Įkraunama...
Įkraunama...

Gręžiniai, šuliniai II

QUOTE(Landry @ 2008 06 21, 05:26)
turbut reikia buti beprociu kad pilti vandeni i shulini!
tai kas turi meistru telefona kad isvalyti shulini?
Papildyta:
jei pyli vandeni i shulini,tai vanduo dingsta,ta zino net mano vaikai.

O kas cia tokio neprotingo? Kam man valyti ta sulini, jei as to vandenio maistui nevartoju. Man sulinuka uzpildo uz 60Lt. Sulinys pastatytas taip, kad neatitinka siu laiku reikalavimu. Kazkaip nenoriu savo siltnamio laistyti vandeneliu su nitratais. O atveza gera geriama vandeni mirksiukas.gif
Atsakyti
I tema

Tei vot, padare pas mumi grezini ir zuru daba i vandens tyrimu rezultatus...
Gelezis virsyja norma 4kartus, Manganas 12 kartu, Amonis tik ciuciuka...
Prasideda galvosukis... faktas kad reikia filtru. Laukiu skambucio is firmos, del filtriuku kainu. O galvosukis tai tame, kad: grezinys darytas dviem namam. vandens trasa atsisakoja netoli grezinio. tai kur statomi filrtai? nejau abiem namam statytis po atskira kiekvienam name, ar kapdaryti?
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 07 21, 13:16)
Prasideda galvosukis... faktas kad reikia filtru. Laukiu skambucio is firmos, del filtriuku kainu. O galvosukis tai tame, kad: grezinys darytas dviem namam. vandens trasa atsisakoja netoli grezinio. tai kur statomi filrtai? nejau abiem namam statytis po atskira kiekvienam name, ar kapdaryti?

Klausimukas, o kur daretes tyrimus? nes mums sia savaite pajungines grezini.

Kai pumpavo vandeni, bandziau pauostyti schmoll.gif jis man senamiescio vandeniu smirda, tokiais vamzdziais. Nors uosviai sako, kad kvepia sulinio vandeniu. Gal as cia prie chloro pripratusi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2008 07 21, 14:17)

Kai pumpavo vandeni, bandziau pauostyti  schmoll.gif jis man senamiescio vandeniu smirda, tokiais vamzdziais. Nors uosviai sako, kad kvepia sulinio vandeniu. Gal as cia prie chloro pripratusi  lotuliukas.gif

man ir taip kai gręžė smirdėjo lotuliukas.gif gal čia nuo tų jų metalinių grąžtų g.gif . nors man iškart pasakė, kad geležies bus daug...tipo visam Vilniaus rajone jo daug- nepriklausomai nuo grežinio gylio...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 07 21, 14:16)

Gorada man atrodo jus kaip ir mes daretes Kauno hidrogeologijoj g.gif ar as klystu... tai pas mane nitratai virsijo norma kelis kartus... nuejus as pas juos dar pasiaiskinau, tai sake po kokio pusmecio kai daugiau vandeni panaudosit, tada pasidarykit tyrimus ir spreskit apie filtrus, nes bandymai gali skirtis. ir vandeni sake pilti negailint, kuo daugiau tuo geriau, kad butu aisku koks tas vanduo... o mes uz vaisvydavos, tai ten gali buti vandenys panasus
Atsakyti
Istikruju jie netiria vandens kiekvienam. Paziure kas pas kaimynus +-1km

Reikia i kokia lygonine nesti i privacia labarotorija.
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2008 07 21, 15:17)

Kai pumpavo vandeni, bandziau pauostyti  schmoll.gif jis man senamiescio vandeniu smirda, tokiais vamzdziais. Nors uosviai sako, kad kvepia sulinio vandeniu. Gal as cia prie chloro pripratusi  lotuliukas.gif

Is esmes tai ta firma ir dare grezini, nezinau ar turi savo lab. ar kaip. gavau tik lapa su rezultatais ir rekomendacijom.

