Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

neturiu darbe nieko, tai jei nepamiršiu, vakare namie pažiūrėsiu.

tai vat galvojau, gal rimtai čia prie mažo f taip gaunas, nes nustačius kokius f4, jau buvo pusė velnio... nors kartais vis tiek strigdavo...
Atsakyti
Sansara, jei Lexar SD blogos, tai kokios geros? as kaip tik tokia viena turiu...
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 28, 11:10)
Sansara, jei Lexar SD blogos, tai kokios geros? as kaip tik tokia viena turiu...

Normalios kortelės tos Lexar. Vienos iš geresnių. Turiu tris tokias (1×1Gb, 2×2GB) ir per 3 metus naudojimo nulis problemų.

O broko visiems pasitaiko, jei brokuota kortelė, tai reikia imti ją ir grąžinti pardavėjui, o ne dėti kryžių ant visos tos firmos produkcijos. Žmonėms juk genda ir Canon, ir Nikon ir Sony... Tai negi dabar kategoriškai teigti, kad visi šie gamintojai gamina nieko nevertą š...

Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 07 26, 10:22)

Ot technika! biggrin.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 07 26, 17:48)
kazkas klauset apie tai, kaip isbalinti fona, jei jis yra melsvas ar pilksvas. as tai darau su levels pagalba. leveliuose uzduodama nuo kurio tasko skaiciuoti, kad tai balta spalva, o nuo kurio, kad juoda. tai baltaja puse pastumus i kaire visi atspalviai iki to pastumimo suprantami kaip balti.

Kaip tus uzduodi ta skaiciavima? ax.gif

QUOTE(Kamilchen @ 2008 07 26, 20:49)
ciburaska laukiu instrukcijos drinks_cheers.gif  bigsmile.gif

Vakare imesiu i interneta ir parasysiu nuorodele mirksiukas.gif

Papildyta:

QUOTE(Sansara @ 2008 07 28, 09:12)
Kalta tiesiai su blykste, kontrasto nebuvimas, neryskumas totalus (gal nesumazinai tinkamai internetui, todel puse kokybes dingo), rausvu atspalviu veidai, o dar tie efektai  doh.gif pvz. man sendinta nuotrauka butu super

Va dabar padekite ir man. Nes su minimomis problemomis ir as susiduriau.
Del kalimo tiesiai su blykste. Gerai kai patalpa, kurioje fotografuoji, yra sviesi, kreipi blykste i lubas, sienas ir sviesa tada sklinda graziai, neparkaldama veidu. Ka daryti kai sienos medines arba tamsios (pora kartu esu fotkinusi tokiomis salygomis, buvau pasimetus, teko kreipti tiesiai blica). Dabar laukiu uzsakyto difuzerio (dar eksperimentuosiu, bandysiu), bet ka daryti kai jo nera?

Ka daryti, kad patalpose zmoniu veidai nesigautu raudoni? Ypac kai patalpos spalvotos. Fotkinant M rezimu tokias intensyvias sventes nenustatinesi kiekvienasyk gi rankinio WB? As tai varau auto...

Kiek suprantu jus po to PS gelbejat tokius raudonus veidus sendinant ir pan. Bet jei nori islaikyti bendra nuotrauku stiliu? Tvarkydama foto, bandziau kai kurias, spalvomis nugrybavusias foto gelbeti J/B ar sepia vertimu, bet spalvotos man vis vien turi daugiau sarmo.. tongue.gif

QUOTE(raige @ 2008 07 28, 09:25)
Sansara, bet tu neik su viena korta krikštynų ar ko fotkint  unsure.gif (turbūt ir neini) Maža kas bleen. Iš vis fotkinant tokius renginius geriausia turėti kelias mažesnes. Jei viena nusprogtų, kad nedingtų visos foto. Aš dirbu tarkim su 6 ir prifotkinus kortą ir radus minutėlę (arba vyras) iš karto permetu foto į laptopą. Nu turiu baimę. Ms tai iš vis žiauriai atsitiko - pavogė kuprinę su foto technika ir su kortom, kur buvo vestuvinės foto  doh.gif  doh.gif
Parodyk foto  ax.gif

As 3 kortas pasiimu, viena fotiko akuma atsargini ir atsargini akumu komplekta blicui (galetu buti ir du atsarginiai - nes pritruko tongue.gif. Kavineje linksmybiu gala fotkinau jau su pusiau pasikraunanciu blicu doh.gif )
Is viso vestuviu linsmybiu kavineje daugiau nenoriu fotkinti. Atvaziuoji is gamtos: sveikinimai, ispirka, jaunuju su sveciais foto, stalo, torto kelios foto, jaunuju valsas, pirmi tostai, pirmi sokiai ir pasiplauni... Paskui tik laiko daug, o kardu kokybisku - mazai nes visi valgo geria, susile soka -nebefotogeniski, plius dar fotografavimas sutemus patalpoje su blicu...
Pasimokiau...
Pavoge!? O, mamyte! Baisus nuostoliai! Siaubas kaip ziauru ir nesmagu pries zmones, kuriuos fotografavo... unsure.gif Numirciau vietoj, atrodo unsure.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 07 28, 09:31)
baisi migrena, tai laukiu laukiu laukiu pagerejimo ir tada tvarkysiu tvarkysiu tvarkysiu  lotuliukas.gif
visgi vestuviu tikrai nesutikciau fotkinti  schmoll.gif niekaip  schmoll.gif per daug atsakomybes...

