Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

QUOTE(etera @ 2008 07 24, 14:19)
sveikos,norėčiau pasiteirauti ar įmanoma perkūnropes ir šiloką auginti kambaryje?planuoju į didžiulį mollinį indą prisodinti šių augalų ir laikyti namie,sakyčiau,mažai saulės gaunančioje patalpoje.pasidalinkit patirtim,kaip žiemoja šie augalai.labai ačiū

manau, kad įmanoma, tačiau kuo saulėtesnėj vietoj reikėtų statyt. Pas mane gėlyne viena krūvelė suga netoli šlaiužiančio kadagio, tai kur kadagys ūgtelėjo ir nuo saulės paslėpė, tai perkūnropės ištįso, prarado spalvą, žodžiu tamsi vieta joms visai ne į sveikatą schmoll.gif

QUOTE(Mamce @ 2008 07 24, 15:13)
Pas mane heuchera mano "alpinariume" skursta - ten saulekaita, zeme labai prasta. Itariu, kad reikia kitu namuciu paieskoti, nes jau antri metai nei ziedelio neparodo. O jei koki ir iskisa, tai ir tas  nudziuva. Matyt , ji nera saulekaitos megeja...

pas mane heuchera irgi saulėkaitoj auga, žemė irgi ne pyragas, bet visai gerai auga ir žydi kasmet, tik vienais metais prakapstė šuo vieną augalą, tai kažkaip labai stabtelėjo to kelmelio augimas, ilgai dvejojo, kol atsigavo ir vėl blizgėti pradėjo...

QUOTE(Vilioja @ 2008 07 24, 15:20)
O tie takai jau seniai, ar akmenėliai nei kiek neišsijudina?

jau senoki, minėjau gal dvi žiemas ištvėrė. Bet kitam pakrašty MB irgi dėjo jau ne intarpus, o visą takelį ir matyt ar tik ne cemento pagailėjo, tai ten kur ne kur atitrūko akmenukai. Arba kita priežastis - jis dar vieną "atradimą" padarė - turi būti sausas oras, kai akmenis dedi, patys akmenys turi nebūti drėgni, nes akmuo gi ne porėtas, jis neprisigeria rišančios medžiagos, tai dedant drėgnu oru paskui jie "plaukioja", nesukimba gerai
tiesa, joks tai atradimas, kažkur išsikalbėjo su profais, mūrijančiais akmenis, tai sakė čia pagrindinis reikalavimas dirbant su lauko akmenimis
Atsakyti
Aciu visoms uz savo nuomones. Man paciai (kaip ir kazkas sake), tai primenu kapelius. Na bet jau buvo toks plotelis, tuo labiau ten po akmenimis sulinys dar yra. Kazkokio vien gelyno nenorejau, tai ir pasejau zole, o ten ta skarda nervus gadina. tai gal kai medeliai suaugs, nesimatys taip. Tiesa dabar toje pieveleje nusipirkau tokia gelezine juoda varna biggrin.gif
Sako varnos turtus nesa biggrin.gif

Aciu kad padidinot foto. biggrin.gif

Atsakyti
Na ir as truputi patersiu eteri ax.gif mes ir po biskuti bandom igivendinti savo svajones, tik labai nekreipkit demesio kad susimaise spalvos MB buvo paleides suni tai ta neziuri kur eina doh.gif Ir gal galit patarti kuom butu galima atskiti tas dvi spalvas g.gif
user posted image

Ir dar gal kas galit pasakyti kas yra mano rododendrui verysad.gif na as ji pavasari persodinau tai tas pumpuriukas jau seis metais uzaugo bet lapeliai nesitaiso verysad.gif
user posted image
Atsakyti
Ingute, o man atrodo visai nieko kad maišosi - švelniau pereina, nes viskas atrodo labai taisyklingų formų, kažkaip lyg simetriška.
Šitie rododendro lapeliai ir nepasitaisys. Svarbu kad kiti sveiki augtų. mirksiukas.gif Ar sodinai į rūgščias durpes g.gif
Ir truputį ne į temą - man labai patiko tavo žiemos sodas (ar ten įstiklinta terasa) thumbup.gif . Gal gali įdėti nuotrauką kad jis labiau matytųsi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 07 24, 13:24)
o Sodo skrynioj nebuvo? Pernai šalia Karmėlavos tokį pirkau
user posted image

Ir tokiu buvo, ir visokiausiu viksvu,bet man reikia butent tokio vinspalviai zalio ir, kad butent ilgainiui noriu, kaip, kad pas pavonija pataptu rolleyes.gif

QUOTE(pavonija @ 2008 07 24, 13:29)
Sobieska, pas mano sesę tų miskantų jau krūvom auga, jei sudomins parašyk į AŽ

Aciu uz pasiulyma, jei rytoj negausiu, tai butinai parasysiu i AZ . Nu begalinis noras doh.gif

