Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(dejavu @ 2008 07 28, 14:20)
nenaudojau nieko, atsitiktinis kadras - netoliese diedukas lapus, ar šakas degino. Rytinė saulė + dūmai ir sudarė tokį efektą.

tai parodyk ir mums kas ten per kadras g.gif smile.gif
Atsakyti
dejavu, aisku 4u.gif va kur pakasta viskas: diedukas su dumais. o as ir taip ziuriu ir taip, nei tokiu spinduliu matau, nei jie tokie ryskus... vienas pazistamas masinos sukeltas dulkes irgi sugebejo panaudot nuotraukoje superefektui. atrodo kaip koks rukas, migla. bet jausmas nenusakomas. o viskas taip zemiska thumbup.gif

smiltis na is jpg guminuku is ND albumo nieko neispaudziu schmoll.gif gaunas ryskios akis reziancios spalvos, net florescentines. gal raw jau buvo paredaguotas ta linkme, nes nei vienu is metodu normalaus patogaus kontrasto neispaudziu
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 07 28, 14:45)
smiltis na is jpg guminuku is ND albumo nieko neispaudziu  schmoll.gif gaunas ryskios akis reziancios spalvos, net florescentines. gal raw jau buvo paredaguotas ta linkme, nes nei vienu is metodu normalaus patogaus kontrasto neispaudziu

šiaip labai mažai redagavau g.gif , kontasto dėjau kiek. Nu tai tiek to kai turėsiu kokią panašią foto tai klausiu, nes šitos net originalo nebeturiu lyg unsure.gif Ačiū už rūpestį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2008 07 28, 11:52)
Dabar laukiu uzsakyto difuzerio (dar eksperimentuosiu, bandysiu), bet ka daryti kai jo nera?

Man rodos difuzorius nepadės ax.gif
Difuzorius tik sklaido šviesą ir taip apšviečia didesnį plotą, bet šviesa nuo to nepasidaro "minkštesnė". Kaip žinia šviesos minkštumas priklauso nuo šviesos šaltinio santykinio dydžio. O nuo ant blykstės dedamo difuzoriaus šaltinis padidėja labai nežymiai (nebent tavo difuzorius 1m2 tongue.gif).
Papildyta:
QUOTE(Loreli @ 2008 07 28, 08:37)
As irgi vis galvoju apie 50-tuką, tik nežinau kurį geriau 1,8 ar 1,4 (ta prasme ar verta dvigubą sumą išleisti už 1,4). Kad eitų išbandyti ir tokį ir tokį , būtų gerai.

O tu su Nikon'u ar Canon'u ar dar kokiu kitu fotografuoji?
Canon'o 1,8 labai geras kaip už tokią kainą, bet 1,4 dar geresnis tongue.gif
1,4 privalumai: greitesnis fokusas, nes USM, geresnė pagaminimo kokybė, šiek tiek šviesesnis, todėl geriau fokusuos tamsoje, gražesnis boke nes skiriasi diafragmos mechanizmas (atrodo 1,8 turi tik 6 ploksteles, todėl kartai matosi kampai ant boke).

1,8 taip pat gerokai dažniau "nugrybauja" autofokusą. Vienintelis 1,8 pranašumas (be kainos), tai, kad 1,4 labiau bijo atspindžių.

Čia yra palyginimas:
http://www.wlcastlem.../50mm/index.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evitafoto: 28 liepos 2008 - 14:22
QUOTE(Sansara @ 2008 07 28, 12:56)
man visi  SanDisk Ultra II patarinejo (dar kai jos buvo ziauriai brangios).  g.gif kiek turejau, jokiu problemu.
suprantu, kad gali but atvejis kad 1 is 100 brokuota ir ta pasitaike man. bet mano nuomone sugedo apie ta firma. jei jusu nepaveda, tai valio  thumbup.gif bet mano akyse ji neatsireabilituos niekaip  lotuliukas.gif

As naudojuosi tik SanDisk Ultra II ir nei karto nenusivyliau. Nieko kito net negalvoju pirkti. Sitoj vietoj taupymas neatsiperka. Greiciau jau brangus daiktas bus kokybiskas, nei kokybiskas bus pigus. Pakankamai prisikankinau savu laiku su pigiais floppy diskais, CD ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(evitafoto @ 2008 07 28, 14:21)
O tu su Nikon'u ar Canon'u ar dar kokiu kitu fotografuoji?
Canon'o 1,8 labai geras kaip už tokią kainą, bet 1,4 dar geresnis  tongue.gif
1,4 privalumai: greitesnis fokusas, nes USM, geresnė pagaminimo kokybė, šiek tiek šviesesnis, todėl geriau fokusuos tamsoje, gražesnis boke nes skiriasi diafragmos mechanizmas (atrodo 1,8 turi tik 6 ploksteles, todėl kartai matosi kampai ant boke).

1,8  taip pat gerokai dažniau "nugrybauja" autofokusą. Vienintelis 1,8 pranašumas (be kainos), tai, kad 1,4 labiau bijo atspindžių.

Čia yra palyginimas:
http://www.wlcastlem.../50mm/index.htm

Dekui uz paaiškinimus. Mano Nikon
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 07 28, 15:05)
Dekui uz paaiškinimus. Mano Nikon

Daug is cia esanciu nikonistu turi butent f1,8 50tuka ir niekas nesiskundzia, na bent jau as negirdejau smile.gif pas mane irgi 1,8. Manau megejui, net ir pazengusiam jo tikrai pakanka.
Atsakyti
Kortas aš irgi tik Sandisk Ultra II drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 28 liepos 2008 - 18:15
mANO LEXAR 4 GB prigasdinot su tom problemom
o kito fotiko imu visad kokias 4 kortas doh.gif beje i naujas uzduotis nesiuos ir sena fotika , maza kas su tuo nauju bus unsure.gif tašė sutalpina viską biggrin.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 07 28, 13:21)

Tik patarsiu:
Kai fotografuoji baznycioj,

blush2.gif blush2.gif ot aciukas blush2.gif

QUOTE(raige @ 2008 07 28, 14:33)
Ish vis nepatinka man blyste  schmoll.gif

baznycioje niekad su ja schmoll.gif nebent nepavyksta kas be jos tongue.gif

papke matau sukurta fotki, com o kaip del uzraso nuo kada iki 20,00 val idedama ?
tai nuo siandien darom iki pirmadienio 20,00 ?
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2008 07 28, 18:54)
baznycioje niekad su ja  schmoll.gif nebent nepavyksta kas be jos  tongue.gif

Nezinau kaip jus be blykstes visai baznycioje fotografuojate.... Su max ISO, min islaikymu, su kokiu f? Tada max grudo ir isplaukusios foto turetu gautis... Juk veiksmas vykasta, ne tiesiog baznycios vidu fotkinat?

Blicas ne auksas, bet kaip kitaip be jo veiksma fotkinti patalpoje? Gerai kai baznycios langai dideli, vidus sviesus, o jei ne?
Atsakyti
ciburaske bigsmile.gif
200 iso, kartais 500 vat tas 500 prie jo ir buna grudo unsure.gif
dazniausiai pirmas variantas plius 2.8 bigsmile.gif na man pavyksta nejudancius zmones paguti, aisku is N -to karto 4u.gif
vat nupirksiu netrukus s80 blykste, pakalbesim 4u.gif g.gif
Atsakyti
Aš blykstę kartais naudoju, kartais ne. Bet tikrai būna situacijų, kada be jos niekur smile.gif
Atsakyti