jei mėgstate aštrokai - pabandykite pasigaminti meksikietiška-lietuvišką patiekalą. Tikiuosi, kad patiks.
Reikalingi produktai (4 asm.):
2-3 didelės svogūnų galvos
3-4 didesnės morkos
3-4 skiltelės česnako (na, čia pagal skonį, galima ir daugiau)
1-2 saldžių paprikų (raudomos/žalios)
1-2 pomidorai
1 skardinė konservuotų pupelių su pomidorų padažu
~200 gr. maltos jautienos
saldžiarūgščio pomidorų padažo
kario
pipirų
paprikos miltelių
druskos
Procesas:
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad nesuliptų į guzą
![wink.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wink.gif)
Tada į į kaitinta aliejų suberti ziedais ar juostelėmis supjaustytus svogumus, kai truputi pakeps - suberti smulkintus česnakus. Į pakepintus svogūnus suberti rupiai tarkuotas morkas. Sudėjus morkas reikėtų nuolat pamaišyti troškinį, nes morkos greitai sugeria riebalus ir gali padėti svilti. papildomai aliejaus pilti nerekomenduočiau, nes apkepusios morkos "išskiria" prieš tai "sugertą" aliejų. Tada jau šiaudeliais supjaustytų paprikų eilė. Joms apkepus - berti nuluptus ir supjaustytus pomidorus, mėsą, supilti pupeles, sudėti prieskonius, o galiausiai pagardinti pomidorų padažu.
aštrumas priklauso nuo prieskonių. Bet kario reikia būtinai.
Tinka patiekti su ryžiais arba makaronais. Aštrumą švelnina švieži pomidorai ir grietinė.
Įspėju, kad gana sotus patiekalas. Mano pilvūzas tai visada džiaugiasi suuodęs, kad šį troškinuką gaminu. O ir draugai dar nei karto nenusivylė.