Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 28, 08:07)
O gal ka esi girdejus apie Chalkidike?  g.gif

Yra draugu buvusiu ten, tai atsiliepimai geri, bet kazko konkretaus nepasakysiu. Is izymiu objektu, tai ten yra Meteoros vienuolynai, ten labai ispudinga ir grazu... Bet cia labai jau ne i foto tema mes... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 28 liepos 2008 - 08:52
QUOTE(motiejuke @ 2008 07 28, 09:34)
sansara , Smiltis
apie kokia kokybe jus kalbat del mano kriksto nuotrauku?
juk ne su fotiku 1 mln fotkinau  blink.gif ar kokybe pacios foto del jos nepatobulinimo? pasimeciau visai .. nes isspausdinus nuotraukos superines buvo , jokio grudo itt  blink.gif
labai patiko zmonems kaip nekeista  unsure.gif

nesinervink, viskas gerai mirksiukas.gif svarbu patiko tiems kam darei. Bet kai matyta daug geresnių krikštynų foto (ypač paskutiniu metu smile.gif ), tai man atrodo kad normalu jog sakai tai ką galvoji ir kaip atrodo mirksiukas.gif

QUOTE(Loreli @ 2008 07 28, 09:37)
As irgi vis galvoju apie 50-tuką, tik nežinau kurį geriau 1,8 ar 1,4 (ta prasme ar verta dvigubą sumą išleisti už 1,4). Kad eitų išbandyti ir tokį ir tokį , būtų gerai.

man tai per akis ir 1.8. Nikono jie visai geri yra. aš irgi svarsčiau ką daryt, bet dabar nesigailiu nė kiek kad pasirinkau 1.8 thumbup.gif

O dėl sunkumo, tai sunku, bet ką daryt, jei jau traukia fotografuot, tai nebejauti to svorio irnesakyk.gif O su vaiku mažuoju man tai iš viso be šansų fotografuot, nes jis tai šalia, tai jau žiūrėk jo nėr doh.gif O ypač tokioj masėj žmonių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2008 07 28, 09:34)
sansara , Smiltis
apie kokia kokybe jus kalbat del mano kriksto nuotrauku?

apie elementariausią kokybę. iš techninės pusės. man labiau užkliuvo išdegimai ir apskritai vaizdas kaip čia pasakius - muilinas g.gif sorry ax.gif
Atsakyti
aaa, aciukas!
kaip pirmam kartui tai thumbup.gif thumbup.gif fotika i rankas paemus bigsmile.gif
bite maja mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Motiejuke, grudas menkiausia problema nuotraukose. kalta tiesiai su blykste, kontrasto nebuvimas, neryskumas totalus (gal nesumazinai tinkamai internetui, todel puse kokybes dingo), rausvu atspalviu veidai, o dar tie efektai doh.gif pvz. man sendinta nuotrauka butu super, viskas ten tinka, ir sendinimas, ir aplinka, ir rubai, bet fokusas tai i duris, o vaikas totaliam nefokuse. bet jei zmonems patiko, tu reabilituota 4u.gif

mane jau mano kit'as nervina, jauciu kad muilina verysad.gif

kas kalbejot del fotopuslapiu ir panasiai. tai yra daug nemokamu photoblog kodu. su daug ivairiu skin'u (isvaizdu), su ivairiomis galerijos galimybemis. gal kam pades 4u.gif vyras man liepe susirasti ko noriu, o jis jau pakoreguos tuos kodus pagal mano norus tongue.gif
pvz. zenphoto galerijos pagrindu kiek galima ivairiausiu susikurti

tiesa, NEPIRKIT LEXAR SD KORTELIU. didesnio sh... gyvenime nesu macius. kazko ji pykstasi su mano fotiku. as pati jos nepirkau, man prie prizinio fotiko buvo prideta. bet paveda antra karta per pati svarbiausia momenta.... atgaivinau si karta jau tik is 3 isjungimo su drebancia sirdimi, kad neatsigaus blink.gif kiek namie testuoju - jokiu oziu, tik lauke ir svarbiu momentu - tuoj CHA error meta gun_bandana.gif pasiskaiciau internete, ne as pirmoji, ne mano kortele isskirtine. visiems panasiai...

