Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sveiki, na aš ir vėl su klausimuku smile.gif Pamačiau ND ant stiklo fotografuota - gražiai atrodo smile.gif o kaip dėl spindinčių akių? ( Kažkada skaičiau, nepamenu kieno pasisakymą, kad pagaliau išeina padaryt ar tai nufotografuot taip, kad akys blizgėtų) ar tai photoshopo nuopelnas ar tiesiog kažkaip ypatingai reikia pataikyt fotografuojant? Sorry, jei kvailus klausimus uždavinėju. Bet jų man kasdien vis daugėja smile.gif Vyras jau juokias, kad pamišus pasidariau.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 07 23, 09:40)
Keletas kadru is atostogu...
mm.. ns pradedu kibti tongue.gif bendrai man js vos vos tamsokos, bet vel gi monitorius matyt kaltas, ypac tamsi 4toji. labiausai patiko3cia, vanduo toks lygus rolleyes.gif ir labai patiko dangus.. akmenys su savo faktura, o dangus svarus svarus..
tik man kiek persharpinta g.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 07 23, 14:47)
Įdėsiu vieną kadrą iš makro fotografavimų.
as skrulinu nu ziuriu geras kadras degutes! ta sviesa, kontrastas, fokusas (buvau pamacius tik virsu), o kai pamacau apacia visas ispudis dingo ax.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 07 23, 15:39)
nu jau nu jau, siaip sita busena normali, bet kad ner del ko, kaip jau daug kas minejo visi esam iskirtiniai, o Tu ypac, pamenu ziuriu ND ir is kart matau kur Anasko foto! turi suformuota stilistika, tai nuostabu! juk negalim visi mket fotkint miesto, gamtos, makro, zmoniu ir t.t. Juk kaip pati minejai, tas moka ta..tas ana..o ne viskas viename - nera tobulu tongue.gif
O zhek jau ir kudroj Tavo foto pirmauja tongue.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 07 23, 17:15)
sekmadienio rytas
Nevietoj man cia tas rukas pries ta puoduka..ir kzkox atspindys, atrodo kad per stikla fokinta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2008 07 23, 19:25)
Ka taip intensyviai mokinies vasara? mirksiukas.gif
Et..praktika buvo, reikejo daug piest ir braizyt, siandien jau atsiskaiciau, kaifas nerealus, pagaliau atostogos! ir dar 10 gavau blush2.gif

QUOTE(olo @ 2008 07 24, 00:12)
Padangų sandėlys
Manau labai puiki veta fotkinimui, bet labai nepuikiai nufotkinta ax.gif ir kokybe ir apsvietimas toks nedekingas matosi buvo, ir rakursas

QUOTE(Degutė @ 2008 07 24, 00:12)
mezginėliai
Ojetau, hipnoze bigsmile.gif
Degute, Tu kai pridedi foto tai ir mane depresija puola biggrin.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 07 24, 01:18)
Parodau dar kelis gamtos kadrus...Cia mes tose paciose vietose geguzes men. buvom, tik saules maziau, dangus ne toks zydras ax.gif
Pamacius antra kadra uzpludo toks geras jausmas.. nuotrauka prirakino zvilgsni smile.gif visos kitos irgi puikios. as tau mes tuos vaikus sain ir lekt gamtos fotografuot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2008 07 24, 16:38)
keletas  darbu:
abejoju del senos varenos , tie zmones sone, kelias per viduriuka, o gal kaip tik tinka  unsure.gif
Sveikinu lamejus 4u.gif as deja nebalsavau.
tema kuno kalba mane uzkabino wink.gif
o foto man nelabai..daug ka duoda apsvietimas, pirmojoje jis visai nedekingas, antrojo apacios lyg truksta ir toks bardakelis, o va antra patiko kad gotai r kryzius salia, bet spalvos.. per tamsu ir sepia cia mano manymu nelabai tinka g.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 24, 23:12)
O aš Degutės įkvėpta irgi bandžiau pievą fotografuot, tai labai nustebino kiek atrodo visai neišvaizdžiuose augaluose yra spalvų ir kaip jos gražiai dera  wub.gif
PIrmojo tikrai labai grazios spalvos, bet noretus isarciau ta virsutin ziedeli uzfiksuoti smile.gif O mistiska tikrai mistiska.. bet noretusi kokio ryskesnio prasiskverbimo, na nemoku paasikit biggrin.gif blankoka kiek viskas
Atsakyti
Grethenn, iš kur žinojai, kuris darbas ND mano? Tiesiog labai smalsu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2008 07 23, 22:12)
Padangų sandėlys

tik bardaka ir matau. ekologiskai skausminga foto.
islaikymas nekoks. jei nori grazaus silkinio krioklio vandens, reik ilgesnio. jei nori purslu pakibusiu ore - trumpesnio. dabar judesys yra, grozio vandens - ne

QUOTE(Degutė @ 2008 07 23, 22:12)
dar vienas makro  ax.gif

mezginėliai

mano beribe fantazija jau piesia degutes ropinejancios po zolynus vaizda lotuliukas.gif
nuotrauka tikrai super. ir aciu uz apsvietima ir issilavinimo spragas, kad tokio gerio, kaip ziedai buna
gal tik noreciau taisyklingo kvadrato kadravimo. g.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 07 23, 23:18)
Parodau dar kelis gamtos kadrus...Cia mes tose paciose vietose geguzes men. buvom, tik saules maziau, dangus ne toks zydras

O sis juosta... Sia foto fotografuodama atrodziau kai tas dede ciburaskos paparacineje nuotraukoje lotuliukas.gif

rukas mano silpnybe - todel 99 proc su juo, mane papirks lotuliukas.gif pirmos dvi foto tiesiog uzbure, nes isivaizduoju kaip tuo metu atrode apylinkes. kaip pasaka, kaip sapnas.
trecioji man kazkaip nei siokia nei tokia. lyg ir ramu, bet kabinti neuzkabino visai. neradau kazko, kad patrauktu aki, o tos uolos kiek jau pabodo blush2.gif (kaip sakoma, po n-tojo karto ir tobuli dalykai tampa nubodus)
ketvirtoji grazus tonai, bet vel ta pati problema, kad maciau tavo grazesniu peizazu (O sakai nemoku...)

QUOTE(motiejuke @ 2008 07 24, 14:38)
keletas  darbu:
abejoju del senos varenos , tie zmones sone, kelias per viduriuka, o gal kaip tik tinka  unsure.gif

1. kadras graziai sukomponuotas, zaidzia spalvos. bet nieko kas sudomintu, ar patrauktu aki. blush2.gif
2. siame kadre idomiausia tas stulpu pasvirimas. dangus siuo atveju nelabai padeda. labai nevienalytis. kazko pristatyta desineje (as zinau ko, nes buvau si savaitgali ten), bet miestelio esme neparodyta. eilinis kadriukas placiu kampu
3. idomiausias kadras. spalvos brrrrr (zalsvi atspalviai ne prie ko). nepatinka nekontrastingumas (balta spalva yra murzinai zalia). jei ta kruma per viduri dar pasalinus, visai parodine foto butu mirksiukas.gif tikrai patinka, tik sutvarkyt reik technine puse

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 24, 21:12)
O aš Degutės įkvėpta irgi bandžiau pievą fotografuot, tai labai nustebino kiek atrodo visai neišvaizdžiuose augaluose yra spalvų ir kaip jos gražiai dera 

O šita man kažkokia mistinė  g.gif Turiu tokią pačią ir su ryškia gėle, tai visai kitaip žiūrisi

