QUOTE(Breta @ 2008 09 30, 09:53)
laba,
mano draugas serga retinitis pigmentosa
va cia daug apie ta liga yra
http://www.blindness.org/, cia yra aprasyti iki siol atlikti tyrimai, tai kaip tik nustatyta, kad dideles dozes a vitamino letina ligos progresavima, o e vitamino isvis nerekomenduojama gerti. taip pat rekomenduojama atitinkama dieta, reiktu valgyti daug a vitamino turinciu produktu. ir siaip akis reikia kuo maziau varginti, kuo maziau skaityti, sedeti prie kompiuterio. reikia, kad akiniai tiktu, na kad nebutu per silpni ir akys nuolat nepavargtu del to.
as tai vis neatsigaunu kokia tai baisi liga ir kokios liudnos prognozes
eiktu,as istikruju labai bijau,to...as jau db mindau savo vaikiuka,nematau,o cia pat stovi,kvieciu kad ateitu,galvoju kad kitam kambaryje,o stovi priesais mane.zodziu nematau,ziauriai kitoks regejimas,ir kaip greitai tas pasijucia.ir sesei mano tas pats,diagnozavo panasiu laiku kaip ir man.eiktu,pasikalbam...tai i zmones atsitrenkiam,tai medi i atsitrenkiam,i prietema ir i tamsa ne su pagaliu neisvysi.zodziu,taip ir gyvenam.kol dar galim,kol dar matom kiek galim,reikia eiti i darba,prie zmoniu buti,stengtis kad galva butu uzimta pozityviais daykais.ir nesigalvoja tas negerumas.tiesiog,sakyti kitiems buna ir blogiau.