Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

Knifofijos vaizdeliai kaip visuomet už akies griebia thumbup.gif
tie margi apvadėliai, sakytum, mišrainė, bet kai viskas tvarkingai atkartota tai tikrai ir savo kieme tokios mišrainė gal neatsisakytum rolleyes.gif
O ta gebenė tai turbūt nesuskaičiuojamo amžiaus, jei čia jos stiebas toks storas į medį vyniojasi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 07 29, 22:47)

ar cia tik ne imperatoriu sodai Vokietijoje,kazkur prie Potsdamo g.gif
Atsakyti
Sveikutes. Noriu Jusu paklausti kaip vadinasi tokia ziauriai slyksti prtzole g.gif . Ji dabar zydi baltais (truputi rausvais ) ziedeliais(ziedeliu forma kaip varpelis). Augalas yra vijoklis, jo visur pilna (ir gelynuose ir darze ir siltnamyje ir ant tvoru)). Saknys sio augalo kaip spiruokle, visur issiraizgiusios po zeme, todel isnaikinti ranginiu budu beveik neimanoma. Auga labai greitai. Tikiu kad kuri nors tikrai zinote, kaip ji vadinasi. Skelbiu jai kara gun_bandana.gif
Ir dar noriu Jusu paklausti. Kadangi musu sklypas jau pakankamai senas, tai pladuoju rudeni ji "pavaisinti " rondapu, ar rudeni ji nupurskusi galesiu pavasari gelynus ir darza naujai formuoti. Aciu. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2008 07 29, 15:14)
Jam jau gal kokie 6 metai. Pirkau Florexlite, kai dar jši firma buvo "ant bangos". Jei ir apšąla, tai labai gražiai atželia. Dabar jis gal 2,5 m. aukščio ir tiek pat pločio. Tik kaip jau rašiau auga ne vietoje. Pavasarį vėl bandysiu šakas lankstyti.  Jei pavyks, ir iki to laiko neįsigysi, sugalvosim kaip jam Kauną pasiekti mirksiukas.gif

Vakar nusipirkau Sodo skrynioj biggrin.gif Bet jau kokia pardaveja, pirkau du normalius augalus ir ne lito nenuleido,o matos, kad pukenis vazone belekiek laiko prabuves, pati prasitare, kad jie nera labai populiarus, nes ziema issalti linke, todel uzsistovi. Taigi isgelbejau vargsiuka. Bet kol duobe iskasiau, zeme kieta nuo sausros, tai maniau gala gausiu doh.gif Dabar svarbu, kad tikrai jis neiisaltu, bet iki ziemos gal adaptuosis lauke, isleis nauju saknu, sutvirtes.
Tiesa ta pardaveja man sake, kad ju augalai vezami is Lenkijos, gerai auga musu klimatinej zonoj, o pvz. kai perkam ka Maximoj, tai viskas isala,vaje kokia nesamone doh.gif bet nesigincijau, tiek to. Pries tai dirbdavo kita moteris, tai ta fainesne buvo.

QUOTE(Sraunius @ 2008 07 29, 16:33)
spėju, kad taip ir nenusipirkai DSE. Taigis, perrašau info iš jos:

DSE? vajetau, nepamenu, kad kazka zadejau pirkti. blush2.gif
Aciu uz paaiskinimus apie ziemijima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2008 07 30, 08:42)
Sveikutes. Noriu Jusu paklausti kaip vadinasi tokia ziauriai slyksti prtzole  g.gif . Ji dabar zydi baltais (truputi rausvais ) ziedeliais(ziedeliu forma kaip varpelis). Augalas yra vijoklis, jo visur pilna (ir gelynuose ir darze ir siltnamyje ir ant tvoru)). Saknys sio augalo kaip spiruokle, visur issiraizgiusios po zeme, todel isnaikinti ranginiu budu beveik neimanoma. Auga labai greitai. Tikiu kad kuri nors tikrai zinote, kaip ji vadinasi. Skelbiu jai kara  gun_bandana.gif
Ir dar noriu Jusu paklausti. Kadangi musu sklypas jau pakankamai senas, tai pladuoju rudeni ji "pavaisinti " rondapu, ar rudeni ji nupurskusi galesiu pavasari gelynus ir darza naujai formuoti. Aciu. aciuks.gif

