taigis atkasiau dalyką kurio googlas neranda supermamoj ogi kaip pasigamint skalbiamas sauskelnes.. tai norėčiau ir užvest šią temą... gal atsiras mamų kurios irgi tuo užsiima su savo vaikiukais.. būtų smagu pasidalint patirtim.. kokisu audinius geriausia naudot, kokius siūlus ir tt
mes jau mėn augam be vienkartinių sauskelnių.. ir kelias naktis jau išsiverčiam be jų.. beveik viską dariau pati.. tik va reikėjo bandymų kol atradau kas labiausia tinka.. o lietuviškai informacijos apie tai neradau...
Iliustruotas pasakojimas LIETUVIŠKAI, kaip pasisiūti sauskelnes
sudedu ką turiu ne lietuviško:
kaip pasisiūt:
http://fernandfaerie...ng_fitteds.html
http://www.ottobrede...f/vaippa_en.pdf
kaip nusimegzt prilaikančias kelnytes:
http://www.ottobrede...er_cover_en.pdf
http://community.liv...ers/110889.html
http://www.naturwind...lhose_nacht.php
http://www.naturwind...ollhose_tag.php
jei atsiras dar mamų tai pasidalinsiu ir savo atradimais
Puiki tema! Pasirodo, ne viena jau bandė kažkaip namie gamintis daugkartinių sauskelnių, aš irgi viena iš tokių
Va čia mano bandymai:
http://www.blogas.lt...dikiu-vystymas/
Laukiam ir daugiau kolegių
Va čia mano bandymai:
http://www.blogas.lt...dikiu-vystymas/
Laukiam ir daugiau kolegių
o kuo cia parodytos sauskelnes skiriasi nuo seniai jau beveik pamirstu vystyklu
ta pati flanele, merliukas ir medvilne - tik kad vargo daugiau - jas siuti dar reikia
geriau atmetat varga ir lieka tik audinuko gabaliukas
suvystot ir viskas
Vaizele - super kelnytes, tik keista kad tai vadinasi ekologiskos
ta pati flanele, merliukas ir medvilne - tik kad vargo daugiau - jas siuti dar reikia
geriau atmetat varga ir lieka tik audinuko gabaliukas
suvystot ir viskas
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 13:31)
Ačiū
O ekologiškos todėl, kad nenaudodama pampersų, kurie 400 metų po išmetimo nesuyra, elgiuosi ekologiškai gamtos atžvilgiu O dar priedo ir naudoju ne chemines skalbimo priemones, o iš gamtos ir suyrančias, tai visas sprendimas taip išeina, kad ekologiškas
o nėra jau išrastų vienkartinių sauskelnių ekologiškų? nes dabar taip... jaučiu daug laiko užima skalbti ir tt
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 14, 14:50)
Ačiū
O ekologiškos todėl, kad nenaudodama pampersų, kurie 400 metų po išmetimo nesuyra, elgiuosi ekologiškai gamtos atžvilgiu O dar priedo ir naudoju ne chemines skalbimo priemones, o iš gamtos ir suyrančias, tai visas sprendimas taip išeina, kad ekologiškas
o tai kur desit kai vaikas isaugs is tu "triusiku" ?
padesit ateiciai kitam vaikui
ir kiek tokiu reikia prisiuti bent jau parai, kad nereiktu po kiekvieno pasisiojimo begti skalbt
Tranquility - manau kad yra, tik jos velniskai brangios
o sitas variantas manau pigiausias
tema apie ekologiskas sauskelnes daugkartines tema
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 14, 10:21)
a6 tiesą sakant išdrįsau pabandyt pasiūt perskaičius jūsų blogą
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 14:31)
o kuo cia parodytos sauskelnes skiriasi nuo seniai jau beveik pamirstu vystyklu
ta pati flanele, merliukas ir medvilne - tik kad vargo daugiau
ta pati flanele, merliukas ir medvilne - tik kad vargo daugiau
kam ta ironija
o kuo skiriasi senas zazas nuo merso ta pati metalo krūva tik brangiau kainuoja
greičiau patogiau, galų gale gražiau
QUOTE(Tranquility @ 2008 07 14, 15:16)
nes dabar taip... jaučiu daug laiko užima skalbti ir tt
tai kiba rankomis skalbiam sumetu kasantrą vakarą į skalbiankę ir viskas
o ekologiškų yra.. bet kainelė tai
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 15:29)
ir kiek tokiu reikia prisiuti bent jau parai, kad nereiktu po kiekvieno pasisiojimo begti skalbt
asmeniškai aš sumesiu į pečių ir sudeginsiu, mielai pasilikčiau kitam vaikui, bet planuoju jį tik po kokių 7 metų tai tikrai nelaikysiu...
o kas čia tokio pasidėt kitam vaikui??