QUOTE(Boružėlė @ 2008 07 24, 14:57)
Užbėgau tik trumpam.  Neberandu visiškai laiko čia pabendrauti.  Tiek darbų prisikaupė  ir išvažiuoti juk norisi.
Labai jau laukiau sobieskos panteros ir likau apstulbusi  , isivaizduoju kaip pati jauteisi pirmą kartą pamačiusi schmoll.gif  Manau vaikams labiausiai patinka ant jos pagulinėti.  Nepyk už tokius pamastymus  Pati jau turbūt apsipratai..........sako ir šuo mušamas  pripranta  leisk ir mums apsiprasti  Dabar bėgu toliau darbuotis..........ir tikiuosi mes visos apsiprasim su tavo pantera. bigsmile.gif O iš visos tos istorijos man ketvirtoji "pantera" prie širdies.

lotuliukas.gif o tu is trecio karto pasiziurek...siandien buvau iki sodybos dalekus, tai kai pro vartelius tik pravaziavau, akies tinklaine uzkliuvo uz kazko tais juodo - truputi kruptelejau biggrin.gif ,daslo - tai mano bagira gerbuvi saugo... - nugi man jau ji grazi wub.gif
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 07 24, 15:31)
Man pas sobieską laaaabai gražu. Dabartinė padidėtis mano sklype vos ne identiška sobieskos pirmykštei  tongue.gif  bet tikiu, kad sugebėsiu padėtį taisyt. Bus ir gėlynas, ir akmenynas  smile.gif .

bigsmile.gif wub.gif ... ax.gif .... aciuks.gif ...nemokamas patarimas - nepamirsk uzfiksuoti dabarties, nes ateity i praeiti bus labai smagu atsigrezti mirksiukas.gif
Atsakyti
nu bliamba, pivonijos miskantas, tai jau - miskantas, o mano miskantas - viksva blink.gif . Siaubas, įsižeidžiau brunette.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2008 07 24, 14:31)
Ne į klausimą, bet apie perkūnropes. Šeduvos malūno aplinkoje "auga" du tokie "medžiai" thumbup.gif  Metaliniai, karkasiniai. Ir jei visur į juos dažniausiai susodintos kokios petunijos/surfinijos, tai ten - perkūnropės. Tokios didžiulės.

Gal turi nuotrauką? Būtų įdomu pamatyti. Aš kažkada "Green deko" parodoje mačiau medžius apsodintus našlaitėmis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 24 liepos 2008 - 21:28
As irgi noreciau prie jusu prisideti. Tiek daug temeliu, idomu, ar imanoma jas visas perskaityti g.gif . Kita pavasari zadu pradeti kurti namo aplinka, bet neisivaizduoju nuo ko pradeti, ir dar nezinau ko noriu, o ir sioj srity esu zalia kaip Sobieskos zolynas toj nuostabioj nuotraukoj.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 07 24, 22:24)
nu bliamba, pivonijos miskantas, tai jau - miskantas, o mano miskantas - viksva  blink.gif . Siaubas, įsižeidžiau  brunette.gif

lotuliukas.gif turbut siandien pervargai, neisimk zodziu is konteksto...dar karteli paskaityk ta pati sakinuka, giliai ikvepk-iskvepk ir...viens, du , trys...'' buvo ir tokiu, ir visokiu viksvu...'' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 07 24, 22:40)
lotuliukas.gif  turbut siandien pervargai, neisimk zodziu is konteksto...dar karteli paskaityk ta pati sakinuka, giliai ikvepk-iskvepk ir...viens, du , trys...'' buvo ir tokiu, ir visokiu viksvu...'' biggrin.gif

aha, aliaus inkaliau net tongue.gif Beje, manasis miskantas man iki krūtinės ( 168 cn ūgis be kablų) ir auga neiškasinėjamas, vo liezuvis.gif
Atsakyti
QUOTE(-lelija- @ 2008 07 24, 22:36)
As irgi noreciau prie jusu prisideti. Tiek daug temeliu, idomu, ar imanoma jas visas perskaityti  g.gif . Kita pavasari zadu pradeti kurti namo aplinka, bet neisivaizduoju nuo ko pradeti, ir dar nezinau ko noriu, o ir sioj srity esu zalia kaip Sobieskos zolynas toj nuostabioj nuotraukoj.

Imanoma, imanoma as kol viska perskaiciau tai tik i 22 tema papuoliau
...nagi, nagi - konkreciau - kuri ten ta nuotrauka nuostabi su zaliu zolynu lotuliukas.gif gal su pavonija maisai. biggrin.gif Sveika prisijungus mirksiukas.gif

doh.gif visai uzmirsau...tiksliau visos uzmirsom...kaip ten savaitgalis praejo tai panickai, kuri kilimus is augalu ''aude'' Anyksciuose, kazkaip tais foto pasigendu lens.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 07 24, 22:27)
Gal turi nuotrauką? Būtų įdomu pamatyti. Aš kažkada "Green deko" parodoje mačiau medžius apsodintus našlaitėmis thumbup.gif

Ne, neturiu. Reikia nuvažiuoti pažiūrėti mirksiukas.gif Tada nebetoli jau ir Knifofia su visomis grožybėmis. Jei Nuo Vilniaus/Kauno...

QUOTE(Sraunius @ 2008 07 24, 22:44)
Beje, manasis miskantas man iki krūtinės ( 168 cn ūgis be kablų) ir auga neiškasinėjamas, vo  liezuvis.gif

Oho, kokių viksvų būna ax.gif mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti