Įkraunama...
Įkraunama...

1 mėnuo

PIRMASIS KŪDIKIO MĖNUO
· 3-5 parą naujagimio svoris sumažėja 6 proc., o gimimo svorį atgauna 7-14 dieną.
· Kai sugrįžta normalus svoris, naujagimis kasdien priauga apie 25-30 g, o per savaitę vidutiniškai 150-210 g. Ūgis padidėja apie 3 cm.
· 3-8 dieną tiek berniukams, tiek mergaitėms gali padidėti krūtelės. Abi padidėja vienodai, neparausta, neskauda. Greitai praeina.
· Valgo 6-8 kartus. Pavalgęs jis greitai užsnūsta. Dauguma užmiega dar valgydami.
· Maitinamo krūtimi naujagimio skrandis ištuštėja praėjus 2-3 val. po valgio. Maitinimas krūtimi neturėtų užtrukti ilgiau kaip 20 minučių.
· Naujagimis miega vidutiniškai 16,5 val. per parą, nubusdamas kas 1,5-3 val.
Ką moka mėnesio kūdikis
· Mėnesio kūdikis, paguldytas ant pilvo, kelioms sekundėms kilsteli galvą (maždaug 30 laipsnių kampu), bet greitai pavargsta, vėl ją paguldo. Pakelta mažylio galva svirduliuoja, todėl pakeltą galvytę kūdikis išlaiko tik 3 sekundes. Jei mėnesio kūdikis, paguldytas ant pilvo, galvą kelia aukštai galima įtarti padidėjusį raumenų tonusą.
· Sodinamas kūdikis galvą atlošia atgal. Tačiau rankytes ir nugarą jau stengiasi įtempti, nėra suglebęs.
· Pastatytas ant kojų kūdikis ištiesia kojas per klubus ir kelius, atsispiria. Jei mama lengvai pakilnoja, atrodo, kad kūdikis žingsniuotų. Tai refleksinės reakcijos, kaip naujagimio.
· Pasodintas kūdikis susikūprina, sukniumba, galva irgi nulinksta į priekį. Tačiau tvirtai prilaikius liemenį, pasodintas mėnesio kūdikis jau gali 1-2 sekundėms kilstelėti galvą.
· Jei ant nugaros paguldysime naujagimį, jo galva pasisuks į šoną. Mėnesio kūdikis, paguldytas ant nugaros, jau gali išlaikyti galvą tiesiai (vidurio linijoje) vidutiniškai 10 sekundžių.
· Kalbinamas mėnesio kūdikis įdėmiai stebi veidą, kai kurie jau bando nedrąsiai nusišypsoti socialine šypsena (paprastai sąmoningai nusišypso tik 2-3 mėnesių kūdikiai).
· Mėnesio kūdikis jau užfiksuoja 20 cm nuo jo akių laikomą raudoną daiktą. Raudoną daiktą lėtai veskite iš vienos pusės į kitą. Kūdikis daiktą turėtų sekti akimis iki 45 laipsnių į abi puses nuo centro.
· Naujagimio plaštakos beveik visa laiką būną sugniaužtos, o mėnesio kūdikio delniukai vis labiau atsipalaiduoja, jo plaštakos vis dažniau būna lengvai atgniaužtos.
· Būdraudamas kūdikis leidžia garsus, panašius į balses a, e. Kartais pasigirsta junginių su h: ehe, aha, he.
Atsakyti
QUOTE(Jaunutia @ 2008 07 19, 09:27)

mes tai su soda issigydem, bet buvau ir to tepalo nusipirkusi, bet kai perskaiciau anotacija, tai pabijojau duoti. tai keleta dienu sioskiuka pakaisiojau i sodos tirpala ir i burnyte iskarto ir susitvarke viskas. ir dar papulius su tuo tirpalu tepiau.

o kokiom proporcijom ta tirpaliuka pasidarei?Reiks ir man taip bandyt issigydyt.

dar viena problemyte kamuot pradejo:jau kelinta diena labai krutine skauda,bet ne nuolatos,tokiais tarpais vis uzeina,atrodo lyg trauktu ir adatytem kas badytu,gal zinot nuo ko taip galetu but?Jau erzint pradeda,tikrai labai nemalonus skausmas.
Atsakyti
QUOTE(saulyte02 @ 2008 07 19, 18:33)
dar viena problemyte kamuot pradejo:jau kelinta diena labai krutine skauda,bet ne nuolatos,tokiais tarpais vis uzeina,atrodo lyg trauktu ir adatytem kas badytu,gal zinot nuo ko taip galetu but?Jau erzint pradeda,tikrai labai nemalonus skausmas.

man irgi taip buna g.gif mastau dabar ar cia kazkas rimto ar normalus dalykas ir nekreipt demesio rolleyes.gif
Atsakyti
JAUNUTIA, tai cia reikia pratintis, pradzioje ne taip lengvai atleidzia, o po to jau pripranti ir cviskas tvarkoje.
Atsakyti
QUOTE(saulyte02 @ 2008 07 19, 17:33)
1.o kokiom proporcijom ta tirpaliuka pasidarei?Reiks ir man taip bandyt issigydyt.

2.dar viena problemyte kamuot pradejo:jau kelinta diena labai krutine skauda,bet ne nuolatos,tokiais tarpais vis uzeina,atrodo lyg trauktu ir adatytem kas badytu,gal zinot nuo ko taip galetu but?Jau erzint pradeda,tikrai labai nemalonus skausmas.

