Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Ca_girl. kai darem meeta, musu pasirinkta vieta (kalnu parkas, stalo kalnas) buvo susijusi su tuo, kad ten bus leidziami aitvarai nuo 13 val. mes ten prasedejom nuo 14 iki 16 ir pamatem tik pora islankstomu aitvaru, o skrendancio nei vieno doh.gif todel tuo metu puse juoku buvo susije su tais aitvarais. blush2.gif

Siulau neziureti kas buvo kituose ND ir drasiai kartoti temas. Natiurmortas tokia plati tema, kad net kas savaite ja kartojant, vis tiek neissemsi 4u.gif Kuno kalba labiau jau interpretacine, o mes tokiu vengdami ir sukurem siuos ND doh.gif
Atsakyti
ikeliau i bloga ta fotolamos posta. labai noreciau, kad kas ismanantis siuolaikinius modelius perzvelgtumete, nes info pasenusi jau 2 metai mazdaug, todel ir nauju modeliu pilna ir panasiai. ka zinojau, bandziau prirasyti. bet jei pastebesit kazka taisomo, prasau informuot
Atsakyti
smiltis, galbut pima uzkabino foto, kitos unsure.gif as labiau su fotosopu jas koreguociau blush2.gif

pakeisiu tu gociu fotospalva unsure.gif gal mano monitorius graziai rodo biggrin.gif
arba mano toks skonis kas del spalvu biggrin.gif

C.girl, beennita , aciu uz sveikinimus 4u.gif

tema tikrai del to neisisemumo ar kaip pasakyt biggrin.gif nelabai schmoll.gif

gal paliekam kuno kalba arba pazintis cia jau ne tik zmoniu gali but unsure.gif
kaip del kuno kalbos ? atskiru kuno daliu laugh.gif ? ar pvz zmogaus mimika priskiriama kuno kalbai ?? g.gif kaip manot>?

Spreskite, nes SP irgi siule ne viena, kazkaip pasirinkome bigsmile.gif
Atsakyti
Motiejuke, tavo teise siulyt ND temas, bet siulyciau nenukrypt i interpretacines, kaip jausmai, emocijos, pojuciai. jau saldu tema buvo i ta puse. tiesiog po to prasideda konfliktas cia techniniai darbai, ar interpretaciniai... manau reik koncentruotis labiau i technine puse, o tokius gincytinus dalykus kaip "cia kuno kalba ar ne", palikt nuosalyje 4u.gif
jau tema "Saldu" yra ne tas pats, kas "Saldumynas", kur tiktu bet kokio saldaus daikto foto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 25 liepos 2008 - 08:42
Sveiki visi smile.gif

buvau pasiemusi atostogu... ne kurybine krize smile.gif tiesiog siaip, norejosi jus, jusu nuotraukas ir diskusijas kuri laika ramiai stebeti is sono.
Daug labai geru nuotrauku buor ideje, tik jau paveluotai nebekomentuosiu.

Buvo idomu pamatyti Ca-girl peizazus. Turi ir peizazams sugebejimu, taip kad pirmyn mirksiukas.gif O atsiminus kazkada idetas tavo tulpes... mmm... man tai vieni graziausiu temoje idetu gamtos vaizdu smile.gif

Motiejuke, sveikinu nugalejus ND 4u.gif saunuole smile.gif

QUOTE(motiejuke @ 2008 07 25, 08:36)
gal paliekam kuno kalba arba pazintis cia jau ne tik zmoniu gali but  unsure.gif
kaip del kuno kalbos ? atskiru kuno daliu laugh.gif ? ar pvz zmogaus mimika priskiriama kuno kalbai ??  g.gif kaip manot>?
Spreskite, nes SP irgi siule ne viena, kazkaip pasirinkome  bigsmile.gif

Kadangi specialiai buvo sukurti kiti, paprastesni, daugiau techniniai namu darbai, kuno kalba, mano manymu, per sunki tema ir daugiau interpretacine. As labiau buciau uz natiurmorta. Bet spresti tau smile.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 24, 21:12)
O aš Degutės įkvėpta irgi bandžiau pievą fotografuot, tai labai nustebino kiek atrodo visai neišvaizdžiuose augaluose yra spalvų ir kaip jos gražiai dera  wub.gif

