Įkraunama...
Įkraunama...

Gręžiniai, šuliniai II

kerno iseiga - uolienos kiekis paimtas is grezinio metro pvz: 70%, tai reikstu, kad is 1 pragrezto metro iskele tik 70%.....jei paklausite kur dingsta kiti 30% nepasakysiu, viena is versiju, jei tai smeliukas,- issiplove su skiediniu, bet manau, kad yra ir kitu paaiskinimu.

priklauso nuo uolienu litologijos, grezimo instrumento ir greziko kvalifikacijos.

didziosios imones turi zmones, kurie specialiai ant projektu pasodinti ir turi kazkoki sertifikata (ar kazkaip panasiai vadinasi) tvirtinta savivaldybeje (berods).
[/quote]

Tas sertifikatas - projekdo dalies vadovas (vandentiekis, nuotekos), derinama RAAD ir atiduodama architektui, nes nuo nauju metu visuomenes sveikatos centrai nepriima.
Atsakyti
Žinau, kad šulinį kasti geriausias laikas - vasara. Bet man jo reikėtų tiesiog dabar. Ar galima tokiu laiku kasti? Ar nebus vėliau problemų su vandeniu? Gal kas esate susidūrę su tokia padėtim?
Atsakyti
QUOTE(kripsikas @ 2009 02 05, 17:52)
Siandien buvau Kauno Hidrologijoj: kaina 130 Lt. + PVM, medziagos kokybiskos, iranga svediska, reputacija taip pat gera turi  thumbup.gif

Čia tik už gręžimą. Už transportą ir visą kitą dar priskaičiuos nemažai. Va turiu prieš akis jų paskutinę sąmatą... gana daug priskaičiuota papildomai... Nieko nepadarysi, didelės firmos dideli administravimo kaštai... Na teks dar paanalizuoti ir nuspręsti...

PS: Kaip gerai, kad pernai nedarėm gręžinio ir kitų statybinių darbų - sutaupysime ~40-50%!!!

PPS: vat ir pamatai kas dirbo su baisiais antkainiais o kas normaliai - jeigu nuolaidų nėra arba jos 5-15% ribose - viskas normaliai; o grežėjai dabar daro vos ne 50% (apie rūbus ir batus patyliu...) - tai... darykite išvadas patys...
Atsakyti
QUOTE(audriusv @ 2009 04 08, 14:11)
o grežėjai dabar daro vos ne 50% (apie rūbus ir batus patyliu...) - tai... darykite išvadas patys...

Cia kurie grezejai? Ir apie kokias kainas konkreciai eina kalba? Jaigu man reiktu 40m gylio grezinio su gera (neperbrangiausia) iranga, tai i kiek galeciau sutilpti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2009 04 09, 09:24)
Cia kurie grezejai? Ir apie kokias kainas konkreciai eina kalba? Jaigu man reiktu 40m gylio grezinio su gera (neperbrangiausia) iranga, tai i kiek galeciau sutilpti?  rolleyes.gif

Na man pernai kauniečiai priskaičiavę buvo virš 22000Lt. Šiemetinė sąmata jau kuklesnė (už tuos pačius darbus) - 13000Lt. O kitose mažesnėse - dar mažiau siūlo... Tik nesinori užsirauti ant problemų, tai ir mastome vis dar ką rinktis... Kaip sakoma "skūpas moka du kartus"...
Atsakyti
sveikos, reikia patarimo 4u.gif ruosiames grezti grezini, jau viska lyg ir sutare, tik dabar kyla klausimas ar reikia mums to grezinio projekto? g.gif galu gale juk zada apmokestint grezinius, tai jei as projekto neturesiu tai nereikes ir moketi biggrin.gif kam aplamai reikalingas tas projektas. cia viskas vyktu sodu bendrijoj 4u.gif
ir ta visa iranga pirkti pigiau is karto pas juos ar ne is ju imones?
Atsakyti
QUOTE(kepuryte @ 2009 04 09, 16:11)
sveikos, reikia patarimo  4u.gif  ruosiames grezti grezini, jau viska lyg ir sutare, tik dabar kyla klausimas ar reikia mums to grezinio projekto?  g.gif  galu gale juk zada apmokestint grezinius, tai jei as projekto neturesiu tai nereikes ir moketi  biggrin.gif  kam aplamai reikalingas tas projektas. cia viskas vyktu sodu bendrijoj  4u.gif
ir ta visa iranga pirkti pigiau is karto pas juos ar ne is ju imones?

Namo pridavimui reikes projekto.
Atsakyti
šuliniai
Atsakyti
Sveiki , gal žinote kas kasa šulinius Vliniuje ar Vilniaus rajone . Bučiau dėkinga už kontaktus ir rekomendacijas .Gal kas neseniai kasėtės šulinį 4u.gif
Atsakyti
O pas mus i sulini kaimyne is kersto pripile skalbimo milteliu ar kazkokiu kitu cheminiu priemoniu. Darem ekspertize. Gal kas zinot kas ir kaip galetu iswalyti? Bukit geros, padekit. Nes dabar nesames is kaimynes ir negalim naudotis sawo wandeniu!
Atsakyti
Pries menesi ir man greze grezini, pazystami meistrai. 70 metru, uz 12 metru eme po 100 lt ( sau i kisene) kitus po 125 lt pats grezinys kainavo 8400 lt
Grezinio debitas 10 kubu i valanda tai dar galiu aprupinti ir 5 kaimynus.Siurbli dejau 2 kubu man pilnumoje uztenka.
Pats grezejes dirbes 20 metu kauno hidrogeologijoje patirties matosi kad turi, del grezimo tai sake gali laisvai nuo zmogaus 10-15 metru nusukti nelebai ka susigaudysi.
Iranga ir siurbli pirkau ir pasijunginejau pats, gavosi 2700 lt. Medziagas pirkau tik geriausias: italiski bronziniai sujungimai, amerikietiskas hidraforas, siurblys franklin
sumoje viskas 11 t atsistojo mirksiukas.gif
o del to kad mazos firmos grezia prasciau tikrai nesutinku... kaip tiek pinigu sumoki ir s...do primals tai per pusvalandi is namu as ji pasiimciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(teamwork @ 2009 05 03, 03:22)
Pries menesi ir man greze grezini, pazystami meistrai.  70 metru, uz 12 metru eme po 100 lt ( sau i kisene) kitus po 125 lt pats grezinys kainavo 8400 lt

O kuriam Lietuvos krašte? Ir gal galima kontaktus? Mums tas pats gręsia mirksiukas.gif
Atsakyti