Prisižiūrėjau aš čia Jūsų gaminamų skanėstų, tai šiandien irgi virtuvėje praleidau pora valandelių
Visos idėjos ir receptėliai imti iš merginų, pasidalinusių savo patiekalų paslaptimis šiame forume ačiū, nes tikrai fantazija jau buvo išsekus....
Taigi:
1. Bandukės su trintom žemuogėm. Receptas paprastas- atšildom gatavą sluoksniuota bemielę tešlą, pakočiojam, suojaustom norimo dydžio gabalėliais, dedam įdaro (dėjau sašdytų trintu žemuogių su cukrumi jų neatšildzius, labai po nedaug, patogu buvo užlankstyti bandelę ) ir patepę kiaušinio plakinių kepam orkaitej apie 15 min.
2. Kepti įdaryti baklažanai (idaras malta mesyte pakepinta keptuveje, pakepinti pievagrybiai, baklažano isskobtas vidus irgi pakepintas, druskytė, prieskoniai, paprikos kūbeliai, sūris). Sūrį dėti baigiant kepti. Kepiau apie 20 min.
3. Varškės apkepas. Receptas:
4 valg. šaukštus manų kruopų užpilam pusvalandžiui puse stiklinės pieno
4 trynius
4 valg. šaukštus cukraus
4 valg.šaukštus minkšto sviesto
vanilinio cukraus pagal skonį
žiupsnelį druskosgerai išsukam
imaišom 500 g varškės
išbrinkusius manus,formą ištepti sviestu ir apibarstyti džiuvesėliais
i tešla atsargiai įmaišyti 4 standžiai išplaktus baltymus
kepti 180 C orkaitėje apie 40 minučių (bet as kepiau beveik valanda)
viskas gavosi taip skaniai ačių visom už idėjas
..Kazkurios dienos pusryciai :
Omletas: Pakepam virta bulve su pievagrybiais ir trupuciu lashinuku ir apkepus uzpilam dviem ishplaktais su pienu kiaushiniais..5-iu minuciu pusryciai:)..Valgem su avokadu ir salsa..:
Praeito menesio topinis patiekalas : Aguoneles zuvis:
kepiau su shiokiais tokiais pakitimais: vietoj ishgirtosios P file, kepiau lashisha, neturejau poru, tai pakepiau morka su tarkuota cukinija ir cesnakais..Visa kita taip pat: suris ir majonezas- LABAI PATIKO, aciu
Omletas: Pakepam virta bulve su pievagrybiais ir trupuciu lashinuku ir apkepus uzpilam dviem ishplaktais su pienu kiaushiniais..5-iu minuciu pusryciai:)..Valgem su avokadu ir salsa..:
Praeito menesio topinis patiekalas : Aguoneles zuvis:
kepiau su shiokiais tokiais pakitimais: vietoj ishgirtosios P file, kepiau lashisha, neturejau poru, tai pakepiau morka su tarkuota cukinija ir cesnakais..Visa kita taip pat: suris ir majonezas- LABAI PATIKO, aciu
QUOTE(Larissa @ 2008 08 04, 08:20)
labai mėgstu mamos mielinius pyragėlius,bet pati nelabai mėgstu terliotis su ta
kepiau siandien tuos pyragelius,pasakysiu atvirai...apsirijau kaip parsas,labai skanus,kazkaip vienas po kito ejo...mano sunelis(kuris dvi dienas ne kasnio nevalge) irgi apsirijo,nes prarado saika
I bulviu kose pridejau spirgu us svogunais,pritarkavau muskato ir dar grietineles ipyliau
Bet vistiek buciau dekinga,jei paprasytum mamos mieliniu pyrageliu recepto,nes as megstu pasiterliot su mielem
QUOTE(nuosirdi @ 2008 08 05, 18:01)
O mano siandieniniai pietus, maltos mesos rageliai, labai minkstuciai, purus
Skaniai atrodo
QUOTE(papalike @ 2008 08 05, 18:40)
Prisižiūrėjau aš čia Jūsų gaminamų skanėstų, tai šiandien irgi virtuvėje praleidau pora valandelių
Super .Saunuole
kaip viskas skaniai atrodo, taip ir norisi is pacio ryto prisikims pilva.
Vakar gaminau balandelius. Kopusto lapus isviriau ir susukau i juos prieskoniuota farsa su ryziais, tada apviliojau miltuose ir apkepiau aliejuje, tada i puoda su daug morku ir stiklainiuku tomato, ir troskinau apie gera pusvalandi.
o cia tik siaip tokia uzkanda, kai pati nezinau ko noriu. Buvo like is vakaro keptu saslyku, suris, svieziai rukyti lasinukai ir darzoves. Visai nieko, greitai su vyru sudorojom.
Vakar gaminau balandelius. Kopusto lapus isviriau ir susukau i juos prieskoniuota farsa su ryziais, tada apviliojau miltuose ir apkepiau aliejuje, tada i puoda su daug morku ir stiklainiuku tomato, ir troskinau apie gera pusvalandi.
o cia tik siaip tokia uzkanda, kai pati nezinau ko noriu. Buvo like is vakaro keptu saslyku, suris, svieziai rukyti lasinukai ir darzoves. Visai nieko, greitai su vyru sudorojom.
QUOTE(ingauk @ 2008 08 03, 13:57)
remoladu ka cia tas zodis reiskia
ir kaiptu mesa darai dar vienas klausimelis islyko man
lavasas yra pirkti iki parduotuvej prie duonos, o kainuoja apie tris litus jei neklystu
ir kaiptu mesa darai dar vienas klausimelis islyko man
lavasas yra pirkti iki parduotuvej prie duonos, o kainuoja apie tris litus jei neklystu
Remoladas,tai kaip majonezas tik jau su visokiais prieskoniais.Gal butu prie majonezu padetas pirkti.
O mesa tai kebabo-pirktine.Esu dariusi ir su farsu irgi neblogai.
QUOTE(daividija @ 2008 08 05, 22:58)
Bet vistiek buciau dekinga,jei paprasytum mamos mieliniu pyrageliu recepto,nes as megstu pasiterliot su mielem
aš paklausiu bet įtariu,kad nebus laibai tikslus receptas iki gramo,nes jinai tešlas visas iš akies daro nu bet jei pati dažnai su mielėm draugauji,tai nebus problema
žiūrėk,radau iš esmės tokį receptą ,kaip ir mama daro (jos vistiek paklausiu,bet pagal mane viskas panašiai taip ir vyksta )
ir formuoja mano mama irgi ne miltuose,o su aliejumi - tada kepant taip nedega
o įdarus visokius: ryžiai+kiaušiniai virti+svogūnų laiškai,troškinti kopūstai,bulvės,virtos maltos kepenėlės su keptais svogūnais,beliašus iš tos pačios tešlos
P.S. receptas rusiškas,atsiprašau jei nesuprasi išversiu,jei reikės
QUOTE(vaikasienė @ 2008 08 05, 16:59)
O kas neleidzia tik sau pasidaryti?Pvz MB nevalgo kepeneliu ir raugintu,troskintu koputu,o as labai juos megstu,tai ir pasidarau tik sau,o jam ko nors kitko sugalvoju
visi leidzia as darausi tik sau tada kai MB nepietauja, o kai pietaujam kartu visad darau tai ka abu megstam, kad nereiketu dvigubai ilgiau trintis virtuvej
QUOTE(nuosirdi @ 2008 08 05, 17:01)
O mano siandieniniai pietus, maltos mesos rageliai, l
labai skaniai atrodo
QUOTE(papalike @ 2008 08 05, 17:40)
Prisižiūrėjau aš čia Jūsų gaminamų skanėstų, tai šiandien irgi virtuvėje praleidau pora valandelių
imu bandeles ir baklazanus
6663, o salsa pati darei? jei taip prasom recepta pateikti
parasysiu ir as savo sukurta recepteli
vištienos keksiukai
keksiukams:
1kg vistienos file farso
2kiausiniai
3saukstai sijotu dziuveseliu
2 saukstai krakmolo
200 ml grietineles (riebios)
8 dziovintu slyvu
3 morku
1 didelio svoguno
pora cesnako skilteliu
druskos
nemaza sauja sukapotu petrazoliu
truputis sviezio rozmarino, baziliko
universaliu vistienos prieskoniu
kajano pipiru
sumaisom farsa, kiausinius, dziuveselius, krakmola, sviezias prieskonines zoleles ir 100ml grietineles. dedam vistienos prieskonius ir pipirus. dar dadedu siek tiek druskos...