1. puse stiklines karsto virinto vandens ir puse saukstelio sodos, atausta ir tada mirkai sioskiuka ir speneli taip pat reikia pavalyti, kad ant spenelio neuzsinestu grybelis. mes taip darydavom: vonioj laikiau ta stikline (juk nesinesiosi po kambari visur), tai kai vaikui keiciau pamperi ir arydavom oro vonias, tai tada mirkiau sioskiuka, jis ispjauna ir vel pamirkau ir atgal i burna, tai taip kazkur atrodo per 4 dienas issigydem.

2. nu man irgi buna keleta kartu dienoje toks nemalonus jausmas kad susitrauke krutine, net uzsigreibi uz ju, bet as manau kad cia issiskiria ''ta medziaga'' kuri gamina piena g.gif

QUOTE(unija @ 2008 07 19, 17:56)
JAUNUTIA, tai cia reikia pratintis, pradzioje ne taip lengvai atleidzia, o po to jau pripranti ir cviskas tvarkoje.

va siandien vel paemiau pientrauki i rankas, tai nusitraukiau 30 ml (traukiau iki tol, kol spenelis pamelenavo) doh.gif o tai per kiek laiko atleidzia? man kazkaip net baisu, jei ilgai...

o del pieno riebumo, tai kai pastovejo 30 ml, tai kazkur dugne apie 5 ml vandens ir like pieno, tai gal skaitosi riebus tas pienas g.gif

o kaip jums merginos su maistu, gal traukia konkreciai tam tikras maistas? as kaip pamaitinu visados uzsinoriu saldaus, o maitinant troskina (jauciuosi tada kaip kupranugaris)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaunutia: 19 liepos 2008 - 17:32
Del kupranugario, tai prajuokinai..mane irgi ko tai ant saldaus traukia.

Na as nusitraukineju kai buna pilnos krutis, man pradejo begti i antra trecia diena, dabar jau pacioje pradzioje bega pakankamai gerai iki kokiu 40 - 50 ml, po to kazkaip vel uzsispaudzia, po to pamasazuoju krutis ir atsileidzia. Jei vel nebebega pora sekundziu padarau pertrauka, pamasazuoju ir vel atleidzia, kazkur nuo 70ml, jau traukiasi normalai iki koki 120-130 ml. vat ax.gif
O iki melynumo tikrai neverta traukti..

beje man irgi paskauda krutis kartais, nemalonu tikrai... KArtais atrodo gal pasalau, nu bet jei visoms skaudai, tai turbut viskas ok.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo unija: 19 liepos 2008 - 18:04
Sveikos 4u.gif
Jaunutia ir aš prie tu kupranugarių doh.gif prieš maitinimą stiklinę išmaukiu ir dar pasidedu kai maitinu doh.gif 5 l vandens man pakanka tik 2 dienom ax.gif o kur dar visokios arbatos, sriubos g.gif na skysčių manau tikrai netrūksta ax.gif

mano mažoji nusprendė soskę iškeist į savo kumštuką arba pirštuką doh.gif
Atsakyti
sveikute laumene kur merginos dingo is geguzinukiu?:)parasyk i privatu:)
Atsakyti
Sveikutes,
Ar jum yra taip buve,kad vaikas valgo valgo ir staiga išspjauna papuka ir pradeda verkti...??? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nakvisa @ 2008 07 20, 18:07)
Sveikutes,
Ar jum yra taip buve,kad vaikas valgo valgo ir staiga išspjauna papuka ir pradeda verkti...??? verysad.gif

mum jau antra diena taip g.gif nebezinau ka daryt.kaip tik valgyt,asaros doh.gif
Atsakyti
sveikutes, smagu zinoti kad ne as viena tokia su skaudanciais papukais ir isbertu vaikiuku.. nes kartais jauciuos ufonautu verysad.gif bet pasiskaitau supermamose ir suprantu kad viskas man thumbup.gif mano lialia neima soskes visiskai, uztat bando paragaut kumstuka.. ir isbere buvo.. ir ligoninej jau teko pagulet.. itarinejo stafilokoka, isoperavo pulini prie bambytes. patikekit mergaites nervu tiek kainavo, kad stebiuosi kaip MP nedingo, bet aciu dievui viskas dabar gerai auksinio nerado, o tai svarbiausia biggrin.gif bet antibiotikus devynias dienas leido doh.gif tai viduriavo vandeniu, tik neseniai susitvarke. bet siaip ji stipri linksma mergina lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tamosiuke @ 2008 07 20, 21:13)
sveikutes, smagu zinoti kad ne as viena tokia su skaudanciais papukais ir isbertu vaikiuku.. nes kartais jauciuos ufonautu verysad.gif  bet pasiskaitau supermamose ir suprantu kad viskas man  thumbup.gif  mano lialia neima soskes visiskai, uztat bando paragaut kumstuka.. ir isbere buvo.. ir ligoninej jau teko pagulet.. itarinejo stafilokoka, isoperavo pulini prie bambytes. patikekit mergaites nervu tiek kainavo, kad stebiuosi kaip MP nedingo, bet aciu dievui viskas dabar gerai auksinio nerado, o tai svarbiausia  biggrin.gif  bet antibiotikus devynias dienas leido doh.gif  tai viduriavo vandeniu, tik neseniai susitvarke. bet siaip ji stipri linksma mergina  lotuliukas.gif

Labas vakaras
Jungiuosi į kompaniją. Kai išbėrė veiduką, gydytoja nuramino, jog siautėja hormonai. Deja, pasirodė, kad mergaitė alergiška pieno produktams, tad, kadangi maitinu savo pienuku, negalėsiu visai pati naudoti pieno produktų, riešutų, citrusinių vaisių. Gerai, jei tuo viskas ir baigsis. Antradienio laukiu su nerimu - mergaitei vaistais plės ašarų lataką. Žinot, tiek rūpesčių, ir išties keista, kaip tas pienas nedingsta...
Atsakyti