aš turiu 10, dar turiu flanelinių įklotelių juos naudoju su veltom kelnytėm... poreikis praktiškai patenkintas kad skalbčiau kas antrą dieną
temas šitas puikiai žinau.. ten daugiau kalbama apie pirktinius reikalus..
o dėl laiko sugaišimo viskam pasiūt tai.. aš viskam sugaišau dvi dienas.. nemanyčiau kad daug.. tik va kelnytes vienas mezgiau pribėgom gal tris savaites kitas su mama per dieną numezgėm... gaila kad tuo nesugalvojau užsiimt dar būdama kai laukimo dienos slinko taip lėtai...
vaizele, o tu tik das dvejas turi??? daugiau nesiuvai?? man tai medvilnė nepasiteisino.. vienas siuvau su medvilniniu sluoksniu viršu, kitas viduj.. abejos kažkaip daug greičiau sudrėksta negu kur abu sluoksniai flanelė
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 14:29)
as irgi norejau pasakyt, kam ta ironija?
As savo sunu stengemes auginti su minimum sauskelniu, tiesa, jokiu daugkartiniu "triusikeliu" nemezgiau ir neveliau (tuo metu dar visai nemokejau velt, o megzt ir siut - NEKENCIU), pirmus menesius tiesiog vystem, skalbem, vystem, skalbem, kazhkuriuo momentu pabandeme Bambinomio daugkartines, ale jos tokios plasikines/nekvepuojancios (mes savo sunu be daugkartiniu sauskelniu auginome ne tik del ekologiniu sumetimu, mes dar saugojom vyrishkuma nuo perkaitinimo ), uosviene prisiuvo keliasdesimt vystyklu is medvilnes, nuskalbto lino.. vaikui paaugus tiesiog sulankstyta vystykla dedavome i kelnaites arba smelinuka.
O stai visai nesenai, viena mano mokine vele savo dukriukui daugkartines kelnaites, veliau siuvo gumytes, na ji sako, kad kazhkas gavosi ir tas daiktas net naudojamas (paprasysiu atsiust foto, o gal ir pasisakyt cia).
Dabar laukiamam vaikeliui galvoju velt arba daugkartines kelnaites arba veltinio smelinuka (kelnaitems reikalingos gumos ir pan, smelinukui - nea).
Tik man kyla klausimas apie lanolina, ka su juo daryt, kaip daryt, ar reikia daryt?
aciu
QUOTE(Tranquility @ 2008 07 14, 14:16)
o nėra jau išrastų vienkartinių sauskelnių ekologiškų? nes dabar taip... jaučiu daug laiko užima skalbti ir tt
Yra. Va tokios. Moltex vadinasi.
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 14:29)
Tranquility - manau kad yra, tik jos velniskai brangios
o sitas variantas manau pigiausias
Kiek reikia parai daugkartinių, tai vien SM esu mačiusi be šios minimum dar tris temas, kur viskas smulkiai išsidkutuota
QUOTE(akvilyte @ 2008 07 14, 15:19)
a6 tiesą sakant išdrįsau pabandyt pasiūt perskaičius jūsų blogą
...
...
...
vaizele, o tu tik das dvejas turi??? daugiau nesiuvai?? man tai medvilnė nepasiteisino.. vienas siuvau su medvilniniu sluoksniu viršu, kitas viduj.. abejos kažkaip daug greičiau sudrėksta negu kur abu sluoksniai flanelė
...
...
...
Oi, tai kaip smagu, jei mano blogas įkvėpė pabandyt o va dabar kaip suprantu, tavo pastangos įkvepia ir kitus
Tai jo, aš irgi didelio vargo nematau, gi skalbimo mašinas visos turim.
Kodėl, dėl vienkartinių drįstu ginčytis. Jei pirkti iš ten, kaip mano viršutinėj nuorodoj, tai prie tokio kiekio gaunasi jau kaip Pampersų kaina
O pasidėt kitam vaikui taigi kas čia blogo? Taigi tik gerai - panaudojam gerą daiktą antrą kartą
Aš turiu trejas berods mano siūtas, ir dar kažkiek pirktinių. Naudoju maišydama su vienkartinėm ekologiškom Bet per kelionę kol naudojau tik vienkartines nušuto užpakaliukas, tai jaučiu teks pasipildyti medžiaginių arsenalą ir pavaryt ilgiau vien su medžiaginėm, kad atsistatytų odelė
QUOTE(g00te @ 2008 07 14, 20:28)
Tik man kyla klausimas apie lanolina, ka su juo daryt, kaip daryt, ar reikia daryt?
