Laba
Evitafoto, na kontrasto ir man per daug pasirodė, spalvos vietomis nelabai. O šiaip visai neblogai. Vaikučių tėvelis ir krikšto mama man puikiai pažįstami - vaikystės draugai Iš tiesų man patiko, kaip nufotografavai krikšto momentą, kai pilamas šventas vandenėlis. Aš fotografuodama krikštynas nesuspėjau to užfiksuoti , nes pagrindiniai dalyviai nusisuko į altoriaus pusę, viską užstojo ir aš tiesiog nežinojau, kiek galiu sau leisti lipti prie altoriaus. Todėl nuotrauka nepavyko.
Wyshnia, gaila, kad fonas per stipriai sulietas. Vistik norisi matyti vaikiuką, bet ne pilno ryškumo. Tačiau ir ne tokį neryškų, kaip dabar.
silwio, tai jau dairaisi į Nikon D300 Šiaip padarė įspūdį fokusavimo taškų skaičius
QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 29, 16:09)
silwio, tai jau ir dairaisi į Nikon D300 Šiaip padarė įspūdį fokusavimo taškų skaičius
Dairausi. Vis dar tikiuosi, kad Nikon greitai anonsuos gandais ir legendomis apipinta D90 (D80x) ir ji bus galima nusipirkti nelaukiant puse metu, kol jis pasirodys parduotuvese. Jei ne, svarstysiu D300. Fokusavimo tasku skaicius ne pats didziausias geris. Labai smagiai "sukaltas" autofokuso algoritmas. Plius be galo nuostabi auto iso funkcija. Taip pat galimybe tiksliai susireguliuot savo objektyvus. Didelis ir sviesus vaizdo ieskiklis, 3 coliu dideles raiskos LCD aisku irgi ne paskutinej vietoj. Live view is principo zaisline funkcija, bet makro labai praverstu. O kur dar wireless blykstes valdymas. Vienzo geris O ir dirbti jis turetu ilgiau nei mano D50. Deklaruojamas shutter'io suveikimu skaicius - 150000. D50 tiksliu duomenu nera. Vieni kalba, kad 30000. Kiti - 50000. Bet kokiu atveju tai 3 kartus daugiau. Zodziu svarstau dar vis, nes sumele tai nemenka reiketu atiduot.
QUOTE(sillwio @ 2008 07 29, 16:29)
Dairausi. Vis dar tikiuosi, kad Nikon greitai anonsuos gandais ir legendomis apipinta D90 (D80x) ir ji bus galima nusipirkti nelaukiant puse metu, kol jis pasirodys parduotuvese. Jei ne, svarstysiu D300. Fokusavimo tasku skaicius ne pats didziausias geris. Labai smagiai "sukaltas" autofokuso algoritmas. Plius be galo nuostabi auto iso funkcija. Taip pat galimybe tiksliai susireguliuot savo objektyvus. Didelis ir sviesus vaizdo ieskiklis, 3 coliu dideles raiskos LCD aisku irgi ne paskutinej vietoj. Live view is principo zaisline funkcija, bet makro labai praverstu. O kur dar wireless blykstes valdymas. Vienzo geris O ir dirbti jis turetu ilgiau nei mano D50. Deklaruojamas shutter'io suveikimu skaicius - 150000. D50 tiksliu duomenu nera. Vieni kalba, kad 30000. Kiti - 50000. Bet kokiu atveju tai 3 kartus daugiau. Zodziu svarstau dar vis, nes sumele tai nemenka reiketu atiduot.
sillwio, jis tavęs vertas
QUOTE(Puriena6 @ 2008 07 29, 16:35)
sillwio, jis tavęs vertas
Klausimas ar as jo vertas
QUOTE(sillwio @ 2008 07 29, 16:36)
Klausimas ar as jo vertas
Šitas klausimas nediskutuotinas
Rekomenduoju fotopro laboratoriją (Kaune priešais MCDonaldą)
sillwio, objektyvas 50mm 1.4, jis tokį aštroką boke daro
wyshnia, gražios nuotraukos, tik man žvilgtėlėjus į jas veiduko nesimatė, tik atidžiau įsižiūrėjus pasimatė ir pasirodė kiek per daug abstraktus kaip kūdikio veidelis, bruožai tokie labai boke paveikti.
dėkui už komentarus ir dėl pastabų dėl kontasto... turbūt reikės su Sansara į anoniminių kontrastuotojų klubą užsirašyti Nes jos nuotraukose man kontrastas irgi labai patinka
O aš jau turiu pirmą užsakymą vestuvėms
sillwio, objektyvas 50mm 1.4, jis tokį aštroką boke daro
wyshnia, gražios nuotraukos, tik man žvilgtėlėjus į jas veiduko nesimatė, tik atidžiau įsižiūrėjus pasimatė ir pasirodė kiek per daug abstraktus kaip kūdikio veidelis, bruožai tokie labai boke paveikti.
dėkui už komentarus ir dėl pastabų dėl kontasto... turbūt reikės su Sansara į anoniminių kontrastuotojų klubą užsirašyti Nes jos nuotraukose man kontrastas irgi labai patinka
O aš jau turiu pirmą užsakymą vestuvėms
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 29, 14:37)
As praeita savaite turejau proga mazyte mergyte pafotografuoti Tokie standartiniai kadrai. Ikeliu viena nuotrauka komentarams. Zinau, kad viena dalyka daryciau kitaip, todel idomios ir jusu nuomones.
man patinka viskas
QUOTE(Sansara @ 2008 07 29, 14:38)
bite, kartais padeda neatnaujinimas. o tos pacios sistemos uzinstaliavimas per nauja. nebutinai nauja versija. kaip tai daryt - nezinau. bet skaiciau, kad D70 taip gydyt padeda. kazkaip per usb prijungus prie kompo fotika.
