gražu tos netradicinės, bet aš negalėčiau... man tradicinę sakant ašaros tvenkėsi, o jei savus žodžius būtų reikėję pasakyt būčiau apsiašarojus kaip reikiant....
tradicinė, nes nežinau ar sugebėčiau iš jaudulio kažką pasakyti
As tai pasakyciau ir savo,bet man tradicine ir taip grazi ir prasminga, ka dar isradineti dvirati
rinkomes tradicine, tik isejo taip, kad vyras ja mokejo mintinai (isivaizdavo, kad moka) o as kartojau paskui kuniga. Tai maniskis besakydamas praleido visas neigiamas puses ir niekas nieko nepasake, nu tik kunigas i mane zvilgtelejo - ar nepriestarauju
aš už tradicinę priesaiką, o vat savus žodžius būtinai išsiųsim sau į ateitį. parašysim per vestuves (ruošiuos jau dabar tekstą )
tik vat nesugalvoju - ar pasirinkti laišką gauti po 10 metų ar anksčiau. jaučiu neištversiu 10 laukti reikia po laišką kasmet pasirašyti sau
Laiškai į ateitį
tik vat nesugalvoju - ar pasirinkti laišką gauti po 10 metų ar anksčiau. jaučiu neištversiu 10 laukti reikia po laišką kasmet pasirašyti sau
Laiškai į ateitį
QUOTE(SandritaM @ 2010 05 12, 13:45)
Man buvo paaiškinta, kad bažnytinė priesaka yra tas pats kaip kaip parašas, ir jei kažkas yra pakeičiama ta santuoka prieš Dievą negaliojanti, o kunigai kurie tai daro, tai gula ant jų sąžinės, nes jie jau nebe kunigai o verslininkai. Ir jei ( nelinkiu niekam) sugalvotumėte, kada skirtis ir cereminija buvo filmuojama, bažnytiniam teismui pateiktumėte medžiagą kad nepasakėte priesaikos santuoka pagal bažnytinį teismą būtų negaliojanti....
Didesnės nesąmonės dar negirdėjau, prieš Dievą negaliojanti priesaika, jei pasakai savais žodžiais Mūsų bažnyčia yra tas pats, kas kokia sekta, liepia kaip avinam vykdyt, kas jiem patinka Manau jauniesiems daug daugiau drąsos reikia pasakyti žodžiam iš širdies ar bent jau pridėti kelias eilutes prie tradicinės priesaikos. Daug geriau suvoki, ką ta diena tau reiškia
QUOTE(gabe000 @ 2011 09 17, 09:16)
aš už tradicinę priesaiką, o vat savus žodžius būtinai išsiųsim sau į ateitį. parašysim per vestuves (ruošiuos jau dabar tekstą )
Laiškai į ateitį
Laiškai į ateitį
wow kokia nuostabi įdėja
QUOTE(Anelle @ 2011 10 04, 20:11)
Didesnės nesąmonės dar negirdėjau, prieš Dievą negaliojanti priesaika, jei pasakai savais žodžiais Mūsų bažnyčia yra tas pats, kas kokia sekta, liepia kaip avinam vykdyt, kas jiem patinka Manau jauniesiems daug daugiau drąsos reikia pasakyti žodžiam iš širdies ar bent jau pridėti kelias eilutes prie tradicinės priesaikos. Daug geriau suvoki, ką ta diena tau reiškia
Visiška teisybė dėl tos priesaikos. Kursuose Kunigas labai aiškiai pasakė, kad tam, kad Bažnytinė santuoka būtų galiojanti užtenka šių dalykų: Liudininkų, jaunųjų ir priesaikos. Būtent tos tradicinės priesaikos. Kunigas santuokai prieš Dievą nors ir būtinas, bet esant išskirtinėms aplinkybėms santuoka pasakius viens kitam priesaiką be Kunigo bus galiojanti.
QUOTE(jolli513 @ 2010 08 30, 21:26)
man tradicine ir taip grazi ir prasminga, ka dar isradineti dvirati
tikrai taip. Juk ta tradicija ir yra vertybe. Man asmeniskai tai tos visos "savu zodziu priesaikos" tai yra siokia tokia a la mada.
Pritariu, kad ta savu zodziu priesaika yra grazi, bet juk ja galima pasakyt pvz ir vakaro puotoje prie visu sveciu, ir is namu iseinant, ir i juos sugrizus... Baznytines apeigos turi sava aura, savus kanonus, o tradicineje priesaikoje yra absoliuciai visai visa esme. Nemanau, kad savais zodziais galetum pasakyt kazka dar daugiau ir geriau.
Be to, duok Dieve, kad susituokusieji sugebetu visa gyvenima tos tradicines priesaikos laikytis. O dar jei prizadetu visokiu dangisku migdolu, isvis pasimestu kasdienybej...
As tai uz tradicine priesaika, jinai grazi ir prasminga... Ir manau, kad kartosim paskui kuniga, nes mintinai ismokus dar dasides jaudulys, kad nepasakysi ko ir priesaika neskambes taip graziai
O tas laiskas i ateiti, nuostabi ideja
O tas laiskas i ateiti, nuostabi ideja