keptuveje su trupuciu aliejaus trumpai pakepinam susmulkintas morkas, svogunus ir cesnaka. pilam likusia grietinele ir pora minuciu ant silpnos ugnies patroskinam. dedu siek tiek druskos ir baltu maltu pipiru.
i keksiuku forma kloju farsa, idedu kupina sauksta idaro ir vel padarydama kaubureli uzkloju vistiena. ispaudziu slyva kepa 200 laipsniu orkaiteje apie 45-50 min...
garnyrui:
diiideles bulves nuploviau, perpjoviau per puse ir paviriau puode su druska apie 15 min. tada isemiau, pabarsciau kapotu cesnaku, dziovintom prieskoninem darzovem, krapais ir kmynais, paslaksciau truputeliu aliejaus ir pasoviau i orkaite . kai baige kepti keksiukai buvo iskepe ir bulvytes
ziedinius kopustus susmulkinau ir kokias tris minutes apviriau sudytam vandenyje (tik tokius juos valgo mano vaikai). jie dar buna nesuminksteje, bet ir ne tokie traskantys. siaudeliais supjaustau morkas, susmulkinu nemazai svieziu krapu, ispaudziu cesnako. kokiem trim sauskstam naturalaus jogurto dedu sauskteli kedainiu majonezo. siek tiek druskytes ir pipiriuku. sumaisom ir kertam tiek vienas, tiek kaip garnyra
labai skanu ir ganetinai nesunkus maistas...
o taip atrodo perpjautas keksiukas:
tiesa, man gavosi 8 keksiukai . musu seimoje 4 zmones, tai liko dar siandien pietums. bet buvo truputi riebiau, bet nemaziau skanu-bulves dar du kartus perojoviau isilgai ir apkepiau svieste nerealiai skanu. o keksiukus supjausciau riekelem ir pasildziau mikrobanginej . valgem su naturaliu pomidoru padazu ir svieziais agurkais.
vištienos keksiukai
keksiukams:
1kg vistienos file farso
2kiausiniai
3saukstai sijotu dziuveseliu
2 saukstai krakmolo
200 ml grietineles (riebios)
8 dziovintu slyvu
3 morku
1 didelio svoguno
pora cesnako skilteliu
druskos
nemaza sauja sukapotu petrazoliu
truputis sviezio rozmarino, baziliko
universaliu vistienos prieskoniu
kajano pipiru
sumaisom farsa, kiausinius, dziuveselius, krakmola, sviezias prieskonines zoleles ir 100ml grietineles. dedam vistienos prieskonius ir pipirus. dar dadedu siek tiek druskos...
keptuveje su trupuciu aliejaus trumpai pakepinam susmulkintas morkas, svogunus ir cesnaka. pilam likusia grietinele ir pora minuciu ant silpnos ugnies patroskinam. dedu siek tiek druskos ir baltu maltu pipiru.
i keksiuku forma kloju farsa, idedu kupina sauksta idaro ir vel padarydama kaubureli uzkloju vistiena. ispaudziu slyva kepa 200 laipsniu orkaiteje apie 45-50 min...
garnyrui:
diiideles bulves nuploviau, perpjoviau per puse ir paviriau puode su druska apie 15 min. tada isemiau, pabarsciau kapotu cesnaku, dziovintom prieskoninem darzovem, krapais ir kmynais, paslaksciau truputeliu aliejaus ir pasoviau i orkaite . kai baige kepti keksiukai buvo iskepe ir bulvytes
ziedinius kopustus susmulkinau ir kokias tris minutes apviriau sudytam vandenyje (tik tokius juos valgo mano vaikai). jie dar buna nesuminksteje, bet ir ne tokie traskantys. siaudeliais supjaustau morkas, susmulkinu nemazai svieziu krapu, ispaudziu cesnako. kokiem trim sauskstam naturalaus jogurto dedu sauskteli kedainiu majonezo. siek tiek druskytes ir pipiriuku. sumaisom ir kertam tiek vienas, tiek kaip garnyra
labai skanu ir ganetinai nesunkus maistas...
o taip atrodo perpjautas keksiukas:
tiesa, man gavosi 8 keksiukai . musu seimoje 4 zmones, tai liko dar siandien pietums. bet buvo truputi riebiau, bet nemaziau skanu-bulves dar du kartus perojoviau isilgai ir apkepiau svieste nerealiai skanu. o keksiukus supjausciau riekelem ir pasildziau mikrobanginej . valgem su naturaliu pomidoru padazu ir svieziais agurkais.
QUOTE(Larissa @ 2008 08 06, 09:31)
aš paklausiu bet įtariu,kad nebus laibai tikslus receptas iki gramo,nes jinai tešlas visas iš akies daro nu bet jei pati dažnai su mielėm draugauji,tai nebus problema
žiūrėk,radau iš esmės tokį receptą ,kaip ir mama daro (jos vistiek paklausiu,bet pagal mane viskas panašiai taip ir vyksta )
ir formuoja mano mama irgi ne miltuose,o su aliejumi - tada kepant taip nedega
o įdarus visokius: ryžiai+kiaušiniai virti+svogūnų laiškai,troškinti kopūstai,bulvės,virtos maltos kepenėlės su keptais svogūnais,beliašus iš tos pačios tešlos
P.S. receptas rusiškas,atsiprašau jei nesuprasi išversiu,jei reikės
žiūrėk,radau iš esmės tokį receptą ,kaip ir mama daro (jos vistiek paklausiu,bet pagal mane viskas panašiai taip ir vyksta )
ir formuoja mano mama irgi ne miltuose,o su aliejumi - tada kepant taip nedega
o įdarus visokius: ryžiai+kiaušiniai virti+svogūnų laiškai,troškinti kopūstai,bulvės,virtos maltos kepenėlės su keptais svogūnais,beliašus iš tos pačios tešlos
P.S. receptas rusiškas,atsiprašau jei nesuprasi išversiu,jei reikės
Aciu,geras receptas,itariu,kad panasiai jie ir darosi,reikes ismegint,vakaryksciu pyrageliu neliko jau,o tiek nemazai gavosi ,siandien paskutinius saltus suvalgem
QUOTE(une @ 2008 08 06, 10:43)
parasysiu ir as savo sukurta recepteli
vištienos keksiukai
vištienos keksiukai
Labai saunus keksiukai,reikes ir situos ismegint.
QUOTE(une @ 2008 08 06, 12:43)
labai skaniai atrodo
vakar viriau ryziu pomidorine sriuba.Mano seima labai ja megsta.
Sultini verdame kaip kas norime(as kartais is kaulu ar vistu sparneliu,arba is kubeliu verdu)Tada sumetu bulves ir ryzius,lauro lapa,priskoniu.Tuo metu ant keptuves kepinu morkas,paprikas,svogunus,veliau sumetu i keptuve pomidorus ir siek tiek pomidoru padazo bei smulkinto cesnako.Kartais i sriuba ir alyvuoges juodas dedu.Visa ta karsta mase supilu is keptuves i puoda ir verdu kol viskas isverda.ant galo krapais ir petrazolem pagardinu.
Siandien vakare kepsiu savo firminius pyragelius,tai butinai receptuka su foto idesiu
Sultini verdame kaip kas norime(as kartais is kaulu ar vistu sparneliu,arba is kubeliu verdu)Tada sumetu bulves ir ryzius,lauro lapa,priskoniu.Tuo metu ant keptuves kepinu morkas,paprikas,svogunus,veliau sumetu i keptuve pomidorus ir siek tiek pomidoru padazo bei smulkinto cesnako.Kartais i sriuba ir alyvuoges juodas dedu.Visa ta karsta mase supilu is keptuves i puoda ir verdu kol viskas isverda.ant galo krapais ir petrazolem pagardinu.
Siandien vakare kepsiu savo firminius pyragelius,tai butinai receptuka su foto idesiu