Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2008 07 31, 13:42)
Is manes kritikos nesulauksi - kokybe nuotrauku gera, tik kad nelabai idomios - nuotraukos is kelioniu ir tiek 4u.gif
Sveika prisijungus 4u.gif

Ta aš jau minėjau kad jos nėra įdomios o juolab gana sunku buvo nupaveiksluoti kai visur bėgte reikia bėgti tai pyškinau kas papuola o dabar kai pažiūriu net graudu verysad.gif Norėjosi bent ką užfiksuoti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pukučiai @ 2008 07 31, 11:20)
Laba diena visiem sprofams ir besimokantiems bigsmile.gif

Sveika prisijungus smile.gif

zinau kaip buna su tom turistinem nuotraukos. Dazniausiai norisi uzfiksuoti ir parvezti kuo daugiau informacijos, o tada nelabai lieka laiko menui... Be to kelionese ne visada yra laiko tiesiog vaikstineti letai po vietove ir ieskoti idomaus moemnto ar tinkamo rakurso. Bet bandyti visada verta smile.gif

Pirmoje foto tiesinciau horizonta ir kirpciau kiek dangaus, nes debesys vietomis persviesti ir nera labai ispudingi, kad juos stengtis issaugoti.

Trecioje foto man regis irgi horizontas kiek pakrypes... Gal butu buve geriau pabandyti prieiti arciau krasto ir horizontaliai pabandyti apimti einancia lanku ir nutolstancia pakrante g.gif Nes sitam formate daug dangaus ir tie akmenys su zolyneliai nelabai...

O antra foto man visai patinka smile.gif Patinka spalvos smile.gif Buciau bandziusi kadruoti nukerpant kiek apacios, kad kadras prasidetu ties tuo didziuoju laivu desineje ir imciau daugiau vakarejancio dangaus.

Manau, su laiku ismokti horizonta "deti" ne per viduri smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 30, 15:23)
Vakarui nuspalvinti

Smagum kad teko aplankyti tokius krastus, as irgi noreciau i rytus, tik man ten siek tiek baisoka vaziuoti. Tavo nuotraukas man visada labai idomu pamatyti informacine prasme, kiekviena karta pamatau ir suzinau kazka naujo 4u.gif

QUOTE(Baccardi @ 2008 07 30, 14:18)
Sveiki visi  4u.gif

Drugelio kokybe ir spalvos tikrai labai patinka smile.gif Antra foto kazkokia savotiska... tokia saltai ziemiska... noretusi kad stiebelis nors kiek matytusi. O pirma irgi gal reikejo kiek kitaip kadruoti, gal vertikaliai ir daugiau stiebelio. Bet bandymas geras smile.gif

QUOTE(pliukšt @ 2008 07 30, 19:21)
reikėjo įamžint mažajį gyventoja  biggrin.gif
Poilsio akimirka

Labai grazus katinukas smile.gif o iki idomios nuotraukos dar kiek toli ax.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 07 30, 23:39)
Dar keletas mamisku kadru... blush2.gif  Zaidimai su juostinuku...

Silti kadrai smile.gif tik pirmoje spalvos saltokos smile.gif bet momentas geras. Antra ir trecia gal daugiau i seimos albuma. Trecioje man truksta kazkokios prasmes, berniuko zvilgsnio ar kazko pan., bet patinka kompozicija.

QUOTE(JulieTa @ 2008 07 31, 06:23)
pabandziau ir as eilini vaizdeli nufotkint:

pirma idomesne, nors didelio ispudzio nepalieka. Antra - tiesiog nufotografuotas piesinukas ant smolio ir viskas. Ir j/b per pilkas. Gal spalvotas variantas cia butu atrodes zymiai idomiau?

QUOTE(bite maja @ 2008 07 31, 07:41)
parodysiu dar vieną su kregžde.

na kregzde tai cia jau nelabai panasu, bet kadras geras, ypac patinka katino ir jo kailiuko siluetas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pukučiai @ 2008 07 31, 11:46)
Ta aš jau minėjau kad jos nėra įdomios o juolab gana sunku buvo nupaveiksluoti kai visur bėgte reikia bėgti tai pyškinau kas papuola o dabar kai pažiūriu net graudu  verysad.gif Norėjosi bent ką užfiksuoti  bigsmile.gif

Nuotraukytės kelionių albumui, tai pakomentuosiu tik iš techninės pusės.
Man tai nuotraukytės atrodo per tamsios. Ir gal dar sharpo reikėtų kažkiek uždėti. Pvz pirmą daryčiau maždaug taip
user posted image

