Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

"Pradžia"
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 07 22, 16:45)
sveiki smile.gif

su vienu portretuku pasmeizuosiu..
idomi nuomone ypac del spalvu smile.gif

truputi ta melyna spalva pakeisciau kairiam sone.
QUOTE(ciburaska @ 2008 07 22, 20:59)

Fotografas is salies biggrin.gif

user posted image

biggrin.gif kokia nuotrauka biggrin.gif kuo fotkini?

Mane tai nervina tas mazinimas nuotrauku ir kokybes praradimas unsure.gif
Atsakyti
vvvvv, dėl spalvų negaliu labai ką pasakyti nes žiūriu per laptopą sad.gif O dėl rakurso - originalu smile.gif Tai ypač labai gražiai atskleidžia, kad fotografavimo pradžioje labai labai stengeisi biggrin.gif Ai, dar pažiūrėjus į mergaitės akis pirmoje nuotraukoje pamąsčiau kokios jos nevaikiškos smile.gif

Benita, man kaip siuvinėtojai, patiko. Pati pati pradžia - nugludinta, tvarkinga - kai dėlioji kryžiukus ir lauki išlendančio fragmento ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evitafoto: 22 liepos 2008 - 20:30
didelis dekuj, kad nepraleidziat pro akis mano foto.. ir atsiprasau, kad nepakomentuoju jusu nuotrauku, tik savo kraunu..
tikiuosi pasitaisyti smile.gif

idedu dar viena komplekta. man asmeniskai jis labai patinka smile.gif
idomi ir jusu nuomone smile.gif

"pasiklydus mintyse"

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 07 22, 17:32)
tiesa klaidziodama po archyvus prisiminiau kaip pradejusi cia mokytis siame skyrelyje, ieskojau idomiu vaiko fotografavimo rakursu smile.gif
radau viena sena kai fotografavau net palindusi po stikliniu stalu smile.gif

Dėl gero kadro tenka net ropoti smile.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 07 22, 19:59)
Na ir prie to pacio...
Si Liverpulio katedros kriksto inda fotkinau guledama ant baznycios grindu. Kitaip neimanoma buvo aprepti jo viso.
O cia dar viena Liverpulio katedros koplytele

Belieka pagirti fotografą. Manau atskleidei katedros grožį ir didybę. Man įdomu ką darei, kad puikiai suderinai šviesą katedros viduje ir patenkančią pro langus iš aplinkos.

QUOTE(Benitta @ 2008 07 22, 20:00)
"Pradžia"

Patinka ir man. Steriliai lakoniška. Ryškumo zona tvarkingai parinkta.
Papildyta:
QUOTE(vvvvv @ 2008 07 22, 20:26)
"pasiklydus mintyse"

Pirmoji, mano nuomone, atitinka pavadinimą. Antroji kažkaip nesiderina į porą. Smilgos pirmam plane blaško. Šiaip idėja gera, bet norisi dramatiškesnės aplinkos.
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 07 22, 20:14)
biggrin.gif kokia nuotrauka biggrin.gif kuo fotkini?

Mane tai nervina tas mazinimas nuotrauku ir kokybes praradimas unsure.gif

tongue.gif Jis fotiku fotkino... Tiesiog as savaji vaika prie juros ganiau, idomu kaimyna pamaciau ir tylom nufotkinau tongue.gif

Nuotraukos vis vien paplaukusios atrodo? unsure.gif Nu nesinori persarpinti mazinant...
O kaip jus darot? Kaip mazinat?
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2008 07 22, 20:36)
Nuotraukos vis vien paplaukusios atrodo? unsure.gif  Nu nesinori persarpinti mazinant...

Normali kokybė dabar. Ir šarpo pats tas. Vakar buvo liūdna.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 07 22, 20:30)
Belieka pagirti fotografą. Manau atskleidei katedros grožį ir didybę. Man įdomu ką darei, kad puikiai suderinai šviesą katedros viduje ir patenkančią pro langus iš aplinkos.

Cia tik maza dalele to grozio: tik "maza" koplytele ir nedidele milziniskos katedros detale.

Kriksto inda fotkinau atremus i grindis fotika, ISO 1600, 1/15s, F3.5
Koplytele ISO 1600, 1/30s, F3.5, is ranku.

vvvv, ar maisau ka, ar sia foto jau maciau siame forume, tik spalvota var?
"Pasilkydusi mintyse" serijuke visai faina. patinka man tokios dvilypes nuotraukos, pasakojancios ta pacia istorija. Pirma labiau pavadinima atitinka. Ir techniskai geresne. Antros idomus sprendimas ir minties pateikimas, bet nelabai aisku kas ten nuo galvos driekiasi... medziaga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 22 liepos 2008 - 20:54
QUOTE(ciburaska @ 2008 07 22, 20:45)
vvvv, ar maisau ka, ar sia foto jau maciau siame forume, tik spalvota var?
"Pasilkydusi mintyse" serijuke visai faina.  patinka man tokios dvilypes nuotraukos, pasakojancios ta pacia istorija. Pirma labiau pavadinima atitinka. Ir techniskai geresne. Antros idomus sprendimas ir minties pateikimas, bet nelabai aisku kas ten  nuo galvos driekiasi... medziaga?