Laukiam, laukiam nuotraukyciu. Idomu.
Atsakomybe is ties didele, sunku, bet nera taip baisu ir neikandama... tongue.gif

QUOTE(raige @ 2008 07 28, 09:43)
Atsakomybė žiauri. Vestuves man patiko fotkint antruoju fotografu. Dar smagiau, jei pirmasis fotografas pataria, pamoko, neniurzga, kad tu šalia triniesi. Va tada visai smagu.

As irgi draugu vestuvese fotkinau kaip nelegalus antras fotografas tongue.gif (buvo samdytas fotografas, o as tiesiog savo malonumui fotkinau dar...)
Bet tai du labai skirtingi dalykai... Ir atsakomybes atzvilgiu ir viso kito...
O kiek taip, kaip antra fotografe, vestuviu jau fotkinai?
Atsakyti
Na o dabar apie naujas nuotraukytes:

Bald.nomad, svarbu, kad nosiuko nenuleidi. 4u.gif
Pirmoji foto -grazus ir idomus vaizdas, bet gamtovaizdis per smulkus, monotoniskas, ispudi prigesina, kalno seselis (gal ryte to seselio ten nebutu?) Idealiai nuotraukai reiketu rinktis gal kita fotografavimo laika, kai seselis ne toks didelis ir ryskus, kai danguje kazkas idomaus... Gal kiek kitokio rakurso noretusi g.gif Matai nuotraukai tarsi kazkokio akcentelio truksta, pvz, uolos ar zmogaus ziurincio i ta puse ar dar ko pirmame plane... Tada jaustusi geriau erdve, dydziai...

Antroji grazi saulelydziu, ruke skendinciu miestu tolumoje, o va priekiniame plane molas ar prieplauka vaizdeli darko. Kazko elegantiskesnio noretusi, kad ir tos pacios prieplaukos stulpo virvems tvirtinti su apvyta virve stambesniu planu... , plaukiancio laivo, skrendancio paukscio, zmogaus figuros... ar kazko dar...

Rida_R, gaila, kad pasitrauki, smagu, kad buvai su mumis ir toliau dziaugiesi fotografuodama wub.gif Sekmes ir visada laukiam mirksiukas.gif

Motiejuke, kriksto nuotraukose yra pagautu graziu momentu, bet daug kas jau klaidas minejo, nesikartosiu.
Tik patarsiu:
Kai fotografuoji baznycioj, naudok M rezima (kiti pusautomaciai rezimai sunkiai islauzia norima rezultata). Nustatyk 1/30-1/80 (tvirtai fotika laikyk), ISO 400-800, f 3.2-5 (bandziau pati ir su 2.8, bet man asmeniskai nepatiko, daug nuotrauku plaukia prie tokios diafragmos), sureguliuok isorinio blico impulso intensyvuma tinkama ir bandyk... Eksperimentuok... Labai gera ateiti i baznycia anksciau ir pareguliuoti nustatymus, paziureti ryskuma, spalvas, fono sviesuma...

Gamta - saunus, naturalus apsvietimas. Maksimaliai isnaudok ji fotografuodama lauke. Man pacios graziausios nuotraukos, darytos lauke.

Loreli, Sioje nuotraukoje graziausia yra akmenys ir vandens atspindys. Komponuociau, kad tik jie patektu i kadra nes smeletas krantas ir zoles pirmame plane nelabai puosia kadra...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 28 liepos 2008 - 12:22
Va dabar padekite ir man. Nes su minimomis problemomis ir as susiduriau.
Del kalimo tiesiai su blykste. Gerai kai patalpa, kurioje fotografuoji, yra sviesi, kreipi blykste i lubas, sienas ir sviesa tada sklinda graziai, neparkaldama veidu. Ka daryti kai sienos medines arba tamsios (pora kartu esu fotkinusi tokiomis salygomis, buvau pasimetus, teko kreipti tiesiai blica). Dabar laukiu uzsakyto difuzerio (dar eksperimentuosiu, bandysiu), bet ka daryti kai jo nera?

Ka daryti, kad patalpose zmoniu veidai nesigautu raudoni? Ypac kai patalpos spalvotos. Fotkinant M rezimu tokias intensyvias sventes nenustatinesi kiekvienasyk gi rankinio WB? As tai varau auto...

