Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

as dar apie ta ekologiska tresima, kaimynai mamos sode viska trecia su dilgelemis, auga kaip nezinau kas, ar kuri bandete?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 06, 07:53)
šiemet buvau užsimojusi mongoldų darže pasisėti, tačiau pavėlavau su užmojais, jau nebuvo laiko sėklų ieškoti. O jie tai gana gražiai atrodo, gal reikės kitam sezonui gėlyne vieto paieškoti lotuliukas.gif

o mangoldai vieni is populiaresniu, ju buna ir su geltona centrine gysla ir su raudona........salia rudbekiju, ir dar kokiu viendieniu man rodos visai nieko butu....... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 06, 09:16)
as dar apie ta ekologiska tresima, kaimynai mamos sode viska trecia su dilgelemis, auga kaip nezinau kas, ar kuri bandete?

bandžiau, tik ne su dilgėlėm, o su taukės raugu, nes greta laisvam sklype taukė bujoja kaip nežinia kas. Psiteisino, tikrai jokių papildomų trąšų nereikia thumbup.gif aš taukės žolę sumečiau į statinę, kurioje prileidžiam vandens laistymui, kad apšiltų, ta ten ir rūgo tas raugas, nieko aš ten per daug nebūriau, tiesiog kartais pridėdavau kokią žolikę, daleisdavom vandens ir taip visą vasarą raugaliukas tai stipresnis tai silpnesnis ten sau kvapelį leido smile.gif
Atsakyti
Kas tie mongoldai ? blush2.gif Jau kad pasigooglinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 08 06, 09:39)
Kas tie mongoldai ? blush2.gif Jau kad pasigooglinau  doh.gif

lapiniai burokėliai, skaičiau straipsnį, kad daug maistingesni. Galima kaip špinatus naudoti maistui, arba kaip burokėlių lapus (iš šių mes sriubą versdam ir visiems patinka ax.gif )
pasirodo tiksliau jie vadinasi mangoldas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 06 rugpjūčio 2008 - 08:45
Aciu, kad supazindinai 4u.gif Matai, ne kvietkas - ir jau nezinau, kaip ir rasiau anksciau, ne kokia is mane ukininke, nebent kokia cukinija uzauginu lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif gal kuri galėtumėte patarti,kas tinka rododendrams ir azalijai į kompaniją?ten 2 rododendrai ir azalija ir kažkokie vieniši atrodo...tarp eglutės ir tujos apvalios... g.gif
Atsakyti
QUOTE(meskule @ 2008 08 06, 09:54)
sveikos merginos 4u.gif gal kuri galėtumėte patarti,kas tinka rododendrams ir azalijai į kompaniją?ten 2 rododendrai ir azalija ir kažkokie vieniši atrodo...tarp eglutės ir tujos apvalios... g.gif

Gal viržiai jie irgi tokia pat žemę mėgstą, kaip rododendrai su azalijom mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiūkas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Sudominot su tuo ekologišku tręšimu bigsmile.gif O čia dilgėlė visiškai paprasta tinka? Nu kur patvoriuose auga smile.gif Ir ką su ja reikia daryti? Taip kaip ir taukę (kaip ji atrodo ax.gif ) tiktai šiaip laikyti vandenį ir viskas? Paskui juo laisyti? Ar kaip?
Atsakyti
Patarinejot visos man apie papartyna. O kaip atrodytu tarp paparciu pasodinti liatriai? Atrodytu lyg papartis zydi smile.gif Ar be rysio? blush2.gif
Beje, ar jie rugscia zeme megsta?
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 08 05, 20:40)

srove, foto thumbup.gif
jau kaip tas asotis tiktu pas mane, ir lauke, ir viduj... rolleyes.gif wub.gif

QUOTE(Srove @ 2008 08 05, 20:54)
O cia jau keli mano naujieji gyventojai, tik abejoju, ar tie sidabriniai rutuliukai ziemos pas mus
user posted image
Dar klausimelis, del tu ''plauku''puodyneje biggrin.gif Ka su jais daryti rudeni, nukirpti ar palikti, sodinti i zeme, ar nesti i kambari?
user posted image

gundziausi ir as tel tu pilku rutuliuku nuostabiu wub.gif , ale galu gale tame paciame turgelyje viena pardaveja isdave paslapti, kad issala verysad.gif [nors kitos kitka sake], nebent ziema silta g.gif

pokyciai kaip reikiant! thumbup.gif labai dekoratyviai atrodo wub.gif dabar
tik sakyciau per tankiai kai kas, per arti pamato medukai... ''zoles' imi ir perkeli, o va medeliai... nors, jei laiku [anksti pavasari], tai nieko baisaus..
as pamenu pirmuosius spygliuocius kai sukisau, tai po metu persodinejau...
tau reikes po pusantru, kita pavasari mirksiukas.gif
o tas melsves ten paliksi?

QUOTE(smth1 @ 2008 08 05, 21:09)
Primink man Srove, kurioj cia saly buvai? T.y. kur man reikia keltis gyvent, t.y. kur taip vertinamas ranku darbas? biggrin.gif

kai pagalvoji, kiek pas mus tu kinieciu ranku darbo PC-se, uz grasius doh.gif o visai nieko buna kai kas, tik kad masiniai... o cia kai baltasis [turbut] pameistravo, tai jau 100eur ax.gif
tikrai ne stebuklas atrodo tas darbas schmoll.gif ...
mano drauges dukterecios paaugles kaimietukes is misko gerybiu tokiu grozybiu padaro wub.gif ... vai kiek galetu uzdirbt lotuliukas.gif

Nuosirdziiai linkiu sekmes su chemija 4u.gif

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 06, 07:48)
mada i gelynus sodinti darzoves, tai pomidora, tai buroka, tai kelis svogunus, atrodo nerealiai,
taip kad siulyciau ir lietuviams neatsilikti, salotu, spinatu ar buroku i gelyna ikisti....

idomu bigsmile.gif

Papildyta:

QUOTE(rozamunda @ 2008 08 06, 07:52)
tai grizau namo su visa oranzerija

bigsmile.gif
o pas mane oranzerija [vidos 7.. is D wub.gif ] prie lauko sandeliuko surikiuota - tik pradejau sodint, ir lietus uzklupo verysad.gif

QUOTE(rozamunda @ 2008 08 06, 08:01)
udeniop-kopustu ,tokiu su bordo lapais galvos-----kaip kokia perkunrope,daug sykiu padidinta

bandziau sita, pirmaisiais savo augalynu metais 2004, nelabai man graziai jie atrode, kazkaip isstypo..
user posted image

user posted image
pasirodo, buvau turbut pirmoji mados kregzde lotuliukas.gif

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 06, 08:16)

bigsmile.gif ar tas dilgeles gal tiesiog susmulkinti ir isbarstyti???
ar raugti? g.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 08 06, 08:41)
lapiniai burokėliai, skaičiau straipsnį, kad daug maistingesni. Galima kaip špinatus naudoti maistui, arba kaip burokėlių lapus (iš šių mes sriubą versdam ir visiems patinka
pasirodo tiksliau jie vadinasi mangoldas

ir as zinosiu blush2.gif
Atsakyti