Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2008 08 04, 14:12)
Gal tikrai kurybine, o gal vidutinio amziaus krize biggrin.gif

Manau tai vidutinio kūrybinio amžiaus krizė smile.gif Nors nepagalvočiau, kad Sillwio gali kankinti netobulumo (visais atžvilgiais) fotografijoje kompleksas.

Bitės Majos nuotraukos man depresija kūrybinę sukėlė. Čia kompimentas toks. Dvelkia jos tuo kažkuo, kas nuotrauką daro ne tik atvaizdu.
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 08 04, 14:26)
Bitės Majos nuotraukos man depresija kūrybinę sukėlė. Čia kompimentas toks. Dvelkia jos tuo kažkuo, kas nuotrauką daro ne tik atvaizdu.

tai geriausias komplimentas koks begali būt 4u.gif pasirodo, kad neveltui 8 lt išleidau bilietui biggrin.gif

bet vėl gi realiai tai yra juk atsitiktinis kadras. tiesiog atsidūriau reikiamu laiku reikiamoj vietoj ir nuspaudžiau mygtuką g.gif ai nu žodžiu, Sillwio, tu mane užkrėtei savo krize lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 04 rugpjūčio 2008 - 13:43
Bite, na super!
Tokios israiskingos ir kartu ypac lakoniskos... Na nerandu zodziu, geriau dar paziuresiu i nuotraukas.
Ir kas cia per mada sakyt atsitiktinis kadras - kiti to nepamate, pamatei tu! Manau gerai cia kazkas sake - technikos galima ismokti, taciau matyma (kadro, momento, jausmo) turi ne visi. As sutinku su tavo giminaiciais 4u.gif

Beje, zanro krizes, kaip ir vidutinio amziaus krizes, prasom nesisavinti - cia mano!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 04 rugpjūčio 2008 - 13:49
Sveiki 4u.gif Aš tai vsi bėgu ir bėgu. Bet ką darysi - dabar toks laikas pas mane - besibaigiantys remontai ir artėjančios įkurtuvės..
Fotografijai laiko mažoka pastaruoju metu. O taip norisi su fotiku išeit į miestą rolleyes.gif

Bet kaip širdis atsigauna nuo tokių gerų nuotraukų, Bite 4u.gif Jau, žinok tikrai - superiniai darbai. Abu thumbup.gif

Kokią gerą temą užvedėt čia 4u.gif Sillwio, iš tiesų man nepatiko nei viena iš tavo nuotraukų. Na gerai - kokybiškos, tvarkingos. Bet tik tiek. Pasižiūrėjau abejingai ir viskas.. Ir pagalvojau - nesuprantu sillwio, jis toks dvilypis.. Tokie kraštutinumai - meninės fotografijos fanas ir ne tik teoriškai fanas, tačiau deklaruoja popnuotraukas. Ir jau šiandien paaiškėjo... Man tai Sillwio, Pupeliuko, Bitės pamąstymai tokie artimi. Tiesiog garsiai įvardijot tai, apie ką daugelis pagalvojam. Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 04 rugpjūčio 2008 - 14:08
QUOTE(Puriena6 @ 2008 08 04, 14:08)
Kokią gerą temą užvedėt čia  4u.gif Sillwio, iš tiesų man nepatiko nei viena iš tavo nuotraukų. Na gerai - kokybiškos, tvarkingos. Bet tik tiek. Pasižiūrėjau abejingai ir viskas.. Ir pagalvojau - nesuprantu sillwio, jis toks dvilypis.. Tokie kraštutinumai - meninės fotografijos fanas ir ne tik teoriškai fanas, tačiau deklaruoja popnuotraukas. Ir jau šiandien paaiškėjo... Man tai Sillwio, Pupeliuko, Bitės pamąstymai tokie artimi. Tiesiog garsiai įvardijot tai, apie ką daugelis pagalvojam. Ačiū.

Dvilypis aisku kodel, pagal horoskopa dvyniai lotuliukas.gif Jei rimtai, tai kuo daugiau domiuosi menine fotografija, tuo labiau arteju prie to, apie ka kazkada sitoj temoj kalbejo Viktoras. Tiesiog dabar esu kazkur per viduri.
Kilo dar viena mintis (prisiminus bites fraze "realiai tai yra juk atsitiktinis kadras"), kad gal taip ir turi buti? Tiesiog pasiektas toks lygis, kai is 100 nufotografuotu atviruciu technine prasme galima atrinkti, na, sakykim, 50, o gyvybe "ikvepti" pavyksta tik vienai. Tas labiausiai neramina. Dabar retorinis klausimas, o gal nereikia reikalauti is saves per daug? Gal 1/100 nera jau taip ir blogai. Juk nedaugeliui pavyksta ir tas 1 is 100 mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 04 rugpjūčio 2008 - 14:34
Buna, kad nepavyksta ir 1 / 10000, bet negi tai yra pagrindas sustoti?
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 08 04, 14:48)
Ir kas cia per mada sakyt atsitiktinis kadras - kiti to nepamate, pamatei tu! Manau gerai cia kazkas sake - technikos galima ismokti, taciau matyma (kadro, momento, jausmo) turi ne visi. As sutinku su tavo giminaiciais  4u.gif

