QUOTE(gudrene @ 2008 08 06, 11:30)
Sveikos,
Sudominot su tuo ekologišku tręšimu
O čia dilgėlė visiškai paprasta tinka? Nu kur patvoriuose auga
Ir ką su ja reikia daryti? Taip kaip ir taukę (kaip ji atrodo
) tiktai šiaip laikyti vandenį ir viskas? Paskui juo laisyti? Ar kaip?
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 06, 13:03)
o laistydama skiedei ar ne? ir kiek tos taukes dejai?......
nes as tai siais metais tik geles su trasom, o darzovem tai mikroorganizmu nusipirkau, nieko bujoja, bet norisi labiau...
aš neskiedžiau, nes savaime skiesdavosi papildant statinę šviežiu vandeniu, o taukės tai labai stipriai ir nematavau, na gal kokį puskibirį ar max kibirą žalios masės suverčiau į maždaug 150 L talpos statinę
(
štai čia kaip taukė atrodo kam rūpi)
štai pažiūrėjau vienoj knygelėj apie ekologinį ūkininkavimą kaip tvarkytis su dilgėlėm. Čia rašoma, kad reikia imti 1 kg žalios dilgėlių masės arba 250 g miltelių užpilti vandeniu (parodyta sttinė, tačiau neparašyta kiek vandens
) ir palikti fermentuotis 14 dienų. skiesti 1:10 arba 1:20
o tas tirpalas kur aš naudojau matyt vadinasi ištrauka, nes toks paliekamas 24 val. ir vartojamas neskiedus