QUOTE(ieva123 @ 2009 12 18, 19:17)
Mano mazoji baige skanauti mamos pieneli kai jai buvo tik 3.5 men. O istorija paprasta: nerealus isberimai, pilvo diegliukai, smarkus atpilinejimai. bandziau ieskoti atsakymo kas gali buti mazylei, bet dakratai grieztai neige, kad tai nuo mano pieno, neleido jokiu dietu laikytis (nors as labai kontroliavau savo mityba , nes taip sirdis jaute, bandziau, pradedant baltymu atsisakymu ir galiausiai kvieciu atsisakymu, jau nekalbu apie saldumynus). Zo, buvo kosmariska kartais, kaip isbadejusi pastoviai ziuredavau i valgancius varvancia seile O mazylei net atibijotiku israse kai ji buvo vos 6 savaiciu, nes tipo odos infekcija. Nu zo, per tai dar labiau viduriukai suprastejo. Teko po truputi su dideliu sirdies skausmu pratintis prie tos minties, kad reiks pratinti maze prie misineliu. Ir po nepilno menesio kai pilnai perejom prie misineliu, berimu kai nebuta... Tik gaila tai, kad niekaip neissiaiskinau kas konkreciai ja alergizavo. Turiu viena teorija,kad gal tai nuo streso hormonu.... Tiesiog sunku pasakyti. Bet vis tiek liudna, kad taip isejo.
Gal morkos, pomidorai ar kitos oranžinės spalvos daržovės, vaisiai? Mano situacija buvo panaši (tik be virškinimo trakto problemų, kas jūsų atveju liudytų alergiją gliutenui, esančiam kviečiuose, rugiuose, miežiuose), dėl bėrimų teko atsisakyti minėtų daržovių, taip pat pieno produktų, kiaušinių, paukštienos, jautienos, žuvies, grikių. Ir tik nuo maždaug 10 mėnesių pradėjau pati po truputį valgyti pomidorus, grietinę, jogurtą. O po šių Kūčių paaiškėjo, kad ir žuvį mažais kiekiais jau galiu valgyti. Per pieną jau beveik niekas nealergizuoja. Bet tas stebuklas įvyko, tik kai dukrytei suėjo beveik metukai. Nė trupučio nesigailiu, kad neatjunkiau palikdama vien ant mišinuko (kaip nekleista, mišinukas (Semper) dukrytės nealergizavo, kai kurį laiką primaitindavau, o mano suvalgyti pieno produktai - dar ir kaip), džiaugiuosi, kad užteko kantrybės atrinkti savo valgomus produktus ir tos dietos šitiek laiko laikytis, o buvo baisiai nelengva... Tas tiesa, atsisakius MP alergijos problema kuriam laikui būtų dingusi, bet vėl būtų iškilusi, atėjus laikui ragauti kietą maistą. Ir pieno, kuriame bent iš dalies yra tų medžiagų, kurių vaikelis negali valgyti, jau nebebūtų. Nežinau, kiek tame tiesos, bet kažkur skaičiau, kad MP esančios medžiagos padeda greičiau išaugti alergiją. Bet net jeigu tai ir netiesa, nauda jau vien ta, kad atėjus laikui valgyti pieno produktus, galiu pernelyg nesijaudinti, kad to pieno dukrytė dar nevalgo, nes mano pienas juk irgi pienas
QUOTE(Odna @ 2009 12 25, 13:07)
Labutis,
Labai prasau patarimo. Pati maitinu savo mazyle, jei neuzilgo bus 5 men. Neseniai tyriausi ir pas mane tulzies pusleje rado daug akmenuku, ko pasekoje turiu butinai operuotis. Operacija nesudetinga, bet vis tiek narkoze ir t.t. todel apie 1-2 paras negalesiu maitinti savo mazutes.
Ka tokiu atveju patartumes daryti? Ar per tiek laiko nedigs pienukas? Maitinu 6 kartus, nakti ji visa ismiega. Dabar kaip ir tempiu guma kuo ilgiau, bet priepolis gali vel bet kada uzeiti, o tada tiesiu taikimu reiketu i priimamaji lekti
Labai prasau patarimo. Pati maitinu savo mazyle, jei neuzilgo bus 5 men. Neseniai tyriausi ir pas mane tulzies pusleje rado daug akmenuku, ko pasekoje turiu butinai operuotis. Operacija nesudetinga, bet vis tiek narkoze ir t.t. todel apie 1-2 paras negalesiu maitinti savo mazutes.
Ka tokiu atveju patartumes daryti? Ar per tiek laiko nedigs pienukas? Maitinu 6 kartus, nakti ji visa ismiega. Dabar kaip ir tempiu guma kuo ilgiau, bet priepolis gali vel bet kada uzeiti, o tada tiesiu taikimu reiketu i priimamaji lekti
Pienas per 2 dienas nedings, bet jeigu netrauksi, gali kilti uždegimas. Nu pasimokyk, netingėk O gal ligoninės personalas pagelbės nusitraukti