Įkraunama...
Įkraunama...

Balionai

Balionai su heliu
Apie balionus su heliu – arba apie balionus su helio dujomis visi žinome tikrai nemažai: pavyzdžiui, kad juos labai gausiai naudojame šventėse, iš jų daromos skraidančios figūros, skrajojančios balionų arkos, balionų lietus, balionų sprogdinimo ir skrydžio šventės ir dar daugybė kitų situacijų kur yra naudojami balionai su heliu.

Paprastai balionai pripildyti helio dujomis skraido apie 12 valandų. Tačiau jų skraidymo laiką galima ir prailginti su specialias klijais kurie vadinasi “Hi-Float”. Tokiu būdu prailginta balionų skraidymo trukmė didėja net iki 24 valandų.

Kodėl balionai su heliu skraido taip trumpai ? – nes balionuose esančios helio dujos tiesiog po truputį išsileidžia iš balione esančių mikro skylučių, todėl baliono apimtys mažėja ir jis po truputi praranda spalvą, tampa matinis ir vėliau po truputį bliūkšta.

Kodėl taip nutinka? – Balionai yra gaminami iš naturalios gumos. O kai iš naturalios gumos, gaminami lateksiniai balionai, jų sienelėse neišvengiamai susiformuoja itin mažos, mikroskopinio dydžio porų skylutės. Nors šios skylutės yra mikroskopinio dydžio ir jos nėra matomos plika akimi, visgi tos skylutės yra apie 1000 kartų didesnės nei helio dujų atomai. Todėl, vos tik yra pripučiamas balionas helio dujomis, iš karto helio atomai pradeda “bėgti” pro tas mažas ertmes esančias baliono sienelėse ir balionas po truputį bliūkšta. Vidutinis balionas, kurio skersmuo apie 28 cm., pripildytas heliu gali išsileidinėti po truputį ir tai gali užtrukti iki 12 valandų. Tik tada jis tampa visiškai suglebęs ir išsileidęs, bei nebegali skristi.

Balionai su heliu yra lengvas ir smagus produktas suteikiantis daug džiaugsmo ir spalvų Jūsų šventei. Iš pažiūros tai labai paprastas ir lengvai suprantamas produktas, tačiau balionas turi gana ilgą ir ganėtinai sudėtingą praeitį, kurimo procesą, bandymų daug stadijų kol yra toks koks yra šiandien
Atsakyti
Sveiki,

Ziuriu tema apsnudusi... O taip ieskau balionu dukrytes krikstynom... Aisku uz padoresne kaina... smile.gif
Atsakyti
ir man reikia krikstynoms balionu tongue.gif , kur gauti uz padoria suma?
Atsakyti
Kazin ar mums kas pades? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrrre @ 2011 05 10, 18:19)
Kazin ar mums kas pades?  4u.gif

O nebandėte tiesiog užeiti į tokias parduotuves, kaip "Balionų šalis" ir panašias? Nusiperkate ir ramu wink.gif
Atsakyti
[quote=būsimoji,2011 05 15, 15:37]
O nebandėte tiesiog užeiti į tokias parduotuves, kaip "Balionų šalis" ir panašias? Nusiperkate ir ramu wink.gif
[/quote

AHa, gera mintis, tikrai reikia eiti i parduotuve? ir pirkti? Geras?!!! doh.gif doh.gif doh.gif

O jei rimtai, tai AISKU, kad buvau parduotuvej, tiesiog ten pasake, kad balionas 4 lt - laikosi iki 8 val... Tai net vakaras nebus spejes psibaigti ir mano 100 balionu nukris ant zemes... g.gif Uztad ir klausiam cia, tariames, gal kas zino kur pigiau ar ka? Jei neturit ka paskayti ar kuom padeti, tai labai gaila.
Atsakyti
[/quote
AHa, gera mintis, tikrai reikia eiti i parduotuve? ir pirkti? Geras?!!! doh.gif doh.gif doh.gif

O jei rimtai, tai AISKU, kad buvau parduotuvej, tiesiog ten pasake, kad balionas 4 lt - laikosi iki 8 val... Tai net vakaras nebus spejes psibaigti ir mano 100 balionu nukris ant zemes... g.gif Uztad ir klausiam cia, tariames, gal kas zino kur pigiau ar ka? Jei neturit ka paskayti ar kuom padeti, tai labai gaila.
[/quote]

o jūs internete paieškokite pirkti helio dujų balionų (čia tos bačkos, kuriose tos dujos laikomos), mes prieš kelis metus padėjom vienam draugui su balionais ant trijų kryžių kalno daryt projektą, aš dabar tiksliai nepamenu, bet tas balionas berods kainavo iki 200lt, o su juo pripūtėm apie 300-400 balionų mirksiukas.gif tad jei bus kam pripūtinėt juos, tai gal taip pigiau jum gautųsi, nei pirkti jau pripūstus 4u.gif
Atsakyti
[quote=giedrrre,2011 05 15, 20:22]
[quote=būsimoji,2011 05 15, 15:37]
[/quote

[/quote]

Tai kad susidarė įspūdis, kad tiesiog reikia balionų smile.gif Apie ilgaamžiškumą ir kiekius nekalbėjote, tai ir galvoju, ko gi čia ieškot pigių balionų....
Še, vieną virtualų balioną 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo būsimoji: 17 gegužės 2011 - 19:39
QUOTE(būsimoji @ 2011 05 17, 18:38)
Tai kad susidarė įspūdis, kad tiesiog reikia balionų smile.gif Apie ilgaamžiškumą ir kiekius nekalbėjote, tai ir galvoju, ko gi čia ieškot pigių balionų....
Še, vieną virtualų balioną  4u.gif

Aciu, bet tokiu nepapuosim sales biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na pas mus balionai su heliu laikėsi apie savaitę 4u.gif Antrą dieną jais pasipuošėm sodą lauke ir nieko, kilo gražiai thumbup.gif .
Net puokštės iš balionų balione irgi laikėsi keletą dienų, paskui jau nusileido. Kiek supratau vienspalviai plonesni balionėliai laikosi ilgiau ore, o visokie ornamentuoti gal yra sunkesni, dėl to greičiau nusėda rolleyes.gif
Dar turėjau tokią didelę širdį iž mažų balionų padarytą, tik iš paprastų, be helio 4u.gif
Atsakyti
mmmm jooo, kainos tokiu balionu nemazos.... o laikos ilgiau tie storesni balionai, paprasti greit nusileidzia ant zemes, nes helio dujos iseina per plona sienele....
ieskau ir as.... bet
vilniuje yra www.balionu centras.lt
ir www.fifa.lt
ir www.balionas.lt
kol kas tik tiek radau... o balionu saly maciau laaabai graziu spec krikstynoms, tik priputimas daug kainuoja... reiks paieskot gal kur pigiau pucia...

kaip man paaiskino telefu, jei nori kad kelias paras issilaikytu balionas su heliu, pucia i vidu baliono spec. klijus, tuomet jis issilaiko ilgiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rLaura: 10 birželio 2011 - 13:49
sveikos merginos.
gal jus zinote kur galima gauti balionu paprastu nepripustu,tarkim TIK BALTU IR TIK ZYDRU ? gal kur urmu pardavineja ar kokioje parduotuveje,nes visur kur ieskojau tik spalvoti balionai verysad.gif
buciau labai dekinga 4u.gif
jei atsirastu zinanciu jei galima parasykite i AZ
4u.gif
Atsakyti