Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

QUOTE(jolaxus @ 2008 07 24, 10:39)
galiu parekomenduoti tarp trinkelių akmenukų intarpus, kaip mes pasidarėm.

Liuks idėja thumbup.gif Jamu mirksiukas.gif lotuliukas.gif Iš MB - jolaxus'kui priklauso magaryčios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2008 07 24, 10:53)
jolaxus, o jūsų tvenkinukas dėl grožio, ar galima jame ir išsimaudyti? blush2.gif

na nelabai jis maudytis tinkamas, juk stovintis vanduo, tai per vasarą žalsvas pasidaro. Nors kai tik pripylėm, tai buvo entuziastų, kurie išbandė ir maudynes biggrin.gif

QUOTE(pukučiai @ 2008 07 24, 11:01)
Tu kažkada buvai rodžius tuos takelius jei nieko nemaišau  ax.gif gerai kad priminiai  thumbup.gif man jie labai patiko nes išsisaugojau foto. Nes man turėtu ateičiai prisireikti . Šauniai atrodo ir manau tu teisi sobieskai tikrai labai tiktu šis variantas (aišku jei jai patinka  bigsmile.gif ir bus įkvėpimas ką nors keisti  bigsmile.gif )

aišku rodžiau, jau beveik visas pakampes per visą laiką esu aprodžius, tik va kai išlenda kažkas "į temą" tai ir pakartoju ax.gif
pukučiai, tarp akmenukų užšluotas sausas smėlio ir cemento mišinys, o kai visi tarpeliai pilnai užsipildė, buvo kelias dienas karts nuo karto gerai palaistyta vandeniu kol viskas sukietėjo, jau turbūt ne mažiau dviejų žiemų išgyveno ir niekas neištrupėjo, neišsikilnojo nuo šalčio. Aišku mišinio proporcijų nežinau, bey manyčiau ne mažiau 1:1, antraip trupėtų smėlis

QUOTE(Sraunius @ 2008 07 24, 11:07)
profilio informacijoj yra nuoroda į albumą wink.gif
user posted image

user posted image

man prašytųsi tos vejos lopinėlio vidury kažkoks apvalus ryškesnis akcentas - ar krūmelis ar gėlė kokia... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilioja @ 2008 07 24, 11:11)
Liuks idėja thumbup.gif  Jamu mirksiukas.gif  lotuliukas.gif  Iš MB - jolaxus'kui priklauso magaryčios 4u.gif

magaryčias irgi jamu thumbup.gif kad nesumaterialėti, tai galima ir vaizdeliais kas gavosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 24 liepos 2008 - 10:23
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 24, 11:16)
na nelabai jis maudytis tinkamas, juk stovintis vanduo, tai per vasarą žalsvas pasidaro. Nors kai tik pripylėm, tai buvo entuziastų, kurie išbandė ir maudynes biggrin.gif
aišku rodžiau, jau beveik visas pakamper per visą laiką esu aprodžius, tik va kai išlenda kažkas "į temą" tai ir pakartoju ax.gif
man prašytųsi tos vejos lopinėlio vidury kažkoks apvalus ryškesnis akcentas - ar krūmelis ar gėlė kokia... rolleyes.gif
Papildyta:

magaryčias irgi jamu  thumbup.gif  kad nesumaterialėti, tai galima ir vaizdeliais kas gavosi mirksiukas.gif

As tai vidury vejos nieko netubdyciau,bet palei skaldos krasta pasodinciau kokiu zemu zydinciu augaleliu. Pavasari zydetu krokai, zydres, po ju ilalapiai fliokasai, o dar veliau tie smulkus gvazdikeliai pvz. balti su raudonu viduriuku, gal dar ciobrelis tilptu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 07 23, 23:22)
Tai ir tu ten buvai  smile.gif Ar ilgai uztrukai?  biggrin.gif Man tai galva nuo tu leliju susisuko  doh.gif dar knifofija ten nusipirkau ir trasu meginuka dovanu gavau, moterytes dvi tokios malonios buvo ir liudnas ciucikas. Yra ten idomybiu sudaigintu is tu uzsilikusiu svoguneliu.

uztrukau tai uztrukau doh.gif be visu pirkiniu dar uztruko ir .... kol tam ciuciui dvi baronkas suseriau ax.gif
visai knieti ten nuvaziuoti pasiziuret g.gif bet zinai, as pirkau tas geltonas lelijas pilnavidures-uzaugo nors ir labai grazios, bet ne pilnavidures. mama pirko jurginus-tokioms diiiiidelem galvom-karpytais ziedlapiais-uzaugo toks grazus sveikas krumas-bet kazkoks hibridas - tusciaviduris, tik keli ziedlapiai pakarpyti... tai net nezinau...

