Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Motiejuke, sveikinu laimėjus ND! Laukiam temos smile.gif

Smiltie, labai patiko Tavo lazdelės wub.gif Ypač atspindžiai ir fonas. Neįsivaizduoju, kaip jį tokį padarei. Jei su veidrodžiu, tai iš kur ta įdomi faktūra? Ar čia stiklas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 24 liepos 2008 - 12:48
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 24, 13:47)
Smiltie, labai patiko Tavo lazdelės wub.gif Ypač atspindžiai ir fonas. Neįsivaizduoju, kaip jį tokį padarei. Jei su veidrodžiu, tai iš kur ta įdomi faktūra? Ar čia stiklas?

nea ne stiklas . Čia ne tiesiai iš viršaus, o kampu fotografuota, tai ant kėdės pasidėjau veidrodį , o palei kėdės atlošą dėjau popierių dovanoms vynioti, jis buvo toks dryžuotas, tai vienur susiliejo dryžiukai, kitur nea smile.gif tai ir atsispindi tas popierius veidrodyje smile.gif

o toj reklaiminėj foto, fonas dangus ir būtent ten nesinorėjo man jo nei gryninti, nei balto smile.gif

bet šiaip būtų įdomu sužinoti kaip nufotografuoti kad fonas būtų baltas, nes tą bandžiau padaryti kur guminukai, tai ir WB nusistatinėjau ir apšvietimų visokių bandžiau, bet neišėjo unsure.gif kas žinot kaip, pasidalinkit prašau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 24 liepos 2008 - 13:41
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bluko: 24 liepos 2008 - 14:33
sveiki, jauciuosi keistai(gal net kiek kaltes jausmas), atrodo rimta tema, rimti darbai, buvo tikrai thumbup.gif ypac lazdeles bigsmile.gif smiltis, tavo mirksiukas.gif , vat kas del uogu delnuose grazu, bet tas zodis saldu nelimpa, kur mergaite bando valgyt uogyte, cia jau zodis saldu ok.gif cia tik mano nuomone, nors gincitinas dalykas cia , bet foto laaabai kokybiska, ypac rankos moters, kiek jai metu?? bigsmile.gif arba bent jau amziaus dalis kokia blush2.gif idomu!

norejau pabalsuoti, bet nespeju nei komentuot nei ka, o taip norisi, unsure.gif bandysiu!

Kuno kalba ND temai tiks? arba Natiurmortas dar nebuvo g.gif

Dekoju uz sveikinimus!
kas cia rase , kad kazkur matyta foto, kur? gal panasia kas dare bigsmile.gif

--
keletas darbu:
abejoju del senos varenos , tie zmones sone, kelias per viduriuka, o gal kaip tik tinka unsure.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo motiejuke: 24 liepos 2008 - 14:39
Motiejuke, man Tavo 3 foto tokia kalbanti, su mintim ar bent potekste. Tik spalva nepatiko.

O ND berods buvo "Natiurmortas"?

Ai, tiek gyriau gyriau Degutę ir Californiagirl, ir dingo viskas. Nebepakartosiu jau. Bet rūkas ir nėriniai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 24 liepos 2008 - 14:56
QUOTE(olo @ 2008 07 23, 23:12)
Padangų sandėlys

tai , kad uzfiksavai ok.gif
man norisi daugiau tamsumo , plius apacios lyg per mazai , blush2.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 07 23, 23:12)
dar vienas makro  ax.gif

mezginėliai

neapsakoma!!!! bigsmile.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 07 24, 00:18)

user posted image

dvelkia paslaptingumu , senove, traukia i kazkoki amziu persikelti, (ne i praeita ir ne ne i praeita biggrin.gif ) tas rukas! super!

Saule puga, mirksiukas.gif
jos prie baznycios ejo unsure.gif S.Varenoj , dar tas kryzius
tas jos rankos pakelimas , tartum aiskina kazka bigsmile.gif
man spalva nzn kazkaip tokia sukiojasi kai mintyse kryziai, pankai, panasus zmones itt 4u.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif senokai pas jus buvau blush2.gif Atėjau su klausimo dėl fotoaparato.. Pirkt ruošiuosi ax.gif Ką manot apie šį Nikon D60 ? unsure.gif
Atsakyti
O aš Degutės įkvėpta irgi bandžiau pievą fotografuot, tai labai nustebino kiek atrodo visai neišvaizdžiuose augaluose yra spalvų ir kaip jos gražiai dera wub.gif

user posted image

user posted image

O šita man kažkokia mistinė g.gif Turiu tokią pačią ir su ryškia gėle, tai visai kitaip žiūrisi unsure.gif

user posted image
Atsakyti
user posted image

labai patiko rūkai šitoje foto 4u.gif

QUOTE(motiejuke @ 2008 07 24, 09:37)
wow, labai malonu del ND!