Pirma nuotrauka man nuostabi wub.gif Gal pastumciau stiebelius vos vos i kaire, bet siaip spalvos, spindejimas, svelnumas thumbup.gif zodziu labai labai patiko.
Kitos dvi spalvomis irgi idomios, ypac antra, bet iki pilnos laimes man jose kazko truksta.
Atsakyti
tai va tas saldu irgi galejo buti du zmones besibuciuojantys, ir beziurint man saldu butu blush2.gif arba jiems tuo metu saldu lotuliukas.gif

tai paliekam KUNO KALBA kazkaip man pirma toptelejusi mintis buvo unsure.gif kaip pasaket pasiulyt tema mirksiukas.gif

is klaidu mokomes 4u.gif tam gal tas ND, ir nugaletojos savo klaideliu mato, dabar kitaip fotografuociau itt.. na bus kitu ND bus pamoku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2008 07 25, 09:36)
smiltis, galbut pima uzkabino foto, kitos  unsure.gif as labiau su fotosopu jas koreguociau  blush2.gif

ką pvz koreguotum g.gif Nes spalvų tai man visai nesinori keist schmoll.gif

Aš ir iš principo prieš kūno kalbą, nes tikrai čia jau interpretacijos, yra tema apie jausmus, apie meilę, tai galima ten kiek nori kūno kalbos naudot, tik kažkodėl nieks to nedaro.
Atsakyti
oki oki ..
ramiai..
nepalikit man teises spesti kategoriskai kokia tema, reikia atsizvelgt i jusu norus
ar tinka tada natiurmortas... ?
ar siulot man dar kazka naujo sumastyt? galiu!
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 25, 08:50)
Nes spalvų tai man visai nesinori keist  schmoll.gif

Tavo sitose nuotraukose spalvu keisti tiesiog negalima biggrin.gif nes jos pasakiskos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 07 25, 09:55)
Tavo sitose nuotraukose spalvu keisti tiesiog negalima biggrin.gif nes jos pasakiskos smile.gif

Vat ir man to visai nesinori daryt mirksiukas.gif

Motiejuke, tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 07 25, 08:34)
ikeliau i bloga ta fotolamos posta. labai noreciau, kad kas ismanantis siuolaikinius modelius perzvelgtumete, nes info pasenusi jau 2 metai mazdaug, todel ir nauju modeliu pilna ir panasiai. ka zinojau, bandziau prirasyti. bet jei pastebesit kazka taisomo, prasau informuot

As palikciau tik tiek:

Nuotraukų kokybės prasme visi DSLR yra praktiškai be priekaištų. Jie turi kai kurių niuansų, bet kai fotoaparatą perpranti su kiekvienu iš jų gali daryti puikias nuotraukas. Mano nuomone, reiktų pirkti tą fotoaparatą, kuriuo yra patogiausia naudotis.

Rinktis DSLR reiktų kaip batus. Būtina pasimatuoti. Nueikit į parduotuvę, turinčią didelį tokių fotoaparatų pasirinkimą ir pabandyti jais naudotis. Nežiūrėkit į fotoaparato pavadinimą (idealiausia būtų, jei išvis net nežinotumėt kokį fotoaparatą bandote), megapikselių kiekį, neklausykite ką pasakoja pardavėjas, o liepkite įdėti bateriją, atminties kortelę ir bandyti fotografuoti, keisti fotografavimo režimus, jautrumą ir t.t. Kai kurie DSLR iš kandidatų sąrašo atkris vos paėmus juos į rankas, o kai kurie prie rankos tiesiog prilips ir nebenorėsit su juo skirtis. Palyginkite vaizdą, matomą per vaizdo ieškiklį (tikrai svarbu kai nori matyti ar fotoaparatas sufokusavo ten kur reikia) -- skirtingų DSLR vaizdo ieškikliai skiriasi kaip diena ir naktis.

Isleidziami nauji modeliai, keiciasi matricu charakteristikos (pvz. nikon pradejo naudoti CMOS vietoj CCD), atsiranda kazkokios unikalios naujoves. Visko nesurasysi, o jei surasysi, nespesi kaitaliot strapsnio. Palikau universalias tiesas, kurios galioja visiems pradedantiems. Pazengusieji jau patys atsirinks, kuo skiriasi nikon d200 nuo nikon d300, ar canon 40d nuo canon 50d.

Nuotraukas pakomentuosiu kiek veliau.
Atsakyti
Del fotoaparato pasirinkimo - as pradejau nuo sito:pasirinkimas
Straipsnis buvo spausdintas "Foto" nr2; dabar jis atnaujintas.
Atsakyti