QUOTE(sobieska @ 2008 07 24, 05:48)
Gal kuri nors zinot, kaip nuejus i prekyviete paprasyti tokiu ''aukstu zoliu''desineje nuotraukos puseje biggrin.gif kaireje - puslenis, o vat desineje g.gif

Vakar uzsukau i link Karmelavos vaziuojant prekyviete  biggrin.gif , kiek daug visko buvo bigsmile.gif matomai uztaikiau ant ''padavimo''- tai gryzau su balta veigela, Andromeda polifolia blue Ice (pasigoglinkit jei kam idomu) perkunrope uz trajeka, kurios neturejau  ir 6 kuokstelius po 5 lt.maiselin susipakavau, nu tu pilku krumeliu, tokie su smilgom buna doh.gif pavadinimas is ryto uzkrito dar ir sliauzianti ozeksni prigriebiau...

bigsmile.gif kaip gerai, kad parasei-as baltaziedes veigelos ieskau kiekvienoj prekyvietej 4u.gif

del trikeliu toj vietoj... ne sobieskai, nes jau po laiko, o tiesiog ... smile.gif man ten tiktu tokie 7X7 cm skaldyto akmens kubiukai-ir praktiska ir akmeniui labai artima wub.gif o jei vistik trinkeles pirmenybe-tai spalvotas. ne klinkerines, bet artimas reduliu spalvai betonines, forma kazkokia kita paimt... pas mus spalvotos-po kurio laiko jos "pasinesioja" labai naturaliai atrodo... ax.gif

jolaxus, laaaaabai grazu tie intarpai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 24 liepos 2008 - 10:34
user posted image

user posted image

Jolaxus - tikrai puiki ideja kaip viska suristi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 07 24, 11:07)
profilio informacijoj yra nuoroda į albumą wink.gif
user posted image

user posted image

As kadangi manau, kad maziau yra geriau nei per daug, tai jokiu akcentu vidury vejos nedeciau (galvociau, kad per mazas plotelis ir labai greit galima nusicackint su akcenteliais), o augalu pakrastyje ten uztenka. Kol suaugs, tai tiesiog kazka kiliminio kol zeme plika uzsidengs. Ciobrelis arba kokia silinge sliauzianti?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 24, 09:50)
Negaliu atsidziaugt, pagaliau Austino roze zydi wub.gif

Kokios jos man gražios wub.gif .

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 24, 10:20)
As tai vidury vejos nieko netubdyciau,bet palei skaldos krasta pasodinciau kokiu zemu zydinciu augaleliu. Pavasari zydetu krokai, zydres, po ju ilalapiai fliokasai, o dar veliau tie smulkus gvazdikeliai pvz. balti su raudonu viduriuku, gal dar ciobrelis tilptu  ax.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi neardyčiau vejos. Nebent... į veją įterpčiau tulpių(skirtingo žydėjimo laiko) arba snieguolių su žydrėmis.
Čia iš viršaus, kaip kokia saulutė. Tai pasodinčiau spindulėlių-ryškių visą vasarą(ar pakaitomis) žydinčių akcentėlių ir tarpuose pamulčiuočiau stambesniais akmenukais ar ta pačia skalda- irgi būtų kaip spinduliai. Žodžiu, man čia norėtųsi "piešti" eraičinais, čiobreliais siaurėjančiai augančiais nuo "saulutės" krašto, tom pačiom misūrinėm nakvišom tik komponuočiau prie to gelsvo krūmuko, gvazdikėliais sidabriniais lapeliais, saulutėmis džiuginančiomis žiedais ilgą laiką, karpatiniu katilėliu.
Atsakyti
Mergaites, help help.gif help.gif
Negeroj vietoj auga mano pentinis, krumas ji gozia. Butinai reikia perkelt, bet jeigu perkelsiu viena reiks perkelt ir kita. Ar bandet rudeni persodint pentinius, ar galima su jais taip drastiskai. Labai bijau, kad gali neprigyti. unsure.gif
Atsakyti
Pasisakysiu priešingai nei visos apie Pavonijos sodą. Manau, ji nesupyks, bet kai kuriose vietose man per daug visko, kaip džiunglėse. Galbūt norėta atsitverti nuo aplinkos g.gif. Arba gal ir yra didesnių properšų, tik fotoaparato galimybės tokios. Per daug augalų rūšių tokioje mažoje erdvėje. Suprantu, kad ir tas gražus ir anas, ir to ir kito norisi, ir matau, kad daugelis čia rašančių turi šį "simptomą", neišsiginu ir aš laugh.gif , bet jei gyvenčiau, kur tiek mažai žemės, kai ko atsisakyčiau, Pavonijos vietoje. wink.gif
Tik noriu padėkoti 4u.gif už obelų ir tulpių žydėjimą, tokios "šiltos" nuotraukos wub.gif. Ir apskritai, va ta vieta apie suoliuką po obelim thumbup.gif , tik pastatyčiau iš nugaros dar vieną, kad jis būtų į saulę ar kitaip į tvenkinuką. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 07 24, 10:27)
user posted image

Olivija, ar praleidau, ar nerasei, kokia cia ta viksva?

