wow (kad ir tas pats Wyshnios paminėtas Pupeliuko Drezdenas, man atrodo fotokūdroj jos foto yra dar g.gif ) , bet taviškės man deja nea unsure.gif Bet juk visiems neįtiksi, ania smile.gif Lauksim dar foto mirksiukas.gif

Degute, gražu thumbup.gif neturiu prie ko prisikabint tongue.gif

Sansara, smagu pamatyti Saaremas smile.gif dar neteko pabuvot ten smile.gif

Grethen, kokybiška graži kačiuko foto, ausytės jau sakė trūksta ir šiaip kiek erdvės dar nepakentų lyg g.gif
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 22:32)
Bite Maja, na va, as šitas daryčiausi SAU juodai baltas, todėl, kad MAN taip gražiau, o ne tam, kad kažkam įtikčiau ar prisigretinčiau smile.gif

aš daugiau esu spalvų šalininkė. man spalvotas pasaulis gražiau smile.gif nors dabar ir į j/b nebespjaunu pastaruoju metu, o kai prisimenu, ką šnekėjau apie j/b prieš metus blush2.gif nors skradžiai žemėn lysk.

QUOTE(Loreli @ 2008 07 21, 22:43)
Šiaip kas liečia turistines foto, manau labai sunku padaryti, kad jos būtų labai meniškos, nes dažniausiai turistaujant norisi tiesiog įamžinti tas vietas, kurias pamatai ir kuo daugiau jų bigsmile.gif .

šiaip tai esi teisi. be to, turistaujant laiko nebūna daug. ir taip su fotiku velkuos visiems iš galo ir visi manęs turi laukt doh.gif na, bent jau mums atvirukų nereikia pirkt su miesto vaizdais lotuliukas.gif

QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 23:07)
Jamkit tas mano būdeles biggrin.gif

na, va čia tikrai jau kažkoks bendras vaizdas yra. nors kompoziciškai man jos ne itin.

QUOTE(Degutė @ 2008 07 21, 23:25)
Dar viena foto iš atostogų smile.gif

vakarėja

oi, šita labai faina. šviesa labai graži.
tiesa, man toj su boruže norisi, kad ji būtų apačioj kairiame kampe. dabar foto man sunki. gal tada šiek tiek lengviau atrodytų g.gif nu bet čia tik mano pamąstymas.

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 22, 01:15)
o kas man paciai patinka? zinoma lango atspindys akyje biggrin.gif ji vienintele fokuse smile.gif
tik abejoju del keisto rakurso.. ir matyt sakysite kad isdegimu yra smile.gif kzkas lyg ir sviecia..

man nelabai žiūrisi šitas mėlynakis gražuolis wub.gif šiuo rakursu.

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 22, 08:18)
Bite maja, nu bet čia ne geriausius savo londoniškus kadrus parodei  bigsmile.gif (ta prasme šitie geri, bet turistiniai, o tu turi kitokių  mirksiukas.gif ). Nors ir iš šitų pirmą pamačius , nelabai mane kas į tą velnio ratą užtemptų, nes aiškiai matosi pastatai griūva kairėn, o ans dešinėn , reiškias jis kreivas  blink.gif

o kur tu dar matei ką nors g.gif čia tikrai mano geriausi turistiniai vaizdzialiai biggrin.gif
ramiai - pastatai pakrypę nuo plačiakampio biggrin.gif viskas ten čiki ir visai nebaisu ant to rato. aš mielai dar ir dar kartą ten pasisukčiau, a ne, wyshnia?
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2008 07 22, 03:03)
Kudros dienos geriausia foto KM "skirtingi poreikiai" kazkaip krastai visi keturi tamseni, o link vidurio visas  vaizdas svieseja. Stebukle irgi buvo viena darba su miegancia mergaite idejus, kur zaisliukai kazkaip isryskeja buvo. Vestuviu foto neturiu dabar pavyzdzio.

ai prisiminiau dar, gaila kad KM čia nebepasirodo verysad.gif Man jos foto kūdroje tai kažkas nerealaus wub.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 07 22, 08:36)
o kur tu dar matei ką nors  g.gif čia tikrai mano geriausi turistiniai vaizdzialiai  biggrin.gif
ramiai - pastatai pakrypę nuo plačiakampio  biggrin.gif viskas ten čiki ir visai nebaisu ant to rato. aš mielai dar ir dar kartą ten pasisukčiau, a ne, wyshnia?

laugh.gif

Foto taigi buvai čia įdėjus, klube, ta rato kabina ar kas ten , pro stiklą su lašiukais, su autobusu raudonu, tas turiu omeny. Plius jei rodyti kaip seriją turistinių vaizdelių ir tas kur rodei su žmonėmis, tai iš vis man atrodo būtų superiniai parodytas miestas ir jo atmosfera smile.gif aš mintyse vaizdą susidėlioju mirksiukas.gif

Nesu buvusi Londone verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 07 21, 11:15)
Iš serijos "jau tuoj derlius.."

Zalioji mano favorite. Pirma mintis - kazkoks egzotinis gyvis smile.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 21, 14:40)
Nuo nespalvotų prie spalvotų... Balandį teko viešėti spalvotoje Kinijoje. Keletas portretų iš jos.

Draugiskai pavydziu keliones i Kinija. Visada smagu pamatyti kita kultura.

QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 22:07)
Jamkit tas mano būdeles

Va, nuo to reikejo pradeti. Ideja puiki, eskizai jau yra, gali testi darba ta linkme ir turesi originalia serija.

QUOTE(Degutė @ 2008 07 21, 22:25)
Dar viena foto iš atostogų
vakarėja

Labai gerai tik fona suvienodinciau. Sviesesnis kairysis virsutinis kampas blasko.

QUOTE(Sansara @ 2008 07 21, 22:43)
Mano "susimarinavusios" atostogu foto is Estijos, Saaremo salos lotuliukas.gif (bus daugiau kita diena)
P.S. tikrai eilines turistines foto  mirksiukas.gif ale norisi parodyt, kur buvau ir ka maciau

Tu matai, net ir estai turi kuo didziuotis biggrin.gif Juokauju aisku. Ziuriu jusu kelionines nuotraukas ir suprantu, kad nieko as dar sitam pasauly nemaciau.

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 22, 00:15)
Na seniai ka bedejau tai ir as uzsimaniau  rolleyes.gif
o kas man paciai patinka? zinoma lango atspindys akyje biggrin.gif ji vienintele fokuse smile.gif
tik abejoju del keisto rakurso.. ir matyt sakysite kad isdegimu yra smile.gif kzkas lyg ir sviecia..

Melynakis dailus smile.gif Truputi gaila ausies ir antros akies.

QUOTE(Sea_ @ 2008 07 22, 02:03)
Gristu prie savo klausimo, tai pvz, kaip ir Kudros dienos geriausia foto KM "skirtingi poreikiai" kazkaip krastai visi keturi tamseni, o link vidurio visas  vaizdas svieseja. Stebukle irgi buvo viena darba su miegancia mergaite idejus, kur zaisliukai kazkaip isryskeja buvo. Vestuviu foto neturiu dabar pavyzdzio.

Neteisingai tave supratau pirma karta. Paziurek cia http://www.metacafe....l_for_vignette/
Labai paprastas budas padaryti vinjete. Yra sudetingesniu ir idomesniu. Gali pagooglint vignette tutorial.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 22 liepos 2008 - 08:40
QUOTE(Sea_ @ 2008 07 22, 03:03)
Gristu prie savo klausimo, tai pvz, kaip ir Kudros dienos geriausia foto KM "skirtingi poreikiai" kazkaip krastai visi keturi tamseni, o link vidurio visas  vaizdas svieseja. Stebukle irgi buvo viena darba su miegancia mergaite idejus, kur zaisliukai kazkaip isryskeja buvo. Vestuviu foto neturiu dabar pavyzdzio.

As tai dariau su 2sluoksniais. ten kur reikejo isvaliau 1 sluoksni ir uzdejau antra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 07 22, 02:31)
Išdegimų nėra, rakursas geras. Foto maloni akiai ir kokybiška. Nu bet galėjai ir ausį palikti viršutinę, tada visai jokių priekaištų nebūtų  ax.gif
Na tos ausys tokios dyyydeles, labai daug erdves nereikalingos aplink butu, tai vis norisi man tas ausis kirpt rolleyes.gif
kad tiek pastabu sulaukiau, pameginsiu kita kart su ausim wink.gif
aciu uz komentarus
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 21, 22:07)
Jamkit tas mano būdeles biggrin.gif

Benita, silpnai...... žinai, aš šiose nuotraukose matau tik nevykusiai padarytą kai kurių vietų saturaciją (raudoname plote lenda pilkumas ir aplinkiniuose pilkuose objektuose lenda spalvos). Taip ir atrodo kaip parašei - norėjote raudonos serijos, atmestinai pafotošopinai ant greičio ir ... "Jamkit" jei norit.... Man norėtųsi daugiau minties, apgalvojimo, taiklių kompozicinių sprendimų, tada ir techninų klaidų tiesiog nepastebėtum. Aišku čia tik mano nuomonė taigi neimk giliai į širdį 4u.gif

Sansara, mane pakerėjo antroji foto. Kaip pasaka wub.gif Tarsi vaikystėje skaityto meilės romano apie damas ir riterius iliustracija.
Atsakyti
Aš norėčiau paklausti, ar Holga natūraliai įmanoma išgauti tokį efektą kaip čia? Skaičiau aprašymą, tai supratau, kad fotografas minimaliai kišasi į pofotografinį procesą. Žiūrėjau ir daugiau pavyzdžių, ten taip stipriai nesijaučia tų tamsių kraštelių, bet aiškiai matoma (nes spalvota), toks švelnus paplaukimas, (o tai nuo to plastikinių linzių?), nors L. Chapman spalvotose foto to visai nesijaučia. Ar aš kažką ne taip supratau? g.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal as ne visai i tema, bet norejau paklaust kur galima pasiskaityt daugiau apie photoshop`o gudrybes, taisant nuotraukas. Mane taip pat domina kaip padaryti visa vaizda tarkim nespalvota o tik viena ar kita detale spalvota? Ar tai imanoma tik dirbant sluoksniais? (man kazkada vienose is pirmuju temu visai patiko kaip buvo aprasyti step by step kaip remeli padaryt) Gal yra cia supermamoj forume kur nors daugiau tokiu patarimu?

O del nuotraukyciu, tai tiek daug graziu, bet siuo metu speju tik skaityt, net savo savaitgalinio pasibuvimo prie juros neturiu laiko kada aptvarkyt sad.gif
Atsakyti