Kiek suprantu jus po to PS gelbejat tokius raudonus veidus sendinant ir pan. Bet jei nori islaikyti bendra nuotrauku stiliu? Tvarkydama foto, bandziau kai kurias, spalvomis nugrybavusias foto gelbeti J/B ar sepia vertimu, bet spalvotos man vis vien turi daugiau sarmo.. 

Del blykstes, as turbut bandyciau i virsu ir su balta korta, kad nuo jos atsispindetu siek tiek - man vis tik difjuzeris nelabai patinka g.gif

Del veidu - jei karsta ir jie raudoni, nelabai ka padarysi, reikia koreguot spalvas, o jei visa nuotrauka su raudonu atspalviu del apsvietimo, tai WB tvarkyt (tiesiai vietoj, ar, fotografuojant RAW, jau kompe).
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 28, 12:22)
Del blykstes, as turbut bandyciau i virsu ir su balta korta, kad nuo jos atsispindetu siek tiek - man vis tik difjuzeris nelabai patinka g.gif

Del veidu - jei karsta ir jie raudoni, nelabai ka padarysi, reikia koreguot spalvas, o jei visa nuotrauka su raudonu atspalviu del apsvietimo, tai WB tvarkyt (tiesiai vietoj, ar, fotografuojant RAW, jau kompe).

Teko fotografuoti draugu gimtadieni, kuris buvo svenciamas tamsintu rastiniu sienu saleje auksomis lubomis. Nu beveik visa sviesa sugeria, mazai atspindi. Gerai jei arti objektas ir vienas, bet jei grupe zmoniu ar artini... Blogai... Teko tiesiai kalti, primazinus blico impulsa...

Paskutini syk buvo rastiniu sienu patalpa tik sviesiu rastu, zemomis lubomis, lyg ir geriau, bet irgi ne visai puikiai. Ten didelis tinkamo WB nustatymo kliuvinys buvo, kad maisesi keli apsvietimo saltiniai: blicas, langas, geltonos spalvos zibintai ir baltos sviesos lempos - makalyne ir gatava su WB.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 28 liepos 2008 - 12:36
QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 28, 11:10)

man visi SanDisk Ultra II patarinejo (dar kai jos buvo ziauriai brangios). g.gif kiek turejau, jokiu problemu.
suprantu, kad gali but atvejis kad 1 is 100 brokuota ir ta pasitaike man. bet mano nuomone sugedo apie ta firma. jei jusu nepaveda, tai valio thumbup.gif bet mano akyse ji neatsireabilituos niekaip lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 07 28, 13:56)
man visi  SanDisk Ultra II patarinejo (dar kai jos buvo ziauriai brangios).  g.gif kiek turejau, jokiu problemu.
suprantu, kad gali but atvejis kad 1 is 100 brokuota ir ta pasitaike man. bet mano nuomone sugedo apie ta firma. jei jusu nepaveda, tai valio  thumbup.gif bet mano akyse ji neatsireabilituos niekaip  lotuliukas.gif

man irgi brokuota lexar pasitaikė. Vilbroj įsiūlė lexar professional. Panaudojau nedaug, o dabar perkelinėjant kartais klaidą išmeta. Jau bijau į ją fotografuoti...
Atsakyti
ajajai. pasiskaiciau idemiau apie ta klaida. tai gali but pirmieji mano Nikono agonijos zenklai blink.gif kolkas tai susije su konkrecia kortele, tai dar daug vilties, kad kalte tik joje. bet yra tikimybe kad trinka uzmaitinimas fotiko po intensyvaus naudojimo ir to trikimo metu, nusimusa sistema. bet gali but, kad tai susije su nepakankamu greiciu korteles, nedarniu duomenu irasymu ir panasiai. unsure.gif bet man jau neramu

dejavu, fui kaip nesmagu unsure.gif tiesa, vis pamirstu paklausti taves, kaip tu tuos spindulius fotografavai, kur man atsiuntei mirksiukas.gif ar filtra naudojai koki?
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 07 28, 14:15)

dejavu, fui kaip nesmagu  unsure.gif tiesa, vis pamirstu paklausti taves, kaip tu tuos spindulius fotografavai, kur man atsiuntei  mirksiukas.gif ar filtra naudojai koki?

nenaudojau nieko, atsitiktinis kadras - netoliese diedukas lapus, ar šakas degino. Rytinė saulė + dūmai ir sudarė tokį efektą.
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2008 07 28, 11:52)
O kiek taip, kaip antra fotografe, vestuviu jau fotkinai?

Gal kokias 4 g.gif

Su blykste as darau kaip wysnia rase: su balta kortele. Jei labai truksta shviesos, palenkiu blykste truputi kampu, bet nelabai jau tada gerai. Ish vis nepatinka man blyste schmoll.gif

Ciburaska, jokių atgarsių iš tavo jaunųjų?
Atsakyti