QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 06, 07:48)
...kiek maciau ir zurnaluose ir pati pas vokiecius kai sveciavausi, uzeina nauja mada i gelynus sodinti darzoves, tai pomidora, tai buroka, tai kelis svogunus, atrodo nerealiai, ...
o aš šiais metais atvirkščiai padariau. Gale lysvių pasėjau nasturtų į lysves ramunėlių, medetkų, vietomis serenčių.
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 06, 08:16)
as dar apie ta ekologiska tresima, kaimynai mamos sode viska trecia su dilgelemis, auga kaip nezinau kas, ar kuri bandete?
Bandau šiais metais
, kiek skiesti nežinau. Į bačką dedu pilną gerai prigrūstą pintinę žolės arba maximinis maišas. Užpilu, palaikau, kol lapai supūva ir laistau: į kibirą - litrą šio gėrio
. Pastarąjį kartą tai išėmiau iš bačkos tik stagarus.
QUOTE(ing @ 2008 08 06, 12:53)
Nepažįstu aš tokio augalo
Tai vadinasi pas jus neauga, nes būtum atkreipus dėmesį ir iš anksčiau įdėtos nuorodos atpažinusi, nes užauga iki metro, daugiametė, dideliais lapais, žiedai man panašūs į bulvių
.
QUOTE(Sraunius @ 2008 08 06, 13:43)
jūros žolių koncentratu lieju periodiškai - patenkinta ir aš, ir augalai
a tu kalkių čiut čiut įberk ir nereiks to kvapelio uostyt
...
Geras
, nė nenumaniau, kad TOKĮ kvapelį įmanoma panaikint
. Jau nekalbant apie taukių, DAR macnesnį
.
Tręšti galima ir kraujo miltais norint staiga paspartinti augimą vasarą. Ir žuvų miltais- daug azoto ir fosforo, tačiau dar geresnis azoto šaltinis- kanopos ir ragai. Kraujas, žuvis, kaulamilčiai pagrindinių maisto medžiagų šaltinis. Džiovintame gyvulių mėšle yra labai daug mikroelementų, bet mažai pagrindinių maisto medžiagų. Skystame jų yra, tik mažai. Jūros dumblių ekstrakte yra nemažai azoto, kalio, bet mažai fosforo, todėl daugiau kaip mikroelementų ir augimo hormonų šaltinis. Pelenuose daug kalio ir truputis fosforo.
Šiaip, manau, tai neišsemiama tema.
Nes dar yra sideralinės trąšos, tręšimas kompostu, mulčiuojant.
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 06, 15:31)
...klausykit, kuri čia buvo žadėjusi apie karpatinio katilėlio žydėjimo laiką informuoti? ar tebežydi, ar jau visai nužydėjo?
Nors ir ne aš žadėjau, bet šiais metais pasodinau, peržydėjo, nukirpau, antrąkart pražydo
.