Įkraunama...
Įkraunama...

B grupės streptokokai. Kas tai?

pasidarius tyrima ir gavus, na, pvz., teigiama atsakyma (kad esi nesiotoja) - problema vistiek islieka. Imtis profilaktikos ar ne? ta profilaktika - tai kelios penicilino dozes gimdymo metu i vena. Neirodyta, kad veikia! Yra saliu, kuriose taip ne gydoma, yra tokiu - kur gydomos visos nesiiotojos. Na tai ne gydymas - o profilaktika, tiksliau. Kitokie budai apsisaugoti nuo sios bakterijos patekomo vaikiukui - praplovimai, cesnako terapija ir t.t.t. Niekas iki galo neirodyta. bet zinoti, kad turi sia bakterija butu gerai tuo atveju - jei gimdymas uzsitesia, ilgas laikotarpis bevandenu, jei ima kilti temperatura - tada reikia penicilino ar kitu antibiotiku (bet kuriuo atveju). Teisiog budrumas streptokoko nesiotojos gimdymui turi buti padidintas - man rodos, tai svarbiausia. ir vaikiuka atidiziai stebeti - ar neprasides infekcija. Atidziau nei kitus, jei taip galima issireiksti. kelias dienas ligoninej.
Atsakyti
Kai man darė šį tyrimą, tai klausė kiek plokštelių daryti. O tai reiškia, jei darysi maksimaliai 12 plokstelių, tai dar prie to paties ištiria kokie antibiotikai veikia geriausiai ir tinkamiausi gydimui.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2006 11 25, 21:14)
Patarkit, mamos, ka daryt unsure.gif
Mano daktare, kaip ir daugeliui cia, atsisake daryt ta tyrima.O kaip jis atliekamas-ar duodamas siuntimas jam atlikt, ar gydytoja pati ji atlieka? O gal spaust, kad padarytu, ar tesiog kazkur kreiptis privaciai?Blin, kaip nervuoja tokie dalykai. doh.gif

Mano poliklinikoje (Vilniuje) gyd. pati paima megini, paraso siuntima ir as pati nuvezu i bakteriologijos laboratorija ir po poros dienu paimu atsakyma (nezinau kodel, gal todel, kad gydziausi sia bakterija, bet kelis kartus dare nemokamai). Privaciame kabinete jie patys viska padaro ir tau pranesa rezultatus (bet tyrimas mokamas).
Atsakyti
Man paskutinio vizito pas gn metu padarė b streptokoko tyrimą, nors neprašiau. thumbup.gif Mokėti nieko nereikėjo.(Klaipėdos gimdymo namai)
Atsakyti
man irgi nieko moketi nereikejo, kai tik paprasiau gydytojos kad noriu issitirti del B streptokoko dave siuntima ir klaipedos ambulatorijoje ginekologe-akusere paeme paseli. dar paklausiau slaugytojos ar reikes moketi, tai sake jei yra siuntimas, tai moketi nereikia... kadangi pas mane rado, tai buvo parasyta tyrimu lapelyje kokiam penicilinui jautrus, dabar belieka tiketis, kad viskas bus gerai... verysad.gif
Atsakyti
noriu pasakyti visom besidomincioms savo ir mazylio sveikata- tirkites, bus ramiau.
Mano jaunelis gime su streptokoku B. gulejo reanimacijoj pusantro menesio. trecia diena net krikstijom, nes buvo.... labai jau labai blogai. bet aciu Dievui ir reanimacijos personalui- issikapste.
bet dabar jauciu pareiga jum pasakyti, kad motinos yra nesiotojos tos bakterijos.
As jauciaus visiskai sveika, na nestumo metu tik persalus buvau.
Klauskit savo gydytoju, jei nepaaiskina nieko dorai- keiskit gydytoja mirksiukas.gif
sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solele: 08 sausio 2007 - 14:45
Man gydytoja pasakė, kad pasėlį streptokokui tirti daris iš šlapimo, o ne ims iš makšties? Ar darė taip kuriai? nesuprantu kodėl iš šlapimo, juk lelius gimsta ne pro šlapimo takus 4u.gif Juolab, kad dar tą šlapimą reikia paimti labai švariai, tai jei nieks nepateks iš makšties tai ir streptokokas nepasirodis, net jei būtų g.gif
Atsakyti
Aš ne medikė, bet manau, kad tavo gydytoja neteisi.
Ir ne gygytoja turėtu imt, o kažkokios spec.laboratorijos.
Tu mąstai teisingai, ne pro šlapimo takus lialius gimsta.

Ištrauka iš interneto :
B hemolizinis streptokokas iš genitalijų (pasėlis)

Paieškok internete "streptokokas B tyrimas" Čia nerašysiu, nes ir taip nemažai manančių, kad aš čia kokiatai reklamos agentė mirksiukas.gif
Atsakyti
nestuke.gif darykites tyrimus del streptokoko B, su siuntimu nemokamai, o be siuntimo kainuoja kelis litus, kas palyginti su busimo vaikelio sveikata yra nieko verti pinigai, bet galite isgelbeti savo kudikius... As pati prasiau savo gyd. ginekologes kad paimtu paseli, nes susiradau internete info apie baisusji streptokoka, tai ka jus manote, streptokokas isaugo, ir viso gimdymo metu leido antibijotikus, nors labai bijojau kad leliui neapsikrestu, viskas kaip ir baigesi gerai... dziaugiuosi kad pati paprasiau tyrimo, nes taip butu ir nepasiule...
Atsakyti
KAUNIETES, o pas mus sita tyrima daro Infekcinej ligoninej?
Atsakyti
QUOTE(azen @ 2007 02 05, 00:53)
KAUNIETES, o pas mus sita tyrima daro Infekcinej ligoninej?

Visuomenininiame sveikatos centre Žaliakalny. Beje, su siuntimu irgi mokama.
Atsakyti
Nepagailekit pinigu, butinai pasidarykit tyrima. As turiu skaudzios patirties siuo klausimu. Man tokio tyrimo nedare, as net nezinojau apie tokius dalykus. Su pirmuoju vaiku nebuvo jokiu problemu. Atsitiko gimus dukrai. Gimdziau ilgai, net 15 val. ir vistiek teko operuoti, nes saremio metu pradejo trikti tonai. Gime maziuke normalaus svorio ir kt., spejau dar pamaitinti. Praejus 5 val po gimimo, sutriko kvepavimas. Tik po specialiu tyrimu atrado, kad sukelejas tai b grupes streptokokas. Net punkcija nabagei dare. Taigi, keturias paras gulejo reanimacijoje, ir visa ta laika daktarai tik peciais trukciojo paklausus apie jos bukle. Sakyciau mums labai pasiseke, nes bakterija pasirode pikta, bet pasiduodanti peniciliui, taigi nereikejo kazkokiu ypatingu antibiotiku. Po 10 paru jau isleido i namus.
Dabar dukrai metukai ir kol kas auga normaliai.
Teko girdeti, kad yra dar kazkokia citomegalo bakterija ar pan., kurios pasekoje leliukas buna apsigimes. Pasidomekit ir sita "pabaisa".
Atsakyti