Įkraunama...
Įkraunama...

ČILI sriuba, troškinys

QUOTE(Žydraakė @ 2005 08 04, 10:04)
O aš noriu paklausti, ar jūs pilat dar kažkokio skystimo į čili sriubą, ar jau nebe? Kiek supratau, tai užtenka tik tomatų tyrės g.gif

Nori - pili. nori - ne. Vieni megsta skysciau, kiti kaip kose. As tai pilu farsa pakepinusi vandens, kad skystoka kose gautusi, ir pavirinu.Pupeles is skardines dedu tik pabaigoje, kad susiltu.Jas rety nuplaunu, nes man skystis nepatinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 04 rugpjūčio 2005 - 11:24
QUOTE(Amalia @ 2005 08 04, 12:23)
Nori - pili. nori - ne. Vieni megsta skysciau, kiti kaip kose. As tai pilu  farsa pakepinusi vandens, kad skystoka kose gautusi, ir pavirinu.Pupeles  is skardines dedu tik pabaigoje, kad susiltu.Jas rety nuplaunu, nes man skystis nepatinka.


Iš idėjos aš norėčiau šią temą perkelti į antrų patiekalų skyrių, mat mano nuomone tikras Chilli con carne - tikrai ne sriuba, o troškinys. Na bet tiek to, jei kam norisi iš troškinio padaryt sriubą. Kažkurioj temoj tikrai rašiau, kaip chilli verdu aš, bet pabandysiu pasikartoti.
Proporcijų aš perdaug nesilaikau, darau iš akies arba pagal žmonių kiekį. Kiaulienos-jautienos faršas (susimalu kombainu pati, niekad neperku parduotuvinio, prisibijau),
1-3 paprikos (perku raudoną)
2-4 skiltelės česnako
2-3 svogūnai
1-2 skardinės heinz baked beans in tomato souce (keptos heinz pupelės pomidorų padaže)
1 skardinė konservuotų pomidorų
čili milteliai, kajano pipiras, malti kmynai, džiovintas oregano (raudonėlis), druska, juodi malti pipirai, paprikos milteliai

Įvairiuose receptuose skaičiau, kad pilama 1-2 stiklinės raudono vyno, viename netgi alus ( g.gif ), vynas man rodos puiku jei trūksta skysčio. Na bet kaip kam patinka, galima alaus, vandens ar dar tomatų padažo. Aš kartais sumetu dar skardinę kukurūzų. Taip pat galima kliustelti Vusterio padažo wink.gif

Tiesa viename recepte skaičiau, kad dedamas šokoladas, šaltinis tikrai patikimas, bet nesu bandžius. jei kas nors norės, galiu įdėti ir receptą su šokoladu wink.gif
Atsakyti
Tiesa man labai patiko Tarptautinio chilli mėgėjų klubo moto:

"The aroma of good chilli should generate rapture akin to a lover's kiss".

(Laisvas vertimas: gero čili aromatas turėtų sukelti susižavėjimą panašų į mylimojo bučinį. rolleyes.gif )
Atsakyti
aj prisiminiau dar. pats skaniausias chilli buvo virtas ant laužo. antrą vestuvių dieną vieni artimi žmonės, dalinai mano patarti) darė chilli virimą katile ant laužo. buvo suuuuuuuuper skanu
Atsakyti
O as truputi kitaip verdu cili sriuba,gan paprasciau smile.gif .Puode verdu 2-3 svoguno galvas kol jos patyzta,tada jas isgriebiu.Dedu smulku farsa,tik reikia ziuret,kad neliktu gumulu wink.gif Paverdu,po to dedu darzoviu leco,yra pirkti to leco good.gif.Dar idedu truputi pakepintu papriku,morku,cili pipiru.Valgant uzsibarstome tarkuoto surio ir valgom su juoda duona thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 08 08, 11:06)
1-2 skardinės heinz baked beans in tomato souce (keptos heinz pupelės pomidorų padaže)
1 skardinė konservuotų pomidorų



o kokio dydzio tos skardines? tipo maziausios?
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2005 08 22, 18:45)
o kokio dydzio tos skardines? tipo maziausios?

415 g. vienoje skardinėje pupelių, pomidorų man rodos irgi panašiai, šiuo metu neturiu nusipirkus, tai negaliu tiksliai pasakyt smile.gif
user posted image
Atsakyti
Čili sriubytę darau taip (mano geriausios draugės recepčiukas):
pakepinu jautienos faršą alyvų aliejuje ir sudedu į puodą.
Tada pakepinu kelias galvutes smulkinto česnako, ir pora smulkiai pjaustytų svogūno galvų ir taip pat viską suverčiu į tą patį puodą.
Į tą patį puodą tada dedu konservuotų pupelių pomidorų sultyse (nebūtinai heinz, būna ir pigesnių), dar dedu lečo (papriką pasmulkinu), dar dedu skardinę pomidorų savo sultyse (pomidorus taip pat pasmulkinu), dar dedu mažą indelį pomidorų pastos ir viską paverdu.
Pačiame gale skaninu smulkintais čili pipiriukais, druskytės pagal skonį, raudonėliu.
Valgome su Prancūzišku bagetu (ilgas batonas), o ant sriubytės užsibarstom Džiugo (ar kokio kito kieto pvz. Žementalio) sūrio.
Labai skanu užsigerti alumi šitą tirštą sriubytę.
Pas mus tai jau kaip ritualas, jei ateina chebrytė žiūrėti krepšinio.
Atsakyti
AS nededu svoguno, ir dedu pomidoru pastos, o ne kecupo
Ir batona pagaminu taip, kai Cilkeje
Atsakyti
sweikos,
su šokoladu aš bandžiau, iš ties savotiška gaunasi - labai neblogai.
Vietoj pomidorų pastos naudoju konservuotus luptus pomidorus. Labai gerai pastebėta buvo, kad būtiniausiai reikia dėti raudonėlio, o be to dedu baziliko ir kmynų. Buvau gavęs pirkti jelapeno pipirų aštrumui, bet dabar vėl jų nebesimato. Be to dedu smulkintų morku. Kodėl - ne pats nežinau. dedu ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 08 04, 10:04)
O aš noriu paklausti, ar jūs pilat dar kažkokio skystimo į čili sriubą, ar jau nebe? Kiek supratau, tai užtenka tik tomatų tyrės g.gif


Norėdama skystesnės sriubos, įpilu 0,5 l tirštesnių pomidorų sulčių. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir aš pabandysiu ax.gif
Atsakyti