tiesa, Smiltis, tas mano atvejis galioja tik tada, jei fonas buvo baltas, bet del fotiko noro viska pilkint, tampa zydras ar pilkas. kadangi tavo saldu fone buvo dangus, kuris ir siaip yra zydras, tai tikrai viskas nusvieses per daug g.gif as taip ir maniau, kad tu toje foto naudojai balta fona, bet fotikas nupilkino (nezinojau kieno foto, maniau tos pacios bedos, kaip man pirmuose ND)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 28 liepos 2008 - 09:15
sansara, suprantama, man tas matoma, ka tu isvardinai,
kiekvienas atvejis individualus
po visko zmones sake kaip aplamai imanoma buvo pagauti ta mergaite blink.gif
va kur fokusas i duris bigsmile.gif , bet jei ne i duris, foto wub.gif ir dar liezuvi rodo
kazkaip ta kokybe pamirstama, o akimirka lieka wub.gif kas svarbiausia
viskas ok

beje Gaziulka, NATIURMORTAs

padekite i fotki ikelti papke , iki kada deti foto itt , nes nieko nunutuokiu nors tureciau unsure.gif
skubu, nebent vakaro palauktumete unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 07 28, 10:12)
tiesa, Smiltis, tas mano atvejis galioja tik tada, jei fonas buvo baltas, bet del fotiko noro viska pilkint, tampa zydras ar pilkas. kadangi tavo saldu fone buvo dangus, kuris ir siaip yra zydras, tai tikrai viskas nusvieses per daug  g.gif as taip ir maniau, kad tu toje foto naudojai balta fona, bet fotikas nupilkino (nezinojau kieno foto, maniau tos pacios bedos, kaip man pirmuose ND)

tai taip taip, aš taip ir supratau, aš klausiu ne apie saldžią foto, o apie liūdnuosius guminukus, tai jie fotkinti su baltu fonu smile.gif
Atsakyti
Sansara, bet tu neik su viena korta krikštynų ar ko fotkint unsure.gif (turbūt ir neini) Maža kas bleen. Iš vis fotkinant tokius renginius geriausia turėti kelias mažesnes. Jei viena nusprogtų, kad nedingtų visos foto. Aš dirbu tarkim su 6 ir prifotkinus kortą ir radus minutėlę (arba vyras) iš karto permetu foto į laptopą. Nu turiu baimę. Ms tai iš vis žiauriai atsitiko - pavogė kuprinę su foto technika ir su kortom, kur buvo vestuvinės foto doh.gif doh.gif
Parodyk foto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 07 28, 09:25)
Sansara, bet tu neik su viena korta krikštynų ar ko fotkint  unsure.gif (turbūt ir neini)
Parodyk foto  ax.gif

ne su viena 4u.gif del mazesniu kazkaip pati susipratau vakar. kai apeme baime, o jei kortele su 300 foto pasimestu kiseneje, butu oj oj oj lotuliukas.gif
neturiu dar ka rodyt. tvarkau tvarkau tvarkau, o kadangi baisi migrena, tai laukiu laukiu laukiu pagerejimo ir tada tvarkysiu tvarkysiu tvarkysiu lotuliukas.gif
visgi vestuviu tikrai nesutikciau fotkinti schmoll.gif niekaip schmoll.gif per daug atsakomybes...

smiltis, tuoj paziuresiu tavo guminukus
Atsakyti
sveikos. nespėju sekt, kiek prirašot doh.gif

norėjau paklaust- nusipirkau gi canon 50mm, 1.8. ir baisiai pykstuos su fokusu doh.gif fokusuoja maždaug kas antrą kartą. ar objektyvo brokas, ar kažkokie specifiniai reikalai čia? gal prie ryškios dienos šviesos kažkaip kitaip reikia nustatyt?
o ir ne prie tokios ryškios saulės kažkaip muilina man atrodo...

sakau, gal dar neprisijaukinau jo, todėl tiek problemų? paguoskit kas nors lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 07 28, 09:31)
visgi vestuviu tikrai nesutikciau fotkinti  schmoll.gif niekaip  schmoll.gif per daug atsakomybes...

Atsakomybė žiauri. Vestuves man patiko fotkint antruoju fotografu. Dar smagiau, jei pirmasis fotografas pataria, pamoko, neniurzga, kad tu šalia triniesi. Va tada visai smagu.
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 07 28, 09:34)
norėjau paklaust- nusipirkau gi canon 50mm, 1.8. ir baisiai pykstuos su fokusu  doh.gif  fokusuoja maždaug kas antrą kartą. ar objektyvo brokas, ar kažkokie specifiniai reikalai čia? gal prie ryškios dienos šviesos kažkaip kitaip reikia nustatyt?
o ir ne prie tokios ryškios saulės kažkaip muilina man atrodo...

idek pavyzdi.
siaip su maza diafragmos reiksme sunku pagauti viska ryskiai, nes ryskumo zona tik kartais tik keli mm buna. man pradzioj iseidavo teisingas tik kas 10 kadras.
bet vis tiek pavyzdi idek, ziuresim ka muilina wink.gif

Atsakyti