QUOTE(Amalia @ 2005 08 04, 12:23)
Nori - pili. nori - ne. Vieni megsta skysciau, kiti kaip kose. As tai pilu farsa pakepinusi vandens, kad skystoka kose gautusi, ir pavirinu.Pupeles is skardines dedu tik pabaigoje, kad susiltu.Jas rety nuplaunu, nes man skystis nepatinka.
Iš idėjos aš norėčiau šią temą perkelti į antrų patiekalų skyrių, mat mano nuomone tikras Chilli con carne - tikrai ne sriuba, o troškinys. Na bet tiek to, jei kam norisi iš troškinio padaryt sriubą. Kažkurioj temoj tikrai rašiau, kaip chilli verdu aš, bet pabandysiu pasikartoti.
Proporcijų aš perdaug nesilaikau, darau iš akies arba pagal žmonių kiekį. Kiaulienos-jautienos faršas (susimalu kombainu pati, niekad neperku parduotuvinio, prisibijau),
1-3 paprikos (perku raudoną)
2-4 skiltelės česnako
2-3 svogūnai
1-2 skardinės heinz baked beans in tomato souce (keptos heinz pupelės pomidorų padaže)
1 skardinė konservuotų pomidorų
čili milteliai, kajano pipiras, malti kmynai, džiovintas oregano (raudonėlis), druska, juodi malti pipirai, paprikos milteliai
Įvairiuose receptuose skaičiau, kad pilama 1-2 stiklinės raudono vyno, viename netgi alus (
), vynas man rodos puiku jei trūksta skysčio. Na bet kaip kam patinka, galima alaus, vandens ar dar tomatų padažo. Aš kartais sumetu dar skardinę kukurūzų. Taip pat galima kliustelti Vusterio padažo
Tiesa viename recepte skaičiau, kad dedamas šokoladas, šaltinis tikrai patikimas, bet nesu bandžius. jei kas nors norės, galiu įdėti ir receptą su šokoladu