Įkraunama...
Įkraunama...

ČILI sriuba, troškinys

QUOTE(Zivilyte @ 2006 03 02, 17:37)
man labai patinka čili picerijoj ta duonele, kurią duoda prie čili - ji kaip
suprantu pakepinta orkaitej, su česnaku?
gal kuri bandėt daryt? pasidalinkite receptėliu...

4u.gif

p.s. prisiskaičiau kaip jūs čili darot, net seilė nutyso - bandysiu daryt vakare...


Paeksperimentavusi nusprendžiau, kad panašiausias tokios duonos variantas gaunasi papraščiausiai pašlakščius prancūziškos bandelės riekeles alyvų aliejumi, pabarščius susmilkintu česnaku ir žolelėmis, galima ir sūriu pabarstyti... 4u.gif kepu orkaitėje, kol šiek tiek paskrunda
Bandžiau riekeles aptepti sviestu - skanu, bet skonis gaunasi visai kitoks
Atsakyti
Geriausia yra italiska duonele ciabata, alyvuogiu aliejus, prieskoniai, kokius naudojot i troskini arba dasis, raudonelis ir baziliko truputi, cesnakas. rolleyes.gif
Atsakyti
Mielosios mamytes, gal kuri is jusu netycia zinote originalu čili sriubos receptuka is Čili picerijos? notworthy.gif Man ta sriubyte kaip narkotikas. Gal ten tikrai kazko iberia? mastau.gif Taip noreciau ja namie pasigaminti.
Atsakyti
Sveikutės, perskaičiau visus jūsų receptus, kiekviena daro savaip.. Noriu ir aš parašyti ką naudojau ruošdama savo ČILI sriubą smile.gif
400g maltos jautienos
2 svogūnai, morka
3 skiltelės česnako
konc.paprikos tomatų padaže (lečio)
konc.raudonosios pupelės
1a.š.aštrus čili padažo su česnakais (vietoj čili pipiriukų)
malti pipirai, lauro lapai
truputį baziliko,petražolių
1/2 stiklinės vandens (man buvo pertiršta)
Šiaip viską dariau taip pat kaip ir visos. Maltą jautieną, smulkinkus svogūnus ir morką pakepinau. Viską suverčiau į puodą, pamaišant troškinau ant nedidelės ugnies apie 15min. Beje, konc.pupeles dėjau vienas, be to skysčio.
Gavosi labai skaniai thumbup.gif Ai, dar tiesa išpilsčiusi į lėkštes užtarkavau kieto sūrio.. Valgėm su ilguoju batonu..
Man gavosi 4 nemažos lėkštės smile.gif
Atsakyti
as ir cia ant dienu viriau.na taip skaniai gavosi,kad kirtom ja kaip pasele.kita savaite vel virsiu.Niam niam... wub.gif
Atsakyti
Tikiuos nesikartosiu... ax.gif Ilgainiui šita sriubytė tampa mano firmine biggrin.gif Į namus ateina šventė, kai ją gaminam ... biggrin.gif Su kokia itališka duonyte mmmmmmmmmmmmm....... wub.gif

Sudėtis:

Raudonoji paprika (2-3 vnt.),
pupelės (apie 200-300g),
faršas (apie 1 kg),
svogūnai (3-4 vnt),
sultinio kubelis,
Kajano pipirai (dabar lietuvininkai pavadino berods uogine paprika) (tai privalomas ingridientas- apie 1.5 šaukštelio (arba pagal skonį mirksiukas.gif ),
šiaip prieskonių,
pieno šlakelis,
aliejaus šlakelis,
kečupas.

Gamyba:

1.Išverdi pupeles su nemažai vandens (vandens nenupilti).
2.Kol verda pupelės - nuolat maišydama piene pakepini faršą (kad nesuliptu gumuliukais). ir
3.Susmulkintas paprikas pakepini su smulkintais svogūnais aliejuje.
4.Tada viską sudedi į krūvon (į pupeles esančias vandenyje), susmulkini kokteiline, kombainu ar mėsmale, pridedi prieskonių, kajano pipirų, sultinio kubelį, kečupo ir pakaitini iki užvirimo... (žiūrėk, kad nebūtų per tiršta, nes pastovėjusi virsta koše - reikia praskiesti vandenėliu tokiu atveju).

