Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

QUOTE(Sraunius @ 2008 07 24, 22:44)
aha, aliaus inkaliau net  tongue.gif Beje, manasis miskantas man iki krūtinės ( 168 cn ūgis be kablų) ir auga neiškasinėjamas, vo  liezuvis.gif

blink.gif kokia tu didele mega_shok.gif cielais 3 cm.uz mane didesne biggrin.gif . O per kiek laiko jie taip issikeroja, itariu, kad greit ax.gif , nes tos padermes`augalai auga kaip ant mieliu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 07 24, 22:13)
Ingute, o man atrodo visai nieko kad maišosi - švelniau pereina, nes viskas atrodo labai taisyklingų formų, kažkaip lyg simetriška.
Šitie rododendro lapeliai ir nepasitaisys. Svarbu kad kiti sveiki augtų. mirksiukas.gif  Ar sodinai į rūgščias durpes g.gif
Ir truputį ne į temą - man labai patiko tavo žiemos sodas (ar ten įstiklinta terasa) thumbup.gif . Gal gali įdėti nuotrauką kad jis labiau matytųsi blush2.gif

O tuos lapelius man taip ir palikti ar nukarpyti g.gif kazi jie man sveiku neuskres g.gif ir taip siemet dar didesne duobe kasiau ir pirkau joms specialiu zemiu doh.gif
Ne ten neziemos sodas o prailgintas kambarys kaip verantos tipo, bet ten visas didziausias geles laikau thumbup.gif joms labai patinka auga kaip ant mieliu daug sviesos thumbup.gif na foto kita dien idesiu jai domina mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 24, 16:40)
pas mane heuchera irgi saulėkaitoj auga, žemė irgi ne pyragas, bet visai gerai auga ir žydi kasmet, tik vienais metais prakapstė šuo vieną augalą, tai kažkaip labai stabtelėjo to kelmelio augimas, ilgai dvejojo, kol atsigavo ir vėl blizgėti pradėjo...

Vadinasi, pas mane ir saulekaita didesne, ir zeme prastesne.... lotuliukas.gif

QUOTE(~INGUTĖ~ @ 2008 07 24, 20:53)
Ir dar gal kas galit pasakyti kas yra mano rododendrui  verysad.gif na as ji pavasari persodinau tai tas pumpuriukas jau seis metais uzaugo bet lapeliai nesitaiso  verysad.gif
user posted image

Ingute, mano rododendrams lygiai tas pats verysad.gif . Jau keli metai ieskau priezasties, skaitau viska , ka randu apie rododendrus, tampau visus gyvus ir virtualius profus ir augintojus uz skvernu - niekas man nepasako priezasties kodel taip yra, nei kas tai yra. Salygos visos kaip reikiant: ir zeme rugsti, ir lieju, ir tresiu , ir fungicidais purskiu, bet.... du is keturiu per 5 m. po truputi taip nyko, nyko ir jau dabar matau, kad reik raut ir mest i siukslyna. O kiti du sitaip "sirgti" pradejo siemet - itariu, ju irgi laukia panasus likimas.
Is nestandartiniu ligos spejimu buvo ir du tokie: galejo pakenkti 1) kates kapstymas po krumais ir kakutis (nors siemet nuo to sugebejau apsaugoti prisodinus sunines cimziedos ir pastoviai liedama) ir 2) kalketas, kietas vanduo (nors siemet laistau pastovejusiu, siltu vandeniu)....
Taigi, is savo patirties negaliu taves pradziuginti. Parasyk, kaip seksis tam rododendrui augti toliau.
Atsakyti
pas mane irgi vienas rododendras toks pat verysad.gif , negerėja ir tiek, nors žiedų krūvą sukrovęs, didelis yra... patarė "Epicor" nupurkšti, gal kokia liga... dar nebandžiau...
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 25, 09:24)
pas mane irgi vienas rododendras toks pat  verysad.gif , negerėja ir tiek, nors žiedų krūvą sukrovęs, didelis yra... patarė "Epicor" nupurkšti, gal kokia liga... dar nebandžiau...

Effector 4u.gif
Papildyta:

a man tai panašu į nereguliarų laistymą arba trąšų padauginta, arba.... oj, nius vėl iš naujo tektų rašyti tą patį. Patarčiau ieškoti priežaščių priežiūroj.
Atsakyti
Ir dar gal kas galit pasakyti kas yra mano rododendrui  verysad.gif na as ji pavasari persodinau tai tas pumpuriukas jau seis metais uzaugo bet lapeliai nesitaiso  verysad.gif
user posted image

Mano rododendras taip numirojo, dar nespėjus laukan išnešt... cool.gif Taip gražiai žydėjo kambary, vazonike, paskui atžalas išleido, o paskui nurudavo, nuvyto viskas... amen verysad.gif Įtariu dėl priežiūros. nepratus aš dar prie jų - per mažai palaistai - vysta, per daug - ruduoja... unsure.gif Gal jei iš karto būčiau lauke sodinus, maž būčiau išsaugojus mastau.gif