Carex comans..tikslios veislės nežinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 24, 07:49)
vat kokia entuziastė - iš ankstyvo ryto fotosesiją jau prasukusi thumbup.gif Bet nesistebiu, turėdama tokį vaizdą pro langus matyt kas rytą žiūrėčiau ir neatsižiūrėčau bigsmile.gif tegul medžiai ir savo vietose lieka, betgi rūbą pamažu tai maino... ech, gražu wub.gif
Atrodo taip paprasta, bet prisiminus savo žingsnius link tvarkos kieme, dar kartą to pakartoti nesinorėtų... vistik reikia daug užsispyrimo ir darbo įdėti, norint savo jėgomis susitvarkyti. Bet nebijok šito mano pasvarstymo, čia tik lyrinis nukrypimas, viskas įmanoma, labai įmanoma, liudijimai šiuose mūsų pokalbiuose mirksiukas.gif

Kazko prastai miegasi is ryto biggrin.gif labai per paskutines dvi savaites reikejo priimti daug sprendimu, kuriu deka, mano gyvenimelis pasikeis kardinaliai...todel truputi issibalansavo ritmas
drinks_cheers.gif visiskai pritariu del ''pirmu zingsniu''

QUOTE(Vilioja @ 2008 07 24, 08:34)
eraičinų (Festuca)?

thumbup.gif aha, jooooooo, taaaaipppp, tik dilema - kur sodinti dar nezinau, bet itariu rolleyes.gif
QUOTE(maidana @ 2008 07 24, 08:57)
Sobieska,pasikliauk savo nuojauta ir bus gerai,svarbiausia,kad visą vasarą kas nors žydėtų biggrin.gif

pasistengsiu, kad viskas augtu ir zydetu pioneer.gif
Papildyta:
QUOTE(ADA @ 2008 07 24, 09:27)
sobieska, niu tas vaizdas pro tavo langus  wub.gif Ech...

photo.gif rudeniop parodysiu dar...pazadu ax.gif , nesunku gi, niekur eit nereikia, net ir apsirengt nera butina biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pavonija @ 2008 07 24, 10:13)
Sobieska, ta aukšta žolė tai Miskantas [4u.gif

aciuks.gif varau i medziokle, iki rytdienos reikia is kazkurtais paraut biggrin.gif
Papildyta:

sobieska, jei kada pagautų įkvėpimas daryti permainas, tai galiu parekomenduoti tarp trinkelių akmenukų intarpus, kaip mes pasidarėm. Terasos pakraštėliu tas akmenukų intarpas buvo gerokai veliau padrytas, kai pastatė stulpelius terasos stogui ir jie gavosi už terasos ribos, tai reikėjo "pririšti", o kadangi ir kitur buvo tų intarpų, tai MB tą pririršimą padarė tuo pačiu stiliumi.
Iliustracijos:

link terasos ateina takelis su akmenukų fragmentais, terasos pakraštys irgi papildytas akmenukais, MB išlupo kelias buvusias trinkeles, kad prijungtų akmenėlių pakraštį, kad jis nebūtų labai jau "pagl liniuotę":

user posted image

už terasos link baseinėlio irgi yra komponuota akmenukų, tad viskas puikiai "susirišo":

user posted image

sakyčiau, pas tave tiktų kažkokia panaši platesnė akmenukų juosta prie pat židinio ir tolstant nuo jo tik kur-ne-kur pabarstyta po akmenėlį tarp trinkelių, iš karto viskas sueitų į bendrą stilių mirksiukas.gif žinoma, tavo valia daryti ar ne, tiesiog kai užvirė diskusija ir pagalvojau kad turiu ką pasakyti biggrin.gif

thumbup.gif liuks ideja...ir tai visai nera sunku padaryt- susikoncentruosiu i tai.Aciu labai, labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 07 24, 13:14)
iki rytdienos reikia is kazkurtais paraut biggrin.gif

o Sodo skrynioj nebuvo? Pernai šalia Karmėlavos tokį pirkau
user posted image
Atsakyti