Patiekti su bandelėm ar itališka duona...
SKANAUS 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2006 04 25, 16:48)
Paeksperimentavusi nusprendžiau, kad panašiausias tokios duonos variantas gaunasi papraščiausiai pašlakščius prancūziškos bandelės riekeles alyvų aliejumi, pabarščius susmilkintu česnaku ir žolelėmis, galima ir sūriu pabarstyti...  4u.gif  kepu orkaitėje, kol šiek tiek paskrunda
Bandžiau riekeles aptepti sviestu - skanu, bet skonis gaunasi visai kitoks


as irgi panasiai darau. susipjaustau riekelemis batona prancuziska is IKI, dubenelyje sumaisau alyvuogiu alieju, spaustus cesnakus (nepagailiu), baziliko (man skanu, tai dedu daug) ir palieku kokioms 7 - 10 min. paskui tuo misinuku negausiai tepu riekeles ir pabarstau trupuciu smulkiai tarkuoto surio. orkaiteje pakaitinu labai neilgai, kad nebutu itin kietos. labai skanu, o be to - nepaprastai kvapnu mirksiukas.gif mmm... uzsimaniau cili 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2006 12 12, 22:11)
Tikiuos nesikartosiu... ax.gif  Ilgainiui šita sriubytė tampa mano firmine biggrin.gif Į namus ateina šventė, kai ją gaminam ...  biggrin.gif  Su kokia itališka duonyte mmmmmmmmmmmmm....... wub.gif

Sudėtis:

Raudonoji paprika (2-3 vnt.),
pupelės (apie 200-300g),
faršas (apie 1 kg),
svogūnai (3-4 vnt),
sultinio kubelis,
Kajano pipirai (dabar lietuvininkai pavadino berods uogine paprika) (tai privalomas ingridientas- apie 1.5 šaukštelio (arba pagal skonį  mirksiukas.gif ),
šiaip prieskonių,
pieno šlakelis,
aliejaus šlakelis,
kečupas.

Gamyba:

1.Išverdi pupeles su nemažai vandens (vandens nenupilti).
2.Kol verda pupelės - nuolat maišydama piene pakepini faršą (kad nesuliptu gumuliukais). ir
3.Susmulkintas paprikas pakepini su smulkintais svogūnais aliejuje.
4.Tada viską sudedi į krūvon (į pupeles esančias vandenyje), susmulkini kokteiline, kombainu ar mėsmale,  pridedi prieskonių, kajano pipirų, sultinio kubelį, kečupo ir pakaitini iki užvirimo... (žiūrėk, kad nebūtų per tiršta, nes pastovėjusi virsta koše - reikia praskiesti vandenėliu tokiu atveju).

Patiekti su bandelėm ar itališka duona...
SKANAUS 4u.gif




O kečupas koks konkrečiai labiausiai tinka? gal skanau, pomidorai savose sultyse ar ne? ir kiek jo det ar truputį ar krestelt kaip pridera?
Atsakyti
KAIP TIK DABAR GAMINU PARASYSIU KAIP GAVOSI
Atsakyti
QUOTE(aurarud @ 2007 01 17, 15:17)
KAIP TIK DABAR GAMINU PARASYSIU KAIP GAVOSI

na ir kaip sekesi???
kai gaminu cili, tai butinai dedu nublansiruota (tikiuosi kad teisinga zodi panaudojau, cia kai odeles nulupi) dideli pomidora, ji smulkiai supjaustau kartu su paprika ir svogunu keptuveje troskinu iki gan vientisos mases!!! zinoma i cili dar dedu ir baziliko thumbup.gif as be jo nebeisgyvenu
Atsakyti
taigi, mums reikes:
faršo 200g (nesvarbu, kas kokia mesa megstat)
konservuotu pomidoru savo sultyse maziukas indelis(as perku skardine lietuviska SKO)
konservuotu pupeliu Cili padaze, arba pomidoru padaze (irgi maza skardine SKO)
ryziu (1 pakelis 100g)
pomidoru padazo(geriausia astraus - jei megstat astriai)
prieskoniu - maltos mesos, picos prieskoniu, ryziu prieskoniu, druskos

farsa (jau druska ir mesos prieskoniais) pakepinam keptuvej be aliejaus, po to i puoda sudedam isvirtus ryzius, farsa, pomidorus su visom ju sultim, pupeles, idedam pomidoru padazo, iberiam pagal poreiki ryziu prieskoniu, picos prieskoniu, ipilam vandens, na, ir paverdam ant silpnos ugneles kokias 15-20 min.
ir dar priedo ant baltos duonos uztepu sviesto, uzbarstau smulkintu cesnaku ir pakepinu orkaitej - labai skanu su ta sriubyte gathering.gif
skanaus essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistike: 10 vasario 2007 - 13:24
žinok, dirbau vienoj žymioj maitinimo įstaigoj, tai ten į šią sriubą ryžiai nededami. visa kita taip pat, tik dar paprikų reik būtinai. anasyk dėjau LEČO- buvo žiauriai skanu. cool.gif
Atsakyti