Įkraunama...
Įkraunama...

B grupės streptokokai. Kas tai?

QUOTE(Karamele @ 2005 11 29, 16:58)
o kur ta tyrima daro?

Aš Vilniuje dariausi Eugenijos klinikoje, kainavo 60Lt, poliklinikoje jo nedarė. Ten nustato ar neauga streptokokas, stafilokokas ir enterokokas.

QUOTE(Marinda @ 2005 12 06, 23:07)
Pritariu: jau geriau gauti antibiotiku gimdant, nei po to kapstytis su visokiom bedom. O juk tie leliukai tokie gleznuciai, net pervystyti bijai, o cia toks brudas sast ir psio.

Nu paskambinau siandien daktariukui, tai jis pasake, kad netgi butina paimti sita paseli ir ne is nosies kaip mano seimos gydytoja nukliedejo, o is maksties.

Aišku, kad pasėlis imamas iš makšties lotuliukas.gif

Aš irgi tokios nuomonės, kad geriau apsidrausti, šiaip tai girdėjau, kad gali būti skiriamas antibiotikų gydymas nėštumo metu (nekenksmingas kūdikiui), po gydymo tyrimai kartojami. Čia matyt priklauso nuo to kiek tau liko iki gimdymo g.gif .
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2005 12 08, 06:01)
Aš irgi tokios nuomonės, kad geriau apsidrausti, šiaip tai girdėjau, kad gali būti skiriamas antibiotikų gydymas nėštumo metu (nekenksmingas kūdikiui), po gydymo tyrimai kartojami. Čia matyt priklauso nuo to kiek tau liko iki gimdymo g.gif .

Beje, man paskyre makmiroro (macmiror), tai nera antibiotikas, o tik antimikrobinis preparatas.. beje, pas mane raso slapime, ne makstyje, ir doze sakyciau sumazinta..
Atsakyti
QUOTE(laurrike @ 2005 12 08, 17:23)
Beje, man paskyre makmiroro (macmiror), tai nera antibiotikas, o tik antimikrobinis preparatas.. beje, pas mane raso slapime, ne makstyje, ir doze sakyciau sumazinta..

Tai tikriausiai todėl, kad šlapime rado, o ne makštyje. Va dar neseniai sužinojau, jei tie "-kokai" makštyje nustatomi vėlyvesniame nėštume, tai tik gimdymo metu leidžiamas penicilinas arba kiti vaistai (jei yra alergija penicilinui), nėštumo metu gydymas jau neskiriamas.
Atsakyti
Busimosios mamos, bukit labai rupestingos ir pasidarykit ta tyrima!!! Jei buciau zinojusi apie toki tyrima lygiai pries metus....Niekas man ne nepasiule, o juk negaila butu buve tu pinigeliu...Mano mazyle praejus astuonioms valandom po sekmingo gimdymo (gime visiskai sveika, 9 apgar) labai sunkiai susirgo kraujo uzkretimu...Teko guleti reanimacijoje...ir po to turejom problemu - po ilgo antibiotiku kurso buvo sutrikes virskinimas mazylei...Aciu Dievui, dabar mazyle sveika ir labai guvi...Taciau ta naktis po gimdymo ateme is manes keleta metu gyvenimo, o ir paskui sesis menesius tesesi depresija...Ko noret - tik spejai pagimdyt ir isnesa leliuka i reanimacija sunkios bukles...didziausiam priesui to nelinkeciau, ka man teko isgyventi. Ir kas baisiausia - jei nebuciau sukelusi panikos, kad vaikutis nuolat verkia, niekas ir nebutu pastebeje, kad mano mazylei blogai...pogimdyviniam skyriui sesutes sake: tai ir turi verkt naujagimis....o juk tokiu atveju svarbi kiekviena minute...
Atsakyti
sveikos būsimos, esančios nestuke.gif , ir jau tapusios mamytėmis... biggrin.gif

LABAI DŽIAUGIUOSI KAD RADAU ŠIĄ TEMĄ... tai yra tikrai labai svarbu. apie šiuos tyrimus sužinojau gerokai per vėlai. nors, mano situacijoje jie nebūtų mum jau ir bepadėję... pasekmės tikrai labai skaudžios...

visų pirma galiu pasakyti kad šis tyrimas yra visai neskausmingas. paima tepinėlį iš gimdos kaklelio. kiek žinau, tai jis daromas 36-37 nėštumo savaitę. TAIP PAT šią bakteriją turi beveik kiek vienas: sergantis puliuojančia angina ar kiaurame dantyje...

išklausykit mano istoriją...

