Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

Turiu klausimėlį, esu pasisėjusi mandžūrinių raganių ir šilagėlių, jos dar visai nedidukės, tai ar galiu šiai žiemai susodinti į lauką, ar dar šią žiemą reikia kažkur patalpoje paauginti? ax.gif
Atsakyti
[quote=Tina*,2008 08 04, 15:29]
Klausiu, nes turiu irodymu - pas kaimyna klesti visu groziu Hakuro Nishici - jau tikrai virs 5 metu. Tai kaip cia yra? Ar tas pats galioja visiems skiepytiems augalams?
Papildyta:

aisku nevisiems.......smile.gif))....cia daugiau taikoma gluosniams skiepytiems, bet tai nereiskia kad praejo 5 metai ir jis zus, gal jam ten patiko ir jis dar ten gyvens ir gyvens, bet kaip man sake, tai didzioji dauguma praranda savo grozi ir paprasciausiai seimininku ismetama, gal ne taip issireskiau....smile.gif
Atsakyti
Tai gerai, kad tik gluosniams tai galioja.
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 04, 12:30)
knifofija...koks vienmetis saku prieaugis?..........

Pirmais metais nuo20iki30 cm, vėliau per metus iki50cm jei patinka dirva. O skiepyti gluosniai dekoratyvūs iki 10-12 metų, vėliau pradeda plikti šakos, įsimeta visokios ligos. Apie penktus metus jie būna patys dekoratyviausi, nes pirmus 2 kol prigyja, užsiaugina lapiją nėra labai dekoratyvūs. Nors laiku trešiant, purškiant nuo kenkėjų ir ligų tą amželį galima prailginti. Bet šiaip jau skaitomi trumpaamžiai medžiai.
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 04, 16:46)

aisku nevisiems.......smile.gif))....cia daugiau taikoma gluosniams skiepytiems, bet tai nereiskia kad praejo 5 metai ir jis zus, gal jam ten patiko ir jis dar ten gyvens ir gyvens, bet kaip man sake, tai didzioji dauguma praranda savo grozi ir paprasciausiai seimininku ismetama, gal ne taip issireskiau....smile.gif

va šitoj vietoj, manyčiau, greičiausiai norėta pasakyti, kad skiepytais, formuotais augalais reikėtų labiau pasirūpinti, o ne tik pasodinti ir galvoti, kad iš savo pusės jau viskas atlikta. Kad palaikyti jų formą reikia juk reikia pagenėti, tvarkyti tą lają, antraip tikrai augalas praras pirminį grožį. Gal todėl ir yra tas pastebėjimas, kad šeimininkai išmeta nustekentus augalus vietoj to, kad jais rūpintųsi ir tvarkytų.
Atsakyti
QUOTE(Siguciuks @ 2008 08 04, 16:30)
Turiu klausimėlį, esu pasisėjusi mandžūrinių raganių ir šilagėlių, jos dar visai nedidukės, tai ar galiu šiai žiemai susodinti į lauką, ar dar šią žiemą reikia kažkur patalpoje paauginti? ax.gif

Pikiuokį dirvą kuo greičiau, kad spėtų iki žiemos įsikabinti. O jei dar visai mažitai gausi su visa dėžute nešti į nešildomą šviesią patalpą, nes kambaryje jos neišgyvens.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 04, 17:16)
va šitoj vietoj, manyčiau, greičiausiai norėta pasakyti, kad skiepytais, formuotais augalais reikėtų labiau pasirūpinti, o ne tik pasodinti ir galvoti, kad iš savo pusės jau viskas atlikta. Kad palaikyti jų formą reikia juk reikia pagenėti, tvarkyti tą lają, antraip tikrai augalas praras pirminį grožį. Gal todėl ir yra tas pastebėjimas, kad šeimininkai išmeta nustekentus augalus vietoj to, kad jais rūpintųsi ir tvarkytų.

Tikrai ne, kai kurie skiepyti augalai gali pragyventi keliasdešimt metų, be jokios įpatingos priežiūros,o štai gluosniai tik gerą dešimtmetį ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 08 04, 19:03)
Tikrai ne, kai kurie skiepyti augalai gali pragyventi keliasdešimt metų, be jokios įpatingos priežiūros,o štai gluosniai tik gerą dešimtmetį ir viskas.

tai tada drąsiai baigiu gedėti aną šaltą žiemą iššalusio gluosnio ir džiaugiuosi nesukusi galvos ieškant kito tokio paties atsodinimui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 08 04, 17:17)
Pikiuokį dirvą kuo greičiau, kad spėtų iki žiemos įsikabinti. O jei dar visai mažitai gausi su visa dėžute nešti į nešildomą šviesią patalpą, nes kambaryje jos neišgyvens.

Na jie dar tik kokių 10cm dydžio, tai man atrodo, kad mažoki...
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 08 04, 11:51)

Beje, mano jukos kotas taip lyg paraudo - ar cia nuo saules, ar kas nors nepatinka? gal taip lauke adaptuojasi?  g.gif

va va ir man,perzydejo ir paraudo..issigandus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguciuks @ 2008 08 04, 19:55)
Na jie dar tik kokių 10cm dydžio, tai man atrodo, kad mažoki...

Čia jau per dideli pikiuoti, sodink kuo greičiau. Maži tai kai nesiekia vieno centimetro.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2008 08 04, 21:42)
va va ir man,perzydejo ir paraudo..issigandus unsure.gif

O kokia yucca pas tave?
Atsakyti