QUOTE(mamadonata @ 2008 07 21, 17:35)
Gorada man atrodo jus kaip ir mes daretes Kauno hidrogeologijoj g.gif ar as klystu... tai pas mane nitratai virsijo norma kelis kartus... nuejus as pas juos dar pasiaiskinau, tai sake po kokio pusmecio kai daugiau vandeni panaudosit, tada pasidarykit tyrimus ir spreskit apie filtrus, nes bandymai gali skirtis. ir vandeni sake pilti negailint, kuo daugiau tuo geriau, kad butu aisku koks tas vanduo... o mes uz vaisvydavos, tai ten gali buti vandenys panasus

taip, ir mes ten pat. del to vandens pylimo taiir mansake, bet gysla pas mus "ne ocen", nes sake vienam namui pats tas, nors tipo jeigu spausti ir daug naudoti gal pageres, situacija.. tai net siurbli mazesnio galingumo siulo deti. man kakzaip net neramu - tai gal giliau grezti reikejo???

mes irgi uz vaisvydavos - Gervenupis, ir jeigu gelezis keturis kart o manganas 12 kart virsija norma, nelabai kas keisis. skambyjausi. nitratu pas mus 0,5mg/l (kai norma 50mg/l), tai sitos bedos kaip ir nera. o nedeti filtru tai baisoka - pas pazystamus nuo mangano ir visa vonia (t.y. bide, wc, vonia) kazkoki patamseje, papilkeje. po kurio laiko mazai atsisveicia, zinau kad jie kol kas filtru nededa, bet koki ten kiekiai to mangano tai nezinau. o pas mus viskas nauja bus tai labai jau gaila butu sugadinti taip...

bet dabar net nezinau, hidrogeologija siul;o kazkoki nugelezinimo filtra kuris visas bedas apvalys (gelezis, manganas, amonis) uz 4000lt. jie kazkaip ji patys komplektuoja. idomu ar verta ieskti kokioj firmelej, ar pasitiketi jais? pliusas jeigu imiu is ju - nebus taip, kad tie kas grezini dare sakys blogas filtras, o kas filtra dejo - blogas grezinys, as kazkaip linkus i viena vieta kreiptis. bet is kitos puses - neaisku kokios kokybes tas ju filtras.... gal kitur geresne gauciau...

del ietumo velgi sako pas mus vidutiniskai kietas, tai sveikatai opveikio nedaro, bet visai buitinei technikai naudojanciai vandeni trumpina gyvenima. vandens minkstinimo filtrai darkoki 3 tukstanciai.....

oi net nezinau ka daryti.... nugelezinimo tikrai reikes, del minkstumo didelis klaustukas, gal kitur paieskoti?

kiek jus uz tokias irangas mokejot? gal kas turi kokia firmele rekomenduoti? ar gamintoja?
Atsakyti
Mano situacija tokia. Perku projekta is pabaltijos namu, turiu architekta kuris apsiima priristi, o leidimo gavimas jau mano galvos skausmas. Sklypas yra be komunikaciju, todel leidimo gavimui reikia nuoteku, grezinio projekto. Perskaiciau temas, ieskojau panasiu temu, taciau neradau kur parasyta kas daro vandens grezinio projektus, kaip juos suderinti su aplinkos (ar kokia) ministerija ir pan. Situacija tokia, kad esu uzsienyje ir trumpam griztu i Lt, todel norisi viska padaryti, uzsakyti, kad poto artimieji galetu atsiimti jau paruostus dokus.
Atsakyti
QUOTE(zalia_22 @ 2008 07 21, 19:20)
Mano situacija tokia. Perku projekta is pabaltijos namu, turiu architekta kuris apsiima priristi, o leidimo gavimas jau mano galvos skausmas. Sklypas yra be komunikaciju, todel leidimo gavimui reikia nuoteku, grezinio projekto. Perskaiciau temas, ieskojau panasiu temu, taciau neradau kur parasyta kas daro vandens grezinio projektus, kaip juos suderinti su aplinkos (ar kokia) ministerija ir pan. Situacija tokia, kad esu uzsienyje ir trumpam griztu i Lt, todel norisi viska padaryti, uzsakyti, kad poto artimieji galetu  atsiimti jau paruostus dokus.

