Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 29, 19:36)
Turiu neprotinga klausima tiems, kas mate mano 2 paskutines nuotraukas. Jei antra perfotografuosiu be "bardakelio" pirmam plane tai ji bus geresne? Neatrodys kaip saldi atvirute? Nes sita tikrai perfotografuosiu (tik del oru gerumo nezinau)
Ai, dar kart idedu, ryt ismesiu:

Bite Maja, jei susiruosi i Irana - sakyk, patarsiu ir kt. gerybem pasidalinsiu smile.gif

aha, būtų geriau, bet ir būtų atvirukas. man visai dar nieko būtų kad vien kontūrai būtų.

aš jau ne tik į Iraną noriu, bet ir į Turkmėniją po vakarykščio "Šilko kelio" doh.gif žiūrėjau ir fotografavau akimis - va čia kadras, ten kadras doh.gif tik kažin, ar atsirastų dar toks beprotis, kuris norėtų ten važiuot.
o tau ten, aišku, patiko? smile.gif

Istorija apie kregždes
user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 29, 21:57)
Aš į Kiniją kol kas nežadu grįžti,

nu ir tau pavydžiu tokios kelionės smile.gif smagu turėjo būt. o nuotraukos tai tokios..hmm... trečia gal labiausiai patinka. nors ir antroj patinka tas dviratininkas ir kostiumuočius vidury gatvės. tik jie dabar pasimeta tame chaose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 29 liepos 2008 - 21:06
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 29, 14:37)
As praeita savaite turejau proga mazyte mergyte pafotografuoti wub.gif Tokie standartiniai kadrai. Ikeliu viena nuotrauka komentarams. Zinau, kad viena dalyka daryciau kitaip, todel idomios ir jusu nuomones.

Pirmoj šviesos gal kiek per daug, o šiaip labai labai kliūna antras planas nepakankamai išplaukęs, kažkaip nejauku žiūrint į mažo vaikučio dideles neryškias akių duobutes. Pabandyk kažką daryt, kad tik pirmą planą matytumėm, nes jis superinis.. (myliu vaikiukus mažus wub.gif )
Atsakyti
californiagirl, smagu girdėti tokius žodžius, o ypač iš tavęs blush2.gif

Puriena, antroji foto man labai patinka. Dinamika, dviratis, laidai, pėstysis.... Liuks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 29, 18:36)
Turiu neprotinga klausima tiems, kas mate mano 2 paskutines nuotraukas. Jei antra perfotografuosiu be "bardakelio" pirmam plane tai ji bus geresne? Neatrodys kaip saldi atvirute? Nes sita tikrai perfotografuosiu (tik del oru gerumo nezinau)

Ant sekančio molo eik. Vakare eik. Arba anksti ryte.

QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 29, 20:57)
Man, kaip ir daugeliui jūsų kelionėje ieškoti įdomesnių rakursų sudėtinga. Viskas, kas buvo išmokta, įsisamoninta, praranda prasmę. Tiesiog nėra tiek laiko, kad galėtum išieškoti įdomų kadrą, įsijausti į fotografavimą smile.gif Teko stebėti vietinį kiną, kuris stovėjo su fotoaparatu vietoje, kur praeina daug žmonių. Stovėjo ramiai, niekur neskubėdamas. Tarsi meditavo kartu su fotoaparatu. Tada pagalvojau - kaip norėčiau ir aš prie jo prisijungti..

Uždraustojo miesto fragmentas
Šanchajaus kasdienybė
Šventyklos prieigose

Man būna lygiai kaip tau. Grįžus ir peržiūrėjus nuotraukas pasidaro liūdna, kad nesugebėjau visko parodyti, ką pats mačiau. Reik leist nuotraukom pagulėt ilgokai. Tada atsidarai ir pasižiūri naujom akim.
Pirmoji gal geriau vertikali atrodytų. Antra man labai patinka savo rytietiška betvarke. Trečioji - g.gif kadruočiau kitaip. Reportažas įdomus. Noriu ir aš ten su kamera.