Pas mane kardeliai jau žydi bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2008 07 25, 10:21)
Pas mane kardeliai jau žydi bigsmile.gif

user posted image

Nu idomus grozis baltais pakrasciukais...su tuo vaizdu akyse iseinu is namu ...varau sodybon ruostis priimti svecius biggrin.gif Siandien man pjauti zole reikes doh.gif , oi kaip nemegstu sios proceduros MB ja atlikineja, as tik su zirklem vaikstau, kampus, pakrascius apdailinu, o jis paskui su surinktuvu man is paskos mano nuskabyta zole surenka...o dabar MB komandiruotej, tai viskas gulsis ant mano peciu, Ech gaila man saves verysad.gif ... Iki susirasymo sekmadieni oro_buckis.gif
Atsakyti
user posted image

Štai ką radau rojaussoduose apie rododendrus:
„Kai šviesos užtenka, rododendrų stiebai būna tvirti, sukrauna daugiau žiedinių pumpurų, atsparesni žiemos šalčiams, ligoms bei kenkėjams. Kai auga visiškame pavėsyje, stiebai per daug ištįsta, lapija reta, silpniau žydi. Jeigu saulės per daug, lapai pagelsta, prie pagrindinės lapo gyslos ir lapų pakraščiuose atsiranda gelsvų, vėliau rudų dėmių. Visžaliai, stambiais lapais rododendrai geriau augs pusiau pavėsyje, visžaliai, smulkesniais lapais augalai gali augti atvirose, saulėtose vietose, bet geriausiai augs pusiau pavėsyje, vasaržaliai rododendrai geriausiai augs visai atvirose, saulėtose vietose, bet iškęs ir pusiau pavėsį.“
Gal per daug tiesioginės saulės g.gif ?
Atsakyti
taip, rododendras - patamsio ir pavesio gele. Geriausia - siaurine puse arba dideliu spygliuociu seselyje. Sauleje neauga..
Atsakyti
QUOTE(Jurine @ 2008 07 25, 12:03)
Štai ką radau rojaussoduose apie rododendrus:
„Kai šviesos užtenka, rododendrų stiebai būna tvirti, sukrauna daugiau žiedinių pumpurų, atsparesni žiemos šalčiams, ligoms bei kenkėjams. Kai auga visiškame pavėsyje, stiebai per daug ištįsta, lapija reta, silpniau žydi. Jeigu saulės per daug, lapai pagelsta, prie pagrindinės lapo gyslos ir lapų pakraščiuose atsiranda gelsvų, vėliau rudų dėmių. Visžaliai, stambiais lapais rododendrai geriau augs pusiau pavėsyje, visžaliai, smulkesniais lapais augalai gali augti atvirose, saulėtose vietose, bet geriausiai augs pusiau pavėsyje, vasaržaliai rododendrai geriausiai augs visai atvirose, saulėtose vietose, bet iškęs ir pusiau pavėsį.“
Gal per daug tiesioginės saulės  g.gif ?

Kaip minejau, mano turi idealias salygas - saules gauna, bet tik vakare ir nedaug. O liga vis tiek puola augalus ir nepaiso jokiu pastangu...
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 24, 12:16)
pukučiai, tarp akmenukų užšluotas sausas smėlio ir cemento mišinys, o kai visi tarpeliai pilnai užsipildė, buvo kelias dienas karts nuo karto gerai palaistyta vandeniu kol viskas sukietėjo, jau turbūt ne mažiau dviejų žiemų išgyveno ir niekas neištrupėjo, neišsikilnojo nuo šalčio. Aišku mišinio proporcijų nežinau, bey manyčiau ne mažiau 1:1, antraip trupėtų smėlis
man prašytųsi tos vejos lopinėlio vidury kažkoks apvalus ryškesnis akcentas - ar krūmelis ar gėlė kokia...
Papildyta:
magaryčias irgi jamu  thumbup.gif  kad nesumaterialėti, tai galima ir vaizdeliais kas gavosi mirksiukas.gif

Ačiū už informacija . Na aš taip ir maniau tik pasitikslinau . mirksiukas.gif Na tas proporcijas teks vyro paklausti (jis kaip tik panašiais darbais užsiima tik ne namie g.gif gaila)

QUOTE(Neri29 @ 2008 07 24, 21:43)
Aciu visoms uz savo nuomones. Man paciai (kaip ir kazkas sake), tai primenu kapelius. Na bet jau buvo toks plotelis, tuo labiau ten po akmenimis sulinys dar yra. Kazkokio vien gelyno nenorejau, tai ir pasejau zole, o ten ta skarda nervus gadina. tai gal kai medeliai suaugs, nesimatys taip. Tiesa dabar toje pieveleje nusipirkau tokia gelezine juoda varna
Sako varnos turtus nesa
Aciu kad padidinot foto.