pažiūrėk čia,, gal tai vikis rolleyes.gif
o raoundapu mano nuomone geriau purkšti tam sezone, kai žadi tvarkytis, nes gi jau po poros savaičių piktžolės nugeibsta ir galima dirbti. O po rudeninio purškimo žolės gal ir nudvės, tačiau pavasarį likusios sėklos anksti sudygsta, tuo metu gal dar nelabai galėsi ir įrenginėti gėlyno ar daržo dėl oro sąlygų ir norint vėl turėti nepiktžolėtą lauką teks iš naujo purkšti. Man taip atrodo... ax.gif
Atsakyti
Lyg jau ir radau, jeigu nesumaisiau tai ta "pabaisa" vadinasi dirvinis vijoklis. Ziauri žole.
Nelabai tikiu, kad rondapas tokias "pabaisas naikina.
Jolaxus, tai man geriau tada pavasari viska nupurksti? Pries susikasant darza, taip? O gal ir is rudens ir pavasari? biggrin.gif Nu rimtai susiruosiau kovai su piktzolemis.
Merginos, o kokius Jus turite purkstuvus, kokio dydzio geriausiai ir patogiausiai butu isigyti ( 5l ar 10 l)? Man reikia kad pati galeciau nupurksti nedidelius medzius, deciu pasitaskyti ir rondapu "pazaisti". Gal zinote kokie patogesni ir geresni?
Atsakyti
QUOTE(siaudukes @ 2008 07 29, 22:24)
niekaip negaliu atsidžiaugt gražiausia viendiene pas mane
user posted image

Graži wub.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 07 29, 22:47)

Oho... cool.gif Skani mišrainė wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jėga: 30 liepos 2008 - 08:22
O me norim dar simet spet nupurkst rundapu ir dobiliuka balta uzset, kazin ar dar turim laiko? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 07 30, 08:44)
DSE? vajetau, nepamenu, kad kazka zadejau pirkti.  blush2.gif
Aciu uz paaiskinimus apie ziemijima  4u.gif

Ai supratau? T.y. didzioji sodo enciklopedija doh.gif blush2.gif ne, nenusipirkau jos...
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2008 07 30, 09:08)
Lyg jau ir radau, jeigu nesumaisiau tai ta "pabaisa" vadinasi dirvinis vijoklis. Ziauri žole.
Nelabai tikiu, kad rondapas tokias "pabaisas naikina.
Jolaxus, tai man geriau tada pavasari viska nupurksti? Pries susikasant darza, taip? O gal ir is rudens ir pavasari?  biggrin.gif  Nu rimtai susiruosiau kovai su piktzolemis.
Merginos, o kokius Jus turite purkstuvus, kokio dydzio geriausiai ir patogiausiai butu isigyti ( 5l ar 10 l)? Man reikia kad pati galeciau nupurksti nedidelius medzius, deciu pasitaskyti ir rondapu "pazaisti". Gal zinote kokie patogesni ir geresni?

roundapas naikina viską, kas sudygę, tik jei sėklų bus dirvoj, ar nepabudusių šakniastiebių, tai jos vėliau vėl sudygs. o jei nupurkši rudenį ir pavasarį tai aišku, kad išnaikinsi daugiau, nei vienu purškimu. Tik rudenį nepavėluok purkšti, reikia dar kol nesustojus augalų vegetacija, kol temperatūra ne žemesnė nei 10 laipsnių. Pavasarį atvirkščiai - kai paros vidutinė temp. virš 10 laipsnių pakyla ir viskas atgyja.
Aš purškimui turiu 5 l purkštuvą, man jo pakanka rolleyes.gif kai baigiasi, papildomą kiekį užsimaišau, o su 10 l gal būtų sunkoka tampytis... unsure.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 07 30, 09:30)
O me norim dar simet spet nupurkst rundapu ir dobiliuka balta uzset, kazin ar dar turim laiko?  g.gif

tikrai turit mirksiukas.gif
Atsakyti
O kiek daug jo reikia purkst - ta prasme, kad viskas butu slapiai permirke. O ar galiu juo palaistyt laistytuvu akmenukus aplink savo alpinariuma, ar uzmusa tai, kas is ten lenda?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 30, 09:43)
Aš purškimui turiu 5 l purkštuvą, man jo pakanka rolleyes.gif kai baigiasi, papildomą kiekį užsimaišau, o su 10 l gal būtų sunkoka tampytis... unsure.gif
tikrai turit mirksiukas.gif

o as turiu 10 l.nu nepasakyciau, kad labai sunku - juk greitai issilaisto, o paskui vel lekti darytis g.gif laiko ir taip gaila biggrin.gif o tuo labiau naikinti zolei tai rundapo nemazai reiks
Atsakyti
Mūsų naujai sudygosioje "vejoje" (labiau pievą pimena) doh.gif daug piktžolių. Kada geriausia nupurkšti tuo Banvelu (ar koks kitas geriau?). Ir ar tikrai nepakenkia vejai blush2.gif 4u.gif

Nors iš toli neblogai atrodo, bet iš arti doh.gif

user posted image[/url]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ADA: 30 liepos 2008 - 09:16