neparašei kokiam mieste. jei Vilniuje tai "ARTVA". Užsakyti ir atsiimti ir architektas gali- svarbu jūs projektą apmokėtumėt...
Atsakyti
Kaisiadorys, bet tiktu ir kaunas ir vilnius
o kokia mazdaug kaina ir kaip pats procesas vyksta. ar reikia sklypo plano bei isdestymo, kurioje sklypo vietoje namas stoves, bei kokie dar "kabliukai" yra. o nuoteku projekta jie daro.
Atsakyti
QUOTE(zalia_22 @ 2008 07 21, 20:37)
Kaisiadorys, bet tiktu ir kaunas ir vilnius
o kokia mazdaug kaina ir kaip pats procesas vyksta. ar reikia sklypo plano bei isdestymo, kurioje sklypo vietoje namas stoves, bei kokie dar "kabliukai" yra. o nuoteku projekta jie daro.

issirinkit imone kuridarys greini, tai ji ir projekta parengs. man su suderinimu tai kainavo 500lt
nuoteku ir vandentiekio projekta dare kazkoks inzinierius, jo derinti nereikejo. kainavo 350lt.

o kodel jusu arch nederina popieriu? nes nubraizyti tai tik puse darbo... paskui savo ta darba dar ir apginti reikia, o cia reikes daug lakstymo.. tad jeigu tenka buti ne LT gal visai patogu jeigu arch tuo uzsiimtu, arba jeigu turit zmogu pakankamai langu ir turinti laiko wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 07 21, 18:32)
Is esmes tai ta firma ir dare grezini, nezinau ar turi savo lab. ar kaip. gavau tik lapa su rezultatais ir rekomendacijom.
taip, ir mes ten pat. del to vandens pylimo taiir mansake, bet gysla pas mus "ne ocen", nes sake vienam namui pats tas, nors tipo jeigu spausti ir daug naudoti gal pageres, situacija.. tai net siurbli mazesnio galingumo siulo deti. man kakzaip net neramu - tai gal giliau grezti reikejo???

mes irgi uz vaisvydavos - Gervenupis, ir jeigu gelezis keturis kart o manganas 12 kart virsija norma, nelabai kas keisis. skambyjausi. nitratu pas mus 0,5mg/l (kai norma 50mg/l), tai sitos bedos kaip ir nera. o nedeti filtru tai baisoka - pas pazystamus nuo mangano ir visa vonia (t.y. bide, wc, vonia) kazkoki patamseje, papilkeje. po kurio laiko mazai atsisveicia, zinau kad jie kol kas filtru nededa, bet koki ten kiekiai to mangano tai nezinau. o pas mus viskas nauja bus tai labai jau gaila butu sugadinti taip...

bet dabar net nezinau, hidrogeologija siul;o kazkoki nugelezinimo filtra kuris visas bedas apvalys (gelezis, manganas, amonis) uz 4000lt. jie kazkaip ji patys komplektuoja. idomu ar verta ieskti kokioj firmelej, ar pasitiketi jais? pliusas jeigu imiu is ju - nebus taip, kad tie kas grezini dare sakys blogas filtras, o kas filtra dejo - blogas grezinys, as kazkaip linkus i viena vieta kreiptis. bet is kitos puses - neaisku kokios kokybes tas ju filtras.... gal kitur geresne gauciau...

del ietumo velgi sako pas mus vidutiniskai kietas, tai sveikatai opveikio nedaro, bet visai buitinei technikai naudojanciai vandeni trumpina gyvenima. vandens minkstinimo filtrai darkoki 3 tukstanciai.....

oi net nezinau ka daryti.... nugelezinimo tikrai reikes, del minkstumo didelis klaustukas, gal kitur paieskoti?

kiek jus uz tokias irangas mokejot? gal kas turi kokia firmele rekomenduoti? ar gamintoja?

Grezinio iranga visa pirkom is hidrogeologijos, filtru dar nepirkom... vandens kietumas pas mus 7 mg. Tai yra atrodo paskutine leidziama riba... minkstinimo filtrai, kai teiravausi parodoj apie 2000 lt, Nitratu pas mus apie 60 mg., taigi labai daug, o gelezies nera. Siaip grezinistai nusistebejo kad nera gelezies, kad tiek daug nitratu, o kaimynai skundziasi kad vanduo labai kalketas. Taigi ju nuomone nelabai sutampa su tyrimu rezultatais, todel tikrai rudeni kartosime tyrimus ir tada jau ieskosime filtru...
Atsakyti