Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

QUOTE(sobieska @ 2008 08 05, 21:58)
As irgi turiu du tokius sidabrinius krumelius ir labai tikiuosi, kad jie ziemos rolleyes.gif idomiai jie "zydi" sakyciau, kad gana greiti jie dideja biggrin.gif

Srauniau, Sobieska, tie sidabriniai krūmeliai - Calocephalus braunii - tikrai nežiemoja Lietuvoj

http://www.rojaussod...i...807&start=0
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 06, 08:39)
bandžiau, tik ne su dilgėlėm, o su taukės raugu, nes greta laisvam sklype taukė bujoja kaip nežinia kas. Psiteisino, tikrai jokių papildomų trąšų nereikia thumbup.gif aš taukės žolę sumečiau į statinę, kurioje prileidžiam vandens laistymui, kad apšiltų, ta ten ir rūgo tas raugas, nieko aš ten per daug nebūriau, tiesiog kartais pridėdavau kokią žolikę, daleisdavom vandens ir taip visą vasarą raugaliukas tai stipresnis tai silpnesnis ten sau kvapelį leido smile.gif

o laistydama skiedei ar ne? ir kiek tos taukes dejai?......

nes as tai siais metais tik geles su trasom, o darzovem tai mikroorganizmu nusipirkau, nieko bujoja, bet norisi labiau...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2008 08 06, 12:12)
Srauniau, Sobieska, tie sidabriniai krūmeliai - Calocephalus braunii - tikrai nežiemoja Lietuvoj

http://www.rojaussod...i...807&start=0

doh.gif nu ot bjaurybes pardavejai- ziemoja, ziemoja unsure.gif - negalima tiket ne vienu zodziu, arba jie savo darba ismano, kaip as apie kosmosa biggrin.gif Gaila jei issals. grazus paziuret rolleyes.gif nu bet gal atlaikys cool.gif
Atsakyti

garantuotai raugti, ten kazkokie fermentai turi susidaryti, ....tik as niekaip neatseku, kiek skiesti reikia.........sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 06 rugpjūčio 2008 - 12:11
Srove labai sauniai pasidarbavai, bet ir man atrodo, kad siek tiek per tankiai. As jau pasimokiau, kad reikia vietos augaleliams palikt. Snapuciai kaip issiplete doh.gif ir i ploti, ir i auksti blink.gif . Teko du ismest. Net negalvojau, kad jie tokie dideli auga, maniau kaip kilimukas zeme dengs.
Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2008 08 06, 13:05)
doh.gif nu ot bjaurybes pardavejai- ziemoja, ziemoja unsure.gif - negalima tiket ne vienu zodziu, arba jie savo darba ismano, kaip as apie kosmosa biggrin.gif Gaila jei issals. grazus paziuret rolleyes.gif nu bet gal atlaikys cool.gif

Jiems svarbiausia parduot mad.gif
Atsakyti
QUOTE(gudrene @ 2008 08 06, 11:30)
Sveikos,

Sudominot su tuo ekologišku tręšimu  bigsmile.gif  O čia dilgėlė visiškai paprasta tinka? Nu kur patvoriuose auga smile.gif Ir ką su ja reikia daryti? Taip kaip ir taukę (kaip ji atrodo  ax.gif ) tiktai šiaip laikyti vandenį ir viskas? Paskui juo laisyti? Ar kaip?

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 06, 13:03)
o laistydama skiedei ar ne? ir kiek tos taukes dejai?......