pagaliau išaušo dienelė, atėjo laikas gimdyti. PAGALIAU aš susitiksiu su savo mažyte... taigi... gimdymas praėjo neįtikėtinai gerai. gimėm nors ir didelės tačiau sveikos. išrašė iš ligoninės po 3 dienų. grįžom namo, džiaugėmės dukrele, tačiau po 3 savaičių pastebėjome, kad dukrelė nejudina dešinės kojytės... labai susijaudinau, verkiau visa dieną apsikabinusi dukrelę, nes buvau įsitikinusi, kad išsukau koją... rytojaus dieną nuvažiavome pas gydytoją, ji nusiuntė pas chirurgą, o tas mūsų negazdindamas išsiuntė į santariškių klinikas. kol nenuvykom ten, nesupratom šios padėties sunkumo. iškarto mums atliko begales tyrimų, echoskopijos, rentgenas, kraujo tyrimai ir t.t. iškart įstatė dukrytei į galvytę kateterį, pradėjo leisti antibijotikus maksimaliom dozėm. greit atėjo kraujo tyrimų atsakymas: streptokoko infekcija. DIAGNOZĖ - DEŠINIO ŠLAUNIKAULIO OSTEOMELITAS. pasekmes gydytojai nedrįso net prognuozuot. pasakė tiesiai šviesiai, kad dar nėra matę atvejo, kada viskas pasibaiktu be pasėkmių. taigi, jei infekcija pažeis kaulo augimo liniją, ateityje kojyte gali būti trumpesnė... aišku, šiais laikais viska įmanoma ištaisyti, tačiau kiek vaikui kančių, o ir tėvams...

taigi, išgulėjome ligoninėje 29 dienas, kasdien antibijotikai 4 kartus per dieną maximaliom dozėm. kadangi mano panelė buvo didelė ir stipri, pastoviai su rankom išmaldavo kateterį. jį beveik kas antra dieną tegdavo keisti. mažų vaikų venos yra silpnos ir plonos, todėl labai sunku įstatyti. kaskartą kai išnešdavo į procedūrinį, nerasdavau sau vietos, dukra rėkdavo klaikiai, visa ligoninė skambėdavo, statydavo po pusvalandį... negaliu net prisiminti tų akimirkų... taigi, gydėmės ir laukėm naujienų, tikėdamiesi ir melsdamiesi, kad viskas bus gerai. jau po savaitės gydytoja pranešė, kad gydom gerais antibijotikais (o jei būtų nepataikę, baisu net pagalvot...). dar po 10 dienų pakeitė kitus antibijotikus. nekantriai laukėm kada darys rentgena, po kurio bus aišku, kiek infekcija pažeidė kaulą... atėjo ta diena... pagaliau... geros naujienos... VALIOOOO... infekcija nepažeidė net kaulo... viskas buvo suteikta labai laiku... reikia dėkoti tik dievui už tokį stebuklą... jei nebūtumėm laiku pastebėję mes, jei mūsų gydytoja nebūtų mūsų išsiuntę į santariškes (ši liga labai reta, per mūsų gydytojos darbo praktika, čia antras atvejis...), o santariškėse nebūtų imtasi jokių skubių priemonių, nenoriu net pagalvot kaip būtų pasibaigę... dabar lankomės kas 3 mėn pas ortopedą, stebim, tačiau kolkas viskas gerai... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

dar noriu pasakyti, kad kai gulėjome ligoninėje, ėjau tirtis ar aš ją apkrėčiau. tyrimai buvo geri ir pas mane infekcijos nebuvo... liko kitas variantas. gimdymo metu užsikrėtė. ši infekcija patenka kraujo keliu gimstant. taigi, galimas daiktas, kad užkrėtė mus ligoninėje... vyras irgi išsityrė, nes pas jį buvo puliuojanti angina... deje, pas jį pasitvirtino... kadangi jis dalyvavo gimdyme, galėjo ir jis apkrėsti...

taigi, mielos mamaytės, nelikit abejingos, padarykit viską kad to išvengtumėte. pagalvokite, kaip gali pakenkti jūsų vaikiukui, ką jam gali tekti iškentėti. MANAU TAI SVARBIAUSIA!!! jei linkit savo kūdikiui gero, tai pirmiau galvokit apie jį, o tik po to SKAUDĖS AR NE...
Atsakyti
Ačiū mamytės už patarimus smile.gif
aš jau aptariau šitą klausimą su gydytoja tik pastojus. Vaikštau privačiai, todėl artėjant nestuke.gif pabaigai vėl palietėm tą temą, nes turiu pūlinę anginą. Ką gi 36-37 man bus imamas tas pasėlis ir jei bus rasta tu -kokų (o turbūt ras nes niekur jie neišgaravo) - gimdymo metu gausiu antibijotikų. O kadangi penicilinui esu alergiška, auginant pasėlį bus išbandyti kiti antibijotikai... Tikiuosi viskas baigsis gerai thumbup.gif
Aišku, svarbiausia, kad pačios mamos žinotų savo bėdas ir laiku susiimtų smile.gif
Atsakyti
As irgi pagirsiu kad atidaret tokia tema thumbup.gif

