Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

QUOTE(Mamce @ 2008 07 25, 09:04)
Vadinasi, pas mane ir saulekaita didesne, ir zeme prastesne....  lotuliukas.gif
Ingute, mano rododendrams lygiai tas pats verysad.gif . Jau keli metai ieskau priezasties, skaitau viska , ka randu apie rododendrus, tampau visus gyvus ir virtualius profus ir augintojus uz skvernu - niekas man nepasako priezasties kodel taip yra, nei kas tai yra. Salygos visos kaip reikiant: ir zeme rugsti, ir lieju, ir tresiu , ir fungicidais purskiu, bet.... du is keturiu per 5 m. po truputi taip nyko, nyko ir jau dabar matau, kad reik raut ir mest i siukslyna. O kiti du sitaip "sirgti" pradejo siemet - itariu, ju irgi laukia panasus likimas.
Is nestandartiniu ligos spejimu buvo ir du tokie: galejo pakenkti 1) kates kapstymas po krumais ir kakutis (nors siemet nuo to sugebejau apsaugoti prisodinus sunines cimziedos ir pastoviai liedama) ir 2) kalketas, kietas vanduo (nors siemet laistau pastovejusiu, siltu vandeniu)....
Taigi, is savo patirties negaliu taves pradziuginti. Parasyk, kaip seksis tam rododendrui augti toliau.

Na berots ir as lig viska panasiai darau o jie pasodinti daliniam pavesi tik ritine saule ir jau gerokai vakare, nemanau kad perdaug tos saules mirksiukas.gif

QUOTE(Sraunius @ 2008 07 25, 09:59)
a man tai panašu į nereguliarų laistymą arba trąšų padauginta, arba.... oj, nius vėl iš naujo tektų rašyti tą patį. Patarčiau ieškoti priežaščių priežiūroj.

gerai butu rasti tu priezasciu, bet kaip bejieskad dar labiau nenumarinus doh.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 07 25, 10:54)
Nu idomus grozis baltais pakrasciukais...su tuo vaizdu akyse iseinu is namu ...varau sodybon ruostis priimti svecius biggrin.gif  Siandien man pjauti zole reikes doh.gif , oi kaip nemegstu sios proceduros MB ja atlikineja, as tik su zirklem vaikstau, kampus, pakrascius apdailinu, o jis paskui su surinktuvu man is paskos mano nuskabyta zole surenka...o dabar MB komandiruotej, tai viskas gulsis ant mano peciu, Ech gaila man saves verysad.gif ... Iki susirasymo sekmadieni oro_buckis.gif

Pas mus ligiai tas pats as su zirklutemis o maniskis su masinka is paskos. O tau sekmes nepersidirbti mirksiukas.gif

QUOTE(pukučiai @ 2008 07 25, 13:33)
Kad susimaišė tai manau jokia problema  thumbup.gif  kaip jau kažkas minėjo tai visai nekliūva bet va ta juosta prie akmenų ir dar žalia  doh.gif  .
Kodėl visi deda žalią juosta man tai mažiau krenta į akis ta ryški spalva kodėl niekur nematau rudos aš tai kur man jau jos reikia tik rudą naudoju 
Domina domina tik nepamiršk mirksiukas.gif  ir tos daililentės namo sudomino ten medinės ar plastikinės ?

Na ta juosta ir man nelabai tik va vis niekaip neprisiruosiam pakeisti blush2.gif nes kaip irminejau dar tik po truputi pradejom savo jegom kaska daryti ir zinoma vis kokia nors nesamone islenda doh.gif
O namas apkaltas medinemis lentutemis ir nudazytas rolleyes.gif
Na cia ta verandziuke tik dar nera stogo ax.gif
user posted image
Atsakyti
Labas visiems,
Seniai skaitau ir domiuosi šitą temelę,man ji labai patinka. smile.gif Labai reikia jūsų patarimo, nes pati esu dar tik pradedanti šioje srityje. Mano rožytes kažkas užpuolė,lapai skylėti, ir tokie pabalę, gal galit patarti kuo nupurkšti? Taip pat svyrantį karklą spėriai graužia kažkokie žali kirminėliai, tuoj be lapų vargšelis liks, kuo juos išnaikint? ar pažeistas vietas pašalint? Labai laukiu patarimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juramare @ 2008 07 25, 22:29)
svyrantį karklą spėriai graužia kažkokie žali kirminėliai, tuoj be lapų vargšelis liks, kuo juos išnaikint? ar pažeistas vietas pašalint? Labai laukiu patarimų 4u.gif

