QUOTE(Mamce @ 2008 07 25, 09:04)
Vadinasi, pas mane ir saulekaita didesne, ir zeme prastesne....
Ingute, mano rododendrams lygiai tas pats . Jau keli metai ieskau priezasties, skaitau viska , ka randu apie rododendrus, tampau visus gyvus ir virtualius profus ir augintojus uz skvernu - niekas man nepasako priezasties kodel taip yra, nei kas tai yra. Salygos visos kaip reikiant: ir zeme rugsti, ir lieju, ir tresiu , ir fungicidais purskiu, bet.... du is keturiu per 5 m. po truputi taip nyko, nyko ir jau dabar matau, kad reik raut ir mest i siukslyna. O kiti du sitaip "sirgti" pradejo siemet - itariu, ju irgi laukia panasus likimas.
Is nestandartiniu ligos spejimu buvo ir du tokie: galejo pakenkti 1) kates kapstymas po krumais ir kakutis (nors siemet nuo to sugebejau apsaugoti prisodinus sunines cimziedos ir pastoviai liedama) ir 2) kalketas, kietas vanduo (nors siemet laistau pastovejusiu, siltu vandeniu)....
Taigi, is savo patirties negaliu taves pradziuginti. Parasyk, kaip seksis tam rododendrui augti toliau.
Ingute, mano rododendrams lygiai tas pats . Jau keli metai ieskau priezasties, skaitau viska , ka randu apie rododendrus, tampau visus gyvus ir virtualius profus ir augintojus uz skvernu - niekas man nepasako priezasties kodel taip yra, nei kas tai yra. Salygos visos kaip reikiant: ir zeme rugsti, ir lieju, ir tresiu , ir fungicidais purskiu, bet.... du is keturiu per 5 m. po truputi taip nyko, nyko ir jau dabar matau, kad reik raut ir mest i siukslyna. O kiti du sitaip "sirgti" pradejo siemet - itariu, ju irgi laukia panasus likimas.
Is nestandartiniu ligos spejimu buvo ir du tokie: galejo pakenkti 1) kates kapstymas po krumais ir kakutis (nors siemet nuo to sugebejau apsaugoti prisodinus sunines cimziedos ir pastoviai liedama) ir 2) kalketas, kietas vanduo (nors siemet laistau pastovejusiu, siltu vandeniu)....
Taigi, is savo patirties negaliu taves pradziuginti. Parasyk, kaip seksis tam rododendrui augti toliau.
Na berots ir as lig viska panasiai darau o jie pasodinti daliniam pavesi tik ritine saule ir jau gerokai vakare, nemanau kad perdaug tos saules
QUOTE(Sraunius @ 2008 07 25, 09:59)
a man tai panašu į nereguliarų laistymą arba trąšų padauginta, arba.... oj, nius vėl iš naujo tektų rašyti tą patį. Patarčiau ieškoti priežaščių priežiūroj.
gerai butu rasti tu priezasciu, bet kaip bejieskad dar labiau nenumarinus
QUOTE(sobieska @ 2008 07 25, 10:54)
Nu idomus grozis baltais pakrasciukais...su tuo vaizdu akyse iseinu is namu ...varau sodybon ruostis priimti svecius Siandien man pjauti zole reikes , oi kaip nemegstu sios proceduros MB ja atlikineja, as tik su zirklem vaikstau, kampus, pakrascius apdailinu, o jis paskui su surinktuvu man is paskos mano nuskabyta zole surenka...o dabar MB komandiruotej, tai viskas gulsis ant mano peciu, Ech gaila man saves ... Iki susirasymo sekmadieni
Pas mus ligiai tas pats as su zirklutemis o maniskis su masinka is paskos. O tau sekmes nepersidirbti
QUOTE(pukučiai @ 2008 07 25, 13:33)
Kad susimaišė tai manau jokia problema kaip jau kažkas minėjo tai visai nekliūva bet va ta juosta prie akmenų ir dar žalia .
Kodėl visi deda žalią juosta man tai mažiau krenta į akis ta ryški spalva kodėl niekur nematau rudos aš tai kur man jau jos reikia tik rudą naudoju
Domina domina tik nepamiršk ir tos daililentės namo sudomino ten medinės ar plastikinės ?
Kodėl visi deda žalią juosta man tai mažiau krenta į akis ta ryški spalva kodėl niekur nematau rudos aš tai kur man jau jos reikia tik rudą naudoju
Domina domina tik nepamiršk ir tos daililentės namo sudomino ten medinės ar plastikinės ?
Na ta juosta ir man nelabai tik va vis niekaip neprisiruosiam pakeisti nes kaip irminejau dar tik po truputi pradejom savo jegom kaska daryti ir zinoma vis kokia nors nesamone islenda
O namas apkaltas medinemis lentutemis ir nudazytas
Na cia ta verandziuke tik dar nera stogo