Sveikinu labai wub.gif
aš ten rašiau, kad matytas motyvas, nes šaukštu semiamas/pilamas medus dažnai prie saldėsių figuruoja smile.gif kažkaip net atrodo, kad kažkur esu kažką labai panašaus mačius smile.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 07 24, 10:20)
Cia tiesiog
Realybe - Fotografija - PS

Buvau šitą mačius kadaise, baisu smile.gif štai kaip žalojami paauglių protai ir iš kur kyla anoreksijos bei pan. problemos...

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 24, 22:12)
O aš Degutės įkvėpta irgi bandžiau pievą fotografuot

antroje nuotraukoje labai patiko pastelinė spalvų gama
Atsakyti
Parodau dar kelis gamtos kadrus...Cia mes tose paciose vietose geguzes men. buvom, tik saules maziau, dangus ne toks zydras ax.gif

Na Ca-girl. man su tuo spalvotu dangum be priekaištų atrodo thumbup.gif , o va su rūku, kažkaip nekelia džiaugsmo, lyg ne tuo rakursu nufotkinta (bet turi juk užslėptą gyslelę peizažams, Taip kad pirmyn) 4u.gif

QUOTE(Maserati @ 2008 07 24, 13:33)
sveikos:) gal kas is asmenines patirties ar nuogirdu patarsit,koki fotoaparata(kalbant apie firmas) geriausia rinktis. noriu veidrodinio,mastau apie Nikon... rolleyes.gif

Mąstai pakankamai teisingai. Jei mąstytum apie Canon irgi mąstytum teisingai.
Klausykit , forumiečiai, įkelkit kas nors rekomendacijas į blog'ą kaip rinktis fotoaparatą. Juk tie patarimai visiems standartiniai. Ir busimiems kolegoms padėsim.
Taigi, Maserati, turi apsisprest su kuo nori susiet savo gyvenimą, nes kiekvienas gamintojas pririša savo klientus prie savęs, objektyvais ir visais kitais priedais. Taigi, pamastyk, o Canon, Nikon, Pentax ir kt. panašaus lygio fotoaparatai labai nesiskiria smile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,

Motiejuke, gražios foto, mano akiai viskas ten normaliai su tais žmonėm ir keliu, trečios spalva irgi nepatinka unsure.gif

Dėl fotikų pasirinkimo atkasiau prieš pusantrų metų rašyta Fotolamos postą, gal jau kiek pasenęs, bet man visai patiko smile.gif kas nors gal papildys g.gif

Na, Fuji ir Sigma veidrodiniai pas mus yra visiška egzotika, tad apie juos galima pamiršt.

Olympus garsėja savo nuostabiomis spalvomis, puikiais objektyvais (bet brangiais), inovatyviais sprendimais ir, deja, 4/3 sistema. 4/3 sistemoje yra mažesnė matrica, rezultate triukšmai didesni ir labai mažas vaizdo ieškiklis. Matricą Olympus gamina Panasonic.

Panasonic yra vienas skaitmeninio veidrodinio modelis, irgi 4/3 sistema.

Unikali kai kurių Olympus bei Panasonic modelių savybė: galima žiūrėti į vaizdelį per LCD ekraną, kaip pas muilines.

Canon yra didžiausias fototechnikos gamintojas, gamina „kosminius“ kainos ir kokybės prasme pro aparatus ir visiškai biudžetinius aparatus (350D, 400D). Pro lygoje aiškus lyderis. Tuo sėkmingai naudojasi (užsimesdami kainą) pardavinėdami fotoaparatus mėgėjams, kurie neturi nieko bendro su jų pro gaminiais. Veidrodiniai fotoaparatai garsėja mažais triukšmais prie aukštų ISO.