QUOTE(sillwio @ 2008 07 29, 16:32)
Kazin ar tai imanoma padaryti paciam. Nera galimybiu gauti originalia firmware. Jei kur nors internete ir voliojasi, tai manau per didele rizika ja instaliuot. Lieka vienintelis kelias - pas meistrus. D70 turejo keleta firmware, kaip ir daugelis kitu nikon'u. Deja tik D50 liko be firmware. Tai ner blogai, juk tai reiskia, kad fotikas tikrai vykes ir jokiu klaidu jame taisyti nereikia.
žodžiu, aš nesuprantu, ką jūs čia šnekat nunešiu ryt į servisą. tegul žiūri. gal ką protingo pasakys
jei shutter'io suveikimų skaičius yra 30000, tai maniškiui tikrai natūralus galas ateina kad ir kaip būtų gaila.
QUOTE(evitafoto @ 2008 07 29, 09:32)
Sudėjau paskutinių krikštynų kelias nuotraukas http://www.evitafoto.lt/f6.html (paskutinės tos, kur pirmos puslapy)
Ne viskas pavyko kaip norėjau, bet kai kurios nuotraukos man labai patinka.
Ne viskas pavyko kaip norėjau, bet kai kurios nuotraukos man labai patinka.
Likau suzaveta Va cia tai krikstynu nuotraukos Pati tokiu noreciau (mano 2 is 3-ju dar nekrikstyti )
Aplamai tavo galerijoje jauku ir miela. Isidejau i favoritus ir vis pasiziuriu
Sekemes fotografuojant pirmasias vestuves, esu garantuota kad kadrai bus puikus
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 29, 13:37)
Man pirma kiek persviesta, nes dingsta mazyles pirstukas(tas kuris tarp mamos pirstu). Antroji man super. Tos pedukes o jau mazumas sunku patiketi
O kurie cia 50-ukai taip genda? 1.8 ar 1.4? Su maniskiu kol kas viskas tvarkoje(nusispjaunu per kairi peti)
Oooo atrodo supratau...man kaip zirafai per mano ilga kakla ko daeina Jus apie Nikon D50 greiciausiai kalbat, o ne apie objektyvus
BN, man asneniskai be bardakelio priekyje geriau ziuretusi bet manes nebutina klausyti, nes paskui kadrai sausi gali gautis
Turiu neprotinga klausima tiems, kas mate mano 2 paskutines nuotraukas. Jei antra perfotografuosiu be "bardakelio" pirmam plane tai ji bus geresne? Neatrodys kaip saldi atvirute? Nes sita tikrai perfotografuosiu (tik del oru gerumo nezinau)
Ai, dar kart idedu, ryt ismesiu:
Bite Maja, jei susiruosi i Irana - sakyk, patarsiu ir kt. gerybem pasidalinsiu
QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 29, 18:36)
Turiu neprotinga klausima tiems, kas mate mano 2 paskutines nuotraukas. Jei antra perfotografuosiu be "bardakelio" pirmam plane tai ji bus geresne? Neatrodys kaip saldi atvirute? Nes sita tikrai perfotografuosiu (tik del oru gerumo nezinau)
BN, gal šiuo atveju saldi atvirutė geriau, nei nieko nesakantis pirmas planas. Jei šioje nuotraukoje pirmame plane stovėtų parimusi žmogysta, tai dar būtų jis pateisinamas. Bandyk perfotografuoti be pirmo plano. Tokia būtų mano nuomonė. Aš asmeniškai norėčiau matyti dienos šviesoje šį grožį. O dabar matau gražų dangų, bet ne miestą.
Puriena, tu mane del dienos sviesos nekurstyk... sito grozio turiu nesuskaiciuojama kieki kadru...
Bandysiu perfotografuot samoningai po keliu menesiu - gal tada grisiu
Bandysiu perfotografuot samoningai po keliu menesiu - gal tada grisiu
Aš į Kiniją kol kas nežadu grįžti, todėl pataisyti kadrų nepavyks . Bet vistik norėčiau jūsų nuomonių apie šiuos. Man, kaip ir daugeliui jūsų kelionėje ieškoti įdomesnių rakursų sudėtinga. Viskas, kas buvo išmokta, įsisamoninta, praranda prasmę. Tiesiog nėra tiek laiko, kad galėtum išieškoti įdomų kadrą, įsijausti į fotografavimą Teko stebėti vietinį kiną, kuris stovėjo su fotoaparatu vietoje, kur praeina daug žmonių. Stovėjo ramiai, niekur neskubėdamas. Tarsi meditavo kartu su fotoaparatu. Tada pagalvojau - kaip norėčiau ir aš prie jo prisijungti..
Uždraustojo miesto fragmentas
Šanchajaus kasdienybė
Šventyklos prieigose
Uždraustojo miesto fragmentas
Šanchajaus kasdienybė
Šventyklos prieigose