QUOTE(etera @ 2008 07 24, 14:19)
sveikos,norėčiau pasiteirauti ar įmanoma perkūnropes ir šiloką auginti kambaryje?planuoju į didžiulį mollinį indą prisodinti šių augalų ir laikyti namie,sakyčiau,mažai saulės gaunančioje patalpoje.pasidalinkit patirtim,kaip žiemoja šie augalai.labai ačiū
manau, kad įmanoma, tačiau kuo saulėtesnėj vietoj reikėtų statyt. Pas mane gėlyne viena krūvelė suga netoli šlaiužiančio kadagio, tai kur kadagys ūgtelėjo ir nuo saulės paslėpė, tai perkūnropės ištįso, prarado spalvą, žodžiu tamsi vieta joms visai ne į sveikatą
QUOTE(Mamce @ 2008 07 24, 15:13)
Pas mane heuchera mano "alpinariume" skursta - ten saulekaita, zeme labai prasta. Itariu, kad reikia kitu namuciu paieskoti, nes jau antri metai nei ziedelio neparodo. O jei koki ir iskisa, tai ir tas nudziuva. Matyt , ji nera saulekaitos megeja...
pas mane heuchera irgi saulėkaitoj auga, žemė irgi ne pyragas, bet visai gerai auga ir žydi kasmet, tik vienais metais prakapstė šuo vieną augalą, tai kažkaip labai stabtelėjo to kelmelio augimas, ilgai dvejojo, kol atsigavo ir vėl blizgėti pradėjo...
QUOTE(Vilioja @ 2008 07 24, 15:20)
O tie takai jau seniai, ar akmenėliai nei kiek neišsijudina?
jau senoki, minėjau gal dvi žiemas ištvėrė. Bet kitam pakrašty MB irgi dėjo jau ne intarpus, o visą takelį ir matyt ar tik ne cemento pagailėjo, tai ten kur ne kur atitrūko akmenukai. Arba kita priežastis - jis dar vieną "atradimą" padarė - turi būti sausas oras, kai akmenis dedi, patys akmenys turi nebūti drėgni, nes akmuo gi ne porėtas, jis neprisigeria rišančios medžiagos, tai dedant drėgnu oru paskui jie "plaukioja", nesukimba gerai
tiesa, joks tai atradimas, kažkur išsikalbėjo su profais, mūrijančiais akmenis, tai sakė čia pagrindinis reikalavimas dirbant su lauko akmenimis