Nikon, kaip ir Canon yra DSLR rinkos gigantas. Prie jų produkcijos sunku kuo prikibti, bet mano galva, jie labai daug užsimeta dėl savo vardo ir dažnai būna labai konservatyvūs dėl naujovių. Kaip kažkas labai tiksliai pastebėjo: Nikon gali sau leisti pardavinėti tokius fotoaparatus, kurių kiti gamintojai nei už ką neparduotų.
Labai puikus pavyzdys yra Nikon D40. Kai Pentax gegužę pristatė pigų, mažų gabaritų 6Mpix DSLR K100D su vaizdo stabilizacija, dauguma šnekėjo: fu, visai nusivažiavo Pentax, su kažkokia sena 6Mpix matrica ir t.t. Po pusės metų Nikon pristatė D40, kuris yra žiauriai apkarpytas funcionalumo atžvilgiu, nesuderinamas su krūva Nikon objektyvų (50mm fikso ant jo nepanaudosi...) su tokia pačia matrica kaip pas Pentax K100D ir visi sužavėti: koks puikus Nikon gaminys, koks įžvalgumas, mums senai reikėjo tokio pradinio lygio fotoaparato

Nikon, kaip ir Canon, gamina labai platų veidrodinių fotoaparatų bei objektyvų jiems asortimentą, pradedant profesionaliais ir baigiant visiškai biudžetiniais (D40/D50). Turi puikią iTTL blyksčių sistemą, čia Nikon lyderiauja. Nikon naudoja Sony gamybos matricas.

Pentax yra trečias pagal pardavimus veidrodinių fotoaparatų gamintojas. Pentax garsėja savo puikiais fiksuoto židinio objektyvais, labai gera fotoaparatų ergonomika. Pentax nelenda į pro rinką, gamina fotoaparatus, skirtus mėgėjams. Produktų gama žymiai mažesnė, nei pas Canon ir Nikon, bet mėgėjiškoms reikmėms jos per akis. Samsung vaidrodiniai fotoaparatai yra tie patys Pentax, tik pervardinti, pakeistas šiek tiek korpusas bei meniu. Pentax naudoja Sony gamybos matricas.

Sony į veidrodinių fotoaparatų rinką įžengė nusipirkę Konica/Minolta. Kol kas turi tik vieną modelį — a100. Suderinami su Konica/Minolta objektyvais. Savaime suprantama, kad matricas savo aparatams jie gamina patys.

Bendrai paėmus, pirkdami ne Canon arba Nikon, už tuos pačius pinigus gausite gerokai daugiau. Sony ir, ypač, Pentax (mačiau, kad Vilbroj Pentax veidrodinį aparatą galima nusipirkti už 1200Lt, tiesa, ten jau nebegaminamas modelis) yra priversti taip daryti, nes kitaip jie fotoaparatų niekaip neparduotų. Taip pat jie savo fotoaparatuose turi kai kuriuos unikalius dalykus, kurių Nikon ir Canon neturi.

Pvz. stabilizacijos sistema fotoaparatuose. Canon/Nikon atveju jums reiks pirkti IS/VR objektyvus. Žvilgtelėkite kiek tokie kainuoja ir kiek jie sveria. Pagaliau daugelio objektyvų IS ir VR versijų net nerasite. Sony bei Pentax stabilizacijos sistemą turi fotoaparato kūne. Papildomai nemoki nieko, o visi ant fotoaparato uždedami objektyvai tampa IS/VR

Apsauga nuo dulkių veiksminga tik pas Olympus. Canon, Pentax ir Sony atveju tai labiau marketinginis dalykas, tam, kad būtų uždėtas pliusiukas prie fotoaparatų savybių.

Nuotraukų kokybės prasme visi DSLR yra praktiškai be priekaištų. Jie turi kai kurių niuansų (pvz. Nikon D80 linkęs išdeginti dangų, Canon 400D mėgsta nepakankamai eksponuoti) bet kai fotoaparatą perpranti su kiekvienu iš jų gali daryti puikias nuotraukas. Mano nuomone, reiktų pirkti tą fotoaparatą, kuriuo yra patogiausia naudotis.

