QUOTE(daividija @ 2008 08 06, 15:12)
Aciu,geras receptas,itariu,kad panasiai jie ir darosi,reikes ismegint,vakaryksciu pyrageliu neliko jau,o tiek nemazai gavosi ,siandien paskutinius saltus suvalgem
nu va,apklausiau mamą vakar produktai panašiai,kaip ir tame recepte,bet vis gi kažkiek kitaip pati eiga
0,5 l skysčio (per pusę vanduo su pienu.vien su vandieniu nebus gražios spalvos,o tik su pienu labiau tinka orkaitėje kepamiems),pašyldyti iki mielėms tinkamos temperatūros
1 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
apie 25-30 g mielių
viską išmaišyti dubenyje,įdėti tiek miltų,kad būtų skystos grietinės konsistencijos.palikti šiltai,kad mielės "atsigautų" ir raugas pakiltų.
tada įmaišomi 2 kiaušiniai,1 v.š. aliejaus ir miltų,kad tešla būtų labai minkšta ir tokia lipni dar (manau,kad viso biškį mažesnis kiekis,negu tame recepte,nes mamos tešla atrodo skystesnė )
ir kildinti.jei turi laiko,tai 2 kartus.tada pyragėliai bus labai pūrus.
formuoti geriau rankomis aliejuje,tada nedega taip kepant,bet tinka tik sausesni įdarai.jei nori pvz. su uogom ar obuoliais,t.y. kai išsiskiria sultys,tai reikia į tešlą šiek tiek daugiau miltų dėti ir formuoti su miltais,nes formuojant aliejuje neina "visiškai sandariai" sulipdyti.na ir kepant pyragėliai visada dedami sujungimu į apačią