bet tai vistiek nesuprantu, o kur tas vanduo kaupiasi? nes kiek domejausi tai jis nuteka i gruntinius vandenis. buna 3 ir 2 kameru valimo irengimai, bet kai buna 2 tai po jais pilama skalda ant kurios susidaro aktyvioji plevele kuri dar kazka ten daro nuotekom (naikina kvapa)

QUOTE(serzas @ 2008 11 04, 00:33)
bet tai vistiek nesuprantu, o kur tas vanduo kaupiasi? nes kiek domejausi tai jis nuteka i gruntinius vandenis. buna 3 ir 2 kameru valimo irengimai, bet kai buna 2 tai po jais pilama skalda ant kurios susidaro aktyvioji plevele kuri dar kazka ten daro nuotekom (naikina kvapa) 

jus pirmiausiai rimtai pasidomekit valymo irenginiais. yra ir cia forume keletas temu
QUOTE(serzas @ 2008 11 03, 22:54)
atstumas tarp grezinio ir valymo irenginiu turi buti nemazesnis kaip 20 m. atstumas nuo kaimyno ribos ir nuo esamu sklypes statiniu turi buti 5 m. tai yra apsaugine grezinio zona, kurio darudziam vykdyti bet kokia ukine veikla. sie reikalai yra numatyti projektavimo normose, kokie ju numeriai dabar nepamenu
QUOTE(Bibisina @ 2008 11 05, 20:09)
atstumas tarp grezinio ir valymo irenginiu turi buti nemazesnis kaip 20 m. atstumas nuo kaimyno ribos ir nuo esamu sklypes statiniu turi buti 5 m. tai yra apsaugine grezinio zona, kurio darudziam vykdyti bet kokia ukine veikla. sie reikalai yra numatyti projektavimo normose, kokie ju numeriai dabar nepamenu
netiesa. as turiu sveikatos centre suderinta projekta - grezinio apsaugine zona 5 metrai, nuotekynes - 8 metrai.
mano sklypo plotis 22 metrai, tai pagal jus reiskia nei as nei kiti sodininkai negaletu isirengineti irenginiu...
QUOTE(Gorada @ 2008 11 05, 22:12)
netiesa. as turiu sveikatos centre suderinta projekta - grezinio apsaugine zona 5 metrai, nuotekynes - 8 metrai.
mano sklypo plotis 22 metrai, tai pagal jus reiskia nei as nei kiti sodininkai negaletu isirengineti irenginiu...
kai man derino tai sake kaip as anksciau minejau ir niekaip kitaip, gal dabar kas pasikeite
QUOTE(Gorada @ 2008 11 05, 22:12)
Pagal normatyvus valymo irenginio SAZ - 10 m, Filtracinio sulinio - 8 m. O atstumas tarp grezinio ir bet kokiu nuoteku turi buti ne maziau kaip 15 m. pabreziu, kad turi buti, bet kadani Lietuva svogeriu krastas daznai suderina ir su mazesniais atstumais, kas tiesa sakant priestarauja istatymams
QUOTE(mailou @ 2008 11 19, 10:51)
Pagal normatyvus valymo irenginio SAZ - 10 m, Filtracinio sulinio - 8 m. O atstumas tarp grezinio ir bet kokiu nuoteku turi buti ne maziau kaip 15 m. pabreziu, kad turi buti, bet kadani Lietuva svogeriu krastas daznai suderina ir su mazesniais atstumais, kas tiesa sakant priestarauja istatymams
bes as nieko nepazystu ir pas nieka nieko neprasiau. pas mane ir su 10 metru butu tilpe (ar taip ar taip ir i kaimynu zeme ir ant kelio islendam), bet inzinierius taip pabraize o sveikatos centras toki patvirtino. jokiu papildomu prasymu kysiu ar dar kazko nebuvo. tai taip iseina kad vienas "neteisingai" nubraize o kitas "neteisetai" patvirtino tik seip sau???
QUOTE(Gorada @ 2008 11 19, 10:01)
bes as nieko nepazystu ir pas nieka nieko neprasiau. pas mane ir su 10 metru butu tilpe (ar taip ar taip ir i kaimynu zeme ir ant kelio islendam), bet inzinierius taip pabraize o sveikatos centras toki patvirtino. jokiu papildomu prasymu kysiu ar dar kazko nebuvo. tai taip iseina kad vienas "neteisingai" nubraize o kitas "neteisetai" patvirtino tik seip sau???
Jei kalba eina apie Kauno VSC, tai Butent patvirtino siaip sau!!! Manau, kad turite kaimynu sutikima, jog i ju zeme patenka jusu nuoteku sazas. Ir manau 100 m pagal gruntinio srauto tekejimo krypti nera kitu geriamojo vandens saltiniu (suliniu).
QUOTE(mailou @ 2008 11 19, 11:18)
Jei kalba eina apie Kauno VSC, tai Butent patvirtino siaip sau!!! Manau, kad turite kaimynu sutikima, jog i ju zeme patenka jusu nuoteku sazas. Ir manau 100 m pagal gruntinio srauto tekejimo krypti nera kitu geriamojo vandens saltiniu (suliniu).
pas mane grezinio zona i kaimynu kiema ilindus, o nuoteku - i sodu kelia

QUOTE(Gorada @ 2008 11 19, 10:24)
pas mane grezinio zona i kaimynu kiema ilindus, o nuoteku - i sodu kelia
ir visi sutikimai yra. del suliniu tai net neitariu
tikva nelabai suprantu kam inzinieriui mazesnes zonas reiktu daryti, jei galimos didesnes... na bet jau ir grezinys ir nuotekos tupi zemej
mastau ar nereikia grezinio to "galiuko" virs zemes islindusio kaip nors ziemai paruost? jam saltis nekenikia? jis gal 40 cm virs zemes pas mus islindes.

Kartais buna tokiu sodo sklypu 6 a, paitaiko ir 5 a, i kuriuos ar taip ar taip del sklypo ploto netelpa valymo irenginys (su 10 m SAZ), o kartais nera kur ir septiku patalpinti, nes pirmas sklypo plota gauna architektas. Jis maziausiai galvoja apie inzinierius, kur jam patogu ipaiso nama ir viskas, o kiti darykite ka norite telpa , netelpa. Tokiu atveju noredami islaikyti 15 m tarp grezinio ir nuoteku, kartais leidziama, kad sazas butu mazesnis, ar uzeitu ant gyvenamo namo negyvenamu patalpu (garazo, katilines). Bet kiekvienas atvejis yra atskiras ir reikia ziureti kas kaip ir kodel.
O jusu grezinio galvutei nieko neatsitiks, tik keistakad paliktas toks ilgas 40 cm vamzdis.
QUOTE(mailou @ 2008 11 19, 11:44)
O jusu grezinio galvutei nieko neatsitiks, tik keistakad paliktas toks ilgas 40 cm vamzdis.
mes planuojam sklypa pasikelti truputi

Sveikos,
Reikia pagalbos. Norime kuo greičiau išsigręžti vandens gręžinį Klaipėdos apskrityje, gal kas galite rekomenduoti rimtą gręžimo įmonę, nes visi pažįstami kurie gręžėsi gręžinius susidūrė su nekompetencija, nekokybiškai atliktu darbu ir žymiai didesnėmis kainomis nei buvo planuota, netgi su neblaiviais gręžėjais. Žiauru