Nebutinai skraiste, tai gali buti skraiste, salis, tiesiog audinio gabalas ( veliau is jo siunami komunijos marskiniai) tokia ilga balta suknute - christening gown - esu ne karta maciusi kai vaikutis apeigu metu ant paprastu kukliu baltu drabuzeliu aprengiamas tokia "suknute". Atskirai butina tureti zvake ir kriksto ruba - toks kriksto apeigynas, kuris turi labai daug grazios simbolikos.
Esu pasimetusi.

Daug kur temoje skaiciau, kad nemazai buvo zmoniu kurie krikstijosi be skraistes. O vietoj skraistes kunigas uzdeda ranka. Kazkada stebejau per tv krikstynas, kai popiezius krikstijo vaikucius, dauguma is ju buvo butent tomis ilgomis suknemis + kepurytes, bet niekas nieko per procedura nevilko.
Na, pas mus lietuviu baznycioje irgi maciau karta krikstynas irgi nieko nevilko, atvede baltai pasipuosusi berniuka ir tiek.
As pradejau galvoti, kad gal cia daugiau tokia lietuviu tradicija. Aisku, cia labai grazi simbolika ir t.t., bet gal nera butina... juk visumoje ne tame esme.
Papildyta:Reiks ko gero eiti pas kuniga ir viska issiaiskinti.

Man atrodo, dabar viskas kur kas paprasciau, kaip kas nori, taip tas daro.
Papildyta:QUOTE
Jacinte, man labai grazi antroji suknyte, manau prie jos tikrai priderintumete skraiste
Man irgi ji labai grazi, bet mane daug kas atkalbineja... Sako, kriksto rubas turi buti butent kriksto rubas, o ne bet kokia grazi baline suknute. Atseit, tuo krikstynos issiskiria nuo gimtadieniu, vestuviu ir t.t. Galvoju, kad jie gal ir teisus.

Tokia suknute galima aprengti bet kokia proga, o va butent ana pusta ir ilga tik krikstynoms.

Tad blaskausi.