QUOTE(pince @ 2006 05 22, 10:18)
Butinai atlikit visus tyrimus dėl streptokoko,nenoriu gąsdint,bet turit padaryt viska,kad nenutiktų baisiausia.Dėl to brudo aš netekau savo sūnelio.Pagimdžiau 36savaičiu,bet viskas pavyko greitai ir gimė sveikas ,gražus berniukas,buvau pati laimingiausia mama,paeme pasėlį-streptokoko NERADO.Po6dienų buvom namie,palaikė ligoninėj ilgiau,nes skaitėsi neišnešiotas paleido ramius,sako sveikiausias vaikas.Niekada gyvenime nebuvau tokia laiminga,auksinis vaikas,mylintis tėtis...Aštuonioliktą parą,pranešė,kad nušovė vyro dėdę,po kelių valandų sūnelis pradėjo verkti,niekaip nerimo,supanikavau,iškviečiau greitąją,atvažiavo,davė raminančią žvakutę,palinkėjo kantrybės.Po kelių valandų,matau visai blogai:neverkia,bet dejuoja[nebegaliu rašyt,baisu prisimint]vienu žodžiu nuvažiavom į ligoninę,paguldė įreanimaciją,paskui į Kauną,ten ir praradau savo aukselį .Diagnozė-STRRPTOKOKINĖ INFEKCIJA sukėlė žaibinį meningitą ir nieks nebegalėjo mums padėt...Įdomiausia,kad visi mano pasėliai buvo neigiami,sako užsikrėtė iš aplinkos...Dabar vėl laukiuos gyvenu viltimis,kad viskas bus gerai,atlikinėju visus įmanomus tyrimus.To,ką aš išgyvenau nepalinkėčiau net baisiausiam priešui,o visad,galvojau,kad esu gimus po laiminga žvaigžde.
Pince, mieloji, labai tave užjaučiu
Labai panašiai aš vos nepraradau savo sūnelio. Nors nėštumą apturėjau kaip reta nelengvą ir buvau pasigavusi kitą šlykščią infekciją - toksoplazmozę, vaikelis neužsikrėtė. Gimė sveikas stiprus berniukas. Bet. Kai jam buvo 3,5 savaitės, vieną popietę jis miegojo, aš buvau kitame kambaryje. Staiga išgirstu KLYKSMĄ. Šitaip verkiančio savo vaiko nebuvau girdėjusi, tai tęsėsi apie tris val. ir neišėjo nuramint, tada kvietėme greitąją. Temperatūros jam nebuvo, manėm, kad pilvukas (nes jam tada buvo beprasidedantys tie nelaimingi diegliai). Greituškės gyd. apžiūrėjo ir po teisybei nieko nesuprato, nuvežė į Santariškes. Ten apžiūrėję paleido, kaipo nieko rimto nesant. Grįžus namo kitą parą pakilo temp. 38, dejavo taip, kaip tu sakai (ta naktį atsimenu kaip košmarą)... patys vežėm į ligoninę, kur per vargą paguldė (nes siuntimo neturėjome, matot...). Ačiū skyriaus vedėjai, kuri "nusodino" tą baisuoklę iš priėmimo ir gerai davė velnių... o vaikelį tiesiai į reanimaciją, kur diagnozavo meningitą nuo streptokoko (sepsis, kurio komplikacija - meningitas). Panašu, kad užsikrėtė per gimdymą...nuo ko? šito, deja, negali atsakyt niekas. Galbūt ir "iš aplinkos" - man darė cezarį, žinau, tą dieną operacijų buvo nemažai, o aš buvau "planinė", paskutinė... Man padarė du pasėlius iš makšties ir vieną iš gerklės - dėl viso pikto, jie visi neigiami... Gydytojai taip pat sako, kad pasitaiko tokių "neidentifikuojamų" atvejų. Tarp kitko, tie baisieji hemoliziniai streptokokai negyvena mus supančioj aplinkoj, jie gyvena tik žmogaus organizme ir - galbūt - pasitaiko ligoninėse.
Vis dėlto mano vaikis išsikrapštė, gulėjom mėnesį beveik ligoninėj, o reanimacijoj kelias dienas. Pradžioj tyrimai buvo klaikūs, gydtojai nesakė nieko paguodžiamo. Laimei, eiga nebuvo žaibinė, nes būtų buvę jaučiu tas pat, kas ir tau
Iškart pavyko nustatyti tinkamus antibiotikus ir pradėjo sparčiai sveikti, nors tą mėnesį atsimenu... ne, geriau nenoriu išvis prisiminti tų kateterių galvytėj, rėkimo iš skausmo ir dėl išderinto virškinimo, nemiegotų parų ir nuolatinio blūdo iš nuovargio ir nerimo. Ir, tiesą sakant, apsižliumbiau, kai jis pirmąkart sąmoningai nusišypsojo... viskas laiku, tik kokiom sąlygom...
Dabar, po 2 mėn., jau palyginti neblogai gyvenam - mažius neramokas ir šiek tiek irzlus, užmiega labai sunkiai (neaišku - liga? charakteris?), bet vystosi absoliučiai normaliai ir jokių priekaištų iš medikų kaip ir neturim
Tau kuo didžiausios sėkmės ir sveiko mažylio! Viena žinok, kad tai, ką patyrei, jau nepasikartos
QUOTE(Ingushka @ 2006 06 02, 19:53)
Bet aš nesuprantu, jei ši infekcija gan dažnai pasitaiko, kodėl mūsų gydytojai nesiūlo pasidaryt to tyrimo?
Negi čia kažkas nauja ir anksčiau tokių infekcijų nebūdavo? Negi sunku informuot ir psiūlyt išsitirt?
Atsakymas - pinigai. O kas finansuos? skamba ciniškai? bet taip yra. Amerikoje šis tyrimas yra privalomas, pas mus net nepasiūlys, jei nepaklausi ir nepaprašysi.
Bet lyg ir pas mus žada jis būti privalomas ir nemokamas, pasidomėkit, kaip ten yr...