Įkraunama...
Įkraunama...

ČILI sriuba, troškinys

Moterytės, pasidalinkit kaip gaminate čili sriuba 4u.gif

Aš tai darau taip:
Pakepinu keptuvėje faršo (~500g) su smulkiai pjaustytu svogūnu,
Puode tušinu koncervuotų pupelių (perku skarbonę kur pupelės pomidorų padaže); dedu pomidoro padažo (kiniško saldžiarūgščio su ananasais); truputuką vandens.
Kai viskas išsitroškina į puodą sudedu keptą faršą, išmaišau, dar patroškinu porą min, dedu prieskonius (druskos, pipiriukų, aitrios paprikos).
Pilu sriubą į lėkštę ir ant viršaus pabarstau tarkuoto sūrio.

Na lyg ir viską surašiau smile.gif
Atsakyti
AŠTRUS ČILI
400 g jautienos faršo,
1 vid. svogūnas,
2 sv. raudonieji čilės pipirai,
0.5 kg sv. pomidoru,
100 ml pomidorų padažo (kečiupo),
10 g "Santa Maria" čiles prieskoniu,
raudonųjų pupelių(skardinė)
druskos.
Smulkiai supjaustyti svogūna ir čilės pipirus (aš dėjau be sėklų, nes jos yra labai aitrios). Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odeles bei supjaustyti skiltelėmis. Jautienos faršą kartu su svogūnu kepinti ant aliejaus gilioje keptuvėje iki paruduos. Supilti čilės pipirus, druską, prieskonius, pomidorus, pupeles ir viską gerai išmaišius sudėti pomidorų padažą. Kai užvirs, sumažinti ugnį ir uždengus dangčiu troškinti apie 20 min, vis pamaišant. Paruoštas čili yra vientisos masės.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nightingale @ 2005 05 25, 15:25)
Moterytės, pasidalinkit kaip gaminate čili sriuba  4u.gif

Aš tai darau taip:
Pakepinu keptuvėje faršo (~500g) su smulkiai pjaustytu svogūnu,
Puode tušinu koncervuotų pupelių (perku skarbonę kur pupelės pomidorų padaže); dedu pomidoro padažo (kiniško saldžiarūgščio su ananasais); truputuką vandens.
Kai viskas išsitroškina į puodą sudedu keptą faršą, išmaišau, dar patroškinu porą min, dedu prieskonius (druskos, pipiriukų, aitrios paprikos).
Pilu sriubą į lėkštę ir ant viršaus pabarstau tarkuoto sūrio.

Na lyg ir viską surašiau smile.gif

Nelabai supratau, kam tas konservuotas pupeles dar reikia troskinti? g.gif Juk jos ir taip jau paruostos, minkstos yra. g.gif
Atsakyti
turbūt tik pašildyt reikia g.gif
Atsakyti
Nu jiooo ten pašildyt turbūt.. Aš tik 1 kart dar dariau, tai pavirau kokias 5 min smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adelaide @ 2005 05 25, 16:47)
AŠTRUS ČILI
400 g jautienos faršo,
1 vid. svogūnas,
2 sv. raudonieji čilės pipirai,
0.5 kg sv. pomidoru,
100 ml pomidorų padažo (kečiupo),
10 g "Santa Maria" čiles prieskoniu,
raudonųjų pupelių(skardinė)
druskos.
Smulkiai supjaustyti svogūna ir čilės pipirus (aš dėjau be sėklų, nes jos yra labai aitrios). Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odeles bei supjaustyti skiltelėmis. Jautienos faršą kartu su svogūnu kepinti ant aliejaus gilioje keptuvėje iki paruduos. Supilti čilės pipirus, druską, prieskonius, pomidorus, pupeles ir viską gerai išmaišius sudėti pomidorų padažą. Kai užvirs, sumažinti ugnį ir uždengus dangčiu troškinti apie 20 min, vis pamaišant. Paruoštas čili yra vientisos masės.
Skanaus smile.gif

aš prie viso to dedu papriką ir česnako kelias skiteles. tada pakepinu faršą vieną keptuvėje. o svogūnas, čilės pipirai, pomidorai, paprika eina per kombainą - mėsmalę. gaunasi tyrė. tada ją sudedu į faršą, pakepinu (gal tiksliau paverdu) kelias minutes. tada sukratau į puodą, sudedu pupeles ir po 5 min prašau valgyti
Atsakyti
Aš tai viską malu : svogūną, česnako daug labai, paprikas įvairiaspalves, pomidorus, pupeles. Kaip tik nusipirkau pupelių, ruošiuosi daryti smile.gif
Atsakyti
Aš į čili sriubą dedu:
0,5 kg jautienos fršo
indelį konservuotų raudonųjų pupeliu
ind. pomudorų tyrės LeBelle (jos yra tik IKI, sumažintas sulčių pokelis 500g)
Česnako
Svogūno
Čili pipiriuko
Atsakyti
As irgi viska malu. Pirmiausia farsa pakepinu, o tada kepta sumalu. Dedu paprika, pomidorus, virtas pupeles. Patiekiant apibarstau tarkuotu suriu ir dar darau uzkeptus skrebucius: ant pailgo ragelio uztepu sviesto ir malto cesnako ir pakepinu orkaitej.
Atsakyti
Na ir skaniai čia prirašėt mirksiukas.gif , reiks pabandyti smile.gif
Atsakyti
ir aš šiandien gaminsiu smile.gif
Atsakyti
O aš noriu paklausti, ar jūs pilat dar kažkokio skystimo į čili sriubą, ar jau nebe? Kiek supratau, tai užtenka tik tomatų tyrės g.gif
Atsakyti