Vaizele
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 15, 12:04)
Noriu pasidžiaugti - mano aprašymą kaip aš siuvau daugkartines sauskelnes Delfi.lt įdėjo į savo blogą "Pasidaryk pats".
Pakėlė man nuotaiką šiandien
Jeeee, šaunuolė tu
QUOTE(Olesta @ 2008 07 26, 10:34)
Akvilyte gal jau įgyvendinot idėją į marlę iškart įsiūti įklotukus?
nea kažkaip įsivaizdavau kad turiu labai daug tos marlės.. o kai išsitraukiau tai ten ant juoko tai ir nebesiuvau...
QUOTE(jonė3 @ 2008 07 26, 23:31)
o jau tose vilnose pimpilas guli sušąlęs??? neturit jūs ką veikt
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 02, 14:40)
Žinau, kad pirktinės daugkartinės sauskelnės iš bambuko garsėja kaip gerai drėgmę sugeriančios.
Turiu bambuko siūlų. O jei bandyčiau iš jų numegzti / nunerti vaikui įklotukų arba prilaikančias kelnytes?
Bet kažin, ar prilaikančios kelnytės bus gerai? Juk man atrodo parduodamų kelnyčių iš vilnos esmė, kad per vilną neprasigeria taip greit drėgmė, ar ne?
Turiu bambuko siūlų. O jei bandyčiau iš jų numegzti / nunerti vaikui įklotukų arba prilaikančias kelnytes?
Bet kažin, ar prilaikančios kelnytės bus gerai? Juk man atrodo parduodamų kelnyčių iš vilnos esmė, kad per vilną neprasigeria taip greit drėgmė, ar ne?
aš turiu pirktinių bambukinių įklotų.. naudojam nakčiai be jų nežinau kaip naktį be pakeitimo išmiegotų
iš kur gavai kelnyčių neverta.. bet įklotukus bandyk
esmė būtent tokia tai bambukas čia ni prie ko....
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 05, 23:26)
Na, va, pagaliau sudėjau visą reportažą kaip aš ten jas siuvau.
liux tik keli pastebėjimai jei galima kam tu jas pastrigavai??? ( nežinau ar supratai ka norėjau pasakyt.. na su adata kam susiuvai ranka??? ) laiko sąnaudos turėtų būt nerealios
ir tas apmėtymas irgi gi suėda bilen kiek laiko ar nepaprasčiau išverst ir nusiūt tiesią siūlę??? ir bent jau man tvarkingiau atrodo
ir dar nematau prasmės daryt tų dvigubų lipukų nu kad skalbiant užklijuot.. tas lipukas pakankamai kietas.. vaikui jokio patogumo.. o užsegt skambinat galima ir taip.. tik išvers tas sauskelnes taip kad vidinis sluoksnis būtų išorėj...
ir dar.. jei auginat berniuką tai vėlgi nėra prasmės dėt du sluoksnius froto per visą ilgį vistiek berniukai daro priekyje.. tai aš dėjau vieną sluoksnį per visą ir dar du sluoksnius priekyje...
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 15, 12:04)
Noriu pasidžiaugti - mano aprašymą kaip aš siuvau daugkartines sauskelnes Delfi.lt įdėjo į savo blogą "Pasidaryk pats".
sveikijam
aš užvedžiau temukę ir dingau.. ale va prisissiuvau, naudoju sėkmingai tai kažkaip vis pagailsta laiko čia parašyt
QUOTE(akvilyte @ 2008 08 15, 21:27)
iš kur gavai kelnyčių neverta.. bet įklotukus bandyk
Pirkau Midaros parduotuvėj, kaip tik buvo bambukinių siūlų išpardavimas, tai ir prigriebiau.
QUOTE(akvilyte @ 2008 08 15, 21:27)
1. liux tik keli pastebėjimai jei galima kam tu jas pastrigavai??? ( nežinau ar supratai ka norėjau pasakyt.. na su adata kam susiuvai ranka??? ) laiko sąnaudos turėtų būt nerealios
2. ir tas apmėtymas irgi gi suėda bilen kiek laiko ar nepaprasčiau išverst ir nusiūt tiesią siūlę??? ir bent jau man tvarkingiau atrodo
3. ir dar nematau prasmės daryt tų dvigubų lipukų nu kad skalbiant užklijuot.. tas lipukas pakankamai kietas.. vaikui jokio patogumo.. o užsegt skambinat galima ir taip.. tik išvers tas sauskelnes taip kad vidinis sluoksnis būtų išorėj...
4. ir dar.. jei auginat berniuką tai vėlgi nėra prasmės dėt du sluoksnius froto per visą ilgį vistiek berniukai daro priekyje.. tai aš dėjau vieną sluoksnį per visą ir dar du sluoksnius priekyje...
2. ir tas apmėtymas irgi gi suėda bilen kiek laiko ar nepaprasčiau išverst ir nusiūt tiesią siūlę??? ir bent jau man tvarkingiau atrodo
3. ir dar nematau prasmės daryt tų dvigubų lipukų nu kad skalbiant užklijuot.. tas lipukas pakankamai kietas.. vaikui jokio patogumo.. o užsegt skambinat galima ir taip.. tik išvers tas sauskelnes taip kad vidinis sluoksnis būtų išorėj...
