labai mėgstu mamos mielinius pyragėlius,bet pati nelabai mėgstu terliotis su ta mielinę tešlą radau gerą pakaitalą tikrai skanu..receptas rusų kalba iš čia
greiti pyragėliai (be mielių)
tešlai:
0,5 l kefyro
2 kiaušiniai
2 v.š grietinės
2 a.š cukraus
1 pakelis (15g) kepimo miltelių arba nepilnas 1 a.š. sodos (gesinti nereikia)
0,5 a.š. druskos
miltai (pagal manę viso apie 800 g)
500 g miltų persijoti į dubenį,sumašyti su kitais sausais ingridientais.Įpilti kefyrą su kiašiniais ir grietine,išmaišyti. Toliau dėti tiek miltų,kad gautusi minkšta tešla (man dar išėjo lygiai 300 g,tešla gaunasi lipni,bet neišsigąskit ) svarbiausia nepersistengti su miltais,nes pyragėliai bus kietoki.
tešlą apibarstyti miltais ir palikti padengtą dubeniu 30 min.
po to formuoti (viską dariau rankomis,kočelo neprireikė) ant miltais pabarstyto stalo pyragėlius su mėgstamu įdaru.Suformuotus pyragėlius priploti ranka arba pakočiuoti,kad būtų plonesni.Kepti aliejuje,dedant sujungimu į apačią
Aš dariau su bulvėm+pakepintais svogūnais ir rūkyta šonine.Tešlos gavosi nemažai,pritrūko bulvių įdaro,teko ant greičio daryti šaldytuvo inspeksiją to pasekoje "gimė"keli pyragėliai su tarkuotu obuoliu+garvuogėmis ir cukrumi
QUOTE(Nova @ 2008 07 17, 20:06)
Padazas: kelios skilteles smulkinto cesnako, saukstas medaus, citrinos sulciu, keli saukstai sojos padazo ir galima ipilti ananasu arba apelsinu sulciu. Viska pakaitinti ir pabaigoje iberti sauksteli krakmolo, dar siek tiek pakaitinti.
Tiesa pasakius, padaziukas man nelabai, kita karta vietoj sojos padazo meginsiu deti volcesterio
Plovas...
isviriau atskirai ryzius su prieskoniais....keptuveje pakepinau kiaulinos kumpio supjaustyto gabaliukais, uzpyliau prieskoniu ir vorcesterio padazo, siek tiek aliejaus, kai apkepe mesa, sudejau cukinijos, morku, svoguno, cesnako....pakepiau viska....tada i keptuve suverciau ryzius....viskas dar pasitroskino....tada pabaigoje uzpyliau pomidoru padazu ..ismaisiau ir skanaus...
http://public.fotki....i/picture4.html
isviriau atskirai ryzius su prieskoniais....keptuveje pakepinau kiaulinos kumpio supjaustyto gabaliukais, uzpyliau prieskoniu ir vorcesterio padazo, siek tiek aliejaus, kai apkepe mesa, sudejau cukinijos, morku, svoguno, cesnako....pakepiau viska....tada i keptuve suverciau ryzius....viskas dar pasitroskino....tada pabaigoje uzpyliau pomidoru padazu ..ismaisiau ir skanaus...
http://public.fotki....i/picture4.html
QUOTE(Larissa @ 2008 08 04, 08:20)
labai mėgstu mamos mielinius pyragėlius,bet pati nelabai mėgstu terliotis su ta mielinę tešlą radau gerą pakaitalą tikrai skanu..receptas rusų kalba
Itariu labai skanus,butinai situos ismeginsiu,o mielinius tavo mama irgi keptuvej kepa Ar reikia orkaitej?
QUOTE(daividija @ 2008 08 04, 14:44)
Itariu labai skanus,butinai situos ismeginsiu,o mielinius tavo mama irgi keptuvej kepa Ar reikia orkaitej?
jo,mano mama kepa irgi aliejuje tik terlionės su tais tešlos kildinimais
o šita tešla mane maloniai nustebino tikrai skonis labai artimas mielinei ir mamos prognozės,kad pyragėliai kitą dieną bus kieti,nepasitvirtino
QUOTE(jurguliux @ 2008 08 02, 08:16)
o cia paprasciausiai supjausciau bulvytes, morkytes kubeliais svoginiukus, desryte.... pakepinau atskirai morkytes, svoguna, desryte...i skarda dejau sluoksni bulvyciu, tada sluoksni misinio (morkos, svogunai, desra, prieskoniukai) ir vel sluoksni bulviu...pekepiau orkaites, ir uzpyliau kiausinio, majonezo, kecupo ir surio misiniu....
paprasta, bet labai skanu buvo
paprasta, bet labai skanu buvo
Aciu labai uz recepta, tikrai greita ir skanu siandien pietum dariau su pakepinta sonine valgem su marinuotais agurkeliais buvo labai skanu!
QUOTE(aguonele @ 2008 08 03, 16:28)
Eik tu sau ,laabai skaniai atrodo
QUOTE(Nerytė @ 2008 08 03, 16:44)
mes siandin pietums valgem spagetti su pakeptintui farsu, svogunu, cesnasku, pomidoru ir raudonaja paprika, baigiant kepti idedjau megiamus prieskonius, kelis sauskstus pomirodu pastos ir patiekiant apibarsciau suriu
Mano mėgstamiausias patiekalas
QUOTE(Naktibalda @ 2008 08 03, 16:55)
gaminau Pūkučius,
Reiks išbandyt kada
QUOTE(ingridukas @ 2008 08 03, 21:04)
Apkepas tikrai labai skanus .Pati tokį kepu,vaikas labai valgo
visoms virėjėlėms. Kaip tik valgau aguonėlės žuvį, tik aš dar pridėjau daug pjaustytų pievagrybių, nes mes mėgstam. Tai apsivalgymas, o ir mažoji tiek daug suvalgė, nes tikrai matosi, kad patiko
nieko blatno, bet idedu temai paivairinti
skumbre is skardines tomato padaze, bulvytes ir burokeliu salotos
skumbre is skardines tomato padaze, bulvytes ir burokeliu salotos
QUOTE(Nerytė @ 2008 08 04, 16:58)
nieko blatno, bet idedu temai paivairinti
skumbre is skardines tomato padaze, bulvytes ir burokeliu salotos
skumbre is skardines tomato padaze, bulvytes ir burokeliu salotos
Tikrai nieko blatno,bet tu sugebi
Saunuole
QUOTE(aguonele @ 2008 08 03, 16:28)
as siandien dariau kiausiniene kitaip
Aciu uz gero recepto priminima Jau kepu svogunus su kumpeliu ir laukiu vyro griztancio is parduotuves su grietinele ir pienu.
O ka su tryniu daryt? Suplakt ji i plakini?
Pamenu, kai dirbom JAV, tokia kiausiniene kepdavo ko ne kas ryta. Vadindavosi ji "keaches" ar kazkaip panasiai. Nu skamba kaip KYŠIS
Beje, ten dedavo visko - ir brokoliu, ir cukinijos, ir kalafioru, ir paprikos ir dar turbut kazko, ko nebepamenu