Mano istorija tokia, kad as suzinojus apie si tyrima praejau kruziaus kelius, kol issireikalavau is seimos gydytojos kad ji padartu. Labai daug naudingos info radau angliskame medicinos puslapyje, deja neberandu kokiame. Bet esme tokia:

- jei mama yra sirgusi slapimo pusles ar slapimtakiu infekcija- yra didele tikimybe kad ji yra nesiotoja B grupes streptokoko. (o as net nescia budama sirgau. ir i tai seimos gud paziurejo pro pirstus)

- daromas maksties paselis is vadinamojo pirmojo trecdalio - paima tokiu spec pagaliuku ir ideda i terpe. sis tyrimas poliklinikoje kainuoja apie 18 lt. jei atsakymas teigimas, tada daro kam jautrus tas brudas- tada suma isauga iki 28 lt kazkur... su tuo tyrimu reikia vykti i gimdymo namus ir kai registruoja- parodyti - tada suleis antibiotikus, kuriems jautrus tas B srept. Kiek kartu leis - priklauso nuo gimdymo trukmes -man leido 2 kartus i vena lasalines budu. Pirmas leidimas turi buti atliktas dar vandenims nenubegus! Tad kas yra nesiotoja, turi i tai atkreipti demesi ir atvykti i gimdykla anksciau, o ne kai kas penkios minutes saremiai...

- galima antibiotiku ir neleisti. bet tada iskyla pavojus leliukui uzsikresti. O susirgti gali plauciu uzdegimu, sepsiu ir net meningitu. kazkuri mama yra rasiusi kaip del tokio brudo neteko mazyles... verysad.gif tad verciau nerizikuoti...

- kita medalio puse- kazkokia dalis antibiotiku pakliuvo musu pupai- o tai sukele problemas su viduriukais... aisku, gal sutapimas, bet dabar pasakojant apie mergaites sveikata visada radedu nuo to, kad gimdymo metu mums leido antibiotikus.

- didziausias pavojus yra jei gimdymas vyksta anksciau nei 40 sav., jei vaisius be vandenu ilgiau nei 3 val. ir gimdymas ilgas. dar kazkoks buvo punktas, bet nepamenu- matyt nelabai svarbus blush2.gif

is situacijos kuri buvo mano nestuma, tai galiu pasakyti, kad tos kurios vaiksto pas seimos daktarus ir akuserius - jie i tai ziuri pro pirstus, o kas vaiksciojo i pvz. VGN- toms net prasyti nereikejo sito tyrimo - padare be kazkokiu spardymusi. Tad butinai pasidarykit.

Ai, tiesa, dar- sitas B draugelis gali gyventi bet kurioje zmogaus gleivineje - nosyje, gerkleje, zarnyne ir t.t. bet pavojingiausia jo vieta leliukui yra makstyje.

sekmes laukiant savo stebukliuku wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Imka @ 2005 10 20, 23:17)
Labai džiaugiuosi už visas, kad jums baigėsi laimingai su tuo streptokoku.
Man irgi to tyrimo nedarė pirmo nėštumo metu, neįtarė,kad jis galėtų būti. Visi tyrimai buvo geri, gerai jaučiausi.
Gimdymas buvo sunkus ir ilgas. Gimė mūsų mergaitė, bet neišgirdom nei verksmo, negalėjau nė apkabinti, nes greitai buvo išnešta į reanimacijos skyrių, neva į plaučius pritraukė vandenų. Vėliau jau sakė, kad vandenys buvo nešvarūs ir negali tų nešvarumų išvalyti iš plaučiukų. Su kiekviena valanda jos būklė blogėjo. Prasidėjo plaučių uždegimas. Neprisimenu, kaip praėjo ta diena, nelabai girdėjau ką sakė gydytojai. Naktį dukrytės širdelė nustojo plakti.
Paėmę dukrytės šlapimo tyrimą pasėlį vadinamą, jame rado B grupės streptokoką...

Man net plaukai pasišiaušė beskaitant. Nes mūsų istorija labai panaši. Mūsų dukrytė taip pat buvo pritraukusi vandenų į kvėpavimo takus. aš tų pirmų baisių akimirkų nepajutau, nes man darė cezarį ir buvau visiškai užmigdyta. Tačiau kitą rytą, kai man neatnešė maitint, o tik nutraukė pienelį (o kitoms atnešė leliukus), supratau, kad kažkas nelabai gerai, bet niekas man tiksliai ir nepaaiškino, kas atsitiko. Kaip jau sakiau, pasakė dėl tų įkvėptų skysčių ir kad mažiukė silpna ir turi būti inkubatoriuje. Paskui pasakė, kad rado streptokoko bakteriją. aigi abi gavom antibijotikų (dabar biškį vargstam su viduriukais). Bet kad tas streptokokas toks baisus, tai aš tik dabar perskaičiau. Bet gal viskas gerai baigės, kad mums taip ir napapasakojo apie visas blogybes.
Stiprybės visoms
Atsakyti
Man irgi siandien pasake, kad turiu streptokoku blink.gif Siaubingai persigandau ir puse dienos vos laikiau asaras, nes man susisviete, jog didele tikimybe, kad vaisiui gali buti pakenkta dar nestumo metu. Prisimasciau, kad vaikelis gali buti apsigimes...
Bet paskaicius sita tema, dabar dziaugiuosi, kad man ji nustate ne per velai (mums 22 savaites) ir galbut pavyks isvengti neigiamu pasekmiu gimus mazyliui.
Man daktare skyre gerti dabar antibiotikus (penicilina) ir po kurso kartos paseli. Neramu, kad vaikelis paraugaus jau dabar tu antibiotiku, bet cia vis tik mazesne blogybe. Nepaisant to, nerimas sirdelen kaip reikiant insedo verysad.gif
Atsakyti
butinai pasidarykit ta tyrima, negaila tu 15 Lt del ramybes, o kai randa negaila dar 32 Lt, kad nustatytu kokiam gydimui bakterija jautri. Man siandie rado B streptokoka verysad.gif , sake, kad dabar (36 sav.) jokio gydimo nereik, o gimdant leis vaistus. Pasitikrint nuejau savo iniciatyva, prisiskaicius knyguciu unsure.gif , ir ka - rado. Tai ginekologe sake, kad rekomenduos ir kitom nestuke.gif nes atseit padaugejo atveju. Kai pagalvoju, kad dar abejojau eit neit... doh.gif
Atsakyti
Butinai atlikit visus tyrimus dėl streptokoko,nenoriu gąsdint,bet turit padaryt viska,kad nenutiktų baisiausia.Dėl to brudo aš netekau savo sūnelio.Pagimdžiau 36savaičiu,bet viskas pavyko greitai ir gimė sveikas ,gražus berniukas,buvau pati laimingiausia mama,paeme pasėlį-streptokoko NERADO.Po6dienų buvom namie,palaikė ligoninėj ilgiau,nes skaitėsi neišnešiotas paleido ramius,sako sveikiausias vaikas.Niekada gyvenime nebuvau tokia laiminga,auksinis vaikas,mylintis tėtis...Aštuonioliktą parą,pranešė,kad nušovė vyro dėdę,po kelių valandų sūnelis pradėjo verkti,niekaip nerimo,supanikavau,iškviečiau greitąją,atvažiavo,davė raminančią žvakutę,palinkėjo kantrybės.Po kelių valandų,matau visai blogai:neverkia,bet dejuoja[nebegaliu rašyt,baisu prisimint]vienu žodžiu nuvažiavom į ligoninę,paguldė įreanimaciją,paskui į Kauną,ten ir praradau savo aukselį .Diagnozė-STRRPTOKOKINĖ INFEKCIJA sukėlė žaibinį meningitą ir nieks nebegalėjo mums padėt...Įdomiausia,kad visi mano pasėliai buvo neigiami,sako užsikrėtė iš aplinkos...Dabar vėl laukiuos gyvenu viltimis,kad viskas bus gerai,atlikinėju visus įmanomus tyrimus.To,ką aš išgyvenau nepalinkėčiau net baisiausiam priešui,o visad,galvojau,kad esu gimus po laiminga žvaigžde. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,
Gal galite padeti ir papasakoti apie B grupes streptokoku tyrima, nes priejau aklaviete, man dave darytis tyrimo is kraujo ASLO tyrima, sake poliklinikoje kitokio nezino, o as girdejau kad ima paseli is maksties,
Sakykit kaip jums daro ta tyrima ir jei tikrai is maksties gal zinot kur ji butu galima pasidaryti ir kiek gali kainuoti help.gif
Atsakyti