4. ir dar.. jei auginat berniuką tai vėlgi nėra prasmės dėt du sluoksnius froto per visą ilgį vistiek berniukai daro priekyje.. tai aš dėjau vieną sluoksnį per visą ir dar du sluoksnius priekyje...
1. nes susiūti iš karto 4 sluoksnius gražiai tikrai neišeitų tokių vingiuotų detalių bent jau man ne profei lygiu detalių aš nefastriguoju (geras žodis )
2. esu naudojus su siūle kaip tu sakai, tai labai kietas kraštas gaunasi. Nors šiaip man ant kitų rūbų labiau patinka tavo būdas, bet 4 sluoksnių flanelės gaunasi per storai ir tada taip gražiai nesusitraukia prie kojyčių.
3. tai kad pas mane neišsiverčia niekaip tas vystyklas aklinai užsiūtas iš visos eilės pastabų matau, kad esi siuvusi pagal visai kitą schemą man patinka kai viskas gatavai pabaigta ir nieko nereikia dėlioti ir keisti ir vartyti. Tada tenka lipukus siūti
4. Nors ir berniukas, bet prie trumpesnio įklotėlio sušlampa vis dėlto. Juk išmatos mažiukų ne visuomet kietos
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 15, 23:12)
Pirkau Midaros parduotuvėj, kaip tik buvo bambukinių siūlų išpardavimas, tai ir prigriebiau.
1. nes susiūti iš karto 4 sluoksnius gražiai tikrai neišeitų tokių vingiuotų detalių
2. esu naudojus su siūle kaip tu sakai, tai labai kietas kraštas gaunasi. Nors šiaip man ant kitų rūbų labiau patinka tavo būdas, bet 4 sluoksnių flanelės gaunasi per storai ir tada taip gražiai nesusitraukia prie kojyčių.
3. užsiūtas iš visos eilės pastabų matau, kad esi siuvusi pagal visai kitą schemą
4. Nors ir berniukas, bet prie trumpesnio įklotėlio sušlampa vis dėlto. Juk išmatos mažiukų ne visuomet kietos
1. nes susiūti iš karto 4 sluoksnius gražiai tikrai neišeitų tokių vingiuotų detalių
3. užsiūtas iš visos eilės pastabų matau, kad esi siuvusi pagal visai kitą schemą
čia aišku ne ant kauno žemelės jei ne paslaptis kiek kaštavo ir kokia tiksli sudėtis
na tada taip aš tai neturiu kantrybės pastriguot...
nu jo 4 sluoksniai daug...
na dėl išvertimo ne taip mane supratai.. tiesiog kai skalbi sauskelnes tai galima jas užsegt ir išverst.. nu įsuvaizduok kaip kokią maikutę išverti tai ir šitas sauskelnes...
nu jo.. dėl šito tai nežinau ir nieko negaliu pakomentuot.. nes maniškis daro kartą į savaitę ir išvis tik kartą padarė į sauskelnę bet niekas niekur neprabėgo
rieks ir man pabandyt pasiūt pagal tavo aprašymą.. palyginimui įdomu.. juolab kad pirmąsias jau išaugom... tai riek pamainos...
O aš 5 savaites būdama dekrete, siuvusi, mezgusi, lyginusi, ruošusi kraitelį, mezgusi, ėmiau ir sutingau ale niekaip neprisėdu prie sauskelnių siuvimo, net iki medžiagų parduotuvės nebenueinu ir šį ryt atsikėliau, maniau kalnus nuversiu, ale kol pusryčiai, kol namučius aplėkiau, kol rūbus išdžiausčiau, jaučiu pilvukas gūziukas ir taip ir traukia į horizontalią padėtį. Pas mus visą naktį davėsi nerealus griaustinis ir žaibai, tvanku, tai miegas nukentėjo....nu bet vis tiek, pailsėjusi eisiu dar kokį rankdarbį nusitvert, dar vieną kojinytę turiu numegzt ir pasiūti bent kelias sauskelnes
Tai vis dėl to, kokio ilgio gaunasi naujagiminė Jūsų sauskelnytė turiu omeny iškarpos nesiūtos ilgį...????
Tai vis dėl to, kokio ilgio gaunasi naujagiminė Jūsų sauskelnytė turiu omeny iškarpos nesiūtos ilgį...????
