Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

QUOTE(rokoko @ 2008 08 01, 16:59)
Tai as dar ''nepribrendau'' iki taves  4u.gif  lotuliukas.gif , nes sia vasara stradalinu nuo kiekvieno ''nekokio'' spalvu derinio...

o as jau zinok nebestradalinu del fliokso ir rudbekijos kaiminystes,ir salia tos pacios rudbekijos leukoniju debeselis ruzavas ir man visai nieko biggrin.gif , aisku buna deriniu ir labiau vykusiu, tobulet yra kur, bet kaip mum per spalvu teorijos seminara vienas destytojas pasake, gamtoje nera nederanciu spalvu, egzistuoja tik subjektyvus zmogaus poziuris i tai, kas vienam dera, kito akiai baisus nesuderinamumas. juk ir zioveinis mano darzely zydi visas ruzavas, o "lupa"oranzine smile.gif

cia mano pirmametis gelininkavimas, gaila kad fotikas ryte ir vakare prastai "ima", bet mano mylimos kvapiosios leukonijos zydi butent tokiu fotikui neparankiu paros metu smile.gif

user posted image
Atsakyti
rokoko,gapo aciu 4u.gif liudnuma verysad.gif
sobieska grozekis biggrin.gif
su koja juos naikint nepadeda su kauptuku is kokio trecio kart uzkapoju tongue.gif biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2008 08 02, 15:38)

su koja juos naikint nepadeda su kauptuku is kokio trecio kart uzkapoju tongue.gif  biggrin.gif

Merginos, kas cia toks? blink.gif toki siauba ir as pas save maciau blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2008 08 02, 16:38)
su koja juos naikint nepadeda su kauptuku is kokio trecio kart uzkapoju tongue.gif  biggrin.gif

Jergau kooooooks zveris doh.gif
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2008 08 02, 17:09)
Merginos, kas cia toks? blink.gif toki siauba ir as pas save maciau blink.gif  blink.gif  blink.gif

kurklys verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2008 08 02, 17:03)

OBA blink.gif jei jau viena maciau tai tikriausi to "Gerio" yra ir daugiau, tai kaip to brudo atsikratyti, regis reiks imtis visu liaudisku priemoniu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2008 08 02, 17:38)

doh.gif koks monstras blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2008 08 02, 08:38)

O dieve doh.gif Kokio dydžio jie ? Baisuokliai wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2008 08 02, 16:38)

user posted imageuser posted image
Va, ką radau apie tuos bjaurybes;Labai žalingi ir sunkiai išvejami iš šiltnamių kenkėjai yr akurkliai. Tai visaėdis, iki6 cm ilgio, tamsiai rudos aksominės spalvos kenkėjas.Priekinės kojos rausiamosios.Turi 2 poras sparnų.Lervos panašios į suaugėlius, ti mažesnės.Gyvena lengvose rišliuose drėgno priesmėlio humusinguose dirvožemiuose ir durpžemiuose, ypač jų daug būna žemesnėse, arčiau vandens esančiose vietose.Birželį kurkliai porojais.Patelės kasa tunelius su daug kamerų, kur sudeda iki600 kiaušių smile.gif . po 10-17 d išsirita lervos. Viena patelė pr savo gyvenimą gali padėti iki 3000 kiušių.Pradžioj lervos minta humusu ir smulkiom šaknelėm, vėliau- augalų šaknimis.Lervos vystosi apie 2 metus.jie juda nuo;at po žeme rausdami piršto storumo urvus ir pakelėje apgrauždami augalus ir juos įtraukdami į urvelius.Augalai džiūsta ir vysta. Žiemoja ir suaugėliai, ir lervos gan giliai žemėje, patinėliai gyvena metus, patelės -1,5.
Profilaktika ir apsaugos priemonės.
Parduotuvėse galima rasti tam tinkamų priemonių.Vegetacijos metu dažnai purenti tarpueilius, radus lizdus, sunaiknti lizdus ir jų kiaušinius.Gaudyti kenkėjus į lygiai su žemės paviršiumi jų rausimosi takuose įkastus stiklinius indus.Rudenį giliai suarti dirvą.Veiksmingas būdas- anksti rudenį darže iškasti 0,5 m gylio duobes, pridėti į jas arklio mėšlo (geriausia), sumaišyti su šiaudais ir paženklinti lazda. žiemą, iškračius mėšlą, čia žiemoti susirinkę kurkliai žūva.
J.Jankauskienė, E.Survilienė DARŽOVIŲ AUGINIMAS ŠILTNAMYJE
Dar esu girdėjus, kad kurmiai daug kurklių suėda g.gif
Atsakyti
nu ir prigazdinot.... blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 08 02, 08:40)
... kiek zinau jie link Jonavos puses kazkur emigruoja rolleyes.gif ...

Ačiū nereikia schmoll.gif .

QUOTE(barsukele @ 2008 08 03, 07:02)
Va, ką radau apie tuos bjaurybes;Labai žalingi ir sunkiai išvejami iš šiltnamių kenkėjai yr akurkliai. ..

Ramiai blink.gif , ne tik šiltnamyje... Jei būtų dar ir šiltnamis pas mane, tai išvis pasakiškos sąlygos jiems daugintis. Urvų radau ir šiais metais, deja per vėlai, jau "mažių" pasipylė doh.gif .
rokoko, tie kardeliai kartais ne žalsvos spalvos? Aš laukiu nesulaukiu. Bordo ir geltoni jau puikuojasi prie sienos, o žalsvieji vėluoja rolleyes.gif
Atsakyti
Turėjom kurklių sode,tai geriausiai juo naikina kurmiai (kad ir kaip ju nemėgtume). Visos chemijos priemones sunkiai juos veikia.
Skaičiau,kad labai veiksminga išskasti duobę prieš žiemą ir į ją pridėti mėšlo.KUrkliai žiemai susirenka žiemoti.Per didelį šaltį duobę iškasti.Tuomet jie sušala.
Labai gajūs parazitai.Net perkirtus jį per pusę,atskiros dalys juda kelias valandas.
Atsakyti