Bet aš peizažų nefotografuoju tai galiu ir klysti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 07 31, 06:41)
parodysiu dar vieną su kregžde. man kažkodėl fėją iš Niekados šalies primena  hihihi.gif viršaus norisi daugiau, bet kadras horizontalus, fotkinta su 50-uku, todėl erdvės nėr  verysad.gif
user posted image

Man irgi is tos pat salies pasirode thumbup.gif Sutinku su tavim del vertikalaus kadro, bet siaip faina tokia - su pasaka bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 07 31, 14:41)
Sveika prisijungus smile.gif

zinau kaip buna su tom turistinem nuotraukos. Dazniausiai norisi uzfiksuoti ir parvezti kuo daugiau informacijos, o tada nelabai lieka laiko menui... Be to kelionese ne visada yra laiko tiesiog vaikstineti letai po vietove ir ieskoti idomaus moemnto ar tinkamo rakurso. Bet bandyti visada verta smile.gif

Pirmoje foto tiesinciau horizonta ir kirpciau kiek dangaus, nes debesys vietomis persviesti ir nera labai ispudingi, kad juos stengtis issaugoti.

Trecioje foto man regis irgi horizontas kiek pakrypes... Gal butu buve geriau pabandyti prieiti arciau krasto ir horizontaliai pabandyti apimti einancia lanku ir nutolstancia pakrante  g.gif Nes sitam formate daug dangaus ir tie akmenys su zolyneliai nelabai...

O antra foto man visai patinka smile.gif Patinka spalvos smile.gif Buciau bandziusi kadruoti nukerpant kiek apacios, kad kadras prasidetu ties tuo didziuoju laivu desineje ir imciau daugiau vakarejancio dangaus.

Manau, su laiku ismokti horizonta "deti" ne per viduri smile.gif
Papildyta:

Labai ačiū už pastabas kas liečia horizonta tai tik perskaičiusi šiame forume sužinojau kad horizonto nereikia "dėti" per vidurį o pasižiūriu savo foto matau kad dauguma mano nuotraukų kurių horizontas viduryje. Šią taisyklę jau įsikaliau į galvą bigsmile.gif

QUOTE(evitafoto @ 2008 07 31, 15:27)
Man tai nuotraukytės atrodo per tamsios. Ir gal dar sharpo reikėtų kažkiek uždėti. Pvz pirmą daryčiau maždaug taip
Bet aš peizažų nefotografuoju tai galiu ir klysti  4u.gif

Šios nuotraukos visiškai nekoreguotos kokios gavosi natūraliai tokias ir įdėjau bet man patiko tavo pataisymas kaip visiškai nieko neišmanančiai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pukučiai @ 2008 07 31, 13:43)
Šios nuotraukos visiškai nekoreguotos kokios gavosi natūraliai tokias ir įdėjau bet man patiko tavo pataisymas kaip visiškai nieko neišmanančiai  blush2.gif

Tai teisingą šviesumą (ekspoziciją) ir reikia stengtis parinkti jau fotografuojant. O kompiuteriu taisoma jau iš bėdos blush2.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evitafoto: 31 liepos 2008 - 14:08
QUOTE(evitafoto @ 2008 07 31, 14:27)

Bet aš peizažų nefotografuoju tai galiu ir klysti  4u.gif

tikrai geriau, bet dar baltos spalvos balansą tikriausiai pakoreguoti reiktų, labai debesys nusimėlynavę...
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 07 31, 14:08)
tikrai geriau, bet dar baltos spalvos balansą tikriausiai pakoreguoti reiktų, labai debesys nusimėlynavę...

Gal ir reikėtų rolleyes.gif, bet daug netvarkiau aš tos nuotraukos. Tik norėjau parodyti kiek šviesinčiau.
Atsakyti
QUOTE(evitafoto @ 2008 07 31, 13:27)

Taip pasviesinus geriau, bet man cia sarpo jau kiek per daug... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evitafoto @ 2008 07 31, 16:07)
Tai teisingą šviesumą (ekspoziciją) ir reikia stengtis parinkti jau fotografuojant. O kompiuteriu taisoma jau iš bėdos  blush2.gif.

