Įkraunama...
Įkraunama...

Pigmentinis retinitas

na taip, bet kur dar tie vaikai...pirma vyro reik biggrin.gif
O siaip tu kaune tikrinies ir gydais?
Atsakyti
Gal kas zinot kur galima butu rat daugiau info apie pigmentini retinita?
Siek tiek ieskojau google, bet nelabai ka ten ismeta :?
Atsakyti
QUOTE(Monicute @ 2008 09 29, 22:02)
Gal kas zinot kur galima butu rat daugiau info apie pigmentini retinita?
Siek tiek ieskojau google, bet nelabai ka ten ismeta :?

taip as esu kauniske ir lankausi ten pas daktarus.bet nesigydau,neisgydoma tas,tik vitaminus vartoju ir viskas.as esu gavusi tiek info apie ta retiniti,kad nenoriu net apie ne galvoti.nuejau i akluju ir silpnaregiu organizacija ir parode filmuka,kaip zmogus su tuo retinitu matys toliau.patikek,negalejau atsigauti visa sav.as net to zodzio bijau istarti.
Atsakyti
as tai pakolkas dar noriu apie ji viska, kuo daugiau suzinot... taip sakant reik pazint savo priesa...bent paint, jei jau neiseis kovot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monicute @ 2008 09 29, 22:45)
as tai pakolkas dar noriu apie ji viska, kuo daugiau suzinot... taip sakant reik pazint savo priesa...bent paint, jei jau neiseis kovot smile.gif

niu istikruju internete ir pati beveik nieko neradau apie tai.o ar tau daktare nieko nesake apie sia liga??ar taip jau nieko nepapasakojo??
Atsakyti
QUOTE(Monicute @ 2008 09 29, 22:45)

is kokio tu miesto esi??ir pas ka tu gydaisi?? smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
laba,
mano draugas serga retinitis pigmentosa sad.gif
va cia daug apie ta liga yra http://www.blindness.org/, cia yra aprasyti iki siol atlikti tyrimai, tai kaip tik nustatyta, kad dideles dozes a vitamino letina ligos progresavima, o e vitamino isvis nerekomenduojama gerti. taip pat rekomenduojama atitinkama dieta, reiktu valgyti daug a vitamino turinciu produktu. ir siaip akis reikia kuo maziau varginti, kuo maziau skaityti, sedeti prie kompiuterio. reikia, kad akiniai tiktu, na kad nebutu per silpni ir akys nuolat nepavargtu del to.
as tai vis neatsigaunu kokia tai baisi liga ir kokios liudnos prognozes sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Breta @ 2008 09 30, 09:53)
laba,
mano draugas serga retinitis pigmentosa sad.gif
va cia daug apie ta liga yra http://www.blindness.org/, cia yra aprasyti iki siol atlikti tyrimai, tai kaip tik nustatyta, kad dideles dozes a vitamino letina ligos progresavima, o e vitamino isvis nerekomenduojama gerti. taip pat rekomenduojama atitinkama dieta, reiktu valgyti daug a vitamino turinciu produktu. ir siaip akis reikia kuo maziau varginti, kuo maziau skaityti, sedeti prie kompiuterio. reikia, kad akiniai tiktu, na kad nebutu per silpni ir akys nuolat nepavargtu del to.
as tai vis neatsigaunu kokia tai baisi liga ir kokios liudnos prognozes sad.gif

eiktu,as istikruju labai bijau,to...as jau db mindau savo vaikiuka,nematau,o cia pat stovi,kvieciu kad ateitu,galvoju kad kitam kambaryje,o stovi priesais mane.zodziu nematau,ziauriai kitoks regejimas,ir kaip greitai tas pasijucia.ir sesei mano tas pats,diagnozavo panasiu laiku kaip ir man.eiktu,pasikalbam...tai i zmones atsitrenkiam,tai medi i atsitrenkiam,i prietema ir i tamsa ne su pagaliu neisvysi.zodziu,taip ir gyvenam.kol dar galim,kol dar matom kiek galim,reikia eiti i darba,prie zmoniu buti,stengtis kad galva butu uzimta pozityviais daykais.ir nesigalvoja tas negerumas.tiesiog,sakyti kitiems buna ir blogiau.
Atsakyti
QUOTE(liepagn @ 2008 09 29, 21:14)
is kokio tu miesto esi??ir pas ka tu gydaisi?? smile.gif  biggrin.gif

as siaip tai is Utenos, bet kai jau trecius metus studijuoju Vilniuje, tai ejau i AKIU GYDYTOJU PRAKTIKOS klinika ir ten man nustate diagnoze. Po to karto nebuvau. Ruosiuosi vaziuot i kauno akiu ligu klinikas. Noriu kad dar karta istirtu akis ir patikslintu, ar tikrai si diagnoze, ar tik si viena liga, o gal dar kokiu yra ir t.t.

Siaip kai diagnozavo tai daktare man pasakojo apie liga, bet as tada verkiau ir nlb ka tepamenu...

Papildyta:
O koki darba dirbat merginos? nesunku?
Atsakyti
QUOTE(Monicute @ 2008 09 30, 17:10)
as siaip tai is Utenos, bet kai jau trecius metus studijuoju Vilniuje, tai ejau i AKIU GYDYTOJU PRAKTIKOS klinika ir ten man nustate diagnoze. Po to karto nebuvau. Ruosiuosi vaziuot i kauno akiu ligu klinikas. Noriu kad dar karta istirtu akis ir patikslintu, ar tikrai si diagnoze, ar tik si viena liga, o gal dar kokiu yra ir t.t.

Siaip kai diagnozavo tai daktare man pasakojo apie liga, bet as tada verkiau ir nlb ka tepamenu...
Papildyta:
O koki darba dirbat merginos? nesunku?

as ilgai dirbau zmoniu aptarnavimo sveroje.bet db galvoju kad nebenoriu tokio darbo,o koks kitoks net nzn.prie kompo negali akims negerai,visokiuose iki,rimi maximoj ir negaliu,tos sviesos ryskios labai negerai akims.reikia tokio darbo,kad nepervargti,maziau stresu.ir kur toki rasti??ir koks tai galetu buti darbelis??
pranesk,kai pasitikrinsi akytes kaune,geriau kad butu klaida kokia del retinito.
Atsakyti
perskaiciau,kur nuoroda dave cia mergina.ai....negaliu ka pridurti,kas musu laukia.galetumet merginos daugiau papasakoti,kaip kitiems darosi,cia kur turi drauga ,kita broli..ar jau taip blogai mato tie zmogeliukai,ar cia tik dar pradzia.kaip darbe ar labai sunkumu sukelia,tas dalykas.ar isviso neina i darbus ir sedi namie?sunkumu yra visur.ar kas padeda?pasikalbekim
Atsakyti
O as vat ir studijuoju toki dalyka, turizmo ir viesbuciu administravima, pagal kuri nzn ar ilgai galesiu dirbt...nebent mazam viesbutuke kokiam, kur daug darbo ner...

P.s. gerai, pranesiu, tik dar nezinia kada as ten vaziuosiu...siolie tokie derinimai vyksta smile.gif
Atsakyti