Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2008 07 29, 09:34)
negąsdink, Sillwio, kad galas ateina  verysad.gif o visa kita lyg ir tvarkoj... kol kas  unsure.gif

Paciam baisu. Gal i servisa koki pasiskambink. Jei problema jiems zinoma, gal pasakys ar yra kokie nors vaistai.
Atsakyti
evitafoto, yra tikrai graziu momentu pagautu smile.gif
Merginos, kas atiduodat CD ar pacios matet atspausdintas savo nuotraukas? Klausiu, nes pati esu susidurus - atidavem vestuviu nuotraukas CD, tai tokias padare blink.gif Ir 100% fotolabiratorijos klaida, nes kitur spausdinant is to pacio CD visai kitas reikalas. Ar nera atsitike taip, kad klientai liko nepatenkinti ne del jusu kaltes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 07 29, 10:40)
Paciam baisu. Gal i servisa koki pasiskambink. Jei problema jiems zinoma, gal pasakys ar yra kokie nors vaistai.

užklausiau kūdroj, vienas toks sako - Dar gal firmware atnaujinti pabandyk, gal atstatys ta programa viduje. kas čia do velnias? ten klaust gėda blush2.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 29, 09:54)
evitafoto, yra tikrai graziu momentu pagautu smile.gif
Merginos, kas atiduodat CD ar pacios matet atspausdintas savo nuotraukas? Klausiu, nes pati esu susidurus - atidavem vestuviu nuotraukas CD, tai tokias padare blink.gif Ir 100% fotolabiratorijos klaida, nes kitur spausdinant is to pacio CD visai kitas reikalas. Ar nera atsitike taip, kad klientai liko nepatenkinti ne del jusu kaltes? g.gif

Kol kas viena mama skundėsi. Sakė, kad spalvas sugadino g.gif
O šiaip kai atiduodu CD rekomenduoju ir kur gaminti nuotraukas. Pati kiek bandžiau gaminti, tai gerai gaunasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evitafoto: 29 liepos 2008 - 10:08
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 29, 07:56)
O kaip galvoji kurtis? Per koki kita puslapi, ar prasyti, kadkas sukurtu, o po to tik isidet i neta? g.gif

Pačiom galerijom tai pasinaudosiu gatavom, o patį puslapį tikiuosi gal vyras sukurs, kompiuteristas jis, gal ką sunarplios biggrin.gif

Jo, spauda labai svarbu ir galima taip sudirbti nuotraukas, kad apsiverksi pamatęs. Aš kaip Evitafoto rekomenduoju kur daryti. Bet tarkim pas mus Šiauliuose nėra geros laboratorijos. Turiu tokią vieną pusę velnio, bet vos ne stoviu šalia. Bet fotkinu dažniausiai Kaune ir Vilniuje, tai ten situacija truputį geresnė.
Jei smarkiau į tą reikalą įsisukčiau, visai pagalvočiau apie profesionalų spausdintuvą skirtą foto spausdinti. Kitas reikalas nei laboratorija.
Papildyta:
Evitafoto, labai puikių momentų yra wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 07 29, 10:00)
užklausiau kūdroj, vienas toks sako - Dar gal firmware atnaujinti pabandyk, gal atstatys ta programa viduje. kas čia do velnias? ten klaust gėda  blush2.gif  doh.gif  lotuliukas.gif

Firmware yra vidine fotiko programa. Atnaujinti butu galima, jeigu ji butu isleista nors viena. Kitiems fotikams isleidzia nuolat. Tai auto wb algoritma pataiso, tai autofokuso ar dar koki velnia. D50 nebuvo nei vieno firmware. Vienam forume radau va toki Nikon oficialu atsakyma: "There are no plans at this time to introduce a new firmware for the D50. In any event if there is a firmware update we would not know it's contents until it is released. The camera has been discontinued and will not likely be updated to support SDHC."
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 07 29, 12:39)
Firmware yra vidine fotiko programa. Atnaujinti butu galima, jeigu ji butu isleista nors viena. Kitiems fotikams isleidzia nuolat. Tai auto wb algoritma pataiso, tai autofokuso ar dar koki velnia. D50 nebuvo nei vieno firmware. Vienam forume radau va toki Nikon oficialu atsakyma: "There are no plans at this time to introduce a new firmware for the D50. In any event if there is a firmware update we would not know it's contents until it is released. The camera has been discontinued and will not likely be updated to support SDHC."

ačiū 4u.gif dabar supratau.
šiaip kol veikia, gal nereikia panikuot? ant M retai kada dabar fotografuoju, bet vat šiandien sugalvojau žmones skubančius nufotografuot. na, kad būtų tokie šiek tiek išsilieję. kiaulystės dėsnis... galėjo gi koks P režimas sugest, kurio gyvenime net nesu naudojus.
Atsakyti
QUOTE(evitafoto @ 2008 07 29, 09:32)
Sudėjau paskutinių krikštynų kelias nuotraukas http://www.evitafoto.lt/f6.html (paskutinės tos, kur pirmos puslapy)
Ne viskas pavyko kaip norėjau, bet kai kurios nuotraukos man labai patinka.

210 nuotrauku is krikstynu. Faina.
Jauku ziureti tavo nuotraukytes. Labiausiai man patiko: studijikeje su teciu thumbup.gif (linksma, nestandartiska, emocinga) , mergyte isikibusi i mamos plaukus wub.gif (jaukiai, vaikiska) , mergaite sus kepuryte ant tiltelio (romantiska) ir berniukas, atsiremes i tilto krasta (mielas portretas).