ten panasi buvo smile.gif keliom juostom fotkinau smile.gif

o driekiasi skara smile.gif bet ideja del minciu irgi kimba kaip mintys driekiasi ir susipainioji jose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 07 22, 16:45)
su vienu portretuku pasmeizuosiu..
idomi nuomone ypac del spalvu smile.gif

o man tas "rūkas" - kaip kažkas įvardino - apatiniame kairiame nuotraukos kampe visai čia tinka, nes visa nuotrauka atrodo senoviška smile.gif iš senų laikų smile.gif

O cia dar viena Liverpulio katedros koplytele

Labai gerai apimta viskas

QUOTE(evitafoto @ 2008 07 22, 21:22)
Benita, man kaip siuvinėtojai, patiko. Pati pati pradžia - nugludinta, tvarkinga - kai dėlioji kryžiukus ir lauki išlendančio fragmento  ax.gif

Man irgi labai patinka pacios pradžios... atsiskaičiuoji pražios tašką, guldai pirmuosius dygsnelius... tokia... "tabula rasa" smile.gif to jausmo, kuris apima pradedant naują darbą, troškimas neretai paskatina greičiau užbaigti užsitęsusį ankstesnį projektą smile.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 07 22, 21:36)
Nuotraukos vis vien paplaukusios atrodo? unsure.gif  Nu nesinori persarpinti mazinant...

As darau resample, ne resize, tada kokybe geresnė išlieka

QUOTE(ciburaska @ 2008 07 22, 21:45)
Kriksto inda fotkinau atremus i grindis fotika, ISO 1600, 1/15s, F3.5
Koplytele ISO 1600, 1/30s, F3.5, is ranku.

Oho kaip švaru su tokiu aukštu ISO blink.gif
Atsakyti
Paziurejau i sita tavo foto ir nusijuokiau. Vis del to kaip mes kartais juokingai is sono atrodom. Bet ko nepadarysi del gero kadro tongue.gif  lotuliukas.gif
Turiu pora nuotraukyciu:
Fotografas is salies biggrin.gif

fotografas iš šalies thumbup.gif lotuliukas.gif o jei dar šiek matytųsi fotoaparato, būtų iš viso super.
o dėl tos katedros tai tikrai stebėtina kokybė prie tokio ISO thumbup.gif

QUOTE(Benitta @ 2008 07 22, 21:00)
"Pradžia"

man norisi, kad nebūtų taip labai centre.

QUOTE(vvvvv @ 2008 07 22, 21:26)
idedu dar viena komplekta. man asmeniskai jis labai patinka smile.gif
idomi ir jusu nuomone smile.gif

"pasiklydus mintyse"

pabūsiu subjektyvi hihihi.gif bet kairėj aš sau labai patinku. na o bet tačiau dešinė pusė man juokinga laugh.gif laugh.gif laugh.gif nesuprantu aš to šaliko nors tu ką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 07 22, 21:01)
ten panasi buvo smile.gif keliom juostom fotkinau smile.gif

o driekiasi skara smile.gif bet ideja del minciu irgi kimba kaip mintys driekiasi ir susipainioji jose smile.gif

Nu bet tu entuziaste! Fotkini i juosta!?Man atrodo tai taip sunku - juosteles, nuotrauku darymas, skenavimas... Lentynoj guli tevo juostinis Zenitas, bet nesiryztu... Rankinis ekspozicijos nustatymas, fokusavimas ir pan... ax.gif
Minti supratau... Bet ziuriu dar i tavo sita foto ir mastau....Lyg noretusi lengvesnio kritimo,nusidriekimo tos skaros... Manyciau verta sugrizti dar prie tokios scenos... Rakurso, fono, vejo geresnio paieskant...

QUOTE(Benitta @ 2008 07 22, 21:03)
As darau resample, ne resize, tada kokybe geresnė išlieka
Oho kaip švaru su tokiu aukštu ISO  blink.gif

Cia kur rasti ra resample? PS nerandu (as tai per Image Size einu ir keliais etapais mazinu, tarpe mazinimu siek tiek pasarpinu), IrfanView tas Resize/Resample viename punkte, tik dabar ziuriu ten Resample filtru visoks pasirinkimas... g.gif

Del ISO. Na tamsiose vietose yra kiek tai triuksmo, kuris sumazinus nuotrauka visai dingo tongue.gif . Sviesios gerai apsviestos vietos labai nedaug triuksmauja...
Is pradziu bandziau fotografuoti su normaliu ISO su statyvu, labai gerai gavosi, bet paskui darbuotojai uzdraude taip fotografuoti, teko tenkintis dideliu ISO darytomis foto.

Ilgai nesiryzau siu nuotrauku deti. Gal man jos tik mamiskai patinka... Bet patinka.
Kaip is salies atrodo...

Pasivaiksciojimas su teciu

user posted image
Cia jau musu Baltija

Mazoji miega, tetis ilsisi biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 22 liepos 2008 - 21:34