Sveikos,
jei mėgstate aštrokai - pabandykite pasigaminti meksikietiška-lietuvišką patiekalą. Tikiuosi, kad patiks.
Reikalingi produktai (4 asm.):
2-3 didelės svogūnų galvos
3-4 didesnės morkos
3-4 skiltelės česnako (na, čia pagal skonį, galima ir daugiau)
1-2 saldžių paprikų (raudomos/žalios)
1-2 pomidorai
1 skardinė konservuotų pupelių su pomidorų padažu
~200 gr. maltos jautienos
saldžiarūgščio pomidorų padažo
kario
pipirų
paprikos miltelių
druskos
Procesas:
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad nesuliptų į guzą . Gautus mėsus trupinėlisu sudėti atskirą dubenį - jų prireiks gamybinio proceso pabaigoje.
Tada į į kaitinta aliejų suberti ziedais ar juostelėmis supjaustytus svogumus, kai truputi pakeps - suberti smulkintus česnakus. Į pakepintus svogūnus suberti rupiai tarkuotas morkas. Sudėjus morkas reikėtų nuolat pamaišyti troškinį, nes morkos greitai sugeria riebalus ir gali padėti svilti. papildomai aliejaus pilti nerekomenduočiau, nes apkepusios morkos "išskiria" prieš tai "sugertą" aliejų. Tada jau šiaudeliais supjaustytų paprikų eilė. Joms apkepus - berti nuluptus ir supjaustytus pomidorus, mėsą, supilti pupeles, sudėti prieskonius, o galiausiai pagardinti pomidorų padažu.
aštrumas priklauso nuo prieskonių. Bet kario reikia būtinai.
Tinka patiekti su ryžiais arba makaronais. Aštrumą švelnina švieži pomidorai ir grietinė.
Įspėju, kad gana sotus patiekalas. Mano pilvūzas tai visada džiaugiasi suuodęs, kad šį troškinuką gaminu. O ir draugai dar nei karto nenusivylė.
Niam niam, kaip čia skaniai prirašėt. Būtinai padarysiu čili sriubytę, o mano vyras dievina aštriai....
Aš jau išbandžiau
Sumiksavau sriubytę iš visų skaitytų receptukų ir valgėm su prancūzišku batonu
Sumiksavau sriubytę iš visų skaitytų receptukų ir valgėm su prancūzišku batonu
Merginos o jus verciat konservuotus pomidorus su
skystimu ar be? Bandysiu siandien gaminti
skystimu ar be? Bandysiu siandien gaminti
Žinoma su
Na va gamina cili,
zinokit super, skaniai gavosi
ir maniskis isgyre.
zinokit super, skaniai gavosi
ir maniskis isgyre.
man labai patinka čili picerijoj ta duonele, kurią duoda prie čili - ji kaip
suprantu pakepinta orkaitej, su česnaku?
gal kuri bandėt daryt? pasidalinkite receptėliu...
p.s. prisiskaičiau kaip jūs čili darot, net seilė nutyso - bandysiu daryt vakare...
suprantu pakepinta orkaitej, su česnaku?
gal kuri bandėt daryt? pasidalinkite receptėliu...
p.s. prisiskaičiau kaip jūs čili darot, net seilė nutyso - bandysiu daryt vakare...
QUOTE(Zivilyte @ 2006 03 02, 18:37)
man labai patinka čili picerijoj ta duonele, kurią duoda prie čili - ji kaip
suprantu pakepinta orkaitej, su česnaku?
gal kuri bandėt daryt? pasidalinkite receptėliu...
p.s. prisiskaičiau kaip jūs čili darot, net seilė nutyso - bandysiu daryt vakare...
suprantu pakepinta orkaitej, su česnaku?
gal kuri bandėt daryt? pasidalinkite receptėliu...
p.s. prisiskaičiau kaip jūs čili darot, net seilė nutyso - bandysiu daryt vakare...
As valgiau (bet ne Lietuvoj) tai prie cili sriubytes dave tokias kaip bandeles, jos buvo su cesnaku ir uzkeptos su daug surio ir zolelem, super kaip skanu!!!!
O, cili - labai geras daiktas....
vietoj pomidoru padazo (a la ketcupo) geriau deti konservuotus pomidorus su visu skystymu (buna ne vien tyre, bet ir "cieli" konservuoti pomidorai, ir gabaliukais pjaustyti - daug sveikiau). Galima deti ir nekonservuotu pomidoru kaip priedo.
galima del astrumo prideti ir tu maziu zaliu astriu pipiriuku (jalapeno)
grybu, motrishkos, nepamirskit, grybu!!
del idomumo maisyti ivairiu rusiu pupeles (nebutinai kazkokiuose padazuose - tiesiog paprastai isvirtas).
galima daryti su paukstienos farsu arba is vis be pupeliu, arba su ant grilio pakeptais pomidorais (niam niam)...
prieskoniams su mesa pakepint ir kmynu bet dar labiau tokie panasus i kmynus - angliskai cumin, lietuviskai kmyninis kuminas - tinka; deti ivairiu rusiu cili prieskonius, taip pat maisyti ahstria paprika su saldzia. tirstinti kukuruzu miltais (massa).
o norint padaryti etnishkai meksikietishka, reikia ant chili uzdeti grietines IR guakamoles (cia sutrinti avokadai su citrinos sultim ir petrazolem).
vietoj pomidoru padazo (a la ketcupo) geriau deti konservuotus pomidorus su visu skystymu (buna ne vien tyre, bet ir "cieli" konservuoti pomidorai, ir gabaliukais pjaustyti - daug sveikiau). Galima deti ir nekonservuotu pomidoru kaip priedo.
galima del astrumo prideti ir tu maziu zaliu astriu pipiriuku (jalapeno)
grybu, motrishkos, nepamirskit, grybu!!
del idomumo maisyti ivairiu rusiu pupeles (nebutinai kazkokiuose padazuose - tiesiog paprastai isvirtas).
galima daryti su paukstienos farsu arba is vis be pupeliu, arba su ant grilio pakeptais pomidorais (niam niam)...
prieskoniams su mesa pakepint ir kmynu bet dar labiau tokie panasus i kmynus - angliskai cumin, lietuviskai kmyninis kuminas - tinka; deti ivairiu rusiu cili prieskonius, taip pat maisyti ahstria paprika su saldzia. tirstinti kukuruzu miltais (massa).
o norint padaryti etnishkai meksikietishka, reikia ant chili uzdeti grietines IR guakamoles (cia sutrinti avokadai su citrinos sultim ir petrazolem).
O jūs nuo konservuotų pomidorų nulupate odą ar ne? Nes arba praleidau kur nors beskaitydama, arba neparašyta.
Ir ar nepilate jokio sultinio į visą masę?
Ir ar nepilate jokio sultinio į visą masę?
nea - skuros nelupu, nors priklauso kokie pomidorai - jei "cielas"pomidoras, gal ir lupciau, bet perku jau pjaustytus...
sultinio - pilciau, jei matyciau, kad nebera skyscio, bet taip dar niekada nera buve - skyscio visada atsiranda is pacios pakepinamos mesos ir pomidoru ir kitu darzoviu.
Be to ir pats cili turi buti toks tirstesnis, ne sriubinis, o koshinis.
sultinio - pilciau, jei matyciau, kad nebera skyscio, bet taip dar niekada nera buve - skyscio visada atsiranda is pacios pakepinamos mesos ir pomidoru ir kitu darzoviu.
Be to ir pats cili turi buti toks tirstesnis, ne sriubinis, o koshinis.