Va ir man idomu pasidometi kur normaliai spausdina.
Kol kas man patinka fotolaboratorija prie Zalgirio g. "Maximos" ir Zirmunu "IKI" rusy.
I KODAK nerekomenduoju. Man tokias geltonas yra nuotraukas padare. Nepatiko ir per COPY 1 siulomose akcijose spausdintos nuotraukos... Tada kaip tik savo vaiko krikstynu nuotraukas norejau visiems atspausdinti... Verkiau pasiemus...
Bandziau fotopigiau... Nieko, bet vis vien meluoja spalvos...

QUOTE(evitafoto @ 2008 07 29, 10:01)
O šiaip kai atiduodu CD rekomenduoju ir kur gaminti nuotraukas. Pati kiek bandžiau gaminti, tai gerai gaunasi.

O kur rekomenduoji?
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 07 29, 11:46)
ačiū  4u.gif dabar supratau.
šiaip kol veikia, gal nereikia panikuot? ant M retai kada dabar fotografuoju, bet vat šiandien sugalvojau žmones skubančius nufotografuot. na, kad būtų tokie šiek tiek išsilieję. kiaulystės dėsnis... galėjo gi koks P režimas sugest, kurio gyvenime net nesu naudojus.

As zinok pasidomeciau pas meistrus, kad nusiramint ir zinot, ko tiketis toliau. Gal tai smulkmena, kuri niekada netrukdys, o gal liga, kuria galima isgyti, kol dar laikas.

Papildyta:
QUOTE(evitafoto @ 2008 07 29, 09:32)
Sudėjau paskutinių krikštynų kelias nuotraukas (paskutinės tos, kur pirmos puslapy)
Ne viskas pavyko kaip norėjau, bet kai kurios nuotraukos man labai patinka.

Man noretusi labiau soft. Didelis kontrastas kazkaip man nelabai ziurisi krikstynu foto. Koks objektyvas piesia toki bokeh?
Atsakyti
As praeita savaite turejau proga mazyte mergyte pafotografuoti wub.gif Tokie standartiniai kadrai. Ikeliu viena nuotrauka komentarams. Zinau, kad viena dalyka daryciau kitaip, todel idomios ir jusu nuomones.

user posted image
Atsakyti
4u.gif kaip man issigydyt is kontrastliges. viskas net akis pjauna kitiems, o man rojus doh.gif negerai, oj negerai...

gadina ir fotofabrikas (nes jie per kodak spaudzia) spalvas ir pats kodak. o fuji - kaip kam saus i galva. Antakalnio IKI man nuraudonino ir kontrasta nueme ( lotuliukas.gif ).. prie namu gerai dare, bet sugedo aparatas ir tasku pripaiso visame kadre.
man labai patinka firmos Suuuperfoto (kur per IKI ir spaudos kioskus galima uzsisakyt). jau prie kokybes neprikibsi visai. kaina irgi super (0,59 cnt). tik tiek, kad su pakadravimu (jei ne standartas) tada problema. nes viena syki vienaip, kita syki kitaip padaro. ir nelabai pazymesi, kaip noretum. nes uzsakyma priima ne tiek, kas daro. veza i lenkija kazkur, nes gaunu apklijuota lenkiskais uzrasais vis.

sillwio, visi jie mirs. as jau taikausi su tuo doh.gif prisiskaiciau galimu pabaigu forumuose g.gif na dar tikiuos, kad korteles problema. bet kazkaip jau nusiteikineju nusiteikineju...

bite, kartais padeda neatnaujinimas. o tos pacios sistemos uzinstaliavimas per nauja. nebutinai nauja versija. kaip tai daryt - nezinau. bet skaiciau, kad D70 taip gydyt padeda. 4u.gif kazkaip per usb prijungus prie kompo fotika.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 29, 13:37)
As praeita savaite turejau proga mazyte mergyte pafotografuoti wub.gif Tokie standartiniai kadrai. Ikeliu viena nuotrauka komentarams. Zinau, kad viena dalyka daryciau kitaip, todel idomios ir jusu nuomones.

Nematau prie ko prikibt.

QUOTE(Sansara @ 2008 07 29, 13:38)
sillwio, visi jie mirs. as jau taikausi su tuo  doh.gif prisiskaiciau galimu pabaigu forumuose g.gif na dar tikiuos, kad korteles problema. bet kazkaip jau nusiteikineju nusiteikineju...

bite, kartais padeda neatnaujinimas. o tos pacios sistemos uzinstaliavimas per nauja. nebutinai nauja versija. kaip tai daryt - nezinau. bet skaiciau, kad D70 taip gydyt padeda.  4u.gif kazkaip per usb prijungus prie kompo fotika.

Zinau, kad mirs, ale gaila, kad tokie jauni smile.gif Galetu dar padirbet keleta metu. Bent jau kaip back-up. As dairausi jau i kitus.

Kazin ar tai imanoma padaryti paciam. Nera galimybiu gauti originalia firmware. Jei kur nors internete ir voliojasi, tai manau per didele rizika ja instaliuot. Lieka vienintelis kelias - pas meistrus. D70 turejo keleta firmware, kaip ir daugelis kitu nikon'u. Deja tik D50 liko be firmware. Tai ner blogai, juk tai reiskia, kad fotikas tikrai vykes ir jokiu klaidu jame taisyti nereikia.
Atsakyti