Įkraunama...
Įkraunama...

Krikšto rūbeliai, dalinamės info

Mes taip pat vasara planuojame krikstynas Lietuvoje. Noreciau jusu patarimo del skraistes. Jau esame nuziureje vat stai tokia suknyte: http://www.onesmallc...?productid=3520
Man toks jausmas, kad prie jos skraistes jau nebereiketu, nes cia lyg ir yra kazkas panasaus - suknyte ir skraiste viename. g.gif Bent jau cia tokia ilga suknele ir vadina "christening gown" (kriksto rubas, suknele) ir kiek zinau nieko papildomo nebededa. Idomu kaip Lietuvoje.
Jei dar prie jos reiktu skraistes, ko gero atrodytu visai be rysio. blush2.gif Tuomet gal ir mes apsistotume ties kokia nors paprastesne suknyte + skraiste. 4u.gif
Papildyta:
Beje, va stai cia musu antrasis nusiziuretas variantas:
http://www1.macys.co...ategoryID=17431
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jacinte @ 2009 04 21, 04:24)
Man toks jausmas, kad  prie jos skraistes jau nebereiketu, nes cia lyg ir yra kazkas panasaus - suknyte ir skraiste viename.  g.gif 

Mano akimis čia paprasta suknutė, be skraistės
Atsakyti
QUOTE(Jacinte @ 2009 04 21, 04:24)
Mes taip pat vasara planuojame krikstynas Lietuvoje. Noreciau jusu patarimo del skraistes. Jau esame nuziureje vat stai tokia suknyte: http://www.onesmallc...?productid=3520
Man toks jausmas, kad  prie jos skraistes jau nebereiketu, nes cia lyg ir yra kazkas panasaus - suknyte ir skraiste viename.  g.gif  Bent jau cia tokia ilga suknele ir vadina "christening gown" (kriksto rubas, suknele) ir kiek zinau nieko papildomo nebededa.  Idomu kaip Lietuvoje.

Nesvarbu, kuo Jūs krikšto metu rengsite savo dukrytę, bet krikšto skraistė yra būtina. Ją bažnyčioje krikšto metu turi vaikui uždėti kunigas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onelė: 21 balandžio 2009 - 07:05
Jacinte, man labai grazi antroji suknyte, manau prie jos tikrai priderintumete skraiste wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Onelė @ 2009 04 21, 08:04)
Nesvarbu, kuo Jūs krikšto metu rengsite savo dukrytę, bet krikšto skraistė yra būtina. Ją bažnyčioje krikšto metu turi vaikui uždėti kunigas.

visiskai neteisingai, schmoll.gif kriksto sventei vaikas rengiamas sventiskai, o kriksto metu jam uzdedama, uzvelkamas, uzrisamas BALTAS KRIKSTO RUBAS. ji velka ne kunigas, o kriksto tevai
Nebutinai skraiste, tai gali buti skraiste, salis, tiesiog audinio gabalas ( veliau is jo siunami komunijos marskiniai) tokia ilga balta suknute - christening gown - esu ne karta maciusi kai vaikutis apeigu metu ant paprastu kukliu baltu drabuzeliu aprengiamas tokia "suknute". Atskirai butina tureti zvake ir kriksto ruba - toks kriksto apeigynas, kuris turi labai daug grazios simbolikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo li77: 21 balandžio 2009 - 09:48
WWW.MEZGIMAS.NET
user posted image
WWW.MEZGIMAS.NET
Atsakyti
Nebutinai skraiste, tai gali buti skraiste, salis, tiesiog audinio gabalas ( veliau is jo siunami komunijos marskiniai) tokia ilga balta suknute - christening gown - esu ne karta maciusi kai vaikutis apeigu metu ant paprastu kukliu baltu drabuzeliu aprengiamas tokia "suknute". Atskirai butina tureti zvake ir kriksto ruba - toks kriksto apeigynas, kuris turi labai daug grazios simbolikos.

Esu pasimetusi. blush2.gif Daug kur temoje skaiciau, kad nemazai buvo zmoniu kurie krikstijosi be skraistes. O vietoj skraistes kunigas uzdeda ranka. Kazkada stebejau per tv krikstynas, kai popiezius krikstijo vaikucius, dauguma is ju buvo butent tomis ilgomis suknemis + kepurytes, bet niekas nieko per procedura nevilko. blush2.gif
Na, pas mus lietuviu baznycioje irgi maciau karta krikstynas irgi nieko nevilko, atvede baltai pasipuosusi berniuka ir tiek.
As pradejau galvoti, kad gal cia daugiau tokia lietuviu tradicija. Aisku, cia labai grazi simbolika ir t.t., bet gal nera butina... juk visumoje ne tame esme. smile.gif
Papildyta:
Reiks ko gero eiti pas kuniga ir viska issiaiskinti. blush2.gif Man atrodo, dabar viskas kur kas paprasciau, kaip kas nori, taip tas daro.
Papildyta:
Jacinte, man labai grazi antroji suknyte, manau prie jos tikrai priderintumete skraiste

