QUOTE(odalija @ 2010 04 13, 20:52)
mums reiks gręžinio . Preliminarus gylis 47-55m. Kiek tai galėtų kainuoti?
Labai slidus dalykas sanprata kiek kainuoja gręžinys. Iš kur nusprendėte, kad reikės būtent tokio gylio?
Mano rekomendacija būtų tokia, kad susirandate kokia firma jūsų krašte "aptarnauja" jus, arba pvz. kokia nors kaip Kauno hidrogeologija kurie po visą Lietuvą teikia šia paslaugą. Sukontaktuojate su firmos atstovu telefonu, paprašote sąmatos, nusiunčiate savo sklypo koordinates ir gaunate atsakymą pvz. jūsų atveju, jei tie viską padarys, kad troboj vandenukas tekėtų iš jūsų reikės apie 20.000 Lt , bet čia be geležies, mangano, minkštinimo filtrų kurių kaina dar apie 4.000 Lt, bet pirmiausia reikia sužinot rezultatus ir kaina priklausys nuo geologinės struktūros jusų gyvenamoje vietoje, kas ten yra , smėlis, molis, žvyras, klintis ir panašiai. Man jau atmušė ūpą darytis gręžinį, ko gero liksiu prie šulinio, nes man gręžinys apie 60m, bet tinkamas vartojimui vanduo kainuos apie 30.000Lt ir tai tik preliminariai. Neapsigaukite dėl deklaruojamų kainų 100Lt/m ar 110Lt/m nifiga reikalaukite sąmatos į priekį ir ten pamatysite +PVM +transporto išlaidos +kieti klodai klintys ir pan tuos "metrus" įveikti reikės 140-160Lt/m.