nes as tai siais metais tik geles su trasom, o darzovem tai mikroorganizmu nusipirkau, nieko bujoja, bet norisi labiau...smile.gif

aš neskiedžiau, nes savaime skiesdavosi papildant statinę šviežiu vandeniu, o taukės tai labai stipriai ir nematavau, na gal kokį puskibirį ar max kibirą žalios masės suverčiau į maždaug 150 L talpos statinę
(štai čia kaip taukė atrodo kam rūpi)
štai pažiūrėjau vienoj knygelėj apie ekologinį ūkininkavimą kaip tvarkytis su dilgėlėm. Čia rašoma, kad reikia imti 1 kg žalios dilgėlių masės arba 250 g miltelių užpilti vandeniu (parodyta sttinė, tačiau neparašyta kiek vandens unsure.gif ) ir palikti fermentuotis 14 dienų. skiesti 1:10 arba 1:20
o tas tirpalas kur aš naudojau matyt vadinasi ištrauka, nes toks paliekamas 24 val. ir vartojamas neskiedus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 06 rugpjūčio 2008 - 12:26
na merginos tas grazusis augalas baltas tikria neziemoja nes turejau praeitasi metais toki apdengiau ziemai ir schmoll.gif nieko neliko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 06, 09:39)
bandžiau, tik ne su dilgėlėm, o su taukės raugu, nes greta laisvam sklype taukė bujoja kaip nežinia kas. Psiteisino, tikrai jokių papildomų trąšų nereikia thumbup.gif aš taukės žolę sumečiau į statinę, kurioje prileidžiam vandens laistymui, kad apšiltų, ta ten ir rūgo tas raugas, nieko aš ten per daug nebūriau, tiesiog kartais pridėdavau kokią žolikę, daleisdavom vandens ir taip visą vasarą raugaliukas tai stipresnis tai silpnesnis ten sau kvapelį leido smile.gif

Nepažįstu aš tokio augalo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ing: 06 rugpjūčio 2008 - 12:58
Noreciau paklaust ,ar dedate kokia nors plevele po akmeneliais tarp augalu?Prisisodinau visokiu spygliuociu,tarpus noriu uzpildyt tokiu ale stambiu zvyru ax.gif
Ar nepriaugs zoliu,jei nedesiu jokios pleveles?
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 08 06, 13:05)

na g.gif pagooglink g.gif jam +0 jau šakės schmoll.gif
man kambary du metus paeiliui išlaikyt nepavyko... nebent turi kokią labai šviesią vietelę, kur žiemą temperatūra sukasi +8+10 doh.gif gal ir pavyktų išsaugot unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(rasa32 @ 2008 08 06, 14:25)
Noreciau paklaust ,ar dedate kokia nors plevele po akmeneliais tarp augalu?Prisisodinau visokiu spygliuociu,tarpus noriu uzpildyt tokiu ale stambiu zvyru ax.gif
Ar nepriaugs zoliu,jei nedesiu jokios pleveles?

laikui bėgant žolės augs ir pirmu ir antru atveju...
jei dėsi plėvelę - nepradygs tos žolės, kurių sėklos ir šaknų gabaliukai jau dabar yra dirvoje...

o laikui bėgant vėjas prineša dulkių, smiltelių ir žolių sėklų, kurios tarp akmenukų ir žvyro bando sudygt ir augti, bet jos lengvai sutvarkomos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 06, 09:16)
as dar apie ta ekologiska tresima, kaimynai mamos sode viska trecia su dilgelemis, auga kaip nezinau kas, ar kuri bandete?

jūros žolių koncentratu lieju periodiškai - patenkinta ir aš, ir augalai bigsmile.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 08 06, 09:39)
<...> ten sau kvapelį leido smile.gif

a tu kalkių čiut čiut įberk ir nereiks to kvapelio uostyt wink.gif

QUOTE(Oli_vija @ 2008 08 06, 12:12)
<...>

neturiu to sidabrinio krūmelio, buvau jau anksčiau atradus, kad jis pas mus nežiemoja. Čia panelė Srovė turi tą gėrį wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 08 06, 14:43)
a tu kalkių čiut čiut įberk ir nereiks to kvapelio uostyt wink.gif

4u.gif fiksuoju idėją mirksiukas.gif
klausykit, kuri čia buvo žadėjusi apie karpatinio katilėlio žydėjimo laiką informuoti? ar tebežydi, ar jau visai nužydėjo?
Atsakyti