Todėl, rinktis DSLR reiktų kaip batus. Būtina pasimatuoti. Nueikit į parduotuvę, turinčią didelį tokių fotoaparatų pasirinkimą ir pabandyti jais naudotis. Nežiūrėkit į fotoaparato pavadinimą (idealiausia būtų, jei išvis net nežinotumėt kokį fotoaparatą bandote), megapikselių kiekį, neklausykite ką pasakoja pardavėjas, o liepkite įdėti bateriją, atminties kortelę ir bandyti fotografuoti, keisti fotografavimo režimus, jautrumą ir t.t. Kai kurie DSLR iš kandidatų sąrašo atkris vos paėmus juos į rankas, o kai kurie prie rankos tiesiog prilips ir nebenorėsit su juo skirtis. Palyginkite vaizdą, matomą per vaizdo ieškiklį (tikrai svarbu kai nori matyti ar fotoaparatas sufokusavo ten kur reikia) -- skirtingų DSLR vaizdo ieškikliai skiriasi kaip diena ir naktis. Įdomumo dėlei galit palyginti Canon 400D su Nikon D80 arba Pentax K10D, suprasit apie ką kalbu

Jei norit pradinio lygio aparato, žiūrėkit Canon 400D, Nikon D50 (kol jų dar yra), Pentax K100D, Olympus E330/E400/E500, Sony a100. Jei esate pažengę toliau ir norite kažko rimtesnio, su geresnėm fotoaparato valdymo galimybėm: Canon 20D/30D, Nikon D70s/D80, Pentax K10D. Fotoaparatus čia vardinau pagal abėcėlę, o ne pagal gerumą. Nikon D40 atmečiau dėl to, kad, mano galva, tai fotoaparatas skirtas tiems, kurie nori veidrodinio, bet nežino kodėl jo nori ir nenori progresuoti, o tik naudoti jį kaip pagerintą „point & shoot“.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 24, 06:45)
Ca-girl, tikrai gali drąsiai fotogafuoti ne tik vaikus 

Aciu uz padrasinima biggrin.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 07 24, 07:51)
ką tik perskaičiau "Sostinėj", kad šiandien 17 val ant Stalo kalno vyks aitvarų festivalis. kažkodėl juokas ima

QUOTE(Sansara @ 2008 07 24, 08:01)
ir ne tave viena zinok.

O as nesuprantu kodel jum juokas ima g.gif biggrin.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 07 24, 08:36)
Pakutines patinka rakursas is taip zemai, rastigalio rastas, o dangus nelabai.... Spalvotose man jis zavesnis... Cia gal aisku oro salygos savo daro, bet danguje noretusi kad islystu debesu faktura.

Dekui ciburaskinai 4u.gif
Tos keliones metu su dangaus faktura isvis liudni reikialai buvo....pilkuma pilkuma kur bepazvelgtum. Tik va vakare kazkaip gal vejas ruka isklaidydavo, tai nors sauleldziai neblogi buvo smile.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 24, 21:12)
O aš Degutės įkvėpta irgi bandžiau pievą fotografuot, tai labai nustebino kiek atrodo visai neišvaizdžiuose augaluose yra spalvų ir kaip jos gražiai dera  wub.gif

Man labai grazu wub.gif Spalvos nuostabios. As vis bandau taip pamatyti, bet nesiseka blush2.gif

QUOTE(Benitta @ 2008 07 24, 23:31)
labai patiko rūkai šitoje foto  4u.gif

Aciu 4u.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 24, 23:59)
Na Ca-girl. man su tuo spalvotu dangum be priekaištų atrodo  thumbup.gif , o va su rūku, kažkaip nekelia džiaugsmo, lyg ne tuo rakursu nufotkinta (bet turi juk užslėptą gyslelę peizažams, Taip kad pirmyn) 4u.gif 

Turiu ir daugiau su spalvotu dangum(tu ziuriu megejas spalvoto dangaus biggrin.gif ), bet man asmeniskai is siu foto ruko nuotraukos labiau patinka ax.gif Gal del to, kad uolos man iprastinis vaizdas prie vandenyno, o ruka tik pirma kart bandziau fotografuoti blush2.gif Del gysleles nesu tikra lotuliukas.gif

Motiejuke sveikinimai laimejus ND 4u.gif thumbup.gif Tai kokia gi pagaliau tema- "Natiurmortas" ar "Kuno kalba"? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 25 liepos 2008 - 07:16