Kirminus purkšk "Actar-u" . 4u.gif
Atsakyti
O mes nežinom kaip su skruzdėlėm bekariauti - kolonijos jų doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2008 07 26, 08:18)
O mes nežinom kaip su skruzdėlėm bekariauti - kolonijos jų  doh.gif  doh.gif

Pas mane tas pats buvo, su juodzemiu ryskiai uzsivezem doh.gif
Pradzioj buvo mazyciu-jas naikinau tokiu purskalu purksdama-bet dingdavo laikinai,po kokios savaites ir vel islysdavo doh.gif ,bet kolkas i jas nebekreipiu demesio,nes man atrodo,kad mazeja. Konsultavaus su apzeldintoja-tai man sake,kad jos vejoj negyvena,po truputy augant zoleim jos isnyks.. Tikiuosi taip ir bus.
Buvo atsirade ir didziuju skruzdziu-va tos tai bjaurios,net pro langa matydavau kaip ropoja doh.gif -bet dingo ,varnenai pora dienu pulkais kieme puotavo-tikiuosi visas ir sulese,nes nebematau ju.
Atsakyti
ADA,man labai faini miltukai DIREX vadinasimilteliai tarakonams,skruzdems ir kt. vabzdziams naikinti.Tik pabarstai ir kuriam laikui ramybe drinks_cheers.gif

Sveikos 4u.gif
seku tema jau senai,semiuosi ideju rolleyes.gif ,isdrysiu pasirodysiu ir as kada 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 26 liepos 2008 - 08:58
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 07 25, 22:39)
Kirminus purkšk "Actar-u" .  4u.gif
Ačiū, bandysim. O rožytes kuo purkšti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juramare @ 2008 07 26, 11:05)
Ačiū, bandysim. O rožytes kuo purkšti? 4u.gif

jeigu rozytes lapukuose yra skyluciu, ja kazkas valgo. Manau nepakenks tuo paciu nupurksti. O lapuku pabalima konkreciau apibudink. Jeigu jis panasus i pelesi ir lapeliai sukasi, tai cia miltlige ir reikia purksti fungicidais.
Atsakyti
skruzdems - direx veiksmingiausi is bandytu (kaina aie 8 Lt)
rozems - jei nedaug pazeista, pabandyk aphisol bio (0.5 kaina apie 7.50), pati purskiau su karate ( 4 ml apie 10 Lt) 4u.gif
Atsakyti
g.gif Na o as noriu konsultacijos, turiu Bergenija augancia kelme ir vat nezinau ar jai gerai cia augti ar nera vietos kur plestis? Stai kaip atrodo, na tik labai nekritikuokit mano darzelio, nes ir pati zinau, kad netinkamos geles cia auga, tik va gal patarti galit ka kitais metais aplink kelma pasodinti butu galima

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(simson @ 2008 07 26, 16:16)
g.gif  Na o as noriu konsultacijos, turiu Bergenija augancia kelme ir vat nezinau ar jai gerai cia augti ar nera vietos kur plestis? Stai kaip atrodo, na tik labai nekritikuokit mano darzelio, nes ir pati zinau, kad netinkamos geles cia auga, tik va gal patarti galit ka kitais metais aplink kelma pasodinti butu galima

user posted image

user posted image

user posted image

As sita melyna grozi pries pora dienu nuroviau ir pamerkiau i vaza. Sodinsiu astilbes. Va baigs MB masiniuka siurbliuot ir leksim i sodu centra. Reikia pasilepint kokiu nebrangiu augaleliu blush2.gif
Atsakyti
Labai graziai atrodo tam kelme thumbup.gif .As taip ir palikciau,jegovai atrodo thumbup.gif
Atsakyti