tos veltos arba megztos kelnytės veikia kaip prilaikančios ir nepraleidžiančios drėgmės jei yra išmirkytos lonaline mano visa odisėja prasidėjo būtent nuo veltų kelnyčių ir flanelinių įklotukų į jas:
pagrindinė visų mano kelnyčių bėda kad padarau per žemą juosmenuką
na bet šitos jau geresnės :
va forma daug maž tokia:
bet manau dėt siūtas sauskelnes ir ant viršaus veltukes tai per daug...
tai turiu nusimezgus dvejas vilnones kelnytes:
tai visos jos yra išmirkytos lonaline ir nepraleidžia drėgmės, taigi rūbeliai kieka sausi
pačio lonalino galima nusipirkti.. bijau sumeluot dėl kiekio bet kainuoja 20lt.. užtenka ilgam, nes litrui vandens jo reikia poros šaukštų.. tame tirpale ir mirkomos kelnytės apie valandą...
šitų kelnyčių nereikia skalbti, nes vilna turi tokių savybių.. jas reikia tiesiog išvėdint.. jokio kvapo pakartotinai lonalizuot reikia kai pastebima kad pradeda praleidinėt drėgmę... aš naudoju jau mėn... tai dar nieko nedariau.. laiko kolkas
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 14, 22:26)
Oi, tai kaip smagu, jei mano blogas įkvėpė pabandyt o va dabar kaip suprantu, tavo pastangos įkvepia ir kitus
Kodėl, dėl vienkartinių drįstu ginčytis. Jei pirkti iš ten, kaip mano viršutinėj nuorodoj, tai prie tokio kiekio gaunasi jau kaip Pampersų kaina
na man labai trūko tokios info kaip viską pasidaryt pačiai o jei mano parittis įkvėps bent vieną mamą nenaudot vienkartinių tai pasidėsiu sau pliusiuką prieš gamtą
tas visas temas apie daugkartines sauskelnes aš žinau.. iš šitą užvedžiau būtent diskusijoms apie savos gamybos.. o ne priktines
na gali būt.. kažkaip nelbai gilinaus ir domėjaus
QUOTE(akvilyte @ 2008 07 14, 21:49[img)
http://i122.photobucket.com/albums/o243/mano_palepe/augantiems%20be%20sauskelniu/7.jpg[/img]
na man labai trūko tokios info kaip viską pasidaryt pačiai o jei mano parittis įkvėps bent vieną mamą nenaudot vienkartinių tai pasidėsiu sau pliusiuką prieš gamtą
tas visas temas apie daugkartines sauskelnes aš žinau.. iš šitą užvedžiau būtent diskusijoms apie savos gamybos.. o ne priktines
Aš irgi kai dariaus, vos ne iš po žemių teko kast info
O apie tai, kad yra daug temų, tai aš sakiau toms, kurios iš naujo čia nelabai į temą kėlė klausimus - o kiek jų reik, o kam lanolinas ir tt.t Norisi pasakyt, kad čia mes diskutuojam kaip pasidaryt.
Man tai tos ryžos dėmėtos veltos tai nerealios, žiauriai stiliavos tokios labai norėčiau tokių savo vaikui.
Ir kitos fainos savos gamybos.
sveikos
su g00tes pagalba savo dukrytei nuveliau tokius triusikelius
mano tikslas buvo pasigaminti uzmaunamas kelnaites, kad nereiktu jau lakstanciam (ant puodo pratinamam) vaikui segioti lipuku ar sagyciu.
taigi suveliau didelius triusikus, o krastus ir juosmeni apsiuvau guma. praktiskai gavosi universalaus dydzio kelnaites. savo kurini jau naudoju praktiskai. pliusas, jog net nelanolizavus, pro jas beveik neprateka. minusu gal daugiau: gal kiek per storos (pagauta azarto suklojau per stora klojini, teks mokytis juvelyriskumo), gumytes neaplenktos veltiniu, todel liecia oda (mano vaikas didelis, tai jai del to nieko blogo), neapgaubia-neapraukia pilnai rietuku. na, tiesiog liko erdves patobulinti technologija
su g00tes pagalba savo dukrytei nuveliau tokius triusikelius
mano tikslas buvo pasigaminti uzmaunamas kelnaites, kad nereiktu jau lakstanciam (ant puodo pratinamam) vaikui segioti lipuku ar sagyciu.
taigi suveliau didelius triusikus, o krastus ir juosmeni apsiuvau guma. praktiskai gavosi universalaus dydzio kelnaites. savo kurini jau naudoju praktiskai. pliusas, jog net nelanolizavus, pro jas beveik neprateka. minusu gal daugiau: gal kiek per storos (pagauta azarto suklojau per stora klojini, teks mokytis juvelyriskumo), gumytes neaplenktos veltiniu, todel liecia oda (mano vaikas didelis, tai jai del to nieko blogo), neapgaubia-neapraukia pilnai rietuku. na, tiesiog liko erdves patobulinti technologija