QUOTE(Olesta @ 2008 08 16, 10:56)
O aš 5 savaites būdama dekrete, siuvusi, mezgusi, lyginusi, ruošusi kraitelį, mezgusi, ėmiau ir sutingau ale niekaip neprisėdu prie sauskelnių siuvimo, net iki medžiagų parduotuvės nebenueinu ir šį ryt atsikėliau, maniau kalnus nuversiu, ale kol pusryčiai, kol namučius aplėkiau, kol rūbus išdžiausčiau, jaučiu pilvukas gūziukas ir taip ir traukia į horizontalią padėtį. Pas mus visą naktį davėsi nerealus griaustinis ir žaibai, tvanku, tai miegas nukentėjo....nu bet vis tiek, pailsėjusi eisiu dar kokį rankdarbį nusitvert, dar vieną kojinytę turiu numegzt ir pasiūti bent kelias sauskelnes
Nedaug jau tau liko pukšėti, taip jau yra pačiame laukimo gale
O siūti gali pagal šią iškarpą.
O siūti gali pagal šią iškarpą.
[/quote]
vat, kad iškarpa tai liuksinė, bet aš tooooookia patyrusi siuvėja, kad jolki palki, nu gėda, bet neišsiryškinu , tik supratau lyg ir tiek, kad ilgis sauskelnės naujagiminės 55 (60) cm, nu eisiu pirma iš popieriaus pakarpysiu, bus matyt kas gausis. Dar kartą išstudijavau Jūsų aprašymus, reikia tik susikaupti ir prisėsti, tie karščiai iš proto varo
Geltoniausia, laukiame darbelių parodos
[/quote]
vat, kad iškarpa tai liuksinė, bet aš tooooookia patyrusi siuvėja, kad jolki palki, nu gėda, bet neišsiryškinu , tik supratau lyg ir tiek, kad ilgis sauskelnės naujagiminės 55 (60) cm, nu eisiu pirma iš popieriaus pakarpysiu, bus matyt kas gausis. Dar kartą išstudijavau Jūsų aprašymus, reikia tik susikaupti ir prisėsti, tie karščiai iš proto varo
Geltoniausia, laukiame darbelių parodos
Oi gerą temukę radau. Kol kas dar net nesilaukiu, bet jau galvojam apie mažiulį. Tai tikrai radau daug naudingos informacijos. Pagalvojau, kad tiek mamyčių beaugindamos vaikelių ieško darbo namie, nagi kuri nors , kuri jau patirties turi tame vystyklų siuvime ir jos lelius puikiai auga tokius dėvėdamas, galėtų ir mini versliuką per SM suorganizuot. Juk ne visos mamos tokios darbščios, bet vaikų sveikata daugelis domisi.
QUOTE(Olesta @ 2008 08 16, 10:56)
gatava 40cm.. bet šiaip neapsimoka tokių siūt.. laaabai greit išauga... ir apskritai tie mano pirmi blynai tai kai daba pažiūriu tai juoką kelia ale va darai bandai ri dabar kažkas jau arčiau tiesos bet dar yra ką tobulinti tos kur naudojam dabar tai apie 46-50... bet vėlgi čia nuo vaiko priklauso.. nes mano tai toks didokas
QUOTE(Olesta @ 2008 08 16, 17:58)
nu eisiu pirma iš popieriaus pakarpysiu, bus matyt kas gausis.
nu tai čia būtina
QUOTE(Glamour @ 2008 08 17, 19:31)
nagi kuri nors , kuri jau patirties turi tame vystyklų siuvime ir jos lelius puikiai auga tokius dėvėdamas,
manęs jau kelios klausė ar nesiuvu pardavimui įdomu būtų paskaičiuot kokia gaunasi savikaina perkant visus audinius ir priedus.. nes aš tai siuvau iš to ką turėjau
a tiesa dar... radau namie tokį megztinį.. vilnonį su šilku.. tai sakaiu bandysiu jį sukarpyt ir pasiūt prilaikančias kelnytes jei gausis ir lonalizavus nepraleis, tai bus dar viena idėja nemokančiom ar tinginčiom megzt
QUOTE(Glamour @ 2008 08 17, 18:31)
Oi gerą temukę radau. Kol kas dar net nesilaukiu, bet jau galvojam apie mažiulį. Tai tikrai radau daug naudingos informacijos. Pagalvojau, kad tiek mamyčių beaugindamos vaikelių ieško darbo namie, nagi kuri nors , kuri jau patirties turi tame vystyklų siuvime ir jos lelius puikiai auga tokius dėvėdamas, galėtų ir mini versliuką per SM suorganizuot. Juk ne visos mamos tokios darbščios, bet vaikų sveikata daugelis domisi.
Aš ir tą patį pagalvojau - nu kodėlgi niekas nepradeda Lietuvoj tokių siūt? Taigi būtų ir kažkiek pigiau nei skandinaviškos arba angliškos Kinijoj siūtos
Bet tai būsiu ne aš
QUOTE(akvilyte @ 2008 08 17, 20:47)
a tiesa dar... radau namie tokį megztinį.. vilnonį su šilku.. tai sakaiu bandysiu jį sukarpyt ir pasiūt prilaikančias kelnytes jei gausis ir lonalizavus nepraleis, tai bus dar viena idėja nemokančiom ar tinginčiom megzt
Pavyks, pavyks, aš iš mažiuko magztinuko 100% vilnos pasiuvau įklotukus mažiui reiks nufotkint. O MB pasiuvau šilkinius šortus miegojimui