Man irgi ji labai grazi, bet mane daug kas atkalbineja... Sako, kriksto rubas turi buti butent kriksto rubas, o ne bet kokia grazi baline suknute. Atseit, tuo krikstynos issiskiria nuo gimtadieniu, vestuviu ir t.t. Galvoju, kad jie gal ir teisus. g.gif Tokia suknute galima aprengti bet kokia proga, o va butent ana pusta ir ilga tik krikstynoms. mirksiukas.gif Tad blaskausi. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jacinte @ 2009 04 21, 14:25)
Esu pasimetusi.  blush2.gif Daug kur temoje skaiciau, kad nemazai buvo zmoniu kurie krikstijosi be skraistes. O vietoj skraistes kunigas uzdeda ranka. Kazkada stebejau per tv krikstynas, kai popiezius krikstijo vaikucius, dauguma is ju buvo butent tomis ilgomis suknemis + kepurytes, bet niekas nieko per procedura nevilko.  blush2.gif
Na, pas mus lietuviu baznycioje irgi maciau karta krikstynas irgi nieko nevilko, atvede baltai pasipuosusi berniuka ir tiek.
As pradejau galvoti, kad gal cia daugiau tokia lietuviu tradicija. Aisku, cia labai grazi simbolika ir t.t., bet gal nera butina... juk visumoje ne tame esme.  smile.gif
Papildyta:
Reiks ko gero eiti pas kuniga ir viska issiaiskinti.  blush2.gif Man atrodo, dabar viskas kur kas paprasciau, kaip kas nori, taip tas daro.

zinoma, kad pasiklausikite kunigo kuris krikstys, nes kiek baznyciu tiek savos tvarkos. Na Popiezius tai tikrai tolokai nuo Lietuvos smile.gif) neabejoju kad Italijoje ir kiekvienoje kitoje salyje savos tradicijos. esme viena - krisktas, taciau tradicijos egzistuoja kiekviename kraste savos. Is tiesu tai labai grazus simbolinis veiksmas, kada jau zmogus pakrikstijamas, ( nuplaunamas vandeniu, patepamas aliejais ir t.t.) jam yra uzvelkamas baltas drabuzis - naujai atgimuisam be gimtosios nuodemes. Na kiap jaunavedziai pasikeicia ziedais - nors tai nera pagrindine santuokos apeigu dalis, bet labai grazi simbolika - taip krikste yra rubo uzdejimas, zvakes uzdegimas. Man asmeniskia simbolizmas labai imponuoja. Grazu, prasminga, kodel gi jo vengti...
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2009 04 07, 06:01)

Is visu megztu suknyciu, man sita pati graziausia. wub.gif Net nekyla abejoniu, kad cia butent kriksto rubas. Laaaabai grazu. 4u.gif
O berniuku man labai grazus visi lininiai. wub.gif
Atsakyti
del skraistes - tai ji yra vienintelis ir pagrindinis kriksto drabuzis, speju, kad atejes is tu laiku, kai lietuvius verte i katalikybe, tada visiems pakrikstytiems dave baltus marskinius..
zinau tik, kad jeigu neturima skraistes, tada kunigas uzmeta savo drabuzio skverna ar kazkaip panasiai, bet siaip tai juk jeigu jau kristysit, tai vadinasi galit ramiai nueiti ir pasiklausti kunigo, ka reikia tureti kristynoms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijuke: 21 balandžio 2009 - 13:51
Idedu akims paganyti. Vat stai taip vaikus krikstynoms puosia JAV: http://www.onesmallc...girls-gowns.htm
Idomiai grazu... biggrin.gif
Papildyta:
Pradejau galvot, kad gal cia vietoj skraistes kaip simboli uzdeda kepuryte. g.gif Nors man jos tokios juokingos... lotuliukas.gif Nelabai tokios noreciau... schmoll.gif
Beje, gal butu visai grazu vietoj skraistes uzdeti simboliskai koki pasiuvineta salikeli/juostele, kur butu data, vardas... g.gif
Papildyta:
... skraiste prie musu pirmosios sukneles, tai tikrai nebetiktu.
Atsakyti
QUOTE(Jacinte @ 2009 04 21, 16:11)
... skraiste prie musu pirmosios sukneles, tai tikrai nebetiktu.

Taigi niekas neverčia visą dieną ir būti su ta skraiste. Po krikšto galėsit ją nuimti ir mergyte bus tik su suknia.
Atsakyti