Įkraunama...
Įkraunama...

Gręžiniai, šuliniai II

QUOTE(Jovitiene @ 2009 10 30, 12:25)
yra specialios gaudyklės, kuriomis nulūžę grąžtai ištraukiami. Tiesiog čia gręžėjams papildomos išlaidos ir laiko sąnaudos gaunasi, dėl to ir bando nusimuilinti, pasakodami, kad negali ir pan.  rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Jovitiene @ 2009 10 25, 11:09)
Gręžėjai privalėjo tą nulūžusį grąžtą ištraukti  blink.gif

as sumokesiu daug daug pinigu tik tu man istrauk ta grazteli 4u.gif but you are so smart man! g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasiukas78 @ 2009 12 01, 23:26)
as sumokesiu daug daug pinigu tik tu man istrauk ta grazteli 4u.gif but you are so smart man! g.gif

parašiau AZ mirksiukas.gif
Atsakyti
Kazin kiek siuo metu kainuoja projektelis greziniui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(liza2 @ 2009 09 20, 12:33)
Mūsų gręžinys 35m.gylyje,sakė1,4m3 per val. Padidėjus vartotojų sk. mums pradėjo trūkti vandens. Kai gręžė ,klausė ar gręžiam toliau ir ieškom didesnės gyslos ar ne?Tuo metu mums užteko tų 1,4m3 ,todėl apsistojom.Noriu paklausti ar dabar įmanoma,ar galima ir kaip,pagilinti ir ieškoti daugiau vandens.

1,4 tai ziauriai mazai, cia gal 1 asmeniui gyvenant blink.gif... Pas mus pagal projekta trims asmenims debitas 2,4 numatytas...Kaip cia taip jums suprojektavo? blink.gif Tikrai nepavidetina situacija... g.gif
Atsakyti
Sveiki, gal zinote kas Vilniuje gali vandenuko atvezti i rezervuara, ar isnuomoti masina vandeniui su backa. Vilniaus vandenys nebeveza, labai skubiai reikia kazka sugalvoti g.gif
Atsakyti
O pas mus šulinyje daug kalkių. Gal kas žinote kokį būdą jas išvalyt?
Atsakyti
šahtinių vandens šulinių valymas te.864385273

jie isikure prie kauno, bet atvaziuoja bet kur visoj lietuvoj!! prasom - kontaktas 4u.gif o tai neradau per visa tema lotuliukas.gif o uzvesta 2005 metais lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Liudmiilaa @ 2009 04 26, 17:32)
O pas mus i sulini kaimyne is kersto pripile skalbimo milteliu ar kazkokiu kitu cheminiu priemoniu. Darem ekspertize. Gal kas zinot kas ir kaip galetu iswalyti? Bukit geros, padekit. Nes dabar nesames is kaimynes ir negalim naudotis sawo wandeniu!

Skambinkit profesionalui nes patiems daryti nepatariu.

Prieš valant šulinį, išpumpuojamas ar išsemiamas vanduo, nuvalomos rentinių sienelės, jeigu reikia suremontuojamas, išvalomas dugnas.
Atliekant dezinfekciją, sienelės gausiai išpurškiamos 5 proc. chlorkalkių tirpalu. (500 gr. chlorkalkių 10 l vandens) arba 3 proc. kalcio hipochloritu. Kai šulinys prisipildo vandens, vanduo turi būti dezinfekuojamas. Prieš dezinfekuojant vandenį nustatomas vandens kiekis šulinyje. Dezinfekcijai reikalingas aktyviojo chloro kiekis yra 100 -150 g/ m3 tai atitinka 400- 600 g. chlorkalkių (25 proc. aktyviojo chloro) miltelių 1 m3 vandens. Reikalingas chloro preparato kiekis išmaišomas nedideliame kiekyje vandens iki vientisos masės, praskiedžiamas ir supilamas į šulinį. Šulinio vanduo kibiru išmaišomas kelis kartus, po to šulinys uždaromas 6-10 valandų. Praėjus šiam laikui, šulinio vanduo išsemiamas. Galima naudoti ne tik chloro, bet ir kitus prepratus (medžiagos dozuojamos pagal gamintojų pateiktas instrukcijas). Dezinfekcijai galima naudoti tik Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka autorizuotus ar registruotus biocidus.
Atsakyti
QUOTE(Cioca @ 2009 12 07, 12:27)
O pas mus šulinyje daug kalkių. Gal kas žinote kokį būdą jas išvalyt?

tuo klausimu padės druska ir didelis jos kiekis, mes taip valome.
Atsakyti
QUOTE(Sindea @ 2009 12 03, 08:38)
Kazin kiek siuo metu kainuoja projektelis greziniui? g.gif

Uhu man irgi idomu kiek kainuotu salia kauno grezineli padaryt
Atsakyti
Kaži ar kas nors šiais laikais bedaro tokius ale laikinus gręžinius - vamzdžius kala į žemę, pasieki iki ~20m. Dažniausia darydavo rūsiuose. Jei kas kokių nors žinių turit, brūkštelkit į až, arba bent jau pasidalinkit info čia mirksiukas.gif
Atsakyti
kala zinau visi aplink marijampole (Kazlu Rudoje tikrai zinau , dauguma taip daro, ten uosvija mano) pas juos visur vandens yra ties 6-10 m riba ir smelis visur.
Kvieciausi kelis meistrus atvaziuoti nors pabandyti pas mane (ne uz aciu) sake nieko nebus ... nevaziavo schmoll.gif
Atsakyti