Čia aš taip rašiau man taip atrodė kai buvo maža foto kai padidino nuotrauką pakeičiau nuomonę manau kad ten kaip ir daugiau nereikia juk augaliukai matosi dar labai maži kai užaugs bus thumbup.gif Tik kol augs gali ten kokių perkunropių ar šilokų pasodinti kad nebūtų tokia plika žemė(aišku tai tik mano nuomonė)
Kažin kaip su tom varnom ? blink.gif

QUOTE(~INGUTĖ~ @ 2008 07 24, 21:53)
Na ir as truputi patersiu eteri  mes ir po biskuti bandom igivendinti savo svajones, tik labai nekreipkit demesio kad susimaise spalvos MB buvo paleides suni tai ta neziuri kur eina  Ir gal galit patarti kuom butu galima atskiti tas dvi spalvas
user posted image

Kad susimaišė tai manau jokia problema thumbup.gif kaip jau kažkas minėjo tai visai nekliūva bet va ta juosta prie akmenų ir dar žalia doh.gif .
Kodėl visi deda žalią juosta man tai mažiau krenta į akis ta ryški spalva kodėl niekur nematau rudos aš tai kur man jau jos reikia tik rudą naudoju

QUOTE(sobieska @ 2008 07 24, 23:49)
Imanoma, imanoma  as kol viska perskaiciau tai tik i 22 tema papuoliau
...nagi, nagi - konkreciau - kuri ten ta nuotrauka nuostabi su zaliu zolynu  gal su pavonija maisai.    Sveika prisijungus

visai uzmirsau...tiksliau visos uzmirsom...kaip ten savaitgalis praejo tai panickai, kuri kilimus is augalu ''aude'' Anyksciuose, kazkaip tais foto pasigendu

Man su forumu tas pats buvo kol viską perskaičiau doh.gif tai bala žino kelintoi tik pakliuvau clap.gif
O tikrai kažin kur ji prapuolė g.gif taip laukiau foto įdomu pažiūrėti kaip tie kilimukai atrodis ir belaukdama pamiršau ir aš doh.gif ko laukiu blink.gif

QUOTE(~INGUTĖ~ @ 2008 07 25, 00:15)
Ne ten neziemos sodas o prailgintas kambarys kaip verantos tipo, bet ten visas didziausias geles laikau  joms labai patinka auga kaip ant mieliu daug sviesos    na foto kita dien idesiu jai domina

Domina domina tik nepamiršk mirksiukas.gif ir tos daililentės namo sudomino ten medinės ar plastikinės ?

QUOTE(sobieska @ 2008 07 25, 11:54)
Nu idomus grozis baltais pakrasciukais...su tuo vaizdu akyse iseinu is namu ...varau sodybon ruostis priimti svecius  Siandien man pjauti zole reikes  , oi kaip nemegstu sios proceduros MB ja atlikineja, as tik su zirklem vaikstau, kampus, pakrascius apdailinu, o jis paskui su surinktuvu man is paskos mano nuskabyta zole surenka...o dabar MB komandiruotej, tai viskas gulsis ant mano peciu, Ech gaila man saves ... Iki susirasymo sekmadieni

Užjaučiu tave sobieska kad teks žolę pačiai pjauti aš prieš kelias dienas irgi pati pjoviau supykus ant saviškio g.gif mat jis prie kompo sėdi ir nieko nedaro o aš buvau labai pikta mad.gif kodėl niekas nieko nedaro tai tik už žoliapjovės kad čiupau karsta.gif tai jam linksmiausią dalį palikau aplink medžius pakraščius ir t.t. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(-lelija- @ 2008 07 24, 22:36)
As irgi noreciau prie jusu prisideti. Tiek daug temeliu, idomu, ar imanoma jas visas perskaityti  g.gif . Kita pavasari zadu pradeti kurti namo aplinka, bet neisivaizduoju nuo ko pradeti, ir dar nezinau ko noriu, o ir sioj srity esu zalia kaip Sobieskos zolynas toj nuostabioj nuotraukoj.

Sveiki atvykę 4u.gif Aš irgi tokia pat žalia, čia temoj tiek daug keiksmažodžių išgirstu (pvz., pieris, visterija, miskantas), bet stengiuosi juos visus prisiminti ir dar nepamiršti, kaip atrodo... lotuliukas.gif Taip pat ir pagrindines augalų medžioklės vietas merginos čia užsimiršusios išduot gali lotuliukas.gif
Aš irgi neįsivaizdavau nuo ko pradėt – sklypas naujas, pakeltas, be medelio, be žolelės. Pradėjom nuo vejos, pernai keikėmės ir riebiais žodžiais sėklą vanojom, šiemet jau nutilom – jau ir žiūrėt visai nieko lotuliukas.gif Paskui pasidarėm apželdinimo projektą su siūlomais augalais popieriuje, paskui apie visus tuos augalus pradėjau rinkti "dosjė" Internete – ir pagaliau užklydau čia. Vos nenugaišinau magnolijos, persigalvojau dėl kai kurių augalų vietos ir šiaip jaučiu, kad tobulėju lotuliukas.gif – va ir seku visus grožius, ką merginos čia turi ir rengia bigsmile.gif
Atsakyti