pioneer.gif supratau man dar mokytis ir mokytis kiek aš ten pyškinau taikiau. Mane visi prakeikė o pusbrolis sakė kad aš išprotėjus. Kai mes buvome Eilate aš išgirdau kad dabar šers delfinus tai aš visas tašes mečiau už fotoaparatų ir bėgte ant liepto. Parėjau po valandos ar dviejų su dviem "nusprogusiais" fotoaparatais doh.gif doh.gif doh.gif todėl pusbrolis sako tau jau visai negerai. Bet man tas pats svajojau nupaveiksluoti delfiną laukinėje gamtoje o ne delfinariume ir man pavyko thumbup.gif žinoma tai na pets geriausias kadras žiūrint kaip jūs sakot iš techninės pusės bet vis šis tas mirksiukas.gif ir patikėkit buvo verta .

Aš labai dėkinga kad jūs manęs neignoruojat ir pakomentuojat bigsmile.gif

Vajė jau reikia toliau skaityti terminus nes greit pasimesiu tarp balnasų sharpų ir t.t. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukučiai: 31 liepos 2008 - 14:22
bald.nomad. kelionese sunku kazka ispausti (bent jau man). nes man vienoj vietoj reikia prabut valanda dvi, kas standartiniai rakursai virstu idomesniais. ieskojimu kelias netrumpas. todel kelioniu foto yra kelioniu foto, kur uzfiksuota tai, kas zavejo ir tau patiko ir nekelk kazkokiu nesvietisku reikalavimu ir pamirsk fraze, kad neismoksi fotografuot tongue.gif neknisk archyvu (aisku lepink mus graziais vaizdais ir toliau laiks nuo laiko) ieskodamaS sedevru. o uz fotiko ir trauk bet ka... kas patinka ir tinka.
keliones yra koncentratas visko, todel ir nuotraukos koncentratas visko smile.gif nelauksi gi saulelydzio ar 3 val del dekingesnio apsvietimo, jei toje vietoje atsidurei ne laiku ir ne vietoje.

pliukst, fokusas ok. kelciau kontrasta (na vos vos biggrin.gif) ir to siaudo ant kaciuko nelabai norisi matyt. situacija yra situacija, bet rezultato norisi be siaudo smile.gif

JulieTa - nepatinka dangaus ilindes gabalas. man jo cia nereik visai pirmoje foto. kiek trumpesnes ekspozicijos reikejo. ale jura kad idomiai pateikt - reik sugebejimu. as nemoku ax.gif
del antro lotuliukas.gif galiu paguost, as pati nuo to pradejau cia biggrin.gif kokybe irgi neblizga wink.gif

bitemaja. na vaizduote nupiese ten feja. bet man su paprasta kregzde idomiau vis tiek (na ta antroji, kur supakuota)

pukuciai. saunu, kad ateini jau su tokia kokybe. technine puse: sviesinti kazkiek, pasarpinti vos vos, na WB balansas kiek nuklydes pirmoje.
patiko saulelydzio spalvos antroje. ir treciosio spalvos. nuotrauka svyra optiskai i kaire man. apacia irgi perkrauta.
antros kiek pakirpciau apacios. iki melyno atsispindejusio brukscnio vandenyje desineje.
bet saunu pradet nuo tokiu foto 4u.gif

as atidaviau krikstynu foto thumbup.gif visi patenkinti iki "negaliu". buvau isvadinta profesionale lotuliukas.gif na ir siaip kaifuoju ant lauru.... jei matysit ka krentanti pro sali, zinok tai as uzmigusi nuo ju nusiritau cool.gif
na man paciai (kaip ir raigei) neitiksi. lotuliukas.gif truksta galuniu (ju trukumo ypac netoleruoju kitu fotografu nuotraukose, dabar suprantu, kad ne taip ir lengva jas sutalpint kadran lotuliukas.gif ), kontrastlige gydoma priverstinai (ale ir uzkelk tu man taip, -47 kontrasta padarau ir tikrai negaliu paskyt, kad matosi esminiai pokyciai, vos vos tik nusvelneja foto, po pirmo mano uzkelimo cia taip...).
na lyg ir viskas gerai thumbup.gif
einu kazka internetui paruosiu mirksiukas.gif

Atsakyti
Sansara, laukiam krikštynų foto ax.gif

Įkeliu dar kelis atostogų bandymus. Gerai, kai atostogos, tai gali nors truputį skirti laiko fotoaparato nagrinėjimuisi. Labai lauksiu komentarų, ypač dėl portretuko, nes juos labiausiai noriu išmokti gerai fotografuoti smile.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti