Laba diena, mamos
Pagaliau ir aš galiu Jums parašyti savo žindymo istorijas- netgi dvi....kadangi pirmoji ne tokia jau teigiama, prašau perskaitykite iki galo ir tada jau spręskite- naudinga buvo ar ne....
Gražų gegužės rytą susilaukėm pirmagimės riestanosytės
kadangi pati esu daug kam alergiška ir žinodama, kad maitinimas MP yra vienas iš profilaktikos veiksnių- buvau nusprendusi maitinti, net kitokios minties neturėjau. Vos padėta ant krūtinės mažylė paėmė krūtį ir per 1,5 valandos man taip nugraužė spenelius, kad norėjosi verkti- lyg iš džiaugsmo, lyg iš skausmo. Nors mes abu su vyru
, tačiau mažylė labai nerami: ima ir meta krūtį, nemoka jos apžioti, dieną naktį nemiega. KMUK akušerės siūlo mišinį, bet aš griežtai atsisakau. Parvykę namo ir toliau vargstam: valausi kruvinus spenelius, maitinu prievarta, nejaučiu jokio malonumo maitindama tik jaučiu, kad darau gerai, kad maitinu, kad reikia
Po 2 savaičių vargo vienas iš spenelių supūliuoja, pasiskambinu savo miesto pediatrui (gimdžiau KMUK, bet gyvename kitame mieste)- man atsako, kad, o kur čia problema- nebemaitink, duok mišinuką
nesutinku- įsigyju antspenius ir su jais bandau, bet įsigijau matyt per didelius, nes jie smunka, vaikas nuolat klykia, spardosi, mėlynuoja....Trys savaitės po gimdymo matyt vadinamoji krizė- krūtis ištinsta, jaučiuosi nekaip, kadangi turiu sunkios formos migreną, jaučiu kaip galva pulsuoja ir akyse raibsta. Išleidžiu vyrą į naktinę pamainą. Pasimatuoju temperatūrą- 40,2, krūtis mėlyna, netenku sąmonės....atsikeliu, nes girdžiu kaip žiauriai rėkia mano mergytė...kaip paguldžiau ją į lovytę prieš matuojant temperatūrą, taip ir tebeguli ji...kiek laiko- nežinau. Skambinu vyrui- neatsiliepia...skambinu tėvams- neatsiliepia...naktis - 3 valandos nakties...skambinu uošviams, kurie atostogauja Šventojoje, atvažiuoja, pasirūpina mažaja ir taip praguliu su 38-40 temperatūra 4 paras. Pagaliau atsūlgsta viskas, maitinu toliau.........
Daug čia galiu rašyti, nes viskas ašarom, krauju ir atsiprašau, pūliais aplaistyta. Didžiausias šokas nutinka nuėjus pas pediatrą, kuris drįsta pareikšti, kad pirmą mėnesį vaikas priaugo 1,3 kg, o antrą 800 g, taigi 500 g skirtumas reiškia, kad vaikas neprivalgo- liepė nebūti degradavusia (cituoju) motina ir duoti mišinio, nekankinti vaiko. Velnio sėkla ėmė dygti.... pradėjau mąstyti, nerimauti, o vaikas tikrai neramus iki negalėjimo (tik 7 mėn amžiaus išaiškino medikai, kad tai itin padidinto raumenų tonuso pasekmė). Pienuko ėmė mažėti, kiek ašarų išverkiau, kiek nervų išgadinau, kiek baimių....gal kam ir atrodo nerealiai, bet tokius jausmus reikia patirti, kad suvoktum, kas tai yra- negalėti maitinti, kai to trokšti labiau už viską....pieno mažėjo, keldavausi per naktį po 6 kartus nutraukinėti, stimuliuodavau spenelius, kad tik pieno daugėtų, gėriau arbatas, netgi šildytą alų (esą jis skatina laktaciją), taigi maitinau mažylę iki 2,5 mėn, paskui dar 2 mėnesius per pusę su mišiniu ir .....viskas......
Iki šiol jaučiu nuoskaudą, pyktį sau ir medikams, kurie neskatino maitinti MP , o tik blogino situaciją....
Po 4 metų , birželį ir vėl rytą ir vėl sekmadienį susitinkame su savo sūneliu
Jaučiu ant krūtinės jo kvapą ir judesiu: kaip gyvačiukas rangosi, ieško mano krūtinės....Jaučiu, kad įsitempiu, nes šiek tiek bijau...bet, kaip juokauja mano vyras- nebūtų mažasis G. tikras vyras- paima spenelį drąsiai ir taisyklingai...jaučiu, kaip užlieja nepaprasta laimė ir toks jausmo suvokimas-
KAD VISKAS BUS GERAI.
ir......................... viskas yra gerai jau visus metus- prieš kelias dienas užpūtėm pirmąją
Tiesa, buvo kitokių sunkumų- mokiausi dieniniame kurse, su įvairiapuse praktika, būdavo, kad grįždavau namo tik 20 min, pamaitindavau ir vėl atgal, būdavo, kad vyras man atveždavo 5 min prie fakulteto- pamaitindavau ir viskas....būdavo, kad miegodavau po 4-5 val per parą, nes tai mokiausi, tai maitinau, tai į praktiką bėgdavau...taip daug dienų buvo, bet aš džiaugiuosi, kad pasiryžau tam, kad ir kaip sunku- bet maitinau ir tik nusijuokdavau į akis tiems, kurie man sakydavo- kam tau tas vargas.... Ir laimė man lėmė, kad savo kelyje sutikau jau kitokius medikus, kurie tik girdavo mane, nes pavyzdžiu rodė kitoms, kurios abejodavo- reikia ar nereikia maitinti. Teko man sunkiai susirgti- gėriau vaistus, dariausi rentgenus, tačiau medikų dėka išlaviravau- nenutraukiau maitinimo
bet svarbiausia- aš visada tikėjau, kad VISKAS BUS GERAI, nes kitaip būti ir negali
Ir kokia neapsakoma palaima užlieja kai mudu ,,myluojamės" su sūneliu , patiriam abu tiek daug džiaugsmo, artumo, nuostabaus intymumo tarp mamos ir sūnaus. Aš jam daviau, o jis priėmė tai, kas nuo senų senovės ir buvo skirta. Neatimkite to iš savo brangiausiųjų
Stiprybės sėmiausi iš savo paties vidaus, iš medikų, iš knygų, iš forumo, galų gale svarbiausia- iš savo sūnelio šypsenos, nes supratau, kad viskas yra gerai
Visoms mamoms, kurios maitina ir yra pasiryžusios maitinti skiriu
. Ir jei nors kartą suabejosite- Ar verta? .....
VERTA VERTA VERTA Sėkmės visoms ir sau pačiai, nes maitinsiu tol, kol to reikės sūneliui, nors dabar jau turim 9 dantis ir kartais mamytės nepasigaili, bet kas čia tokio- žaizdelė.....sugis