QUOTE(bite maja @ 2008 07 29, 21:10)
Istorija apie kregždes

Man antrą suvyniokite biggrin.gif
Atsakyti
O Jūros šventėj negi nei vienas nebuvot? Kur fotkės? Aš turiu, bet nėr kada truputėlį patvarkyt. Bet pažadu parodyt.. Na kokia vieną gal net šiandien..
Atsakyti
Bite, man irgi antra. labai. nu labai.
Atsakyti
aciu uz komantarus manosioms ''standartinems'' 4u.gif Siaip pykau ant saves, kad 100 - tuka buvau pasiemus. Kazkaip isivaizdavau, kad jis cia bus kaip tik, deja deja - diafragma iki 4 uzverta buvo, o fonas vistiek per daug plauke. Manau siuo atveju reikejo but istikinai 50mm. Na tikiuosi dar turesiu galimybe perfotografuot biggrin.gif Ir isvis gal pavyks ta mamyte i studija prisiviliot - ten gal savos sienos pades biggrin.gif

bald.nomad - as su chebra - nereik ir man pirmojo plano - ir dar labai noreciau dienos sviesoj spindincius kupolus pamatyti smile.gif

Purienos antroji thumbup.gif Graziai man viskas i visuma susidelioja. Bet kazkaip netraukia manes Kinija unsure.gif

Biteles taip pat antroji patinka. Reksas ne bitiskai biggrin.gif
Atsakyti
Su tetuku į šventę smile.gif

user posted image

Ir dar viena..

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 29 liepos 2008 - 22:38
QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 29, 20:57)
Aš į Kiniją kol kas nežadu grįžti, todėl pataisyti kadrų nepavyks  smile.gif
user posted image

Trecia labiausiai patinka ax.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 07 29, 21:10)

Sutinku su pasisakiusiais- trecia suuuper thumbup.gif

QUOTE(evitafoto @ 2008 07 29, 21:13)

4u.gif
Evita, as vis noriu taves paklausti ka naudoji fonui laikyti??? Ar pas tave padetas jis visuomet, ar koks tai sulankstomas/patraukiamas daiktas, kad neuzimtu vietos g.gif Galvoju ka cia pasirinkus fonui prilaikyti...labiausiai gundausi ant tokiu tipo lengvai isardomu... unsure.gif Ka manai?

Zverie, na man nelabai... smile.gif Pirmas kadras atrodo kaip iskirptas mazas fragmentas is didesnio kadro(t.y. kokybe lb. prasta) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 07 29, 22:17)
Evita, as vis noriu taves paklausti ka naudoji fonui laikyti??? Ar pas tave padetas jis visuomet, ar koks tai sulankstomas/patraukiamas daiktas, kad neuzimtu vietos g.gif Galvoju ka cia pasirinkus fonui prilaikyti...labiausiai gundausi ant tokiu tipo lengvai isardomu... unsure.gif  Ka manai?

As ne Evita, bet jei galima ir savo nuomone parasysiu. Manau viskas priklauso nuo to, kiek vietos turi, ka zadi naudoti fonui (popieriu ar medziaga) ir kokio dydzio galvoji studija tureti. Popierius sunkus, netinka kilnojamai studijai, medziaga lengvesne, bet jei kur padet noresi - lamdosi (nebent fonas toks a la nelygintas). Jei zadi fotografuoti vien vaikus uztenka zemesnio stovo fonui laikyti, jei ir suaugusius visu ugiu, fona reiktu jau kazkur palubej kabint (nebent lubos labai aukstos) g.gif

Zverie, pirmoji arba kirpta labai, arba su mobiliu fotografuota atrodo unsure.gif
Atsakyti
Gamtiniai bandymai bigsmile.gif : Smaližė

user posted image
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 29, 23:58)
As ne Evita, bet jei galima ir savo nuomone parasysiu. Manau viskas priklauso nuo to, kiek vietos turi, ka zadi naudoti fonui (popieriu ar medziaga) ir kokio dydzio galvoji studija tureti. Popierius sunkus, netinka kilnojamai studijai, medziaga lengvesne, bet jei kur padet noresi - lamdosi (nebent fonas toks a la nelygintas). Jei zadi fotografuoti vien vaikus uztenka zemesnio stovo fonui laikyti, jei ir suaugusius visu ugiu, fona reiktu jau kazkur palubej kabint (nebent lubos labai aukstos) g.gif

Aciu Wyshniuk 4u.gif
Vietos pas mane daug ir lubos labai aukstos(per du aukstus) tame kambaryje kuriame ruosiuosi fotkinti. Bet va nesu tikra ar noriu kad ta studija ten pastoviai stovetu, nes kamabarys nera koks tai uzdaras, o tiesiog atvira didziule erdve kurioje ir vaikai laksto kaip paduke(sienom lipa ir t.t.), bijau kad nuvers ar padarys ka...Todel galvoju isitaisyt kazka lengvai isdedamo, kad paruost kai reikia ir pakavot kai nenaudojama... Bet su popierum paprasciau del nesiglamzymo ir graziau ziuris...tad netiks kilnojama unsure.gif Svarstymuose esu... doh.gif Kas pas tave wyshniuk? Popierius?

Loreli, visai neblogai bigsmile.gif Tik gal siek tiek tamsoka ir truputi kontrasta pakelciau(bet kontrastas jau skonio reikalas biggrin.gif )
Atsakyti