Įkraunama...
Įkraunama...

Gręžiniai, šuliniai II

QUOTE(serzas @ 2010 04 18, 23:40)
issiurbiamas vanduo ir kasama toliau

Na nevisai ...jei senas sulinis, esamos "bonios " bus jau prisiurbtos , nejudes... issiurbus vandeni reiketu imti mazesnio diametro "bonias" (kad tilpu i senojo sulinio vidu) ir jas leisti gilyn.. taip tikrai eis pagilinti . o virsutines pajudinti ir nuslinkdinti gilyn manau bus labai sudetinga...
Atsakyti
Gal kas galite rekomenduoti patikima sulinio kaseja(jus)?
Veiksmas Kauno raj.

p.s. uzvakar atvaziavo (pagal skelbima) kasejai doh.gif ,vos ant koju pastovi ..ir klausia ....kur kast? doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo profas: 20 balandžio 2010 - 16:10
Bukėno IĮ jis daro geologiją, aš ruošiuos domėtis dėl pamatų, bet radaus straipsnį kad ir šulinius kasa...
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 04 20, 17:14)
Bukėno IĮ jis daro geologiją, aš ruošiuos domėtis dėl pamatų, bet radaus straipsnį kad ir šulinius kasa...

Pasidomejau....jis daro grieztinius sulinius iki 30m. o man reika sachtinio ( paprasto smile.gif )
Bet aciu... mirksiukas.gif
Atsakyti
hm įdomiai, nes tam straipsnyje kaip tik ir buvo kalbama apie šachtinius šulinius ir juose besikaupiančias metano dujas...
Atsakyti
QUOTE(odalija @ 2010 04 13, 20:52)
mums reiks gręžinio . Preliminarus gylis 47-55m.  Kiek tai galėtų kainuoti?

Labai slidus dalykas sanprata kiek kainuoja gręžinys. Iš kur nusprendėte, kad reikės būtent tokio gylio?
Mano rekomendacija būtų tokia, kad susirandate kokia firma jūsų krašte "aptarnauja" jus, arba pvz. kokia nors kaip Kauno hidrogeologija kurie po visą Lietuvą teikia šia paslaugą. Sukontaktuojate su firmos atstovu telefonu, paprašote sąmatos, nusiunčiate savo sklypo koordinates ir gaunate atsakymą pvz. jūsų atveju, jei tie viską padarys, kad troboj vandenukas tekėtų iš jūsų reikės apie 20.000 Lt , bet čia be geležies, mangano, minkštinimo filtrų kurių kaina dar apie 4.000 Lt, bet pirmiausia reikia sužinot rezultatus ir kaina priklausys nuo geologinės struktūros jusų gyvenamoje vietoje, kas ten yra , smėlis, molis, žvyras, klintis ir panašiai. Man jau atmušė ūpą darytis gręžinį, ko gero liksiu prie šulinio, nes man gręžinys apie 60m, bet tinkamas vartojimui vanduo kainuos apie 30.000Lt ir tai tik preliminariai. Neapsigaukite dėl deklaruojamų kainų 100Lt/m ar 110Lt/m nifiga reikalaukite sąmatos į priekį ir ten pamatysite +PVM +transporto išlaidos +kieti klodai klintys ir pan tuos "metrus" įveikti reikės 140-160Lt/m.
Atsakyti
patarsiu taip: pasiimkit visa samata is kauno hidrogeologijos, o kainas pasitikrinkite kad ir "Vandens siurbliuose" pamatysite ant kiek pas juos samata ispusta jie ima pinigus tikrai be proto. Man kur greze, operatorius 15 metu isdirbes kauno hidrogeologijoje, dabar dirba pas kita pona. Visu metru nerode, tie metrai kur buvo "juodi" skaiciavo po 100 lt (dare pries 2 metus, dabar turbut ir pigiau paiimtu). Grezini jungiausi pats per diena pasijungiau, tai dar kapeiku nemazai susitaupe. Su 75 metru greziniu tilpau i 15000 lt. Vandens debitas 10 kubu i valanda thumbup.gif
dar tiesa del jokiu strukturu kaina nesikeicia: pas mane ties 42 metru strigo ir 3 metrus greze puse paros, cia jau ju bedos buna , o ne seimininko.... keikesi, bet birbino toliau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teamwork: 02 gegužės 2010 - 00:14
pries pora sav isgreze 83m, pakolkas saskaitos nepateike, bet pagal sutarti tureciau tilpti i 14-15k lt + filtrai, nes gelezis 10kart virsija norma
Atsakyti
Turiu klausimuka del nelegalaus grezinio ax.gif Jei mieste pasidarai toki be leidimo. Ir dar plius vietines nuotekas savavaliskai. Kas uz tai gali buti? Bauda? Jei taip tai kokio dydzio? Gal kas susidurete? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2010 05 04, 12:39)
Turiu klausimuka del nelegalaus grezinio  ax.gif  Jei mieste pasidarai toki be leidimo. Ir dar plius vietines nuotekas savavaliskai. Kas uz tai gali buti? Bauda? Jei taip tai kokio dydzio? Gal kas susidurete?  ax.gif

Baudos labai ziaurios, turto konfiskacija su 15 metu griezto rezimo kamera.Geriausia dabar tyliai butu pabegti i uzsieni, brazilija ir ten slapstytis.
Atsakyti
QUOTE(Dumblas @ 2010 05 04, 13:23)
Baudos labai ziaurios, turto konfiskacija su 15 metu griezto rezimo kamera.Geriausia dabar tyliai butu pabegti i uzsieni, brazilija ir ten slapstytis.

lotuliukas.gif nu su mūsų teisėtvarka neikit šonais lotuliukas.gif visko gali būti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumblas @ 2010 05 04, 13:23)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Dekui smile.gif Brazilijai teks musu palaukti, nes grezinys dar tik idejos lygyje. Bet, jei jau taip baisu, tada teks atsisakyti sios netikusios minties apie nelegalu grezini 4u.gif
Atsakyti