o tai kaip ne. jei būčiau vėliau/ anksčiau atėjus to vaikinuko ten nebūtų buvę. arba jei vienoj salėj būčiau užtrukusi ilgiau, tos merginos taip jau nebebūtų buvus. ai, čia paistalai iš serijos - kas būtų jeigu... lotuliukas.gif
Atsakyti
Na Sillwio, 1iš 100 yra tikrai gerai -net neabejok tuo. R. Rakauskas, vienas iš mano guru fotografijoje smile.gif yra sakęs, kad jis, norėdamas padaryti vieną gerą portretą, išfotografuodavo bent šešias juosteles. Taigi.. Mes tikrai per daug iš savęs reikalaujame kartais. O dėl atsitiktinio kadro..pacituosiu taip pat R.Rakauską. Tiesiog jo mintys man labai logiškos ir teisingos pasirodė:

"Romualdas Rakauskas nelaiko savęs genijumi, nors kaip išdirbtas kailiukas jį šildo šlovė. Jis sako: "Jei save užkelsi ant pjedestalo - gatava. Ten labai nesaugu - nebebus stimulo, prasmės. Lenkų rašytojas Sinkevičius rašė: mostelėjo žemaitis kardu - iškart trys kryžiuočių galvos nulėkė. Jam sako: "Tu didvyris!" O jis: "Kuo aš čia dėtas, jeigu jie patogiai išsirikiavo". Fotografija - atsitiktinumo menas. Akimis pagavau žmogėną kapitališka nosimi, ryškių bruožų, ir nusekiau, o tas staiga kad išsižios žiovaudamas! Už tą nuotrauką pelniau respublikinėje parodoje "Auksinį kadrą", pagrindinį prizą. Net žmona, su kuria pragyvenome 40 metų, pasakė: "Gal tu ką nors ir sugebi. Šiaip aš galvojau, kad tau visą laiką sekėsi". "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 04 rugpjūčio 2008 - 15:10
QUOTE(bald.nomad @ 2008 08 04, 14:43)

uzsirasysiu ir pasikabinsiu ant saldytuvo optimizmui palaikyti biggrin.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2008 08 04, 14:53)
"Romualdas Rakauskas nelaiko savęs genijumi, nors kaip išdirbtas kailiukas jį šildo šlovė. Jis sako: "Jei save užkelsi ant pjedestalo - gatava. Ten labai nesaugu - nebebus stimulo, prasmės. Lenkų rašytojas Sinkevičius rašė: mostelėjo žemaitis kardu - iškart trys kryžiuočių galvos nulėkė. Jam sako: "Tu didvyris!" O jis: "Kuo aš čia dėtas, jeigu jie patogiai išsirikiavo". Fotografija - atsitiktinumo menas. Akimis pagavau žmogėną kapitališka nosimi, ryškių bruožų, ir nusekiau, o tas staiga kad išsižios žiovaudamas! Už tą nuotrauką pelniau respublikinėje parodoje "Auksinį kadrą", pagrindinį prizą. Net žmona, su kuria pragyvenome 40 metų, pasakė: "Gal tu ką nors ir sugebi. Šiaip aš galvojau, kad tau visą laiką sekėsi". "

Aciu, Puriena 4u.gif Graziai tu cia isdestei.
Matai, sillwio, daug kam pazystamus dalykus palietei.
Atsakyti
Va. nenuvertinkim atsitiktinumo. Gal net atvirkschiai - jame visas zavesys. Labai daug garsiu fotografiju - atsitiktinumas. Esme pamatyti, paimti, suspeti... Puikus kadrai Bite.
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 08 04, 14:43)

Anaiptol. Butu labai kvaila.

QUOTE(Puriena6 @ 2008 08 04, 14:53)
Jei save užkelsi ant pjedestalo - gatava. Ten labai nesaugu - nebebus stimulo, prasmės.

Tiksliai 4u.gif
Atsakyti
Gera Rakausko citata, gera...

O as tai save priskiriu prie tu, kuriems ir technika slubuoja, ir matymo nera. bet visvien bandau smile.gif
Idedu tokia pries pusmeti daryta nuotrauka, kai tik pradejau veidrodinuka bandyt. Yra sitoj nuotraukoj kas ar ne? As vis sugriztu ir sugriztu g.gif ir neapsisprendziu g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 04 rugpjūčio 2008 - 15:47