Aš tai darau pagal šį receptą:
Ingridientai:
5 šaukštai aliejaus
2 dideli svogūnai, smulkinti
1 smulkintas čili pipiras
5 skiltelės smulkinto česnako
1 kg maltos jautienos
2 skardinės po 800 ml pomidorų be odelių
Druskos, juodųjų pipirų
1,5 šaukštelio maltų kmynų
0,5 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
2 šaukšteliai maltos paprikos
2 šaukšteliai raudonėlio (oregano)
1 cinamono lazdelė
6 gvazdikėliai
500 g. raudonųjų pupelių. (Naudoju konservuotas).
Ruošimas:
Keptuvėje ar puode pakaitiname aliejų vidutiniu karščiu. Dedame svogūnus, čili pipirą ir česnaką. Kepame kol suminkštės.
Dedame jautieną ir kepame kol paruduos.
Dedame pomidorus su skysčiu, druską, pipirus, kmynus, čili miltelius, paprikos miltelius, raudonėlį, cinamoną ir gvazdikėlius. Uždengiame ir paliekame burbuliuoti ant silpnos ugnies maždaug 45 min.
Dedame pupeles (aš pusę jų prieš tai sutrinu su blenderiu) ir vėl troškiname apie 20 min. Jei trūksta skysčio, galima įpilti verdančio vandens.
Prieš valgant išimti cinamoną.