1. kelciau levelius is abieju pusiu blush2.gif bet man kontrastlige, todel galima ignoruot si pasakyma tongue.gif
2. graziai parodytas rausvumas tos smilgos, bet irgi kelciau levelius. lotuliukas.gif o siaip kadras be spalvu nieko neturi. bet ir spalvos nera tokios, kad prikaustytu. (parodyk ja ziema, kitaip kalbesiu tongue.gif dabar islepus nuo spalvu biggrin.gif)
3. mistine. tikrai idomiausias kadras sugadintas saules blyksnio objektyve (pas puslankis rausvas uz ziedo doh.gif ). bet siaip dar reiktu kadravima paderinti, kad saule ir ziedas labiau kontaktuotu. gal vinjetes uztektu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Baccardi @ 2008 07 25, 12:20)
kaip dėl spindinčių akių? ( Kažkada skaičiau, nepamenu kieno pasisakymą, kad pagaliau išeina padaryt ar tai nufotografuot taip, kad akys blizgėtų) ar tai photoshopo nuopelnas ar tiesiog kažkaip ypatingai reikia pataikyt fotografuojant? Sorry, jei kvailus klausimus uždavinėju. Bet jų man kasdien vis daugėja smile.gif Vyras jau juokias, kad pamišus pasidariau.

palauk, dar nesapnuoji, kad perki objektyvus uz 5 lt ar gauni dovanu... tai dar nepamisus

spindincios akys turi but ryskios (teisingas fokusas) ir jose turi but koks sviesos atspindys langas (man latoyos autoportretas vis dar prisimena), lempute, saule ar panasiai. PS visagalis, tik laika ryja kaip pasiutes. lengviau nufotografuot wink.gif nors akiu paryskinimu, nuklydus fokusui, pati uzsiimineju blush2.gif

Atsakyti
laba diena

Mes cia i Jusu foruma pretenduojam, vakar nusipirkom fotoaparata canon eos 40 d o patis ni bum bum, gal pradzioj kas turi toki gal zinot kur mum galima butu rasti paaiskinimus lietuviu kalba? (ta prasme kas kur) rolleyes.gif

Kas atsakis tam didelis 4u.gif ir aciu
Atsakyti
Šiandien bandžiau surasti save per googlą ir va ką radau http://www.supermama...?...&p=18083318
Su manim niekas nederino doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evitafoto: 25 liepos 2008 - 14:38
QUOTE(evitafoto @ 2008 07 25, 14:37)
Šiandien bandžiau surasti save per googlą ir va ką radau http://www.supermama...?...&p=18083318

ale nors autoryste nurodyta (cia jau tavo nuopelnas uz parasa ant foto, nes butu ir be jo ideje). savotiska reklama blush2.gif
jei nenori, kad ten kabetu. rasyk moderatorei to skyrelio ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 25 liepos 2008 - 14:40
QUOTE(evitafoto @ 2008 07 25, 15:37)

manau, gali skaityti kaip įvertinimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamilchen @ 2008 07 25, 15:25)
laba diena

Mes cia i Jusu foruma pretenduojam, vakar nusipirkom fotoaparata canon eos 40 d o patis ni bum bum, gal pradzioj kas turi toki gal zinot kur mum galima butu rasti paaiskinimus lietuviu kalba? (ta prasme kas kur) rolleyes.gif

Kas atsakis tam didelis 4u.gif ir aciu

O kur jūs perkat fotoaparatus, jei prie jų nėra lietuviškų instrukcijų? Lietuvoj perkant parduotuvėj PRIVALO būti. O kita pusė ta, kad yra šiam pasauly paieškos sistema www.google.lt kuri Jums mielai padės surast tai ko norit. Jei jau kompą turit, manau galim pasiieškot. Jei būtumėt nusipirkę Nikon D80 galėčiau permest, dabar gal koks Canonistas jūsų pasigailės. O jei rimtai tai sveikinam įstojus į sunkų fotografavimo kelią (oi vargsit žmonės lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif )
p.s. Beje, vėl pasiūlymas, gal ikeliam į blogą nuorodas kur rast instrukcijas fotoaparatų, kiek jų čia tėra 1-2-3 ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 25 liepos 2008 - 15:34
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 25, 16:31)
Nikon D80 galėčiau permest

as nuoriu lietuviskos instrukcijos... pas mane tik angliska biggrin.gif jei nesunku i mielkaa@gmail.com imeskit bigsmile.gif
Atsakyti